Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 10 18, 13:59)

- Pastebėjau, kad dažnai gandonešiais pradeda „dirbti“ piliečiai, kurie bando kažkur patekti nesėkmingai, nepasiseka per egzaminus, ir pan. Nesinori gi netikusiu pasirodyti, geriau sugalvoti, kad va, aš toks jau protingas, toks gudrus, bet neužteko man $$, tai neįstojau/neišlaikiau/nepavyko. Studijavau specialybę VU, kuri buvo laikoma prestižine ir apie kurią sklandė daug legendų, kaip ten žmonės 10 už stojamąjį nusiperka ir pan. Nieko nepirkau, išlaikiau tą stojamąjį, gavau 10, įstojau į nemokamą, gavau stipendiją. Aplink mane buvo tikrai protingi kursiokai. Ir jų rezultatai buvo geri, ir iš bendravimo niekaip nepasakyčiau, kad kokie dundukai, sau vietą nusipirkę. Bet užtat kiek gandonešių sutikau, kuriems įstoti nepavyko, o jau istorijų kiek prikurta ir priskiesta... Siūlau mažiau klausyti, kas šneka, nes dažnam tai tiesiog tampa geru pasiteisinimu. Manyčiau, šiais laikais tokių dalykų sumažėję iki minimumo. Jau seniai nebe rusų laikai, kai pakišos kam nors nedavęs būsi praspirtas.
Galvoju, kad yra du žmonių tipai. Vieni patys prisiima atsakomybę už save ir savo gyvenimą, darbą, vaikus. Tokie, kur bebūtų, niekada neverks, kad „valdžia ko nors neduoda“ (nes jie ir nelaukia, kol jiems duos, jie užsidirba patys), kad visi aplink vagys (nes jie patys taip nesielgia, vokelių ir kyšių neima). Negerų dalykų ir negerų žmonių visais laikais buvo visur, taip pat bus visur. Yra ir LT, bet juos irgi galima spręsti, ne tik dėl jų virkauti. Kaip tas antras tipas, kuriam viskas aplink beviltiška, visi vagys (bet, aišku, jis irgi pakišą eidamas savo reikalų spręst neš, nes kaip gi kitaip – kai visi taip daro) ir kt. Kas įdomiausia – šitie virkautojai nė pirštelio patys nepakrutina, kad būtų kitaip.

Va va drinks_cheers.gif Tokia tendencija ir as pastebejau biggrin.gif
Aciu uz komentara, belieka tik pritarti apie tuos visus kysius 4u.gif
Tiesa sakant, dziaugiuosi, kad paraset, nes ir anksciau su malonumu patiko skaityt Jusu komentarus, Jusu mintis ir nuomone, nes tai nebuvo vien varymas i vienus vartus, ko sitoj temoj labai truksta ....
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2012 10 18, 11:30)
kalbėčiaus. Juk ir kitoms mamoms nemanau, kad lengva taip..

drinks_cheers.gif
As irgi kalbeciaus su mokytoja .... Todel nepraleidziu nei vieno mokyklos susirinkimo, nes klausimu ir pasiulymu turiu prikaupus kruva biggrin.gif Visada bunu isklausoma ir gaunu atsakymus i man rupimus klausimus ...
Atsakyti
nu negaliu neisikisti biggrin.gif

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 21:36)
Flaurencija, jei pvz IRL (kur as gyvenu) butu taip jau gerai, tai lietuviai ar kt. imigrantai cia atvaziuotu masiskai, ar ne?  mirksiukas.gif  O atvaziavusiu naujai jau keli metai nebesigirdi, jau rasiau - kad situacija atvirkstine, masiskai [b]isvaziuoja is cia emigrantai[/B]

na nekalbekit uz visus, jei jums nesigirdi, tai nereiskia, kad neatvaziuoja mirksiukas.gif

na tas masiskai irgi juokingai skamba, is mano nemazo pazistamu ir draugu rato per pastaruosius pora metu niekas neisvaziavo rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(_butterfly_ @ 2012 10 18, 14:24)
is mano nemazo pazistamu ir draugu rato per pastaruosius pora metu niekas neisvaziavo  rolleyes.gif

