Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

Keiciant tema, klausimas besidomincioms LT politiniu gyvenimu - ar yra balsavusiu pastu ar vakar lietuviu ambasadose?
Kaip rinkimu rezultatai - nudziugino, nuvyle? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 19:56
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 16:30)
Taip, tik ta motyvacija skirtingai visi supranta. Anglai supranta, kad reikia nuolat girti, net jei vaikui ir nesigauna kazkas. Mano supratimu girti reikia kai vaikas ideda pastangu ir jam kazkas pavyksta. Jei nepavyksta kritikuot nereikia, gal padrasinti kad kita karta pavyks, bet ir  negirti del bet kokio nieko.

Tai va, kad nelabai as tu uzduociu matau. Klases lygiu dukrai labai neblogai sekasi, bet tos uzduotys per lengvos buna. Reikalavimai menki.

Egzaminu % aukstesni nei nacionalinis vidurkis.

O jus nesutinkat, kad vaikui saviverte reikia kelt? Ypac, jeigu praeita savaite spelingo teste padare 6 klaidas, o sia tik 3? Juk daro pazanga.

Idomus momentas. Lietuviukai ivairaus amziaus labai skiriasi nuo uzsienieciu studentu. Tiek besimokydami LT, tiek uzsienyje. Klausimas kodel? Manau, kad viena is priezasciu yra ta, kad lietuviukai iprate lietuviskoj mokykloj kaip pele po sluota sedet ir klausyt susireiksminusios personos stovincios klases priekyje. Ciagi, vyksta pamokos/paskaitos diskusijos principu. Besimokantys drasiai klausia, jei ko nesuprato. Zino, kad nebus "pastatyti i vieta". Gaus atsakymus i visus kylancius klausimus. Ta pastebejau pati kai savanoriavau koledze, mano sunui mokytojai sakydavo but aktyvesniam, o galutinai isitikinau, kai paskaiciau lryte apie uzsieniecius studijuojancius LT ir destytojos komentaras.

O niekad nemeginot mokytojos paklaust del papildomu uzduociu? As, tarkim, praeita savaite buvau susitikime su dukros mokytoja. Paprasiau daugiau namu darbu cool.gif . Gauna nemazai, bet padaro greiciau uz broli antroka. Mokytoja dar suabejojo, norejo pasitart su direktorium, nes jau ir taip ganetinai daug gauna. Ir ka, jau penktadieni parsinese dvigubai daugiau namu darbu cool.gif .

Idomu butu suzinoti konkreciai kiek %.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 15, 16:41)
[color=red]O tai koks tas mokytoju poziuris i vaika? Kysiai mokyklose? Nu tokio dalyko dar negirdejau, kad universitetus kaltina tai taip, daug pasakojimu. Bet mokykloj? Kokiu tikslu mokytojui kysis duodamas? Juk egzaminus centralizuotai laiko ir nuo mokytojo nelabai kas priklauso. Negi mokytojai leidzia masiskai nusirasineti? Kruviai tai gal ir per dideli, sutinku  drinks_cheers.gif Taip pat ir kad vieniem is kitu yra ko pasimokyti ir gerai butu sujungti vienos salies mokykla su kita  thumbup.gif Gaila tik, kad neigyvendinama
Papildyta:
Suprantu apie ka Jus. Kartais irgi pagalvoju - o gal as cia suidealizavau ir grizus i LT pamatysiu, kad ten jau nebera taip, kaip as galvojau, pradesiu ilgetis UK? Piktintis tai nesipiktinu UK skirtumais nuo Lietuvos. Cia gi kita salis, jie neturetu buti tokia kaip LT. Prie jos reikia prisitaikyti ir priimti. Taip. Taciau... Jei tikrai nori toje salyje gyventi, jei nori, kad tau cia butu gera ir tau priimtini svarbiausi dalykai. Tada uzsimerki pries smulkmenas, priimi sali tokia, kokia ji yra ir stengiesi integruotis. Bet jei nezinai ar tikrai nori cia gyventi, jei nera taip, kad neturi kito pasirinkimo, jei gali rinktis - tuomet pradedi galvoti, pradedi lyginti. Del to turbut sita tema ir yra, neapsisprendusiems  smile.gif Juk galima ir LT gyvent, integruotis, prisitaikyt, izvelgt gerus dalykus, o ne blogus ir gyvent sau graziai. Bet kazkas netenkina, vaziuoji kitur, bandai, ieskai. Nereikia gyvent uzsimerkus, viska priimt, nekritiskai mastyt. O kai jau apsisprendi tada taip, prisitaikai prie aplinkos ir neanalizuoji gi nuolat kur kas labiau patinka ar pan. Cia tik apsisprendimo stadijoje  4u.gif

