Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(lotta23 @ 2012 10 16, 22:01)
Noreciau kokiu nuomonių išgirsti. Ką manot?
Isproteje?
Ar šaunu tik ir pirmyn!
4u.gif

Tikrai neisproteje rolleyes.gif zinau nemazai seimu, meiles emigranciu, kurios po keliu ar keliolikos praleistu metu grizta su savo antrom pusem (ne lietuviais) i LT ...
Bet turit gerai apsvarstyti toki nora.... As labiausiai jusu vietoj turbut mastyciau apie antra puse, nes vaikutis dar mazas, pati turiu panasaus amziaus... Tokiems adaptacija labai lengva, kol dar ne mokykliniai ...
Bet vat kaip su vyru? g.gif Kaip jis galetu save realizuoti LT, ar jau apmastet? Nes jeigu jis ten jausis blogai, sunkiai pritaps ir t.t. Kaip jis pats i tai? Ar jis nori tik del Jusu isvaziuot i LT?
Turiu drauge IRL, puikiai isikurusia cia, vyras airis, 2 vaikai, savas namas, geri darbai, draugai ir t.t. Bet .... ji taip pat dairosi LT pusen, labai daznai vaziuoja su vaikais arba visi 4 ... Trauka didziule, jai ten gera tarp savu .. Bet svarbiausia, kad ir vyras labai palaiko jos ideja del grizimo, jis svaigsta del Lietuvos, patinka jam ten viskas bigsmile.gif neabejoju, kad jie greitu laiku gris LT ax.gif Po truputi dairosi ikurti toki versliuka su vyru, zinant ju ryzta, manau, kad isikuriant jiems neiskils jokiu kliuciu ... Beje, jie ir vestuves svente LT, puse lektuvo giminaiciu airiu atskrido i jas biggrin.gif Vaikai be jokio akcento kalba lietuviskai, nors gi gyvena anglakalbej aplinkoj - mokykla, darzelis, seneliai, giminaiciai .. Lietuviskai girdi tik is mamos cia, na aisku, daznas bendravimas su seneliais is mamos puses irgi savo duoda ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 21:36
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 14:45)

Mano vaikas nesa mokytojai saldainiu dezute, geliu ivairiomis progomis - Mokytojo dienos proga, Kaledu sventei, grizus po atostogu koki suvenyrcika ir t.t. (cia IRL taip dauguma daro ir jis pats be galo nori), tai cia gal irgi kaip kysi traktuot man?  lotuliukas.gif 

Bandau isivaizduot, griztam mes i LT mokykla, ateinu pas pradinuku mokytoja su vokeliu  lotuliukas.gif  O ir ko prasyt  g.gif  kad labiau isaiskintu, demesio skirtu nei kitiems?  lotuliukas.gif Arba tarkim, kokioj 5-oj klasej ir veliau kasmet aplakstau visus dalyku mokytojus su vokeliais, prasydama, kad mano vaikas gautu vien tik 10-tukus lotuliukas.gif  Idomu butu pamatyt ju reakcija  lotuliukas.gif  O ir tikslas koks, jei egzus vis vien teks laikyt bendra tvarka  biggrin.gif

Mano nuomone, jei jau tevai turi lesu kysiams mokytojams, tai kokia prasme jiems leisti vaika i paprastas mokyklas, kai gali leist i privacias    tongue.gif

ne visuose miestuose yra privacios mokyklos, tai tenka valstybinese tada kazka daryt tiems tevams, kuriu vaikai nepatenkina ju lukesciu ir jie nemato kitu sprendimu tik kaip nusipirkti gerus rezultatus. As beje nemanau, kad kazkas nesa kysius 5-oj klasej, cia jau visai tevams su galva turetu but negerai smile.gif pazymiai labai svarbus yra egzaminu ir paskutiniu metu trimestruose, tai va tas ir yra perkama kai kuriu. O kiek ten penktokas gavo juk nera svarbu ir pvz neapsprendzia ar pateks vaikas i tevu norima universiteta ar ne.

dovanos mokytojams ir padekos savaime suprantama, kad nera kysis.

QUOTE(lotta23 @ 2012 10 16, 15:01)
Merginos vis paskaitau jūsų diskusijas...