O is mano pazistamu isvaziavo labai daug ir dar planuoja greitu metu tai padaryti ir ka dabar ... smile.gif Atvaziavusiu naujai nesigirdi, gal vienas kitas smile.gif Bet neisivaizduoju, ko cia vaziuot, kada darbu beveik nera (nebent del pasalpu, bet ir jas reik uzsidirbt per pora metu bent jau), patys airiai po truputi juda is savo salies smile.gif
Tikiu, kad Dubline, Korke taip nesijaucia sito .. bet Airijoj daugiau miestu yra, kuriuose bedarbystes lygis labai jau aukstas ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 18 spalio 2012 - 13:33
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 18, 14:30)
O is mano pazistamu isvaziavo labai daug ir dar planuoja greitu metu tai padaryti ir ka dabar ...  smile.gif Atvaziavusiu naujai nesigirdi, gal vienas kitas  smile.gif Bet neisivaizduoju, ko cia vaziuot, kada darbu beveik nera, patys airiai po truputi juda is savo salies  smile.gif

taip, su darbais tikrai zymiai sunkiau, na bet yra kas randa smile.gif
bet kokiu atveju nemanau, kad siuo metu Lietuvoje butu geriau.
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 10 18, 13:59)
Kažkaip įdomiai diskusija pakrypo biggrin.gif Šiek tiek juokingai skaitosi argumentai
Bet nesusiturėjau nepasakiusi apie čia apie tiek aprašinėjamus kyšius, ypač mokyklose:

- Kyšiai, vokeliai ir pan. reiškiniai Lietuvoje dar iki galo tikrai neišgyvendinti. Nors, tiesą sakant, mokyklose su tuo niekada nebuvau susidūrusi ir nepažįstu žmonių, kurie būtų susidūrę. Kalbu apie tuos laikus, kai baigiau pati (baigiau 2004m.) ar baigė mano draugai. Dėl to sunku kažką konkrečiai komentuoti. BET! Dar negirdėjau tokio atvejo, kad kažkas stovėtų įrėmęs į smilkinį šautuvą, ir to kyšio reikalautų. Visada galima tiesiog neduodi. Čia yra toks užburtas ratas – imantys išnyks, kai išnyks duodantys. O kad kiti patys, į kokią įstaigą beeitų, visada ateina nešini vokeliu ar kokiu maišeliu, nes jų varganas protas suvokia tik tokį paslaugos gavimo būdą – na ką padarysi. Galiu užtat papasakoti, kaip būna pas kai kuriuos gydytojus, nes mano mama pati yra gydytoja. Tai kokie 5 iš 10 atėjusių pirmiausiai patys pradeda siūlyti savo atsineštus maišelius su visokiom dešrom ir pan. Ir jiems neužtenka pasakyti, kad nereikia man tų tavo dešrų, sėskis, dėstyk savo bėdą, laiko nedaug. Ne, ji ar jis vis tiek toliau primygtinai siūlys tą savo atsineštą maišelį. Mama nesupranta. Stebisi. Ir pyksta, ir aiškinti bando. Bet ne, kitą kartą ji ar jis ir vėl su maišeliu ateina. Tai pasakykit jūs man: kas kaltas? Kas liepia jiems temptis tuos maišiukus su kažkokiom dovanėlėm?
Ir, galų gale, net jei Jūsų argumentas „visi taip daro“, tai klausimas kyla paprastas – kam tau, žmogau, SAVA galva ant pečių duota? Kad darytum viską, kaip VISI daro? Gal tada ir skųstis nereiktų. Tiesiog prisiimk atsakomybę už tą SAVO galvą ir pats elkis kitaip. Pamatysi, ir pasaulis šviesesnis pradės atrodyti. Rodos, ir A. Mamontovas sudainavo šitas labai teisingas eilutes: jei nori keisti pasaulį, keisk pirmiau save.
Aš asmeniškai nei karto gyvenime nesu davusi kyšio. Va dabar grįžau į Lietuvą, turėjau daug reikalų su medikais Santariškėse, laukiau eilėse. Ir matau į tuos kabinetus kartais einančius žmones su maišeliais, o išeinančius be. Paima kartais. Negerai. Bet po velnių, aš nieko nenešu, ir paslaugą tokią pačią gaunu. Tai jei neišeina suvokti, kad tas maišelis visai nebūtinas – skųstis irgi nereiktų.

