Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 14:33)
LT svietimo sistemoje bendras mokymo lygis yra stipresnis, bet ten yra kitu neigiamu dalyku, kurie man nelabai priimtini pvz kaip mokytoju poziuris i vaika, per dideli kruviai, kysiu sistema, masinis nusirasinejimas. O kad galetum abieju saliu svietimo sistemas sujungti ir palikti pacius geriasius dalykus, tai butu idealu, bet deja  verysad.gif

O tai koks tas mokytoju poziuris i vaika? Kysiai mokyklose? Nu tokio dalyko dar negirdejau, kad universitetus kaltina tai taip, daug pasakojimu. Bet mokykloj? Kokiu tikslu mokytojui kysis duodamas? Juk egzaminus centralizuotai laiko ir nuo mokytojo nelabai kas priklauso. Negi mokytojai leidzia masiskai nusirasineti? Kruviai tai gal ir per dideli, sutinku drinks_cheers.gif Taip pat ir kad vieniem is kitu yra ko pasimokyti ir gerai butu sujungti vienos salies mokykla su kita thumbup.gif Gaila tik, kad neigyvendinama
Papildyta:
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 14:53)
Nostalgija visa laika jausime praeiciai, savo salai, vaikystei smile.gif daznai gyvenant uzsienyje, mes i daugeli dalyku LT ziurime per rozinius akinius, idealizuojame. Emigranto gyvenimas toks jau yra - nuvaziuoja zmogelis i svetima sali, lygina ja su savo gimtine, iesko panasumu, piktinasi, jei ju neranda, tada bando lyginti, sverti kas geriau ar blogiau, bet tai yra naturali zmogaus prigimtis, paprasciausia reikia stengtis iziureti svetimoje salyje daugiau geru dalyku, negu blogu, nelyginti sistemu, o bandyti prie jos prisitaikyti, integruotis i ja, o jei neiseina, juk visa laika galima gryzti atgal i LT mirksiukas.gif

Suprantu apie ka Jus. Kartais irgi pagalvoju - o gal as cia suidealizavau ir grizus i LT pamatysiu, kad ten jau nebera taip, kaip as galvojau, pradesiu ilgetis UK? Piktintis tai nesipiktinu UK skirtumais nuo Lietuvos. Cia gi kita salis, jie neturetu buti tokia kaip LT. Prie jos reikia prisitaikyti ir priimti. Taip. Taciau... Jei tikrai nori toje salyje gyventi, jei nori, kad tau cia butu gera ir tau priimtini svarbiausi dalykai. Tada uzsimerki pries smulkmenas, priimi sali tokia, kokia ji yra ir stengiesi integruotis. Bet jei nezinai ar tikrai nori cia gyventi, jei nera taip, kad neturi kito pasirinkimo, jei gali rinktis - tuomet pradedi galvoti, pradedi lyginti. Del to turbut sita tema ir yra, neapsisprendusiems smile.gif Juk galima ir LT gyvent, integruotis, prisitaikyt, izvelgt gerus dalykus, o ne blogus ir gyvent sau graziai. Bet kazkas netenkina, vaziuoji kitur, bandai, ieskai. Nereikia gyvent uzsimerkus, viska priimt, nekritiskai mastyt. O kai jau apsisprendi tada taip, prisitaikai prie aplinkos ir neanalizuoji gi nuolat kur kas labiau patinka ar pan. Cia tik apsisprendimo stadijoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 18:41)

Del to turbut sita tema ir yra, neapsisprendusiems  smile.gif Juk galima ir LT gyvent, integruotis, prisitaikyt, izvelgt gerus dalykus, o ne blogus ir gyvent sau graziai. Bet kazkas netenkina, vaziuoji kitur, bandai, ieskai. Nereikia gyvent uzsimerkus, viska priimt, nekritiskai mastyt. O kai jau apsisprendi tada taip, prisitaikai prie aplinkos ir neanalizuoji gi nuolat kur kas labiau patinka ar pan. Cia tik apsisprendimo stadijoje  4u.gif

Butent drinks_cheers.gif
Atsakyti

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 03:58)
Tik kad nelabai sekasi, ziuriu, jeigu net nesuvokiat, kad eilerascio, daineles ar kt. teksto ismokimas gali taip pat buti lavinimo priemone biggrin.gif

as dar karta pakartosiu, nes matau visai neskaitot. Neturiu pries nieko nei pries mokymus nei pries renginius, esu pries suaugusius (siuo atveju mociute ir mama) kurie tuos vaiku renginius vadina zemo lygio, imasi uz galvos ir t.t.

QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 09:03)
Gal jus pakeiskite gyvenama vietove, tai ir darzeliai bus aukstesnio lygio, ir mokyklos geresnes ir bureliai aukstesnio lygio  rolleyes.gif nes is jusu paraso matosi, kad gyvenate mieste Warrington, kuris yra vienas is prasciausiu UK vietu pagal gyvenimo kokybe[URL=Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...]Warrington is ranked at bottom of Government-backed quality of life ...[/URL]

butent - visur visokiu mokyklu yra. Jei gyveni ir eini ten kur situacija ne per geriausia, tai nereikia uz visa sali sneket. Mano brolis savo vyriausia sunu issiunte i UK pabaigti dvieju paskutiniu mokyklos klasiu - vienintele motyvacija buvo aukstas mokymo lygis.

QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 09:17)
butent, atvaziavo Lietuviai i Norvegija, matyt dare ivairias makles, bende tapti gudresniais uz norvegus, o kai gavo tukstantine bauda, tai ''verkia'' lt laikrasciams, kokie norvegai ziaurus, vaikus nori atimti, bauda is oro paskyre ir t.t. straipsni paskaicius tai juokas ima  doh.gif jokios logikos  doh.gif

kazkada pries gal metus kokius, buvo straipsnis apie kita LT seima. Kuri buvo atrinkta gyventi kazkokioj mazoj Norvegijos saloj, nes jiems reikia nauju gyventoju ir jie nepasiturincias seimas kazkaip pasponsoriauja kad atvyktu. Irgi seima su vaikuciais, bet ne tokie issisokeliai kaip sitie, tai kaip graziai buvo parasyta kaip gyvena, kaip bendrauja su kaimynais ir apie visa sali kuo puikiausi atsiliepimai. O cia patys save musa ir garsiai rekia. Bet baisiausia, kad va motereles paskaito ir varo ant visos Norvegijos, net diskriminacija pripaiso doh.gif

QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 15, 11:11)
su ta 15metu merginos istorija kazkas ne taip  schmoll.gif netikiu, kad mergina jei butu UZAUGUSI PADORIOJE MYLINCIOJE SEIMOJE, pati savo noru jos atsisakytu  schmoll.gif kazkas matyt ten vyko labai baisaus, jei mergina nenori bendrauti su mama  g.gif Zinau viena ''padoria'' is sono seima, is kurios isejo 15 metu mergina taip pat atskirai gyventi su socialiniu darbuotoju pagalba, ir tik po kiek laiko isaiskejo, kad motinos partneris ja seksualiai isnaudojo ( neprievartavo, akip jis issireiske, kad skaistybes jai nenueme, bet kitokais budais liepe ji patenkinti), o seima is sono atrodo labai padori, grazus namai, geri darbai, viskuo parupinti vaikai  verysad.gif o viduje vyko pasibaisetini dalykai, ir viskas vyko UK tarp lietuviu  verysad.gif

zinau ir as panasu atveji, tik ten buvo berniukas prievartautas vyresnio pusbrolio, kuris gyveno su jais, net tevai metus laiko neitare. Nupjaut tokiems ju daikciukus bjaurybems...
Papildyta:
va kaip ta seima apie Norvegija atsiliepia smile.gif Yra skirtumas tarp ano straipsnio gan akivaizdus smile.gif

http://podarbu.blogs...01_archive.html
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 19:00)
va kaip ta seima apie Norvegija atsiliepia smile.gif Yra skirtumas tarp ano straipsnio gan akivaizdus smile.gif

http://podarbu.blogs...01_archive.html

Taip taip, skaitom ir apie tokias seimas biggrin.gif Niekas ir nesako, kad visur svetur vien tik blooogis ir nieko daugiau ax.gif Kaip kad, pavyzdziui, jus vis atsiliepiat apie Lietuva cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 18:13
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 12:05)
Taip taip, skaitom ir apie tokias seimas  biggrin.gif  Niekas ir nesako, kad visur svetur vien tik  blooogis ir nieko daugiau, kaip kad, pavyzdziui, jus vis atsiliepiat apie Lietuva  cool.gif

fantazuokit toliau cool.gif Aisku, kad man geriau cia, nes jei butu blogiau tai gyvenciau LT, nematau reikalo kazkur kankintis. Bet kai rasit kur pasakiau, kad lt vien blogis tai praneskit ir man, ok?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 19:14)
Bet kai rasit kur pasakiau, kad lt vien blogis tai praneskit ir man, ok?

Jau rasiau, kad cia tema ne vien apie uzsienio garbinimus smile.gif
Apie LT nepasaket nei vieno gero zodzio, kiek permeciau jusu komentarus mirksiukas.gif pradedant vaiko teisiu apsauga, o didziausia demesi svietimo sistemai skyret - nuo darzeliu, mokyklu iki universitetu cool.gif
Kiek anksciau, kol dar nebuvau pasijungus i sia tema, tik paskaitinedavau, tai irgi jusu komentarai panasus buvo, visas sritis jau apdejot, iskaitant ir sveikatos apsaugos sistema smile.gif Tai kas cia dar fantazuoja cool.gif
Kazkaip dauguma sioj temoj sugebam matyti ir baltus, ir juodus dalykus tiek toj pacioj LT, tiek kitur .. O jums, deja, kazkaip svetur - tik balta, o LT - juoda spalva viskas nudazyta ... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 18:37
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 12:25)
Jau rasiau, kad cia tema ne vien apie uzsienio garbinimus  smile.gif
Apie LT nepasaket nei vieno gero zodzio, kiek permeciau jusu komentarus  mirksiukas.gif  pradedant vaiko teisiu apsauga, o didziausia demesi svietimo sistemai skyret - nuo darzelinuku, mokyklinuku iki universitetu  cool.gif
Kiek anksciau, kol dar nebuvau pasijungus i sia tema, tik paskaitinedavau, tai irgi jusu komentarai panasus buvo, visas sritis jau apdejot, iskaitant  ir sveikatos apsaugos sistema  smile.gif

