Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Liolio @ 2012 10 17, 14:14)
Mokamas mokamas, mes Warringtone turim savo name vandens skaitliuka ir milziniskus pinigus uz vandeni plesia 

IRL nemokamas vanduo biggrin.gif bet jau zada nuo 2014 m. apmokestint ax.gif O iki 2016 m. visur ivest vandens skaitliukus
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2012 10 17, 11:04)
Tiesa, ka galvojat apie UK mokyklose esancias uteles?

biggrin.gif

QUOTE(Liolio @ 2012 10 17, 12:14)
Nu va, pasirodo yra ir Lietuvoj. Mano laikais (kokia sena jauciuosi...) nebudavo arba bent nebuvau apie tai girdejus, tik is pasaku, kad plaukus nuskusdavo jei utelem uzsikresdavai  biggrin.gif

Budavo, ir ne tik maziukams. Pamenu, 9kl atejo sesele ir rado VISIEMS aplink mane sedintiems surrender.gif . Tai kaip jaustis doh.gif . Taip ir atrode, kad dabar tai jau puls mane is visu pusiu ohmy.gif . To patikrinimo metu, uteliu turejo daugiau nei puse klases. Kai mokytoja nusistebejo, sesele paaiskino, aj, cia dar ir vaikai nedideli irnesakyk.gif (~15m beee.gif ), bet va kas darosi 12klasese, praktiskai visos merginos turi cool.gif .
As pati labai megdaavau vasara i pionieriu stovykla vaziuot. Tai kaip tik isvaziuoju, taip ir parsivezu, budavo cool.gif . O plaukai iki siknos... Vien del to, prisimenu, tevai veliau nebeleisdavo vaziuot........

Kodel cia toks ispudis, kad visur uteles aplink - todel, kad LT tarsi geda ju turet. Gink dieve, kad tik nieks nesuzinotu jei vaikas parsinese. O cia, rado utele, informavo mokykla/darzeli. Issiuntinejami ispejantys laiskai. Jeigu tevai tarpusavy bendrauja emailu, issiuncia ispejima, kad perziuretu ir kiti vaiku galvytes. Tam, kad nesitestu epidemija. Kad nebut kaip uzdaras ratas - vienas patingejo paziuret, kiti vos issigyde vel pasigauna.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 17, 16:08)
biggrin.gif
Budavo, ir ne tik maziukams. Pamenu, 9kl atejo sesele ir rado VISIEMS aplink mane sedintiems surrender.gif . Tai kaip jaustis doh.gif . Taip ir atrode, kad dabar tai jau puls mane is visu pusiu ohmy.gif . To patikrinimo metu, uteliu turejo daugiau nei puse klases. Kai mokytoja nusistebejo, sesele paaiskino, aj, cia dar ir vaikai nedideli irnesakyk.gif (~15m beee.gif ), bet va kas darosi 12klasese, praktiskai visos merginos turi  cool.gif .
As pati labai megdaavau vasara i pionieriu stovykla vaziuot. Tai kaip tik isvaziuoju, taip ir parsivezu, budavo cool.gif . O plaukai iki siknos... Vien del to, prisimenu, tevai veliau nebeleisdavo vaziuot........
Kodel cia toks ispudis, kad visur uteles aplink - todel, kad LT tarsi geda ju turet. Gink dieve, kad tik nieks nesuzinotu jei vaikas parsinese. O cia, rado utele, informavo mokykla/darzeli. Issiuntinejami ispejantys laiskai. Jeigu tevai tarpusavy bendrauja emailu, issiuncia ispejima, kad perziuretu ir kiti vaiku galvytes. Tam, kad nesitestu epidemija. Kad nebut kaip uzdaras ratas - vienas patingejo paziuret, kiti vos issigyde vel pasigauna.

drinks_cheers.gif tikrai taip,as is stovyklu irgi pastoviai parsiveszdavau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 17, 17:08)

drinks_cheers.gif
Aš LT mokyklos laikais turėjau, sesuo turėjo, žibalu netrynėm, paprastuoju būdu mama rinko iš plaukų.
Norgėj pilna info, ką daryt radus utėlių, bet kol kas neteko susidurti.

ir kyšiai mokykloj pas mus buvo smile.gif dėl egzų ir šiaip, jei nori gero pažymio iš tam tikro dalyko - eik privačiai pas tą patį mokytoją, tada ir pažymys bus geras, nepriklausomai nuo to, ar žinių padaugėjo, ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 10 17, 19:05)
ir kyšiai mokykloj pas mus buvo smile.gif dėl egzų ir šiaip, jei nori gero pažymio iš tam tikro dalyko - eik privačiai pas tą patį mokytoją, tada ir pažymys bus geras, nepriklausomai nuo to, ar žinių padaugėjo, ar ne smile.gif