- Pastebėjau, kad dažnai gandonešiais pradeda „dirbti“ piliečiai, kurie bando kažkur patekti nesėkmingai, nepasiseka per egzaminus, ir pan. Nesinori gi netikusiu pasirodyti, geriau sugalvoti, kad va, aš toks jau protingas, toks gudrus, bet neužteko man $$, tai neįstojau/neišlaikiau/nepavyko. Studijavau specialybę VU, kuri buvo laikoma prestižine ir apie kurią sklandė daug legendų, kaip ten žmonės 10 už stojamąjį nusiperka ir pan. Nieko nepirkau, išlaikiau tą stojamąjį, gavau 10, įstojau į nemokamą, gavau stipendiją. Aplink mane buvo tikrai protingi kursiokai. Ir jų rezultatai buvo geri, ir iš bendravimo niekaip nepasakyčiau, kad kokie dundukai, sau vietą nusipirkę. Bet užtat kiek gandonešių sutikau, kuriems įstoti nepavyko, o jau istorijų kiek prikurta ir priskiesta... Siūlau mažiau klausyti, kas šneka, nes dažnam tai tiesiog tampa geru pasiteisinimu. Manyčiau, šiais laikais tokių dalykų sumažėję iki minimumo. Jau seniai nebe rusų laikai, kai pakišos kam nors nedavęs būsi praspirtas.

Galvoju, kad yra du žmonių tipai. Vieni patys prisiima atsakomybę už save ir savo gyvenimą, darbą, vaikus. Tokie, kur bebūtų, niekada neverks, kad „valdžia ko nors neduoda“ (nes jie ir nelaukia, kol jiems duos, jie užsidirba patys), kad visi aplink vagys (nes jie patys taip nesielgia, vokelių ir kyšių neima). Negerų dalykų ir negerų žmonių visais laikais buvo visur, taip pat bus visur. Yra ir LT, bet juos irgi galima spręsti, ne tik dėl jų virkauti. Kaip tas antras tipas, kuriam viskas aplink beviltiška, visi vagys (bet, aišku, jis irgi pakišą eidamas savo reikalų spręst neš, nes kaip gi kitaip – kai visi taip daro) ir kt. Kas įdomiausia – šitie virkautojai nė pirštelio patys nepakrutina, kad būtų kitaip.

nu biški naiviai čia man nuskambėjo...aišku šautuvo nieks į galvą įrėmęs nelaiko, nori duodi nori ne, bet mūsuose žinoma, o dažnai ir patirta jei medikui neduodi kyšio, ji atsainiai žiūrės į tave. Pvz. Anita visia neseniai kelio meniską operavo, tai atėjo pas gydytoją į eilę užsirašyti, o jis klausia ar turi pinigų? tai kaipjums? operacija gi nemokama.Kitas dalykas kas mane piktina...gerai neduok gydytojui pinigo, bet tenka susimokėti už narkoze, vaistus ir visą atributika reikalingą operacijai, čia vėl vėjai kažkokie, nors ligonių kasos viską apmoka gi. Šiaip buvau pamokyta, kad jei gausiu lapuką` prieš operaciją, kur reikia viską supirkti, tai reikia jį nufotkinti, kaip įrodymą, mat kai nueisi į ligoninės vaistinę, vaistininkė paima tą lapuką, (čia gaunasi kad tu įrodymo nebetenki), o jei pasiskūstum ligonių kasom nieks nepatikėtų doh.gif
KItas dalykas turiu seną močiutę 50 metų medicinoje pradirbusi, ir ką jus galvojat mes jo į ligoninę negalim paguldyti, nes vietos bus po mėnėsio doh.gif kas belieka lakstom su pinigais, vieta iškart atsiranda, čia vėl pamoka kvieskis greitąją, padejuok ir tuoj pat vietą atsiranda lotuliukas.gif
Pati neseniai rimta ligą pasigavau, tai teko porą mėnesio po ligonines blaškytis, liga rimta, galėjau kojas pakratyti, gerai kad turėjom pažįstamų, tai vėl kitaip viskas buvo, tiesa viena gydytoja nieko neėmė, bet mes paskui nuoširdžiai jai atsidėkojom (neskaitau čia kyšiu), kita vėlgi veiksmas vyko Vilniuje, gydė, nes liga mano reta buvo, bet vieną sykį atėjusi į palatą pasiėmė kėdę, prisėdo prie mano lovos ir sako nu pasakok... doh.gif kaip sakant atsisėdo arčiau kad chalato kišenę galėčiau pasiekti, aišku aš duoti nemokėjau, vėliau atsidėkojom doh.gif Šiaip medikai mūsų gyvena bujoja tolka tak, nežinau ar kada išguisim tą pripratimą, tikrai nesakau, kad visi, ir atsidėkoti yra normalu, bet nu dėl vieno dalyku ramiau, kad bent dauguma išmano savo darbą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_butterfly_ @ 2012 10 18, 14:31)
taip, su darbais tikrai zymiai sunkiau, na bet yra kas randa  smile.gif