kad kazko neisvardinau tai nereiskia, kad visa turetu but man blogai, ar ne? o viska ka isvardinot tai tikrai su tom sritim situacija tikrai prasta, ir netgi labai.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 19:34)
kad kazko neisvardinau tai nereiskia, kad visa turetu but man blogai, ar ne? o viska ka isvardinot tai tikrai su tom sritim situacija tikrai prasta, ir netgi labai.

Tai cia as ne viska isvardinau, paminejau, ka kartojot ne po viena karta ir kas labiausiai isimine biggrin.gif mirksiukas.gif
Ispudis toks, kad jums LT aplamai nieko gero nera, nei vienoj srity biggrin.gif
O del situacijos tam tikrose srityse, lyginant su tam tikromis salimis (ES), galeciau pasigincyt ilgai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 18:41
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 12:38)
Tai cia as ne viska isvardinau, paminejau, ka kartojot ne po viena karta  mirksiukas.gif
Ispudis toks, kad jums LT aplamai nieko gero nera, nei vienoj srity  biggrin.gif

jusu ispudziai cia niekam neidomus, prasyciau gal nesikabineti prie to kokias sritis LT gyvenimo ir kaip komentuoju. Jeigu sakau, kad ne viskas man ten blogai atrodo, tai gal taip ir galvoju. Ar jus ta geriau zinot kas mano galvoj ir pasiruosus ta cia irodyt?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 19:41)
*jusu ispudziai cia niekam neidomus, prasyciau gal nesikabineti prie to kokias sritis LT gyvenimo ir kaip komentuoju.
** Ar jus ta geriau zinot kas mano galvoj ir pasiruosus ta cia irodyt?

*Nu va matot, o jusu ispudziai tai jau labai idomus visiems, ane? biggrin.gif Mano kiekviena komentara pasigavus tarset po siuleli tongue.gif
**Kaip ir jus, puikiai zinot, kas kiekvieno galvoj smile.gif tuos savo zinojimus apraset anksciau, tad nebesikartosiu ......
Ir nesinervinkit taip, cia tik diskusijos ... kurios jums, nesuprantu kodel, bet tokios aktualios (sprendziant pagal jusu aktyvuma sioje temoje) :4u
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 18:51
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 12:44)
*Nu va matot, o jusu ispudziai tai jau labai idomus visiems, ane?  biggrin.gif Mane isnagrinejot nuo galvos iki koju, kiekviena komentara pasigavus tarset po siuleli  tongue.gif
**Kaip ir jus, puikiai zinot, kas kiekvieno galvoj  smile.gif  tuos savo zinojimus apraset anksciau, tad nebesikartosiu ......
Ir nesinervinkit taip, cia tik diskusijos ...  kurios jums, nesuprantu kodel, bet tokios aktualios  4u.gif

as turejau omeny, jusu ispudziai apie mane, o ne ispudziai aplamai. savo ispudziu apie jus tikrai nei rasiau nei kazkokiu turiu... tai nepykit, bet cia irgi nesiruosiu irodinet, kad nesu kupranugaris, tai butu malonu, kad nesneketumet apie tai ka as galvoju, nes to tikrai nezinot smile.gif galim toliau diskutuoti bent kazkiek i tema, bet nenarstykit mano tautiniu jausmu pls wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 19:51)
galim toliau diskutuoti bent kazkiek i tema, bet nenarstykit mano tautiniu jausmu pls wink.gif

Tai bukit maloni, nebevarykit, kaip ten viskas blogai toj LT (labai "neskanu" jau darosi), ypac svietimo, sveikatos, vaiko teisiu apsaugos sistemoj .. tikrai ne viskas taip, kaip apraset, sovietmetis seniai baigesi, kai kurios problemos beveik liko, bet kai kurios labai pasistumejo i gera puse.. Juolab kad jau n metu ten negyvenat, o ispudi tikriausiai susidarot is tos pacios ziniasklaidos, kuria man sakot netiket, kai cituoju apie su sunkumais susiduriancius lietuvaicius svetur biggrin.gif

Ir man butu malonu, kad jau pradetume diskutuot i tema.. o ne kelis puslapius baisetumetes, kaip mociute ivertino rengini dabartineje mano vaiko mokykloje biggrin.gif
Cia jos jausmai, jos ispudis, tad prasom nenarstyti taipogi, juolab kad nelabai supratote esme smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 19:02