Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 00:51)
UK tikrai daug geresnis budas mokyklai rinkliavas surinkti. Renka cia ir siaip ju labai daug, bet tikrai daug geru budu sugalvoja pinigams pritraukti. Tikrai pritariu siuo klausimu  drinks_cheers.gif Kadangi zinau, jog po metu kitu grisim i LT, jau dabar uzsirasineju visas idejas ir bandysiu siulyt busimoj dukters mokykloj kaip tuos pinigus uz teveliu pritraukti ir pan.

drinks_cheers.gif
Galiu pasidalinti keletu ideju ir is musu mokyklos rinkliavoms surinkti, gal kazkas bus naujo .. Pries Kaledas vaikai mokykloje daro atvirukus, mokykla atprintuoja ir teveliai gali uzsakyti kiek nori vnt. (sau, giminems ir t.t. biggrin.gif ) Man visai patiko tokia ideja ... Kita ideja - tie kalediniai koncertukai tevams, yra auku dezute prie iejimo..
Pries sventes, vyresni vaikai stovi kelias valandas parduotuveje, padeda pirkejams susideti prekes i krepselius, uz tai daug kas aukoja i dezutes, kurios yra mokyklos rinkliavoms skirtos ... Dar buna mokyklose kepiniu aukcionai, vaikai atsinesa ivairiu namuose su teveliais prigamintu saldumynu, kiti perka, o pinigeliai lieka mokyklai ...
Yra dar vienas budas, kuris man ne itin patinka, jau esam ne karta su kitais teveliais iskele ta klausima per mokyklos susirinkimus, bet kol kas beviltiskai smile.gif Zodziu, pries Halowyna, Kaledas ir Patriko diena (kas cia yra nacionaline svente), vaikai gauna kortele, su 20 numeriuku ... Tai reiskia, kad jis turetu surinkti is 20 asmenu pinigeliu (dazniausiai buna nurodyta, kad is vieno zmogaus turetu but ne maziau nei 1 eu) ... Gerai vietiniams, kai turi giminiu salia biggrin.gif tai ir susirenka is savu ... Kas neturi, tas keliauja per kaimynus ir savo rajonus su tom kortelem rankose ax.gif Aisku, tevai turi lydet iki tam tikro amziaus vaikus, tai vat visaip buna - ir kartu keliaujam, ir tiesiog patys duodam tuos pinigelius, irasydami skirtingus asmenis .. Kazkaip sunku man persilauzti del to pinigu rinkimo vaikstant po namus tongue.gif Bet kai kuriems patinka
Zodziu, budu pinigams surinkti sociai drinks_cheers.gif LT galetu irgi kazkaip but idomesnis tas rinkimas sugalvotas, kuriu metu mokykla bendradarbiauja su tevais ir vaikais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 12:13
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 10:50)
drinks_cheers.gif
Galiu pasidalinti keletu ideju ir is musu mokyklos rinkliavoms surinkti, gal kazkas bus naujo .. Pries Kaledas vaikai mokykloje daro atvirukus, mokykla atprintuoja ir teveliai gali uzsakyti kiek nori vnt. (sau, giminems ir t.t.  biggrin.gif ) Man visai patiko tokia ideja ... Kita ideja - tie kalediniai koncertukai tevams, yra auku dezute prie iejimo..
Pries sventes, vyresni vaikai stovi kelias valandas parduotuveje, padeda pirkejams susideti prekes i krepselius, uz tai daug kas aukoja  i dezutes, kurios yra mokyklos rinkliavoms skirtos ...  Dar buna mokyklose kepiniu aukcionai, vaikai atsinesa ivairiu namuose su teveliais prigamintu saldumynu, kiti perka, o pinigeliai lieka mokyklai ...
Yra dar vienas budas, kuris man ne itin patinka, jau esam ne karta su kitais teveliais iskele ta klausima per mokyklos susirinkimus, bet kol kas beviltiskai  smile.gif  Zodziu, pries Halowyna, Kaledas ir Patriko diena (kas cia yra nacionaline svente), vaikai gauna kortele, su 20 numeriuku ... Tai reiskia, kad jis turetu surinkti is 20  asmenu pinigeliu (dazniausiai buna nurodyta, kad is vieno zmogaus turetu but ne maziau nei 1 eu) ...  Gerai vietiniams, kai turi giminiu salia  biggrin.gif  tai ir susirenka is savu ... Kas neturi, tas keliauja per kaimynus ir savo rajonus su tom kortelem rankose  ax.gif  Aisku, tevai turi lydet iki tam tikro amziaus vaikus, tai vat visaip buna - ir kartu keliaujam, ir tiesiog patys duodam tuos pinigelius, irasydami skirtingus asmenis .. Kazkaip sunku man persilauzti del to pinigu rinkimo vaikstant po namus  tongue.gif  Bet kai kuriems patinka
Zodziu, budu pinigams surinkti sociai  drinks_cheers.gif  LT galetu irgi kazkaip but idomesnis tas rinkimas sugalvotas, kuriu metu mokykla bendradarbiauja su tevais ir vaikais  smile.gif

