as kaip dar gyvenanti LT galiu paaiškinti dėl kyšių jei kam neaišku. Pati esu toks žmogus, na kad jų duodi tiesiog nemoku, man gėda nepatogu ir pan. todėl stengiuosi viską daryti laiku ir pagal taisykles.
Taigi pirmą vaiką kai užrašinėjau į mokyklą nuėjau dar vasario mėnėsį, pasakiau kad noriu pas tą būtent mokytoja, pasakė kad vietų jau nėra

nu bet šiaip ne taip išprašiau, kad užrašytų. Finale paskutinėm dienom prieš rugsėjį, pamačiau vaiką sąrašuose, pas kitą mokytoją, pas tą kur kur girdėjau patarimų kad jokiu būdu nepakliūti,

.Nulėkiau, pas pavaduotoja, ta vaipytis, maivytis pradėjo...pradėjau aiškinti, kad anksti buvau pas jus ir pan. vėliau pati perskambino, pati pasakė, kad perrašo, pas norimą mokytoją, nes neva viena mama viena diena vėliau atėjo.
Kita problema buvo su kitu vaiku darželyje, vaiką užrašiau į eilę vos 3 mėn. kadangi pavasarį gimęs, tai vietų gauti yra ypač sunku, nes grupės formuojamos nuo rudens, pradėjau eiti dar žiemą pas direktorę, atėjau buvo labai maloni, sakė supranta mane, reikia pagelbėti ir bal bla, pati nustebau, nors vietų sakė kad kol kas nėra. Atėjau po poros savaičių, sako deja vietų nėra, nieks niekur neišvažiuoja, maždaug vaikai nemiršta, todėl vietų nėra, susinervinau juodai, į darbą jau reikėjo grįšti. Šiuo atveju teko eiti aplinkiniais keliais, pati dirbu vietos savivaldoje, todėl kolegos pagelbėjo. Darželiuose ir mokykluose, visada yra viena kita vieta nenumatytiems atvejams, beje pati nieko nedaviau vien tik iš principo, vaikus užrašiau anksti, ir visada taip elgiuosi. Bet po pirmo karto, aiškiai direktorei reikėjo duoti kyšį, butų viskas susitvarkę
Nu ligonių sistemą žinot, visi duoda, net nemirteldami, gydytojai nagli pasidarę, sugeba pasakyti, kad tiek ir tiek per mažai ir pan. nu šlykštu net aiškinti
Kažkas klausė dėl grįžimo, na įeikime į bet kokį darbo paieškos puslapį, įvertinkite savo galimybes, kiek tarkim galėtumėte čia uždirbti, pagalvokite kokie jūsų poreikiai ir pan. Aišku jei sava šalis mielesnė tai nėr ko būti svetur, bet kiekvienam savo

Įdomu dabar naują valdžią išsirinkom, ar nebus dar blogiau nei buvo