Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Liolio @ 2012 10 17, 13:04)
Tiesa, ka galvojat apie UK mokyklose esancias uteles? Gyvenom Danijoj, ten tevai kovoja su vaiku utelem, pernai kaimynes mergaite UK uteles is darzelio parsinese, dabar facebooke mamos raso, kad dukters mokykloj paskutines dvi savaites uteliu proverzis. Kazkas baisaus. Lietuvoj nebuvau su tuo susidurusi, tik is sneku apie senus laikus kai mociute i mokykla eidavo. O cia visi sneka, kad taip taip, pradiniu mokyklu beda, prisimena kaip jiems taip buvo, toks vaizdas susidaro kad nera vaiko be uteliu uzaugusio pradineje mokykloje... Tragedija kazkokia, nezinau ka reiks daryt jei mano vaika uzpuls. Kad mane panika apims tai garantuotai  blush2.gif

stebiuosi kad gyvenant UK jus tai stebina, taigi ten tautų maišalyne, nežinau nevalos kitaip nepavadinsi, kodėl LT tokių dalykų nėra? gal utelėtiesiems vanduo per brangus?
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 11:12)
stebiuosi kad gyvenant UK jus tai stebina, taigi ten tautų maišalyne, nežinau nevalos kitaip nepavadinsi, kodėl LT tokių dalykų nėra? gal utelėtiesiems vanduo per brangus?

Nu va as irgi galvoju, kad nevalos. Ne del to, kad tautu maisalyne, tarp paciu anglu pilna nevalu. Danijoj ne tiek jau daug uzsienieciu, o uteles taip pat egzistuoja... Siandien gris is mokyklos isnarstysiu kiekviena plaukeli. Bet ka reiks daryt jei bent viena ta utele rasiu, bijau net pagalvot, brrrr
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 11:12)

nepasakyciau, kad Lt taip nera.kai vaikai ejo ten i darzeli, kiekvienais metais mokytoja ispedavo, kad pasitikrinti galvas, nes pas kazka vis rasdavo,o db pati girdejau, kaip sake, kad Lt vien per rugsejo men daug vaiku mokyklose turejo uteliu. blink.gif
Atsakyti
Uteles cia pastoviai jos vyksta.
Ir dažniausiai jos perreina ant svarių vaiku.
Taigi jei taip nutiks, nesigedykit o tik istrinkit galva sampunu palaikykit dar karta istrinkit ir issukuokit.
Toks cia metas kai drėgna ir šilta joms pats tas būti.

Aš kai vaiką vedžiau į darželį cia anglijoj ten pastoviai tai vienas tai du atvejai buvo. Bet vis tikrinau galva - neuzsikretem.
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 13:12)
gal utelėtiesiems vanduo per brangus?

lotuliukas.gif
Pas mus mokyklose kasmet buna uteliu proverzis, maniskiai kol kas nebuvo parnese, tfu tfu tfu, brrrrr wacko.gif
O vanduo tai nemokamas pas mum visoj saly lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 14:02)
lotuliukas.gif
Pas mus mokyklose kasmet buna uteliu proverzis, maniskiai kol kas nebuvo parnese, tfu tfu tfu, brrrrr wacko.gif
O vanduo tai nemokamas pas mum visoj saly  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

oho nieko sau komunizmas, tai ko jie tada nesiprausia įdomu lotuliukas.gif doh.gif
Šiaip LT šiais metais kažkas kažkur utelėtą vaiką, bet nežinau čia per 10 metų bent mano ausims pirmas atvejis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 14:04)
oho nieko sau komunizmas, tai ko jie tada nesiprausia įdomu lotuliukas.gif  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 12:04)
oho nieko sau komunizmas, tai ko jie tada nesiprausia įdomu lotuliukas.gif  doh.gif
Šiaip LT šiais metais kažkas kažkur utelėtą vaiką, bet nežinau čia per 10 metų bent mano ausims pirmas atvejis ax.gif

Jus turbut negirdejot, kad uteles megsta svarias galvas? ax.gif
Yra ir lt, gi cia ne pasaulio stebuklas mirksiukas.gif sm ir tema sitam sukurta, http://www.delfi.lt/...s.d?id=59455717
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IceDragon: 17 spalio 2012 - 13:09
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 12:02)
lotuliukas.gif
O vanduo tai nemokamas pas mum visoj saly  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Mokamas mokamas, mes Warringtone turim savo name vandens skaitliuka ir milziniskus pinigus uz vandeni plesia doh.gif

Nu va, pasirodo yra ir Lietuvoj. Mano laikais (kokia sena jauciuosi...) nebudavo arba bent nebuvau apie tai girdejus, tik is pasaku, kad plaukus nuskusdavo jei utelem uzsikresdavai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 17, 12:14)
Mokamas mokamas, mes Warringtone turim savo name vandens skaitliuka ir milziniskus pinigus uz vandeni plesia  doh.gif

Nu va, pasirodo yra ir Lietuvoj. Mano laikais (kokia sena jauciuosi...) nebudavo arba bent nebuvau apie tai girdejus, tik is pasaku, kad plaukus nuskusdavo jei utelem uzsikresdavai  biggrin.gif

Mano laikais buvo mirksiukas.gif tai yra pries 20m nebuvo jokio stebuklo ir ax.gif pradinese klasese buvo bumas ax.gif tik plaukus gal berniukams skusdavo, mergaites kentedavo sukuojamos, ir zibaluose plaukus mirkydavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IceDragon: 17 spalio 2012 - 13:21
QUOTE(IceDragon @ 2012 10 17, 14:08)
Jus turbut negirdejot, kad uteles megsta svarias galvas? ax.gif
Yra ir lt, gi cia ne pasaulio stebuklas  mirksiukas.gif  sm ir tema sitam sukurta,  http://www.delfi.lt/...s.d?id=59455717

ką jūs sakot, švarias galvas? negirdėta man,tai specialiai pagooglinau, randu kitokia info... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 17, 12:27)
ką jūs sakot, švarias galvas? negirdėta man,tai specialiai pagooglinau,  randu kitokia info... blush2.gif

Manymas, kad utelėmis užsikrečiama dėl higienos stokos, yra klaidingas, nes utėlės sutinkamos tiek švariuose, tiek nešvariuose plaukuose.
http://www.infomed.l...,/galvos-uteles
Atsakyti