Aciu uz idejas. Itrauksiu i savo sarasiuka 4u.gif Lietuvoj gal nera dar tu tradiciju, bet manau su laiku atsiras, reikia tik iniciatyvos, pasiulymu
Atsakyti
[quote=Lotyna*,2012 10 14, 10:14]
ne. cia tu uzsidegus irodineti, kaip toooobula viskas kitose salyse wub.gif wub.gif wub.gif Apie visu lietuviu engima nekalbejau, prasau neispusti 4u.gif Tiesiog ana istorija bandziau pasakyti, kad ir uzsienyje ne viskas jau taip rozemis klota, o yra ir cia tokiu spragu, kurios ir vercia uzsukti i sia tema 4u.gif O tie straipsniai tai vel, kai pilasi viens po kito, irgi privercia pasidaryti kazkokias isvadas ....
Matai, tu gyveni JAV, suprantu, kad ten diskriminacijos neturejus savo atzvilgiu. nes beveik visa salis sudaryta is emigrantu biggrin.gif .. bet kodel tu irodineji, kad jos nebuna kitose Europos salyse, kuriose emigrantai pradejo plusti visai neseniai, pries 10 metu ir maziau ...... Kazkaip nematau prasmes sneketi ta tema, ypac su tavim, todel kad tu gyveni net ne Europoj, tai kodel tu pastoviai lygini nesulyginamus dalykus g.gif 4u.gif
Ir, jei jau reiktu rinktis, kuo tiketi - tai jau geriau LT ziniasklaidos piesiamu vaizdu, nei tavo komentarais, nes tu toje salyje net nebuvus, o irodineji taip uzsidegusiai, lyg atrodo, pati butum dalyvavus visoj istorijoj .... na, cia jau ne pirmas kartas, pastebejau biggrin.gif

Papildyta:

Man kazkodel nesusidare ispudis kad Michgirl irodineja, kaip viskas tobula ir rozemis klota uzsienio salyse, man jos komentarai atrodo logiski ir juose izvelgiu izvelgiu labai daug tiesos cool.gif kad suvoktum situacija, juk nebutina paciam joje sudalyvauti, tam yra zmogaus bendras isprusimas, sveika nuovoka ir mastymas rolleyes.gif

O apie LT ziniasklaida tai is vis patyliu doh.gif ne karta teko skaityti tokiu absurdisku dalyku apie UK, kad net slykstu kaip LT zurnalistai bando apjuodinti kita sali ir iskraipyti faktus, net pilnai neisigiline i juos doh.gif