UK mokyklose mokytojai daugiau kaip vyresni draugai, kurie tave moko, tau stengiasi padeti, o LT vis dar like nuo sovietu laiku, kad mokytojas yra klases bosas, o ne draugas. Pasnekejus su daugeliu emigravusiu lietuviu seimu i UK su mokyklinio amziaus vaikais, teko is ju isgirsti kad vaikai labai noriai eina i mokyklas, nebijo mokytoju ir mokyklos UK jiems labiau patinka negu LT.
O kas liecia del kysiu, tai jie tikrai egzistuoja mokyklose, nes norint gauti vieta i geresne mokykla turi nesti kysi, del geresnio pazymio nesa kysius, del vaiku elgesio, turiu drauge dirbant labai geroje kauno gimnazijoje, tai daug ji man pripasakojo blink.gif

zinoma, kad galima LT labai sauniai gyventi, integruotis ir tureti saunu gyvenima, kur viskas taip sava, pazystama ir zinoma, bet tam reikia tureti nemazas pajamas, kad uztektu viskam, todel labai daug zmoniu DEL SITU priezasciu ir palieka sali, tame tarpe ir as bigsmile.gif Man finansine nepriklausomybe ir laisve yra labai svarbi, kad as galiu gyventi pilnaverti gyvenima, o ne egzistuoti, ir galvoti ar uzteks pinigu maistui iki kitos algos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaurencija: 15 spalio 2012 - 21:52
kysiai egsistuoja ne tik mokyklose,bet ir darzeliuose ax.gif kodel pvz vaikai yra uzrasomi i darzeli vos tik jam gimus ir dar artejant dienai kada vaikas eis i darzeli tevai eina su vokeliu pas vedeja g.gif nors realiai tas darzelis priklauso pagal gyvenama vieta,bet va vietu gali neuztekti. Tas pats ir su medicina,be vokelio beveik niekas neina doh.gif ir ponia Lotyna* nelabai suprantu ko cia prunkstaujant,kad jei jau LT ar Europoj negyveni tai nieko nezinai g.gif juk draugai, tevai ten tebegyvna ir dirba, galu gale zinias galima pasiziureti tongue.gif o gal cia kai kas lipa ant jusu lietuvisko pedagogonio issilavinmo mozuolio ,kad taip viska piestu ginat. Mano seimoj daug pedagogu,destytoju buvo ir dar tebera tai tokiu istoriju prisiklausius ,kad oi oi, ir nesvarbu ,kad tai buvo besibaigiantys sovietu laikai kai as isvykau,viskas tebevyksta kaip ir vyko tik naglesniu mastu,be jokios gedos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *NYC*: 15 spalio 2012 - 22:13
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 12:54)
Tai bukit maloni, nebevarykit, kaip ten viskas blogai toj LT (labai "neskanu" jau darosi), ypac svietimo, sveikatos, vaiko teisiu apsaugos sistemoj .. tikrai ne viskas taip, kaip apraset, sovietmetis seniai baigesi, kai kurios problemos beveik liko, bet kai kurios labai pasistumejo i gera puse..  Juolab kad jau n metu ten negyvenat, o ispudi tikriausiai susidarot is tos pacios ziniasklaidos, kuria man sakot netiket, kai cituoju apie su sunkumais susiduriancius lietuvaicius svetur  biggrin.gif

tai gal bukit maloni nenurodinekit man ant ko ir kiek varyti, jus ne moderatore ir ne mano mama ir ne vaiku darzelis cia, ok?

sovietmecio as beje praktishkai neatsimenu - nesu tokia jau bais sena kaip galbut pasirode smile.gif ir mokykla baigiau kai jau valstybiniai egzai buvo ir LT univerkej studinau jau siame tukstantmetyje, o ne prie dinozauru laiku lotuliukas.gif

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 13:54)
Keiciant tema, klausimas besidomincioms LT politiniu gyvenimu - ar yra balsavusiu pastu ar vakar lietuviu ambasadose?
Kaip rinkimu rezultatai - nudziugino, nuvyle?  smile.gif

ne, nes nesijauciu, kad turiu teise balsuoti uz valdzia salies, kurioje negyvenu nuolat. Tegul sprendzia tik tie, kas tiesiogiai ir kasdien su ta valdzia tures susidurti.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 23:16)
tai gal bukit maloni nenurodinekit man ant ko ir kiek varyti

Kaip ir jus man nenurodinekit, ok? mirksiukas.gif Jeigu pastoviai jau ne vienus metus budit sioje temoje, nereiskia, kad jums galima, o man ne biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 23:16)
*sovietmecio as beje praktishkai neatsimenu - 
**ne, nes nesijauciu, kad turiu teise balsuoti uz valdzia salies, kurioje negyvenu nuolat. Tegul sprendzia tik tie, kas tiesiogiai ir kasdien su ta valdzia tures susidurti.

