Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 13:45)
nu nieko sau, o kokiu tikslu rasineja  blush2.gif

kas norejo, tas seniai suprato, ka norit pasakyt  drinks_cheers.gif 
man kazkaip artimos jusu mintys, kartais paskaitau, tai kaip savo skaityciau  smile.gif

4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 11:42)
1.  drinks_cheers.gif
Tikrai buvo ir geru mokytoju, tik butent pradiniu klasiu mokytoja man nebuvo drauge, nelabai sutarem mes, bet tas buvo jau seniai, ji jau a.a.  Ateina nauja mokytoju karta, vyresnes kartos, sovietinio mastymo mokytojas keicia jaunos, kurybiskesnes ir t.t. Na, sito nenuneigsi ... Bendrauju su keliom pazistamom mokytojom, tai zaviuosi ju kantrybe, atsidavimu savo darbui ... Tikrai ne tokios mokytojos (dauguma) buvo, kai as mokiausi mokykloje ..
2. Apie tai jau irgi rasiau ... kelios pazistamos isvaziave pries metus is cia, negali atsidziaugti, kad vaikams LT mokykloj patinka labiau nei cia  thumbup.gif  Bureliai tai isvis, sake, palyginus, geeeris ir kaina prieinamesne, dauguma ju, vykstantys mokyklose, nemokami ..
3. Ispustas reikalas su tais kysiais mokykloje :irnesakyk:  nei karto nemaciau  (cia kalbu ne apie tai, kai pati mokiausi ar laikiau egzus, nors ir tuomet nemaciau tokiu dalyku, vienintelis dalykas, ka nesdavom - tai geles per egzus)
O siai dienai neisivaizduoju isvis, kokia prasme tuos kysius tempt ir uz ka  biggrin.gif  drinks_cheers.gif
su darzeliais zenkliai padetis gereja ... va, bendrauju su dukros bendraamziais LT, siemet visi darzeliniokai jau, pakliuvo/nepakliuvo per savivaldybe, o ne del kysiu vedejai ... Sistema jau kita, mazai ka vedeja gavus kysiu tepades, viskas vyksta per savivaldybe .. Tikrai kur kysiai dar gajus, yra medicina .. Va cia prireiks dar laiko, kad is pagrindu pakeist sistema, bet, tikiu, kad ateityje ir to sulauksim .... kazkada  smile.gif
4.lygiai taip pat galvoju  drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif
Va, kad ir paziurekit laidas, "Tukstantmecio vaikai" ... stebiu jau kelis metus ... Vaikai drasiai bendrauja, pasitiki savim ir t.t. na, pritariu, mes dauguma tokie nebuvom, nusodinti labiau buvom gal ... Dabartiniai vaikai kardinaliai priesingi  drinks_cheers.gif Ir tas labai dziugina  thumbup.gif

Ar esate ''naivi''del kysiu, ar bandote cia visoms irodyti kitaip negu yra LT, kokia ten super svietimo sistema. Visi ir taip zinome, kad Lietuva yra svogeriu krastas, kad korupcija klesti pilnu tempu absoliuciai visose srityse verysad.gif, iskaitant svietimo sistema verysad.gif. Rasete, kad dirbote mokykloje ir nematete kysiu, o gal nebuvote tokia svarbi persona mokykloje, kad jums reiketu nesti kysius g.gif

EMIGRACIJA IS LT NEMAZEJA, O KASMET DIDEJA, ir tik vienetai gryzta namo pagyvene uzsienio salyse, o didzioji dauguma pasilieka svetur - man atrodo sitai labai daug pasako apie salyje esancia padeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 16, 16:45)
*Rasete, kad dirbote mokykloje ir nematete kysiu, o gal nebuvote tokia svarbi persona mokykloje, kad jums reiketu nesti kysius  g.gif 

EMIGRACIJA IS LT NEMAZEJA, O KASMET DIDEJA, ir tik vienetai gryzta namo pagyvene uzsienio salyse, o didzioji dauguma pasilieka svetur  - man atrodo sitai labai daug pasako apie salyje esancia padeti  verysad.gif

*Gal ir nebuvau, kazkaip man nerupi tas biggrin.gif o kas jums yra svarbi persona? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nezinau tokiu atvejo, kad kas butu neses, tikrai nesusiduriau .. Nebutinai kalbu apie save, taip pat labai glaudziai bendrauju su sunaus bendraamziais, kurie jau mokyklinio amziaus ir pagal LT sistema, nu negirdejau, kad nestu kysius mokykloje, baikit jus juokint tongue.gif lotuliukas.gif Nebent kysius maisote su mokyklos rinkliava lotuliukas.gif
**Nerekaukit prasau 4u.gif Taip, emigracijos mastai dideli, tas akivaizdu ...
Bet pvz, is tos salies, kur dabar esu, daugiau seimu grizta i Lietuva nei kad atvaziuoja ... daug daugiau .. jau keli metai tokia tendencija matosi .. Va, kas keli menesiai paskutinius kelis metus tenka dalyvaut isleistuvese draugu ir pazistamu.... Su paskutiniais, kuriuos islydejom pries kelias savaites, dar juokavom, kad kai mes isvaziuosim is cia, nebeliks kam musu islydet tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 15:57
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 03:53)