Uk jau gyvenu 14 metu ir nei karto neteko susidurti su diskriminacija tongue.gif tai salis is kurios tolerancijos mums mokytis ir mokytis 4u.gif
Papildyta:
[quote=Liolio,2012 10 10, 17:12]Na va ir as taip matau kaip cia parasyta. Bet rasot, kad jie baige tik labai geras muzikos mokyklas. Tai va kaip tokia mokykla surasti? As nezinau kiek laiko praleidau ieskodama ir niekaip nerandu. Gal tai ir yra mano beda. Manchesteryje radau tik Chaterhamo mokykla, taciau ten priimant jau yra stojamieji egzaminai. Tai kaip tiem egzaminam pasiruosti jei nerandi profesionalios pradzios mokyklos? Gal zinot pavadinimu tu geru mokyklu? Buciau tikrai dekinga. Nors ir neilgai jau UK tebusim, vis tiek dar pasinaudociau smile.gif
Papildyta:
Na, man uz 600 svaru darzelio neteko matyti, bet gal priklauso nuo vietoves, pacio darzelio ir pan. Nors man tie darzeliai tai irgi siauba kelia smile.gif Pagalvosit tuoj, kad as viskuo UK baisiuosi. Tikrai taip nera, mane kas labiausiai cia siurpina tai tik svietimas ir medicina. O yra daug ir patinkanciu dalyku. Tiesiog tik dabar ne apie tai rasau. Tai va pvz darzeliai - Lietuvoje lovyte vaikui, atskiras puodukas reikaliukam daryti, atskira spintele daiktus susideti. UK - lovytes mano aplankytuose darzeliuose tik iki metuku. Vyresni vaikam arba nemiega, arba numestas toks 2cm ciuzinys ant grindu, kai aplinkui visi begioja ir gali mieganciam vaikui kad ir ant galvos uzssokt. Tualetai smirda, vanduo nenuleistas ir t.t. Zaislu aisku gal ir daugiau, jie grazesni, naujesni. Bet uzsiemimo su vaikais - kad jie kokius eilerascius deklamuotu kaip LT, daineles dainuotu ar pan, nieko. Ziuri tik kad galvos nenusisuktu ir pampersa pakeicia. Maniske ejo, tris menesius nieko darzelyje nevalge, ne vieno kasnio (niekam ne motais). Aisku yra alternatyvos - childminderiai ir t.t.

Va kad eina 4metu i mokykla tai taip, UK privalumas  drinks_cheers.gif
[/quote]

Gal jus pakeiskite gyvenama vietove, tai ir darzeliai bus aukstesnio lygio, ir mokyklos geresnes ir bureliai aukstesnio lygio rolleyes.gif nes is jusu paraso matosi, kad gyvenate mieste Warrington, kuris yra vienas is prasciausiu UK vietu pagal gyvenimo kokybe[URL=Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...]Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...[/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaurencija: 15 spalio 2012 - 15:04
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 15, 08:02)
O taip, geriau ten kur lauzia. Sugebi, nesugebi - reikia cool.gif .
Jausmas toks, kad vietiniu mazuju svietimu domejotes atmestinai, galimai su isankstiniu poziuriu - man nepatinka  schmoll.gif
Jau reception klasej vaikai isskirstomi pagal mokymosi pajegumus. Yra 4 lygiai. Kiekvienam pagal gabumus uzduotys ir ivertinimai. Jeigu neatitinka lukesciu vaiko pasiekimai gal verta padirbeti namie? Bet jei nepadeda, tai gal lai buna kaip yra, gal veliau pajegs daugiau.

As jau esu minejusi, kad vien del mokslu cia as nepalikciau sios salies, ne tik salies, nei rajono nepakeisciau, del mokyklu, kuriose mokosi mano vaikai.

Jokio isankstinio poziurio neturejau. Kaip tik dazniausiai man viskas patinka ir kelia susizavejima, o ne kritika (is anksto). Taciau i svietima poziuris susiformavo tik dukrai pradejus eiti i darzelius, paskui i preschool, paskui i mokykla bei burelius. Nezinau ar atmestinai, ar neatmestinai, negaliu teigti jog jis teisingas. Rasau tik tai, su kuo pati susiduriau. Ir kaip jau sakiau, nebutinai mano nuomone turi su Jusu sutapti. Visiems skirtingai gali atrodyti 4u.gif Man atrodo, kad taip, geriau ten kur lauzia. "Sugebi, nesugebi - reikia", kaip kad Jus rasot irgi man atrodo geresnis poziuris negu "ar tau smagu, ar gerai laika mokykloj praleidai". Svarbu ir tai, ir tai. Bet mokykla nera pasilinksminimu vieta ir kuo is vaiko daugiau reikalaujama, tuo jis daugiau ir pasiekia ateity. O jei nesugeba ir nelauziama, tai is viso kas tada toliau? Nurasomas vaikas, kad nesugeba ir nebereikia nieko is jo reikalaut? Tada ir atsilieka angliskos mokyklos nuo kad ir lietuvisku, kaip kad rasiau ankstesneje zinuteje statistika.