Na, bet gi nuo situacijos priklauso ax.gif Mano pazistami, isvaziave is cia, nesiskundzia nei vienas, dirba visi ir t.t. Tik viena seima pusiau LT gyvena - zmona su vaiku LT, o vyras vazineja kas menesi i NO... Visi kiti kazkaip gyvena, atgal nenori, sake smile.gif
Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 18, 14:34)
tikrai nesakau, kad visi, ir atsidėkoti yra normalu, bet nu dėl vieno dalyku ramiau, kad bent dauguma išmano savo darbą thumbup.gif

Kad ismano daugiau, tai tiesa drinks_cheers.gif Pas mus situacija su medikais tokia, kaip Liolio rase ... skaiciau jos isgyvenimus del dukters sveikatos bedu ir puikiai supratau jos nerima ir t.t., nes pati per panasius dalykus praejus esu ...
Na, bet sita tema jau prisiekiau sau nebesipletoti, nes gincytis dar per n puslapiu jau tingiu biggrin.gif
Bent man tai cia viskas neblogai kol kas, isskyrus du dalykus: klimata ir medicina biggrin.gif Su siais dalykais dar niekaip nepavyksta apsiprasti ....
Bet tikrai yra dalyku, kuriu cia man labai truktu.... Va, pvz situ visu baby centre, kur vaikstom su mazaja, dar itin aukstos vairavimo kulturos smile.gif drabuziu ir batu vaikams protingu kainu ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 18 spalio 2012 - 13:50
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 18, 14:40)
Bent man tai cia viskas neblogai kol kas, isskyrus du dalykus: klimata ir medicina  biggrin.gif  Su siais dalykais dar niekaip nepavyksta apsiprasti ....

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(_butterfly_ @ 2012 10 18, 14:31)
taip, su darbais tikrai zymiai sunkiau, na bet yra kas randa  smile.gif

Čia per daug nieko manyti nereikia, tam skirta statistika smile.gif

user posted image
user posted image

"The unemployment rate in Ireland was last reported at 14.8 percent in September of 2012."

Delfis sako, kad anot statistikos departamento, paskutinis registruotas bedarbių skaičius nebesiekia 10%