Bet pvz, is tos salies, kur dabar esu, daugiau seimu grizta i Lietuva nei kad atvaziuoja ...  daug daugiau
..  jau keli metai tokia tendencija matosi .. Va, kas keli menesiai paskutinius kelis metus tenka dalyvaut isleistuvese draugu ir pazistamu.... Su paskutiniais, kuriuos islydejom pries kelias savaites, dar juokavom, kad kai mes isvaziuosim is cia, nebeliks kam musu islydet  tongue.gif

Man tiesiog siaip smalsu.. o tos seimos, kurios grizta i LT ar jos turi kur grizti? Tarkim - bustas, darbas...
Mes irgi neatmetam galimybes grizti, bet kad kol ta galimybe bus... doh.gif
Atsakyti
Kur jau cia vienetai grizusiu. 2011metais grizusiu lietuviu 3 kartus daugiau nei 2010 metais. Statistika kalba, kad apie 14 000. (kazkiek virs, tiksliai nebepamenu, bet noro bei laiko turint galima greitai skaicius surasti).
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 10 16, 17:45)
Man tiesiog siaip smalsu.. o tos seimos, kurios grizta i LT ar jos turi kur grizti? Tarkim - bustas, darbas...

Labai idomia tema uzvedet 4u.gif
Ivairiai labai ... Va, is paskutiniu grizusiu situacija tokia ..
Per 4 metus issimokejo busta (ne Vilniaus kainom, aisku), pirma grizo zmona su dukra (vasara), po keliu menesiu ir vyras .. Ji darba susirado administracini, ofise, neblogas kaip pirmas jos darbas Lietuvoje biggrin.gif Mokslus buvo baigus pries tai, vyras taip pat gavo panasu darba grizes, dukra uzrase i darzeli .. Zodziu, nesigaili .. Sake, atvaziuos po Kaledu i shopingus smile.gif
Tie kiti, kur pries kelias savaites isvaziavo, dar neisikure .. Buto savo neturi ax.gif kaip supratau, nuomosis .. Darbus turi jau .... Dukra nuejo i mokyklos, 5 klase, patenkinta, nenori grizt - ji ir buvo tas variklis, kuris paskatino tevus grizt, nes labai norejo gyvent ten ..

Ir beveik visu panasi istorija, tik dauguma bustus savo jau turi, tie paskutinieji buvo isimtis .. O su darbais, kiek zinau, visi per pazintis rado ...Bedarbio nera nei vieno, is grizusiu ...
Pas mus situacija kitokia, gal zmones labiau todel apsisprendzia grizti .. Bedarbyste, kai ziurejau procentais, aukstesne nei LT doh.gif Vieni is grizusiu cia dirbo, bet tokius gan menkai apmokamus darbus, kur negalejo saves realizuoti iki galo .. Kitu seimose dirbantis vienas is seimos buvo, arba abu nedirbantys, nes su darbais padetis ne kokia .... Pasalpos neblogos cia, galejo gyvent ir isgyvent uz jas, bet degradacija konkreti, ypac vyrams, taip gyvent doh.gif
Musu situacija truputi geresne siai dienai, bet neaisku kas laukia kitiemet, nes salyje labai nebera stabilumo jokio ..... Labai daug kas zada emigruot is cia, patys airiai emigruot pradejo i Kanada biggrin.gif nes pvz kokiem statybininkam isvis cia prasti popieriai, statybos sustoje, viskas merdi rolleyes.gif ir kitus sektorius paliete labai tas nuosmukis, ne vien statybos stojo... restoranai prisimenu, anksciau pilni budavo, dabar jau islieka stipriausi ir tie sunkiai laikosi, parduotuves, fabrikai, visokios agenturos kelioniu ir kt. taip pat neissilaike arba vos vos ...Zmones tapo taupesni, net gamint namuose labiau pradejo smile.gif
Tiesa, berasydama prisiminiau, kad viena pazistamu seima grizo, bet vyras i NO, o ji su sunum LT liko .. Bet toks ir buvo ju planas, nes LT mazam miestely gyveno, ten irgi ne kazka jis butu rades gal ... Dabar neblogai ten dirba, jis vireju restorane viesbucio dirba NO, viena menesi jis, kita tokia lietuve atvaziuoja .. Tad jis menesi pabuna LT, menesi NO .. nekas per atstuma jiems, aisku, bet nera taip ir blogai, kas menesi susibega biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 17:19
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 10 16, 15:45)

Turbut visokiu pasitaiko. Is mano pazistamu tarpo vieni grizo nei busto, nei darbo neturedami. Tik santaupu kazkiek pataupe. Kaip sekasi, tiesa, nezinau, nes seniai beteko kalbeti. Nelabai ir gilinomes del kokiu priezasciu. Jie Airijoje buvo, mes UK, tai bendraudavome tik per facebooka.