O kad reception suskirstyta lygiais taip. Mano dukros klaseje buvo net ne 4 lygiai, o 9 grupes (buvo 60 vaiku klaseje...). Dabar perskyre klase i dvi dalis, tai ir lygiu sumazejo. Taip, uzduotys duodamos pagal gabumus. Bet problema yra ta, kad daug demesio skiriama tiems, kuriems nesiseka. O tie, kurie sugeba daugiau nei vidutiniai paliekami likimo valiai, nes jiems ir taip gerai. Ar neturetu jiems buti uzduotys, kurios dar pastumetu i prieki? Sakot reikia padirbeti su vaiku namie, jei netenkina lukesciai? Mokyklos reikalavimus lengvai ivykdo, bet sakyciau tie reikalavimai labai jau zemi. Lukesciu as siuo metu jokiu neturiu, pagal amziu viskas yra gerai. Ka nuolat cia bandau gincyti, tai pati poziuri: "good enough".
Papildyta:
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 14:03)
Gal jus pakeiskite gyvenama vietove, tai ir darzeliai bus aukstesnio lygio, ir mokyklos geresnes ir bureliai aukstesnio lygio  rolleyes.gif nes is jusu paraso matosi, kad gyvenate mieste Warrington, kuris yra vienas is prasciausiu UK vietu pagal gyvenimo kokybe[URL=Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...]Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...[/URL]

Warringtonas bendrai paemus tikrai nera idealus miestas, gal del to man taip atrodo drinks_cheers.gif Nors yra keli rajonai, kur tikrai ir grazu, ir saugu. Kiek keliaujam po visa UK, i nieka nekeisciau musu gyvenamojo rajonelio, zalio, su dviraciu takais ir pan. Na, bet ne apie tai. Kai sneku apie darzelius bei mokykla, tai jie yra ivertinti kaip "outstanding", o juos gi vertina bendrai visoje salyje ir nera tiek daug tokiu gerai ivertintu. Tai tas offsted ivertinimas vis tiek turetu rodyti sioki toki lygio atitikima?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 01:14)
Lotyna, tu uzsidegus cia kazka irodyt, kaip engia lietuvius visos uzsienio salys is eiles, ir stebiesi kodel kiti lietrycio paistalais netiki.. Bet jei tu paskaitytum straipsni truputi atidziau tai puikiai suprastum, kad sita istorija tikrai nera labai paprastute ir niekad ant ju nera uzsisedes.

Kad ir va "„Neduok Dieve, jeigu į namus atvykę pareigūnai netyčia rastų vaikus vienus. O juk būna, kad man tenka ir dieną išvažiuoti valyti namų, negali atsisakyti uždarbio”, – atsiduso Indrė." Nu persiprasau... bet as nepazistu ne vienos mamos (isskyrus LT gyvenancias, kur su vaiku palikimu truputi kitaip yra), kuri taip sneketu. Mazdaug zinau, kad jau esu stebima vaiku apsaugos, zinau, kad vaiku vienu palikti negalima, bet vistiek taip darau. Nes tipo i darba reikia eiti? O kitos mamos nedirba? Cia ir vyras yra ir namai didziausi ir automobiliu kruva ir atseit negali pinigu rasti keliom valandom vaikui aukles rasti? Mano drauge vienisa mama likus su dviem vaikuciais ir mokytojos algos sukasi, samdosi auklyte ir nezliumbia laikrasciams nesamoniu, vaiku vienu nepalikineja ir soc. darbuotojai prie jos "nesikabineja".. o cia ryskiai zaidzia ne tik su savo bet ir su vaiku likimu bandydama nuolat kazkaip praslysti...
arba aiskina, kad is niekur nieko gavo simtatukstantine bauda, nes masina turejo su LT numeriais? ir atseit net advokatas nesieme bylos, nes per daug komplikuota???? neskamba juokingai sita vieta? visu pirma tai pirma bauda tokio dydzio tikrai nebutu buvus. ir jei viskas butu tik taip kad uz viena pazeidima gavai bauda tai jokiam advokatui tai nebutu niekas komplikuota. Bet ten matyt malta primalta kazkas, jei jau net advokatas nebesigaudo, bauda as garantuoju tokio dydzio (keliolika kartu virsijanti pacios masinos verte) ne is karto gauna, o gal delspinigiai, teismo islaidos ir panasiai.  pagalvokit bent kazkiek logiskai pries tikint tokiais dalykais.