Noreciau kokiu nuomonių išgirsti. Ką manot?
Isproteje?
Ar šaunu tik ir pirmyn!
4u.gif

as manau, kad jei sirdis labai smarkiai linksta link LT, tai ten ir vaziuokit. Nes kai busit aplamai laimingi kur esat tai ir bendra gyvenimo kokybe pageres. As nematau tikslo kamkintis ilgai kazkur. Padirbti kazkur, patirties pasisemti, na ir pinigeliu uzsidirbti yra viena, bet amziams likti ir nenoreti to manau nera gerai, kai metu metus paskui tik svajoji apie gyvenima kitur. 4u.gif Na blogiausiu atveju vel galetumet i UK grizti.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 16, 22:12)
*ne visuose miestuose yra privacios mokyklos, tai tenka valstybinese tada kazka daryt tiems tevams, kuriu vaikai nepatenkina ju lukesciu ir jie nemato kitu sprendimu tik kaip nusipirkti gerus rezultatus.

as manau, kad jei sirdis labai smarkiai linksta link LT, tai ten ir vaziuokit. Nes kai busit aplamai laimingi kur esat tai ir bendra gyvenimo kokybe pageres. As nematau tikslo kamkintis ilgai kazkur. Padirbti kazkur, patirties pasisemti, na ir pinigeliu uzsidirbti yra viena, bet amziams likti ir nenoreti to manau nera gerai, kai metu metus paskui tik svajoji apie gyvenima kitur.  4u.gif  Na blogiausiu atveju vel galetumet i UK grizti.

*Tebunie as pabusiu naivi, bet vis tiek netikiu, kad mokykloje vyrauja kysiai tongue.gif
Univierkese jo, destytojai kai kurie dar is anu laiku uzsilike, tikrai esu girdejus ne is vieno, kad nesami vokeliai i egzus, bet yra ir saziningu, zinoma biggrin.gif
**Pritariu, jei sirdis linksta, verta pabandyti .. juk bet kada bus galima grizt atgal drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 21:30
QUOTE(Liolio @ 2012 10 16, 15:50)
Kur jau cia vienetai grizusiu. 2011metais grizusiu  lietuviu 3 kartus daugiau nei 2010 metais. Statistika kalba, kad apie 14 000. (kazkiek virs, tiksliai nebepamenu, bet noro bei laiko turint galima greitai skaicius surasti).

o tai ka cia ne vienetai, palyginus su emigravusiu statistika, nuo nepriklausomybes laiku is LT ketvirtadalis zmoniu paliko sali, sie skaiciai jums nieko nepasako, kokia padetis yra LT? kazkada LT buvo beveik 4000000 gyventoju, o dabar vos 3000000 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 16, 22:33)
o tai ka cia ne vienetai, palyginus su emigravusiu statistika, nuo nepriklausomybes laiku is LT ketvirtadalis zmoniu paliko sali, sie skaiciai jums nieko nepasako, kokia padetis yra LT? kazkada LT buvo beveik 4000000 gyventoju, o dabar vos 3000000  verysad.gif

Jei neklystu, tai kazkada buvo 3,5 mlj. ax.gif
Tai ir gimstamumas gal mazeja, bet, aisku, emigracija yra didziule ... Man atrodo, kol kas didesnis procentas isvaziuojanciu, nei griztanciu .... Ir pagrindine to priezastis, neadekvatus darbo uzmokestis bei pragyvenimo kokybe uz tai ...
Ypac tai jauciasi nekvalifikuoto darbo sektoriuj (parduotuves, kavines, gamyklos ir t.t.), atlyginimai juokingai menki .. Kai tuo tarpu kokioj UK uz ta pati darba gali gaut kur kas didesni atlygi ...Aisku, cia ir kainos kokios nuomos kitos, bet maistas, drabuziai tai turbut lygu arba dar pigiau kai kas smile.gif
Manau, kad tik del to dauguma ir lekia laimes ieskot kitur ... Siaip ten visai neblogai butu, jei algos butu didesnes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 spalio 2012 - 21:50
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 20:38)
Jei neklystu, tai kazkada buvo 3,5 mlj.  ax.gif
Tai ir gimstamumas gal mazeja, bet, aisku, emigracija yra didziule ... Man atrodo, kol kas didesnis procentas isvaziuojanciu, nei griztanciu ....