Šiaip pagal tendencijas Lietuvoje nedarbo lygis mažėja. Tiesa ir tai, kad daugiausiai jis mažėja dėl emigracijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 18 spalio 2012 - 13:51
Isreiksiu ir as savo nuomone apie Lietuva ir UK (gyvenu Londone) 4u.gif
- kalbant apie kysius, tai mokydamosi gimnazijoje tikrai su tuo nesusiduriau, kaip kas mokesi, atitinkamai tokius pazymius ir turejo bei atitinkamai islaike egzaminus. Taciau tikiu, jog kysiai mokyklose egzistuoja. Studijavau VU, tai Filosofijos fakultete apie kysius kalbos niekur negirdejau, nu nelabai man isivaizduojama, kad ten dirbantys destytojai imtu, taciau tikiu, kad kysiai universitetuose yra imami.
Mano nuomone, Lietuvoje galima beveik viska nupirkti, tik reikia zinoti priejima prie atitinkamu asmenu bei stafkes. Va neseniai vienas draugas teises visu kategoriju nusipirko z 10 000 LT. smile.gif
- Medicinos sistema cia jau net nera ka lyginti, kiek susiduriau, tai UK man yra kazkas kraupaus ir nesuvokiamo (cia as apie Londona kalbu). verysad.gif
- Su vaiku sveitimu dar neteko susidurti, negaliu pakomentuoti. Pati lankiau koledza, kolkas nieko gero pasakyti negaliu, bet cia gal nuo istaigos priklauso.
- Lietuvoje didziausi minusai man darbo santykiai bei atlyginimai. Kiek dirbau Lietuvoje visuose darbuose tvyrojo itampa ir stresas, tiesa, visur vadoves buvo moterys, kurios nuolat isliedavo savo nuotaikas ant darbuotoju, nezinau, gal cia tik man taip “pasiseke”. Bet kai taip su darbuotojais elgemasi uz tokius juokingus atlyginimus, tai jau tikrai nervai nelaiko. Esu dirbusi trijuose darbuose JAV , taip pat UK , tai darbo klimatas nepalyginamai geresni ir daug daugiau galimybiu tobuleti, kilti karjeros laiptais ir t.t. Lietuvoje, ypac valstybes tarnyboje, viskas per pazistamus, kitaip labai sunku papulti. Nepatinka man tai labai. ax.gif
- UK mes su vyru turime gan vidutiniskai apmokamus darbus, na tikrai nesiskundziame, taciau isigyti busta Londone mums per brangu. Siuo metu nuomojames, nuoma cia brangi, tuo labiau, kad dalintis bustu su kazkuo (kaip kiti tevynainiai) nenorime, gyvename tik musu seima. Tiesa, as siuo metu motinystes atostogose ir gaunu tikrai juokingus pinigus, o greitai isvis nieko nemokes. Leisti vaika I darzeli labai brangu, o as ir nenoriu nei darzeliu nei aukliu. Planuoju vaikeli auginti pati iki 2 metu, tad aukoju savo darba del vaiku (veliau noresime antro). Tik noretusi seneliu salia, kad matytu anukeli, kad galetum palikti kartais paziureti kai reikia kur isbegti.
- Siuo metu viska, ka sutaupome investuojame Lietuvoje, su mintimi, kad kazkada grisime. Labai pinigu nespaudziame, leidziame sau papramogauti, paatostogauti uzsienyje, geresni ruba ir skanesni kasneli nusipirkti. Gal jei butu galimybe isigyti nama Londone, apie grizima I Lietuva nesvarstytume. Nors… tevai sensta, jais gi reikes pasirupinti ateityje.
- Taip pat nepatinka man klimatas Lietuvoje (o tai gan svarbu), per daug to tamsaus periodo, per anksti ateina saltas ruduo, saltos ziemos, velyvas pavasaris. UK klimatas man priimtinesnis, nors gal per Kaledas ir noretusi siek tiek sniegucio. Nors, aisku, lietuviskos vasaros i nieka nekeisciau (oras, ezerai, sodybos, ivairios pramogos gamtoje ir pan).
- Londone gyvendamas nori nenori tampi siek tiek rasistas, tad mane nervina tas verdantis tautu katilas cia. rolleyes.gif
- Siuo metu UK uzgyvenome daugiau draugu nei LT, o ir su likusiais Lietuvoje, santykiai atsale, visi turi savo darbus ir gyvenimus, kiti isvazeve I kitas uzsienio salis. Butu gaila palikti cia esancius draugus, giminaiciu taip pat nemazai. Zodziu, del to tikrai neliudna cia. smile.gif
- Pasirinkimas LT parduotuvese maisto ir pan daug didesnis, maistas geresnes kokybes, lengviau galima gauti prekiu is ukininku ir pan. As ir cia siunciuosi saldyta mesa is Lietuvos ukininku. smile.gif Tik, aisku, su lietuvisku atlyginimu, negali Lietuvoje krautis i krepsius visko ko nori ir kiek nori.

Na lyg ir viska parasiau, ilgokas komentaras gavosi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 10 18, 14:34)
nu biški naiviai čia man nuskambėjo...aišku šautuvo nieks į galvą įrėmęs nelaiko, nori duodi nori ne, bet mūsuose žinoma, o dažnai ir patirta jei medikui neduodi kyšio, ji atsainiai žiūrės į tave. Pvz. Anita visia neseniai kelio meniską operavo, tai atėjo pas gydytoją į eilę užsirašyti, o jis klausia ar turi pinigų? tai kaipjums?