butent, atvaziavo Lietuviai i Norvegija, matyt dare ivairias makles, bende tapti gudresniais uz norvegus, o kai gavo tukstantine bauda, tai ''verkia'' lt laikrasciams, kokie norvegai ziaurus, vaikus nori atimti, bauda is oro paskyre ir t.t. straipsni paskaicius tai juokas ima doh.gif jokios logikos doh.gif
Atsakyti
Dar pagalvojau - gal man UK mokyklos taip kliuna, kad as nuo mazens labai mylejau savo mokykla LT ir negaledavau sulaukti atostogu pabaigos? Kadangi man ten viskas taip patikdavo, tai gal ir turiu iskreipta vaizda. Su MB kai padiskutuojam, tai jis irgi pasakoja apie LT mokykla visokias negeroves - kaip mokytojai nurasydavo mokinius ir t.t. Kadangi as su tom negerovem nebuvau susidurus (pasiseke man matyt su LT mokyklomis, lankiau 3), viena is ju buvo stipri Ciurlionio muzikos mokykla, tai gal ir atrodo, kad taip turi buti. Gal nostalgija cia mane kamuoja savo vaikystei ir paauglystei biggrin.gif As tik bijau, kad nebutu taip, jog griztam i LT, o ten ziurek jau irgi bus persiorentave vaiku nespausti, ziureti tik kad jiems butu vien malonumai, nekviesti prie lentos nes vaika traumuoja ar pan. Na, bet kaip ir sakiau - juk nesam cia nei viena teisi. Vienai atrodo, kad geriau kaip UK. Kitai atrodo, kad geriau kaip LT. Tad ir reiketu pagal savo poziuri sali rinktis mirksiukas.gif Aisku i visus kitus dalykus atsizvelgus g.gif Nors man idomu, kodel niekas statistikos (jog Lietuvos mokyklos lenkia angliskasias) nepakomentuoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 14:12)
Jokio isankstinio poziurio neturejau. Kaip tik dazniausiai man viskas patinka ir kelia susizavejima, o ne kritika (is anksto). Taciau i svietima poziuris susiformavo tik dukrai pradejus eiti i darzelius, paskui i preschool, paskui i mokykla bei burelius. Nezinau ar atmestinai, ar neatmestinai, negaliu teigti jog jis teisingas. Rasau tik tai, su kuo pati susiduriau. Ir kaip jau sakiau, nebutinai mano nuomone turi su Jusu sutapti. Visiems skirtingai gali atrodyti  4u.gif Man atrodo, kad taip, geriau ten kur lauzia. "Sugebi, nesugebi - reikia", kaip kad Jus rasot irgi man atrodo geresnis poziuris negu "ar tau smagu, ar gerai laika mokykloj praleidai". Svarbu ir tai, ir tai. Bet mokykla nera pasilinksminimu vieta ir kuo is vaiko daugiau reikalaujama, tuo jis daugiau ir pasiekia ateity. O jei nesugeba ir nelauziama, tai is viso kas tada toliau? Nurasomas vaikas, kad nesugeba ir nebereikia nieko is jo reikalaut? Tada ir atsilieka angliskos mokyklos nuo kad ir lietuvisku, kaip kad rasiau ankstesneje zinuteje statistika.