Cia kiek metu atgal? biggrin.gif
Kitas dalykas, as irgi eidavau pas mokytojus privaciai .. Pvz, vienais metais per ligas ir sanatorijas atsilikau geometrijoj kokioj 7 gal klasej, kuri man ir taip silpnai sekes.. Tai ejau grizus visa vasara mokytis pas matiekos mokytoja, mama mokejo pinigus pagal susitarima, palyginus tikrai nedidele suma mokejo anuo laiku ... Bet siaip jau tai traktuojama kaip atsilyginimas uz paslauga korepetitoriui, kuris tau padeda mokytis biggrin.gif o ne kysis tongue.gif
Cia matau, sneka daug kas apie tuos kysius mokyklose, bet konkreciu normaliu pavyzdziu is siu dienu dar niekas nepasake tongue.gif Kur, kam ir uz ka nese biggrin.gif
Papildyta:
Arba buvo pavyzdys, kad vaikas LT nepateko i norima klase, pas norima mokytoja ..
Jus galvojat, kad cia uzsieny taip lengva patekt, kur tik nori tongue.gif As kai rinkausi mokykla, tikrai ne siton norejau, kur dabar esam ....Bet rasiau i visas, kad neliktume ant ledo, t.y. kad nors kurion papultume ... Tai vat, ner ir cia taip jau paprasta papult kur nori ... Velesnese klasese gal ziuri pagal mokymasi .. Bet vat ejau sunu rasyt nuo pat pirmos klases, o nepatekom, ten kur norejom, be jokio paaiskinimo kodel, nors labai is anksto uzrasinejom smile.gif Dar pasiskaitinejau po to atsiliepimus apie ta mokykla (kur norejom, bet nepatekom), tai vat uzkliuvo akis, kad ten vien airiukai mokosi, uzsienieciu vos vienas kitas mokykloj, ne taip, kaip kitose biggrin.gif
Papildyta:
Uteliu neturejau LT, nei darzely nepasigavau kazkaip, nei mokykloj, tfu tfu tfu biggrin.gif
Kol kas ir vaikai netureje dar, 3kart tfu, bet jei tik pasikaso galvas, iskart puolu ziuret kaip isprotejus tongue.gif nes ne is vienos mamos girdejau, kad parnesa to "gerio" is ugdymo istaigu .... Bet manau, kad ir LT buna to "gerio" kazkiek ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 18:38
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:30)
Cia kiek metu atgal?  biggrin.gif
Kitas dalykas, as irgi eidavau pas mokytojus privaciai .. Pvz, vienais metais  per ligas ir sanatorijas atsilikau geometrijoj kokioj 7 gal klasej, kuri man ir taip silpnai sekes.. Tai ejau grizus visa vasara mokytis pas matiekos mokytoja, mama mokejo pinigus pagal susitarima, palyginus tikrai nedidele suma mokejo anuo laiku ... Bet siaip jau tai traktuojama kaip atsilyginimas uz paslauga korepetitoriui, kuris tau padeda mokytis  biggrin.gif o ne kysis  tongue.gif
Cia matau, sneka daug kas apie tuos kysius mokyklose, bet konkreciu normaliu pavyzdziu is siu dienu dar niekas nepasake  tongue.gif Kur, kam ir uz ka nese  biggrin.gif
Papildyta:
Arba buvo pavyzdys, kad vaikas LT nepateko i norima klase, pas norima mokytoja ..
Jus galvojat, kad cia uzsieny taip lengva patekt, kur tik nori  tongue.gif  As kai rinkausi mokykla, tikrai ne siton norejau, kur dabar esam ....Bet rasiau i visas, kad neliktume ant ledo, t.y. kad nors kurion papultume ... Tai vat, ner ir cia taip jau paprasta papult kur nori ... Velesnese klasese gal ziuri pagal mokymasi .. Bet vat ejau sunu rasyt nuo pat pirmos klases, o nepatekom, ten kur norejom  smile.gif  Dar pasniukstinejau po to atsiliepimus apie ta mokykla (kur norejom, bet nepatekom), tai vat uzkliuvo akis, kad ten vien airiukai mokosi, uzsienieciu vos vienas kitas mokykloj, ne taip, kaip kitose  biggrin.gif