Nors as asmeniskai grizciau jei yra kur grizti - darbas, bustas kaip kad rasot. Jei viska pradeti nuo 0, tai Lietuvoje tikrai nelengva. Tai tada ir kiti dalykai nueina i antra plana, jei turi art pastoviai, negali nei su seima pabut ir pan. Aisku galimas atvejis kai ir uzsienyje labai jau nekas, arba psichologiskai nebegali isbuti. Turbut visokiu situaciju pasitaiko. Bet masinis grizimas mano prielaidom del to, kad Lietuvoj kazkiek situacija pagerejo ir del to, kad uzsienyje ta situacija blogeja.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 16, 17:56)
Nors as asmeniskai grizciau jei yra kur grizti - darbas, bustas kaip kad rasot. Jei viska pradeti nuo 0, tai Lietuvoje tikrai nelengva. Tai tada ir kiti dalykai nueina i antra plana, jei turi art pastoviai, negali nei su seima pabut ir pan. Aisku galimas atvejis kai ir uzsienyje labai jau nekas, arba psichologiskai nebegali isbuti. Turbut visokiu situaciju pasitaiko. Bet masinis grizimas mano prielaidom del to, kad Lietuvoj kazkiek situacija pagerejo ir del to, kad uzsienyje ta situacija blogeja.

drinks_cheers.gif Ir as taip pat ... Tiesa, bustas turetu but tik Vln, kiti miestai nesvarstytini blush2.gif tongue.gif
Man sunku pasakyt, ar darbo rinkoje situacija pagerejo LT, nezinau tikrai .. g.gif Yra tikrai vos gala su galu sudurianciu (bet jau ir cia tokiu daugeja).. Yra verkianciu, bet jie visada verkia, kad mazai, nors, is sono ziurint, gyvena ne blogiau nei kiti svetur tongue.gif Kitiems viskas ok, burbuliuoja kaip cia tas ar anas, bet isvaziuot nenori ... tongue.gif Kiti patenkinti darbu, uzmokesciu, nors gal tokiu mazuma biggrin.gif
O kad uzsienyje ta situacija blogeja, tai 100 proc. drinks_cheers.gif bent jau IRL tai ritasi bedugnen juodai ...... Perspektyvu verslo srity kazkaip nebesimato, verskis per galva kiek nori.. UK, manau, geresne situacija tikrai kazkiek ... g.gif
p.s. Is cia zmones masiskai pradejo isvazinet pries gerus 1-2 metus, ir kol kas tik isvaziuoja, arba bent planuoja tai padaryt artimiausiu metu ... smile.gif naujai atvaziuojanciu kazkaip nebesijaucia ...
Aisku, labai daug kur padetis blogeja, bet taip sparciai tai, pagal ivairius saltinius, Graikijoj, po jos IRL smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 17:34
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 16:26)
drinks_cheers.gif Ir as taip pat ...  Tiesa, bustas turetu but tik Vln, kiti miestai nesvarstytini  blush2.gif  tongue.gif
Man sunku pasakyt, ar darbo rinkoje situacija pagerejo LT, nezinau tikrai ..  g.gif Yra tikrai vos gala su galu sudurianciu (bet jau ir cia tokiu daugeja).. Yra verkianciu, bet jie visada verkia, kad mazai, nors, is sono ziurint, gyvena ne blogiau nei kiti svetur  tongue.gif  Kitiems viskas ok, burbuliuoja kaip cia tas ar anas, bet isvaziuot nenori ...  tongue.gif Kiti patenkinti darbu, uzmokesciu, nors gal tokiu mazuma  biggrin.gif
O kad uzsienyje ta situacija blogeja, tai 100 proc.  drinks_cheers.gif  bent jau IRL tai ritasi bedugnen juodai ...... Perspektyvu verslo srity kazkaip nebesimato, verskis per galva kiek nori.. UK, manau, geresne situacija tikrai kazkiek ... g.gif
p.s. Is cia zmones masiskai pradejo isvazinet pries gerus 1-2 metus, ir kol kas tik isvaziuoja, arba bent planuoja tai padaryt artimiausiu metu ...  smile.gif naujai atvaziuojanciu kazkaip nebesijaucia ...
Aisku, labai daug kur padetis blogeja, bet taip sparciai tai, pagal ivairius saltinius, Graikijoj, po jos IRL  smile.gif

