QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 10 18, 13:59)
- Pastebėjau, kad dažnai gandonešiais pradeda dirbti piliečiai, kurie bando kažkur patekti nesėkmingai, nepasiseka per egzaminus, ir pan. Nesinori gi netikusiu pasirodyti, geriau sugalvoti, kad va, aš toks jau protingas, toks gudrus, bet neužteko man $$, tai neįstojau/neišlaikiau/nepavyko. Studijavau specialybę VU, kuri buvo laikoma prestižine ir apie kurią sklandė daug legendų, kaip ten žmonės 10 už stojamąjį nusiperka ir pan. Nieko nepirkau, išlaikiau tą stojamąjį, gavau 10, įstojau į nemokamą, gavau stipendiją. Aplink mane buvo tikrai protingi kursiokai. Ir jų rezultatai buvo geri, ir iš bendravimo niekaip nepasakyčiau, kad kokie dundukai, sau vietą nusipirkę. Bet užtat kiek gandonešių sutikau, kuriems įstoti nepavyko, o jau istorijų kiek prikurta ir priskiesta... Siūlau mažiau klausyti, kas šneka, nes dažnam tai tiesiog tampa geru pasiteisinimu. Manyčiau, šiais laikais tokių dalykų sumažėję iki minimumo. Jau seniai nebe rusų laikai, kai pakišos kam nors nedavęs būsi praspirtas.
Galvoju, kad yra du žmonių tipai. Vieni patys prisiima atsakomybę už save ir savo gyvenimą, darbą, vaikus. Tokie, kur bebūtų, niekada neverks, kad valdžia ko nors neduoda (nes jie ir nelaukia, kol jiems duos, jie užsidirba patys), kad visi aplink vagys (nes jie patys taip nesielgia, vokelių ir kyšių neima). Negerų dalykų ir negerų žmonių visais laikais buvo visur, taip pat bus visur. Yra ir LT, bet juos irgi galima spręsti, ne tik dėl jų virkauti. Kaip tas antras tipas, kuriam viskas aplink beviltiška, visi vagys (bet, aišku, jis irgi pakišą eidamas savo reikalų spręst neš, nes kaip gi kitaip kai visi taip daro) ir kt. Kas įdomiausia šitie virkautojai nė pirštelio patys nepakrutina, kad būtų kitaip.
Va va
Aciu uz komentara, belieka tik pritarti apie tuos visus kysius
Tiesa sakant, dziaugiuosi, kad paraset, nes ir anksciau su malonumu patiko skaityt Jusu komentarus, Jusu mintis ir nuomone, nes tai nebuvo vien varymas i vienus vartus, ko sitoj temoj labai truksta ....
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2012 10 18, 11:30)
kalbėčiaus. Juk ir kitoms mamoms nemanau, kad lengva taip..
As irgi kalbeciaus su mokytoja .... Todel nepraleidziu nei vieno mokyklos susirinkimo, nes klausimu ir pasiulymu turiu prikaupus kruva