siek tiek pridejau LT gyventoju blush2.gif
cia is statistikos departmento:
1995 metais-Gyventojų skaičius 3 mln. 717 tūkstanciai
2012 metais-Gyventoju skaicius 3 mln 43 tukstanciai

Statistika labai liudna, jei toliau tokiu tempu gyventoju skaicius mazes, tai Lietuva greitai isnyks verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 16, 20:29)
*Tebunie as pabusiu naivi, bet vis tiek netikiu, kad mokykloje vyrauja kysiai  tongue.gif
Univierkese jo, destytojai kai kurie dar is anu laiku uzsilike, tikrai esu girdejus ne is vieno, kad nesami vokeliai i egzus, bet yra ir saziningu, zinoma  biggrin.gif
**Pritariu, jei sirdis linksta, verta pabandyti .. juk bet kada bus galima grizt atgal  drinks_cheers.gif

tiek to to pasiliekame kiekviena prie savo nuomones ax.gif as girdejau vienokiu istoriju, jus kitokiu, o istikruju, tai abi ten negyvename, bet diskutuojame mirksiukas.gif .Kai pati mokiausi, tai tikrai kysiai egzistavo tiek mokyklose, tiek universitetuose ir pilnu tempu, bet tai buvo seniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaurencija: 16 spalio 2012 - 22:20
Dekui merginos už nuomone.

Tame tas ir yra kad vyras l. visa šita reikalą palaiko ir netgi yra visa to iniciatorius.
Turėdamas savo verslą jis laisvai ji 'supakuotu' ir leistusi į visa tai. Mes taip pat savo namą turim, tad ir jo tektų atsikratyt.

Žinot toks posakis yra when momma not happy, then...;-)

Aš matau kad LT tas ir socialinis gyvenimas butų kitoks. Žinoma butų nauji jau tie draugai, bet kaip smagu kai gali sėsti popietę ir išvykti pas senelius-tėvus...
Kai vaiką gali daug lengviau palikti manai ar dar kam ir vėlgi išeiti į kokį teatrą.

Manau dar yra mums lengva apsispręsti nes yra kur gyventi (atskiras butas didmiesty geroje vietoje).

Žinau kad ir lietuvė niekas isskestom rankom nelauktu ir atlyginimas gal net butų menkas pradzioj, bet matau kad suaugau ir man kiti dalykai svarbu, šeima tai yra.

O vyras mano drąsus ir žino tektų mokytis kalbos, bet jis yra neverciamas ir pats to nori. Beto su mano šeima sugyvena gerai ir visad noriai į LT važiuoja ir žino kad ten žmones nelabai mandagus ir suruge gali būti ir kita ten kitaip. Bet ne pora metu su manim tad jau viska perprates.

Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2012 10 17, 00:11)

*Žinot toks posakis yra when momma not happy, then...;-)

**O vyras mano drąsus ir žino tektų mokytis kalbos, bet jis yra neverciamas ir pats to nori. Beto su mano šeima sugyvena gerai ir visad noriai į LT važiuoja ir žino kad ten žmones nelabai mandagus ir suruge gali būti ir kita ten kitaip. Bet ne pora metu su manim tad jau viska perprates.

*cia tai teisybe drinks_cheers.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
**Tada tikrai pirmyn 4u.gif
As irgi vaziuociau, jei tureciau tokias salygas, kokias paraset blush2.gif Mano vyras lietuvis, o i LT nelabai benori lotuliukas.gif
Nors pirmus 3-4 metus tai oj kaip norejo biggrin.gif
Atsakyti
Dekui Lotyna ;-)

Bet paskaicius ką aš rašiau klaidų privelta, ot is tel
rašau, bando jis už mane nuspet! mirksiukas.gif