Parasysiu pvz del kysiu: mano drauge dirba direktores pavaduotoja vienoje is kauno gimnaziju, kuri yra universitetinio lygio ir i ja patekti po 9-klasiu reikia laikyti egzaminus. Ne visi ten istoja saziningai, nes norinciu daug, egzaminai sunkus ir kam truksta balu surinktu per stojamuosius egzaminus, vaiku tevai nesa direktorei vokeli su nemaza sumele cool.gif ir tada ju atzalos mokosi gimnazijoje bigsmile.gif
Geros drauges dukra papuole i reikiama pradine mokykla kysio deka, nes siap vietu ten nebuvo, nes ji gyvena visai kitame rajone, o po kysio atsirado vieta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 17, 19:38)
Parasysiu pvz del kysiu: mano drauge dirba direktores pavaduotoja vienoje is kauno gimnaziju, kuri yra universitetinio lygio ir i ja patekti po 9-klasiu reikia laikyti egzaminus. Ne visi ten istoja saziningai, nes norinciu daug, egzaminai sunkus ir kam truksta balu surinktu per stojamuosius egzaminus, vaiku tevai nesa direktorei vokeli su nemaza sumele cool.gif  ir tada ju atzalos mokosi gimnazijoje  bigsmile.gif
Geros drauges dukra papuole i reikiama pradine mokykla kysio deka, nes siap vietu ten nebuvo, nes ji gyvena visai kitame rajone, o po kysio atsirado vieta  mirksiukas.gif

nu ok biggrin.gif patikesiu, kad jums ramiau butu ... tik sakau, man labai keista, aplamai apie kysius ne is vieno savo aplinkoj girdejau medicinos istaigose, anksciau darzeliuos ir daug kur .. bet apie butent mokykla kazkaip nepasitaike biggrin.gif tongue.gif As kaip tik zinau kitokiu pavyzdziu, kad yra tokiu mokytoju, kurie dirba, sedi papildomai ir be jokio atlygio, uz kokia saldainiu deze (aisku, nedaug tokiu, bet buna ir tokiu, dirbanciu is idejos) biggrin.gif
Papildyta:
O dar tada noriu paklausti, koka suma paprastai buna tuose vokeliuose? Gal ir man reikes nest, kai grisim i LT, jei jau mokyklose taip iprasta biggrin.gif
As va dabar pamasciau, mano zinomi mokyklos direkt., pavaduotojai nepasizymejo turtais tongue.gif Tai gal ir tos sumos vokeliuose simbolines? tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 19:01
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:40)
nu ok  biggrin.gif  patikesiu, kad jums ramiau butu ... tik sakau, man labai keista, aplamai apie kysius ne is vieno savo aplinkoj girdejau medicinos istaigose, anksciau darzeliuos ir daug kur .. bet apie butent mokykla kazkaip nepasitaike  biggrin.gif  tongue.gif

o jus bandote irodyti, kad korupcija is LT dingo negryztamai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif, nejuokinkite schmoll.gif
dar visai neseniai LT skambejo skandalai, kad brandos egzaminu isvakarese galejai nusipirkti uzduotis uz tam tikra suma internetu lotuliukas.gif irgi gal pati sugalvojau pasakysite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 17, 19:49)
o jus bandote irodyti, kad korupcija is LT dingo negryztamai

Nu jau, nejuokaukit gal lotuliukas.gif Ar neskaitot ka rasau, ar neaiskiai parasiau? biggrin.gif
Papildyta:
Yra sferu, kur nezinau, kada ta korupcija isgyvendinta bus biggrin.gif tarkim, medicina ....
Bet tokiose sferose, kaip mokykla, nuuuu nzn nzn g.gif Man LT mokyklu darbuotojai greiciau vargo peles primena (kas labai liudina, aisku), nei kazkokius pertekusius kysiu vartotojus tongue.gif
Beje, del darzeliu, dziugi zinia mirksiukas.gif Pagaliau toj vietoj tikrai pazanga padaryta biggrin.gif
Papildyta:
Na, tai gal galit atsakyt, kokios sumos buvo vokeliuose, jei jau zinot kam ir kodel juos nese? 4u.gif Labai idomu pasidare, gal tikrai pravers zinoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 19:05
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 18:02)
Nu jau, nejuokaukit gal  lotuliukas.gif  Ar neskaitot ka rasau, ar neaiskiai parasiau?  biggrin.gif
Papildyta:
Yra sferu, kur nezinau, kada ta korupcija isgyvendinta bus  biggrin.gif  tarkim, medicina ....
Bet tokiose sferose, kaip mokykla, nuuuu nzn nzn  g.gif  Man LT mokyklu darbuotojai greiciau vargo peles primena (kas labai liudina, aisku), nei kazkokius pertekusius kysiu vartotojus  tongue.gif
Beje, del darzeliu, dziugi zinia  mirksiukas.gif   Pagaliau toj vietoj tikrai pazanga padaryta  biggrin.gif
Papildyta:
Na, tai gal galit atsakyt, kokios sumos buvo vokeliuose, jei jau zinot kam ir kodel juos nese?  4u.gif Labai idomu pasidare, gal tikrai kazka praleidus busiu siuo klausimu  unsure.gif  unsure.gif

del sumu dydzio nesidomejau, nes man neaktuali tema, negyvenu LT ir neplanuoju ten gryzti tongue.gif, zinau todel kad buvo diskusiju vakaras prie vyno, vasara per atostogas, su LT gyvenanciais zmonemis apie kysius ir nesibaigiancia korupcija, ir pazintis, be kuriu nei per kur, kad ir kita tema - statybu sfera - visi valstybiniai statybu projektai yra gaunami per rysius ir pazystamus, nes milzininiskos sumos sukasi ir t.t.