O kad reception suskirstyta lygiais taip. Mano dukros klaseje buvo net ne 4 lygiai, o 9 grupes (buvo 60 vaiku klaseje...). Dabar perskyre klase i dvi dalis, tai ir lygiu sumazejo. Taip, uzduotys duodamos pagal gabumus. Bet problema yra ta, kad daug demesio skiriama tiems, kuriems nesiseka. O tie, kurie sugeba daugiau nei vidutiniai paliekami likimo valiai, nes jiems ir taip gerai. Ar neturetu jiems buti uzduotys, kurios dar pastumetu i prieki? Sakot reikia padirbeti su vaiku namie, jei netenkina lukesciai? Mokyklos reikalavimus lengvai ivykdo, bet sakyciau tie reikalavimai labai jau zemi. Lukesciu as siuo metu jokiu neturiu, pagal amziu viskas yra gerai. Ka nuolat cia bandau gincyti, tai pati poziuri: "good enough".
Papildyta:
Warringtonas bendrai paemus tikrai nera idealus miestas, gal del to man taip atrodo  drinks_cheers.gif Nors yra keli rajonai, kur tikrai ir grazu, ir saugu. Kiek keliaujam po visa UK, i nieka nekeisciau musu gyvenamojo rajonelio, zalio, su dviraciu takais ir pan. Na, bet ne apie tai. Kai sneku apie darzelius bei mokykla, tai jie yra ivertinti kaip "outstanding", o juos gi vertina bendrai visoje salyje ir nera tiek daug tokiu gerai ivertintu. Tai tas offsted ivertinimas vis tiek turetu rodyti sioki toki lygio atitikima?

Matot pagal bendra miesto lygi ir kitu dalyku lygis, siaip offsted gerai ivertinta mokykla turetu buti jau nebloga rolleyes.gif. O kas liecia bendra UK svietimo sistema, tai su jumis daug kur sutinku, kad ji nera pacio auksciausio lygio Europoje ir norint kad vaikai kazko daugiau pasiektu reikia patiems su jais daug dirbti namie, arba leisti juos i privacias mokyklas, kurios kainuoja nemazus pinigus verysad.gif. Gabesniemas vaikams dar yra grammar schools i kurias galima patekti islaikius egzaminus. LT svietimo sistemoje bendras mokymo lygis yra stipresnis, bet ten yra kitu neigiamu dalyku, kurie man nelabai priimtini pvz kaip mokytoju poziuris i vaika, per dideli kruviai, kysiu sistema, masinis nusirasinejimas. O kad galetum abieju saliu svietimo sistemas sujungti ir palikti pacius geriasius dalykus, tai butu idealu, bet deja verysad.gif

Bet jei vaikas yra gabus ir tevai jam padeda ir skatina ji tobuleti ir kazko siekti, UK yra daug daugiau galymybiu vaikui negu LT (sneku apie eiline seima su vidutinemis pajamomis), nes LT labai jau viskas pinigais matuojama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 14:19)
Dar pagalvojau - gal man UK mokyklos taip kliuna, kad as nuo mazens labai mylejau savo mokykla LT ir negaledavau sulaukti atostogu pabaigos? Kadangi man ten viskas taip patikdavo, tai gal ir turiu iskreipta vaizda. Su MB kai padiskutuojam, tai jis irgi pasakoja apie LT mokykla visokias negeroves - kaip mokytojai nurasydavo mokinius ir t.t. Kadangi as su tom negerovem nebuvau susidurus (pasiseke man matyt su LT mokyklomis, lankiau 3), viena is ju buvo stipri Ciurlionio muzikos mokykla, tai gal ir atrodo, kad taip turi buti. Gal nostalgija cia mane kamuoja savo vaikystei ir paauglystei  biggrin.gif As tik bijau, kad nebutu taip, jog griztam i LT, o ten ziurek jau irgi bus persiorentave vaiku nespausti, ziureti tik kad jiems butu vien malonumai, nekviesti prie lentos nes vaika traumuoja ar pan. Na, bet kaip ir sakiau - juk nesam cia nei viena teisi. Vienai atrodo, kad geriau kaip UK. Kitai atrodo, kad geriau kaip LT. Tad ir reiketu pagal savo poziuri sali rinktis  mirksiukas.gif Aisku i visus kitus dalykus atsizvelgus g.gif Nors man idomu, kodel niekas statistikos (jog Lietuvos mokyklos lenkia angliskasias) nepakomentuoja tongue.gif

Nostalgija visa laika jausime praeiciai, savo salai, vaikystei smile.gif daznai gyvenant uzsienyje, mes i daugeli dalyku LT ziurime per rozinius akinius, idealizuojame. Emigranto gyvenimas toks jau yra - nuvaziuoja zmogelis i svetima sali, lygina ja su savo gimtine, iesko panasumu, piktinasi, jei ju neranda, tada bando lyginti, sverti kas geriau ar blogiau, bet tai yra naturali zmogaus prigimtis, paprasciausia reikia stengtis iziureti svetimoje salyje daugiau geru dalyku, negu blogu, nelyginti sistemu, o bandyti prie jos prisitaikyti, integruotis i ja, o jei neiseina, juk visa laika galima gryzti atgal i LT mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 14:12)
O jei nesugeba ir nelauziama, tai is viso kas tada toliau?