*Tai kodel vis minit ta sovietmeti tongue.gif beveik kiekvienam komentare apie LT mokyklas ir t.t. Nuo sovietmecio tikrai pasikeite daug kas, nauja karta jau spejo isaugt per ta laika mirksiukas.gif
**Klausiau tik tu, kurios domisi LT politiniu gyvenimu, nes besiruosianciu grizti sioje temoje tikrai yra ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*NYC* @ 2012 10 15, 23:08)
*kysiai egsistuoja ne tik mokyklose,bet ir darzeliuose ax.gif
**   o gal cia kai kas lipa ant jusu lietuvisko pedagogonio issilavinmo mozuolio ,kad taip viska piestu ginat.

*ok darzeliai, ok medicina, bet klausimas buvo apie kysius mokykloje biggrin.gif Realiai su tuo nesusiduriau nei karto nei as, nei mano aplinka rolleyes.gif
**o gal ne, ponia NYC cool.gif su mano pedagoginiu ir ne tik, isslavinimu viskas ok, jus i savo ziurekit, kitais nesirupinkit biggrin.gif
Jeigu as ginu, vadinasi, toks mano isitikinimas .. Jus turit su Michgirl savu isitikinimu apie tai, as savu, tai kame bedos smile.gif

Per siuos metus kelios pazistamos isvaziavo visam i LT, vaikai eina i mokykla lietuviska ir patenkinti, sake, nenoretu cia grizti nei uz ka .... Patenkinti mokytoja, patenkinti klase, ekskursijom, bureliais ir t.t. Niekas ten jiems ausu nesukineja, ir liniuotem kaip sovietmeciais negrasina. Ispustas reikalas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 23:08
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 15:50)
**o gal ne, ponia NYC  cool.gif  su mano pedagoginiu ir ne tik, isslavinimu viskas ok, jus i savo ziurekit, kitais nesirupinkit  biggrin.gif
Jeigu as ginu, vadinasi, toks mano isitikinimas .. Jus turit su Michgirl savu isitikinimu apie tai, as savu, tai kame bedos  smile.gif

doh.gif rolleyes.gif beda tame,kad nemokat primti kitu nuomones kuri aiskai skiriais nuo jusu tongue.gif ir vis pilstot is tusios i tuscia apie viena ir ta pati cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2012 10 16, 00:05)
doh.gif  rolleyes.gif  beda tame,kad nemokat primti kitu nuomones kuri aiskai skiriais nuo jusu tongue.gif ir vis pilstot is tusios i tuscia apie viena ir ta pati cool.gif

Sugalvojot paadvokataut senai SM draugei biggrin.gif
Papildyta:
Kokios konkreciai as nuomones nepriimu, galit konkreciau? Cia daug ju buvo, sunku atsirinkt, apie kuria kalbat smile.gif
Turiu kai kuriuos savo isitikinimus, kaip ir jusu drauge bei jus, todel ir rasau, kaip man atrodo ... O cia jau jusu beda, jei jums neiseina mano nuomones priimt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 16:09)
Sugalvojot paadvokataut senai SM draugei  biggrin.gif

o jus bandot man burna uzkist nes jusu rasliavai nepritariu? tongue.gif na juokinga ir tiek rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2012 10 16, 00:12)
o jus bandot man burna uzkist nes jusu rasliavai nepritariu? tongue.gif   na juokinga ir tiek rolleyes.gif

Ne, ka jus, atvirksciai tongue.gif Man labiau patinka, kad mano kiekviena komentara narsto ne tik viena ir ta pati persona biggrin.gif Taip kad kalbekit kiek sirdis geidzia 4u.gif Man irgi biski juokinga, kad stojot advokataut senai gerai draugei, to ir tikejaus biggrin.gif
O del rasliavos pritarimo ar nepritarimo tai man kazkaip visiskai dzin, nei jus pakeisit mano isitikinimus, nei as jusu, taip kad ..... irnesakyk.gif