Mano irgi dvi drauges is Airijos isvaziavo. Anksciau irgi buvo didele emigracijos banga is Airijos, paskui visi grizo, atsistojo ant koju salis. Dabar vel emigracijos banga prasideda... Tik pirma isvaziuoja ne airiai, o atvykeliai. UK dar nera taip blogai, bet su darbais situacija smarkiai suprastejusi
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 03:47)
Jau as, atrodo, ne taip ir seniai laikiau, bet ir tai visa tvarka pasikeitus  biggrin.gif

tai akivaizdziai esat vyresne uz mane tada ir laiket anksciau, gal metais gal dviem bet anksciau jei viskas kitaip buvo. As laikiau valstybinius egzus ir tokie patys (tik daugiau dalyku jau yra valstybiniu) vyksta ir dabar.
Papildyta:
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 16, 09:45)
Ar esate ''naivi''del kysiu, ar bandote cia visoms irodyti kitaip negu yra LT, kokia ten super svietimo sistema. Visi ir taip zinome, kad Lietuva yra svogeriu krastas, kad korupcija klesti pilnu tempu absoliuciai visose srityse  verysad.gif, iskaitant svietimo sistema  verysad.gif.

kad mokykloj nematyt kysiu tai reikia but aklu ir kurciu arba tiesiog nekreipti i nieka demesio ir nepastebeti tokiu dalyku.
Atsakyti
Dar apie tuos kysius mokykloje noreciau suzinot placiau, nes ziuriu, cia pas mus yra kysiu eksperciu tongue.gif Sakau, reik susizinot visas smulkmenas, nes grizus gal pravers lotuliukas.gif
Rimtai, nuosirdziai klausiu ka nors zinanciu placiau apie duodamus kysius mokykloje ax.gif Jei jau sakot, kad yra, tai reik ir man susizinot visa ta sistema, kad neatsilikciau nuo kitu biggrin.gif gal galit paaiskinti kur, kam, ka ir kokiu tikslu reik nest? (Pavyzdziai, kas buvo, kai jus moketes mokykloje, negalioja - nes ir per ta desimtmeti oi kaip viskas pasikeist spejo svietimo sistemoj wink.gif)

Mano vaikas nesa mokytojai saldainiu dezute, geliu ivairiomis progomis - Mokytojo dienos proga, Kaledu sventei, grizus po atostogu koki suvenyrcika ir t.t. (cia IRL taip dauguma daro ir jis pats be galo nori), tai cia gal irgi kaip kysi traktuot man? lotuliukas.gif

Bandau isivaizduot, griztam mes i LT mokykla, ateinu pas pradinuku mokytoja su vokeliu lotuliukas.gif O ir ko prasyt g.gif kad labiau isaiskintu, demesio skirtu nei kitiems? lotuliukas.gif Arba tarkim, kokioj 5-oj klasej ir veliau kasmet aplakstau visus dalyku mokytojus su vokeliais, prasydama, kad mano vaikas gautu vien tik 10-tukus lotuliukas.gif Idomu butu pamatyt ju reakcija lotuliukas.gif O ir tikslas koks, jei egzus vis vien teks laikyt bendra tvarka biggrin.gif

Mano nuomone, jei jau tevai turi lesu kysiams mokytojams, tai kokia prasme jiems leisti vaika i paprastas mokyklas, kai gali leist i privacias tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 21:03
Merginos vis paskaitau jūsų diskusijas...

Kaip vertinate tokį dalyką, aš jau beveik 10 metu Anglijoj, artimoje ateity planas gristi gyventi į Lietuva.
Mano vyras anglas ir vaikiukas Anglijoj gimęs.

Vyras jau pries kelis metus man sakydavo, varom gal mes į LT kada gyvent!
Galvodavau kodel ir kam.

Atsiradus vaikui, dabar artėjant jo antram gimtadieniui suprantu kad noriu vaiką leisti į lietuviška mokykla, noriu lietuviško gyvenimo, paprastu mažu dalyku, kurie visi savi, kalba anglu aš puikiai moku, bet ir tai jau nusibodo, o kam ta liežuvį laužyti.
Bet už vis labiausiai savo tėvu ilgiuosi, nes juos matyt net ir kas tris mėnesius man neužtenka. Esame l.draugiška ir artima šeima ir pagalvojus kad į Lietuva tik 'sugrist' jei vienas is tėvu susirgtu man l. baisu.
Neturiu nieko pries uk ir manau joje suaugau ir kitaip patobulejau, bet jaučiu kad laikas sugrįžti.

Plius niekada aš specialiai į uk nevaziavau, buvau keliu men darbo kontrakte vidury mokslu vasara ir vat uzkibau ten del meiles :-)

Noreciau kokiu nuomonių išgirsti. Ką manot?
Isproteje?
Ar šaunu tik ir pirmyn!
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotta23: 16 spalio 2012 - 21:03