Nereikai Lotyna piesti, kaip LT gerai ir nuostabu, ir istisai narstyti svetimos salies minusus,(pvz.kokia svietimo sitema bloga UK, kaip vaikus is tevu atimineja, jei tik pratinsi prie namu ruosos, zemo lygio bureliai, kiek uteliu daug) jei LT butu taip gerai, tai zmones masiskai gryzdinetu namo, o ne palikinetu sali verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaurencija: 17 spalio 2012 - 19:15
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 19:02)
Na, tai gal galit atsakyt, kokios sumos buvo vokeliuose, jei jau zinot kam ir kodel juos nese?  4u.gif Labai idomu pasidare, gal tikrai pravers zinoti...

neseniai drauge nese 2000Lt kysi, kad i darzeli apskritai pakliutu Vilniuje...ir tikrai ne i joki prestizini...taip kad tvarka gal ir padaryta, bet ne iki galo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Flaurencija @ 2012 10 17, 20:14)
Nereikai Lotyna piesti, kaip LT gerai ir nuostabu, ir istisai narstyti svetimos salies minusus,(pvz.kokia svietimo sitema bloga UK, kaip vaikus is tevu atimineja, jei tik pratinsi prie namu ruosos, zemo lygio bureliai, kiek uteliu daug) jei LT butu taip gerai, tai zmones masiskai gryzdinetu namo, o ne palikinetu sali  verysad.gif

Man pasirode, kad jus, kaip ir dar kelios, piesiat atvirkstini vaizda mirksiukas.gif
As kazkaip stengiuos paliesti tuos minusus bei pliusus visur - tiek LT, tiek kitur ... Ir apie tai jau nemazai parasiau .. Bet jus, matyt, isidemit tik tai, ka norit isidemet, tad jusu reikalas..
Kazka paistot ryskiai, niekur nekalbejau apie bloga svietimo sistema UK lotuliukas.gif lotuliukas.gif as ten negyvenu, jei ka ir nesu susidurus ... bigsmile.gif
Apie zemo lygio burelius rasiau? blink.gif Kaip tai nipomniu, gal priminsit, apie koki bureli esu rasius blink.gif rasiau apie rengini, bet ne apie burelius...
Na, jus gal konspektuokites, jei nebeskiriat kas ka raso blink.gif bent jau nickus idemiau paskaitykit, jei neaisku doh.gif

QUOTE(Savory @ 2012 10 17, 20:19)
neseniai drauge nese 2000Lt kysi, kad i darzeli apskritai pakliutu Vilniuje...ir tikrai ne i joki prestizini...taip kad tvarka gal ir padaryta, bet ne iki galo mirksiukas.gif

nerasiau, kad jau viskas, dabar tik melsva ir pukuota toj vietoj ... aisku, kad dar ne iki galo, aisku, kad visam tam isgyvendint dar prireiks laiko drinks_cheers.gif bet priemimo i darzelius sistemoj pazanga tikrai daroma ir gan zenkliai, palyginus su keliais metais pries tai thumbup.gif mano pazistamu vaikai siemet pateko per savivaldybe, niekam nieko nenese, nebent aukletojom saldainiu pirma diena biggrin.gif Tie, kurie nepateko, tai nepateko, eina i privacius arba sedi su auklem. pas vedejas su vokeliais nejo, nes vis daugiau darzeliu, kuriuose vedejos balsas nieko nelemia del priemimo ...
Dar pries kelis metus, prisimenu, kaip masiskai daug is mano pazistamus skundesi, kad teko nest vedejoms kysius, bet situacija siai dienai tikrai kitokia, ir neabejoju, per keleta metu isvis pasikeis i gera ...
Papildyta:
Vat medikams tai tikrai nesa daug kas doh.gif as jau geriau privaciai einu, nei nesu, tai nors nauda didesne ir nereikia nepatogiai jaustis susimokejus i kasa tongue.gif ... Nesu niekam nieko nesus, nemoku as paduot, o jau vokeliu tai isvis biggrin.gif is kur zinot, kokia suma idet g.gif nu nebent tiesiai sviesiai pasakytu, kokia suma reikia duot ir tai butu be galo svarbus reikalas, tada duociau turbut tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 20:17