Kiekviena esam skirtinga, su savais isitikinimai, sava nuomone, tam ir yra si tema, kad galetume isdestyt savo nuomone, mintis, poziuri i daugeli dalyku ir t.t. ... gal kazkam siokios tokios naudos bus is to paskaicius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 15 spalio 2012 - 23:38
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 16:50)
Kaip ir jus man nenurodinekit, ok?  mirksiukas.gif  Jeigu pastoviai jau ne vienus metus budit sioje temoje, nereiskia, kad jums galima, o man ne  biggrin.gif
Papildyta:

*Tai kodel vis minit ta sovietmeti  tongue.gif beveik kiekvienam komentare apie LT mokyklas ir t.t. Nuo sovietmecio tikrai pasikeite daug kas, nauja karta jau spejo isaugt per ta laika  mirksiukas.gif
**Klausiau tik tu, kurios domisi LT politiniu gyvenimu, nes besiruosianciu grizti sioje temoje tikrai yra  ax.gif  4u.gif

as jums kazka nurodziau? g.gif kur?

Sovietmeti jus paminejot, lyg as jame buciau uzaugus, tai tik pasakiau, kad man neteko sovietinej mokykloj mokytis, todel tu laiku ir nelyginu. Patikslinau kaip sunkiai suprantancia mano mintis (neaiskiai gal rasau nzn, visko gali but)

kad nebalsuoju tai nereiskia, kad nesidomiu. Vel aiskinat kam ka kur rasyt? su norejimu grizti tai nieko nereiskia, yra kas gyvena ten ir nesidomi, yra kas net negime LT bet domisi. Klauset ar balsavot, pasakiau ne ir paaiskinau kodel. Dar turiu kazka aiskintis ta tema poniai?

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 15, 17:11)
Sugalvojot paadvokataut senai SM draugei  biggrin.gif

dabar ant kito jums nepazistamo zmogaus puolat i asmenishkumus? doh.gif Sekle morka, SM draugystes zino ji smile.gif

Del kysiu mokykloj, vajeeee kiek galeciau pripasakot, smulkiu incidentu ir nelabai, kas daresi kai mes egzus laikem. Pas mus klasej tiesiog taip sutapo, kad buvo nemazai mieste zinomu zmoniu vaiku, bet nebutinai visi gerai mokesi, tai kas per egzus daresi tai buvo baisu is tikruju. Kai pvz vienas geriausiu klases mokiniu to dalyko gavo maziau negu kruva visishku perestuchinu (ir tikrai ne todel, kad jie staiga ismoko viska biggrin.gif ). Kai i komisijas tam tikru dalyku budavo sodinami tu mokiniu tevai mokytojai. Kai ne karta matem kai atnesa kai kam issprestas uzduotis komisijos mokytoja ir pakisa ant stalo net per daug neslepiant. Kai tie kurie anglishkai sakinio nesurezga uz zodine egzo dali gauna auksciausius ivertinimus (nes zodziu atsiskaicius nelieka niekur irodymo apie klaidas), o tada tam kuris is tikro labai gerai kalba moka uz kalbejima paraso zema bala, nes negali visi klasej geru turet. Kai mokinei paskambina lietuviu mokytoja po egzo ir liepia kuo greiciau begt atgal i mokykla su tusinuku, kuriuo rase egza, nes ji daug klaidu padare ir reikia pataisyti, nes tevai yra "uzsisake" aukstesni bala. Arba kaip pas angliste pakildavo balai mokslo metu metu tik tada jei butent pas ja privaciai lankydavai anglu. ir dar daug tokiu pavyzdziu zinau ir puikiai atsimenu, nes labai nepatiko tokia neteisybe, nes mano tevai is karto pasake, jei reikia pagalbos sakyk ir pasamdysim repetitorius kuriu reikia dalyku, bet pazymiu tau nepirksim.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 16, 00:49)
Del kysiu mokykloj, vajeeee kiek galeciau pripasakot, smulkiu incidentu ir nelabai, kas daresi kai mes egzus laikem.

ponia, kada tai buvo? dabar kysiai mazai ka tepadetu, nes turbut nelabai beisivaizduojat, kaip siai dienai egzai vyksta smile.gif

Neisizeiskit, bet skamba panasiai kaip bobutes anukams kad sako: o jau musu laikais, tai vajeee, va taip ir taip buvo biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 00:46