Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

QUOTE(*Zizu* @ 2012 04 29, 20:55)
Sveikos bėgikės,
kaip manot, ar žmogui niekad rimtai nesportavusiam, sunkiai išbėgančiam porą minučių, įmanoma kada nors išmokt normaliai bėgt?  lotuliukas.gif
Aš taip norėčiau išmokt bėgt. Vakar bėgau pagal XI temoj pateiktą schemą, aišku pasiėmiau patį lengviausią lygį, bet ir po jo grįžau visa raudona kaip burokas ir ilgai negalėjau atsigaut.  doh.gif

Ir aš nuo to paties pradėjau smile.gif Pamažu viskas pasidarys įmanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Zizu* @ 2012 04 29, 18:55)
Sveikos bėgikės,
kaip manot, ar žmogui niekad rimtai nesportavusiam, sunkiai išbėgančiam porą minučių, įmanoma kada nors išmokt normaliai bėgt?  lotuliukas.gif
Aš taip norėčiau išmokt bėgt. Vakar bėgau pagal XI temoj pateiktą schemą, aišku pasiėmiau patį lengviausią lygį, bet ir po jo grįžau visa raudona kaip burokas ir ilgai negalėjau atsigaut.  doh.gif

svarbiausia pasirinkite tinkama tempa, galite begti ir laaaaaabai letai smile.gif iterpkite tankesnius ejimus, ir butinai pries begima padarykite tempimo pratimu. Svarbiausia nepersistengti, o po truputi, palaipsniui didinti intensyvuma. Juk begimas turi teikti malonuma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Zizu* @ 2012 04 29, 18:55)
Sveikos bėgikės,

Sveika, žinoma, kad įmanoma mirksiukas.gif Aš kažkada pradėjau nuo 3 ratų mokyklos stadione, o dabar 5 km man paprastai lengvas prasibėgimas, bėgimas užkabliuoja, norisi vis daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą ir patarimus 4u.gif . Tikiuosi man valios nepritrūks. O kaip jūs manot pačioje pradžioje užtenka 3k. per sav. bėgimų ar reikia dažnesnių?
Atsakyti
Tikrai užteks, ir iš praktikos galiu pasakyti, kad jei vieną dieną bėgama, o vieną- ilsimasi (o ne kelias dienas iš eilės), bėgimai būna produktyvesni ir lengvesni smile.gif aš pati, pavyzdžiui, šeštadienį lengviau bėgau 1,5 val krosiuką negu šiandieninį 40min- nes prieš ilgąjį dieną ilsiuos, o dabar jau trečią iš eilės bėgau
Atsakyti
Ruošiausi ir aš dalyvauti pusmarotonyje. Užsiregistravau, susimokėjau. Turbūt iš nepatyrimo prisidirbau....besportuodama taip atmušiau kulnus, kad net vos bepaeit galiu vakarais, ar ryte iš lovos išlipus ;( Teks man atidėti bėgiojimui minimum kokioms porai savaičių sad.gif O taip medalio norėjau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukrinė @ 2012 04 30, 16:05)
Tikrai užteks, ir iš praktikos galiu pasakyti, kad jei vieną dieną bėgama, o vieną- ilsimasi (o ne kelias dienas iš eilės), bėgimai būna produktyvesni ir lengvesni

O kaip geriau svorio metimui, sveikatai/bendrai savijautai, ar kasdien po pusvalanduką ar kas antrą dieną po gerą valandą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 04 30, 22:16)
O kaip geriau svorio metimui, sveikatai/bendrai savijautai, ar kasdien po pusvalanduką ar kas antrą dieną po gerą valandą  g.gif

Man dėl geresnės savijautos būtų geriau kasdien po pusvalandį, ypač jei esat pradedančioji - valanda jau yra gerokas iššūkis ir gali varginti, tuo labiau jei planuosit bėgiot ryte, tada nuovargis visą dieną jausis šioks toks. O pusvalandis pažvalins, padegins kalorijų + pagreitins metabolizmą visai dienai. Bet čia labai individualūs dalykai, geriausia yra atrasti, kas tinka jum pačiai smile.gif ir labai siūlau nebėgt 7 dienas per savaitę kad ir po pusvalandį - labai greit pasijaus nuovargis ir treniruotės pasidarys nemalonios. Aš kokį mėnesį bėgiojau 5 kartus po 40-50min, vieną kartą ilgą bėgimą, kurį vis ilginu (dabar 1,5val) ir vieną dieną be bėgimo pasilikdavau, bet jaučiu, kad dabar vistik orui pagerėjus prisideda visokie pasivaikščiojimai, važinėjimai dviračiu ir tikrai per mažai mano kūnui to vieno laisvadienio, darysiuos dvi dienas be bėgimo per savaitę nuo šiol.
Atsakyti
O kaip dėl kvėpavimo? Įkvėpt per nosį, iškvėpt per burną? Ar dar kaip mandriau? Gal kur nors yra koks straipsnis? Nes man įpusėjus bėgimą pasidaro sunku taip kvėpuot ir pradeda skaudėt gerklę. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Zizu* @ 2012 05 01, 10:46)
O kaip dėl kvėpavimo? Įkvėpt per nosį, iškvėpt per burną? Ar dar kaip mandriau? Gal kur nors yra koks straipsnis? Nes man įpusėjus bėgimą pasidaro sunku taip kvėpuot ir pradeda skaudėt gerklę. verysad.gif

na as esu savamoksle begike,tai tik is savo patirties galiu pasakyti ,kad nepritrukti oro,as ikvepiu pro nosi o ispuciu pro nevisiskai pravira burna,o siektiek suciaupus lupas,na lyg pusdama koki plaukiojimo kamuoli biggrin.gif
Papildyta:
Gal galit kas atsakyti,kodel mano veidas po begiojimo vos ne kai burokas sviecia? nes pastebejau ,kad kitiem zmonem pasportavus veido spalva islieka normali,o pas mane visalaik raudonas veidas. labai nervuoja,nes raudonis islieka dar kuri laika.
Atsakyti
QUOTE(joka8 @ 2012 05 01, 14:46)
Gal galit kas atsakyti,kodel mano veidas po begiojimo vos ne kai burokas sviecia? nes pastebejau ,kad kitiem zmonem pasportavus veido spalva islieka normali,o pas mane visalaik raudonas veidas. labai nervuoja,nes raudonis islieka dar kuri laika.

Tai tiesiog tokia oda, mano irgi raudonas, raudonas veidas tampa po bėgimo, todėl ir grįžtu su kapišonu ant galvos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2012 05 01, 16:46)
Tai tiesiog tokia oda, mano irgi raudonas, raudonas veidas tampa po bėgimo, todėl ir grįžtu su kapišonu ant galvos.  biggrin.gif

Aha, mane irgi raudonis plėmais išmėto po sporto, bet aš galvojau, kad čia dėl to, kad aš dar tik pradedu bėgiot. O su laiku tas raudonis nedingsta? doh.gif
Atsakyti