Ar neturetu jiems buti uzduotys, kurios dar pastumetu i prieki?

"outstanding", o juos gi vertina bendrai visoje salyje ir nera tiek daug tokiu gerai ivertintu. Tai tas offsted ivertinimas vis tiek turetu rodyti sioki toki lygio atitikima?

Yra toks stebuklingas zodis - motyvacija.

Yra tos uzduotys.

O kokie reitingai % egzaminu? Juk turbut ne naujiena, kad Primary mokinukai irgi egzaminuojami?

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 11, 21:39)
as manau, kad jei vaikas pareiskia motyvuota nora kodel nenori su tevais gyventi, ir jau ne vaikas o 15 metu paauglys, tai manau i tai atsizvelgtu netgi ir LT. Nzn tiesa pasakius nieko tuo klausimu, bet logiskai galvojant tiesiog... kada jau pilnai mastantis jaunas zmogus aiskiai sako, kad namie nebenori gyventi tada valstybe juo pasirupina savaip. Visgi tas neatsiranda is niekur ir 99% paaugliu taip nesielgia, tai priezasciu matyt ta mergaite kazkokiu turejo. Velgi ar jos jums rimtos atrodo ar ne, tai kitas klausimas, ir aisku ar viska iki galo zinot dar apie kita seima. Bet faktas lieka faktu, kad vaikas neatimtas, jeigu ji pati pareikstu nora su mama matytis ar gyventi tam kliuciu manau nebutu.

su ta 15metu merginos istorija kazkas ne taip schmoll.gif netikiu, kad mergina jei butu UZAUGUSI PADORIOJE MYLINCIOJE SEIMOJE, pati savo noru jos atsisakytu schmoll.gif kazkas matyt ten vyko labai baisaus, jei mergina nenori bendrauti su mama g.gif Zinau viena ''padoria'' is sono seima, is kurios isejo 15 metu mergina taip pat atskirai gyventi su socialiniu darbuotoju pagalba, ir tik po kiek laiko isaiskejo, kad motinos partneris ja seksualiai isnaudojo ( neprievartavo, akip jis issireiske, kad skaistybes jai nenueme, bet kitokais budais liepe ji patenkinti), o seima is sono atrodo labai padori, grazus namai, geri darbai, viskuo parupinti vaikai verysad.gif o viduje vyko pasibaisetini dalykai, ir viskas vyko UK tarp lietuviu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 15, 16:02)
Yra toks stebuklingas zodis - motyvacija.

Yra tos uzduotys.

O kokie reitingai % egzaminu? Juk turbut ne naujiena, kad Primary mokinukai irgi egzaminuojami?

Taip, tik ta motyvacija skirtingai visi supranta. Anglai supranta, kad reikia nuolat girti, net jei vaikui ir nesigauna kazkas. Mano supratimu girti reikia kai vaikas ideda pastangu ir jam kazkas pavyksta. Jei nepavyksta kritikuot nereikia, gal padrasinti kad kita karta pavyks, bet ir negirti del bet kokio nieko.

Tai va, kad nelabai as tu uzduociu matau. Klases lygiu dukrai labai neblogai sekasi, bet tos uzduotys per lengvos buna. Reikalavimai menki.

Egzaminu % aukstesni nei nacionalinis vidurkis.
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 16:53)
nelyginti sistemu, o bandyti prie jos prisitaikyti, integruotis i ja, o jei neiseina, juk visa laika galima gryzti atgal i LT mirksiukas.gif

sistemu ir kt. dalyku lyginimas dar ir labai naudingas sioje temoje, nes turbut dvejojantiems pades apsispresti, likti svetur ar vis gi grizti i gimtaja sali smile.gif
Cia tema ne vien apie uzsienio garbinimus tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 18:30)
Taip, tik ta motyvacija skirtingai visi supranta. Anglai supranta, kad reikia nuolat girti, net jei vaikui ir nesigauna kazkas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 17:39