Labanaktis. Visos diskusijos bus pratestos rytoj!
4u.gif
Atsakyti
as kaip dar gyvenanti LT galiu paaiškinti dėl kyšių jei kam neaišku. Pati esu toks žmogus, na kad jų duodi tiesiog nemoku, man gėda nepatogu ir pan. todėl stengiuosi viską daryti laiku ir pagal taisykles.
Taigi pirmą vaiką kai užrašinėjau į mokyklą nuėjau dar vasario mėnėsį, pasakiau kad noriu pas tą būtent mokytoja, pasakė kad vietų jau nėra doh.gif nu bet šiaip ne taip išprašiau, kad užrašytų. Finale paskutinėm dienom prieš rugsėjį, pamačiau vaiką sąrašuose, pas kitą mokytoją, pas tą kur kur girdėjau patarimų kad jokiu būdu nepakliūti, doh.gif.Nulėkiau, pas pavaduotoja, ta vaipytis, maivytis pradėjo...pradėjau aiškinti, kad anksti buvau pas jus ir pan. vėliau pati perskambino, pati pasakė, kad perrašo, pas norimą mokytoją, nes neva viena mama viena diena vėliau atėjo.
Kita problema buvo su kitu vaiku darželyje, vaiką užrašiau į eilę vos 3 mėn. kadangi pavasarį gimęs, tai vietų gauti yra ypač sunku, nes grupės formuojamos nuo rudens, pradėjau eiti dar žiemą pas direktorę, atėjau buvo labai maloni, sakė supranta mane, reikia pagelbėti ir bal bla, pati nustebau, nors vietų sakė kad kol kas nėra. Atėjau po poros savaičių, sako deja vietų nėra, nieks niekur neišvažiuoja, maždaug vaikai nemiršta, todėl vietų nėra, susinervinau juodai, į darbą jau reikėjo grįšti. Šiuo atveju teko eiti aplinkiniais keliais, pati dirbu vietos savivaldoje, todėl kolegos pagelbėjo. Darželiuose ir mokykluose, visada yra viena kita vieta nenumatytiems atvejams, beje pati nieko nedaviau vien tik iš principo, vaikus užrašiau anksti, ir visada taip elgiuosi. Bet po pirmo karto, aiškiai direktorei reikėjo duoti kyšį, butų viskas susitvarkę doh.gif
Nu ligonių sistemą žinot, visi duoda, net nemirteldami, gydytojai nagli pasidarę, sugeba pasakyti, kad tiek ir tiek per mažai ir pan. nu šlykštu net aiškinti doh.gif
Kažkas klausė dėl grįžimo, na įeikime į bet kokį darbo paieškos puslapį, įvertinkite savo galimybes, kiek tarkim galėtumėte čia uždirbti, pagalvokite kokie jūsų poreikiai ir pan. Aišku jei sava šalis mielesnė tai nėr ko būti svetur, bet kiekvienam savo doh.gif Įdomu dabar naują valdžią išsirinkom, ar nebus dar blogiau nei buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 16, 20:33)
o tai ka cia ne vienetai, palyginus su emigravusiu statistika, nuo nepriklausomybes laiku is LT ketvirtadalis zmoniu paliko sali, sie skaiciai jums nieko nepasako, kokia padetis yra LT? kazkada LT buvo beveik 4000000 gyventoju, o dabar vos 3000000  verysad.gif

Nezinau kada cia buvo 4milijonai. Mazeja ne tik del emigracijos, bet ir del gimstamumo. Taip, isvaziuojanciu dar daug, ir turbut daugiau negu griztanciu. 14 tukstanciu tai nera vienetai. Griztanciu kasmet daugeja ne vienu tukstanciu. Tikesimes, kad kasmet ju dauges ir dauges. Negali viskas staiga pasikeisti per kelis metus, kad visi staiga griztu, visiems butu tokie atlyginimai kaip uzsienyje ir t.t. Palaipsniui ir viskas bus gerai. As tuo tikiu ax.gif
Atsakyti
Tiesa, ka galvojat apie UK mokyklose esancias uteles? Gyvenom Danijoj, ten tevai kovoja su vaiku utelem, pernai kaimynes mergaite UK uteles is darzelio parsinese, dabar facebooke mamos raso, kad dukters mokykloj paskutines dvi savaites uteliu proverzis. Kazkas baisaus. Lietuvoj nebuvau su tuo susidurusi, tik is sneku apie senus laikus kai mociute i mokykla eidavo. O cia visi sneka, kad taip taip, pradiniu mokyklu beda, prisimena kaip jiems taip buvo, toks vaizdas susidaro kad nera vaiko be uteliu uzaugusio pradineje mokykloje... Tragedija kazkokia, nezinau ka reiks daryt jei mano vaika uzpuls. Kad mane panika apims tai garantuotai blush2.gif
Atsakyti