Kaip tai man? Nepatinka, aišku. Tai va po tokio gydytojo klausimo reikia tiesiai pas direktorių (ar vedėja, nežinau kaip jie ten tiksliai vadinasi) eiti, o ne piniginę traukti. Kol trauksit, tol šita sistema sėkmingai sau bujos smile.gif

Aš nesu naivi. Žinau, kad tokių dalykų būna. Tik:
a. tikrai nemanau, kad ant kiekvieno kampo visi taip ir reikalauja kyšių, kaip kai kas bando įteigti;
b. tais atvejais, kai reikalauja, yra civilizuotas sprendimo būdas. Aišku, tai reikalauja ir laiko, ir nervų, bet šiaip jau, supraskit, PATYS SAVAIME dalykai nesikeičia. Žmonės juos arba pakeičia, arba ne.

Čia man priminė akciją Darom. Šiais metais pati joje nedalyvavau, pernai dalyvavau. Su draugu siūlėm kitiems pažįstamiems prisidėti ir eiti kartu.
Ką Jūs manot? Tie, kurie labiausiai virkauja dėl apšnerkštos aplinkos, nei nepasijudino, kad ji bent kiek gražiau atrodytų. Tad kai tingi subinę dėl kažko pajudinti, taip jau būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 18 spalio 2012 - 14:00
Butterfly, skirtumas tik tas, manau, kad LT netekus darbo vargiai isgyvensi is pasalpu ta laika, kol surasi kita g.gif Neisivaizduoju, bet taip numanau ..
O cia biggrin.gif Na, kas gyvena cia, tai zino, kokia situacija bedarbiams, manau ... Tai vat tas psichologinis saugumas ir stabdo kitus nuo isvaziavimo, bet, kita vertus, amzinai tas nesites ... Valstybe jau mato savo klaida, kad yra daugumoj atveju naudojamasi tuo, todel, manau, labai greitai imsis priemoniu kazkokiu ....Salis skendi skolose ir taip, tai tas pinigu besaikis svaistymas pasalpoms prie gero neprives, o atvirksciai, bedarbiu tik dauges, nes kai kurie ir nebesistengia, kad surastu darba .. Ne visi, aisku, bet zinau nemazai ir tokiu, kurie pasalpas gaudami neturi laiko ieskot darbo, nes, pvz, yra uzsieme kokiu Forexu nuo ryto iki vakaro tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 10 18, 14:59)
Aš nesu naivi. Žinau, kad tokių dalykų būna. Tik:
a. tikrai nemanau, kad ant kiekvieno kampo visi taip ir reikalauja kyšių, kaip kai kas bando įteigti;
b. tais atvejais, kai reikalauja, yra civilizuotas sprendimo būdas. Aišku, tai reikalauja ir laiko, ir nervų, bet šiaip jau, supraskit, PATYS SAVAIME dalykai nesikeičia. Žmonės juos arba pakeičia, arba ne.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 18 spalio 2012 - 14:04
QUOTE(pilarra @ 2012 10 18, 14:58)

Aš labai pritariu dėl darbo klimato 4u.gif Tai vienas iš labiausiai keistinų dalykų Lietuvoje, mano nuomone.

Bet problema irgi yra iš abiejų pusių. Žmonės Lietuvoje bailūs ir bijo pakovoti dėl savo teisių net tada, kai jos jiems teisėtai priklauso. Tyli, sukandę dantis dirba, ir tiek. Na, kiekvieno darbdavio svajonė biggrin.gif Kas įdomiausia, tai tie kovojantys dažniausiai ir išsikovoja. Mano brolis iš savo buvusių darbdavių visas priklausančias baigiamųjų darbų rašymo atostogas išsikalė. Ir dar apmokėjo daugiau nei priklausė. Žinoma, darbdavys pats nesiūlė. Bet brolis ne pėsčias.

O iš darbdavių pusės, manau, irgi keisis darbo kultūra po truputį. Jie ir patys pradeda pastebėti, kad blogas mikroklimatas darbe neefektyvu. Viskam reikia laiko. Nors ir bjauru laukti, bet negalime norėti, kad šalis, kuri tiek metų kentėjo sovietų priespaudą su visomis iš to išplaukiančiomis neigiamomis pasekmėmis (t.y. mūsų Lietuvėlė) turėtų tokį patį darbo santykių įsivaizdavimą kaip tos šalys, kurios buvo laisvos ir kurių piliečiai gyveno pagal visai kitokias socialines normas. Pasikeis kartos, ir to nebebus smile.gif Bet jos turi pasikeisti, o darbuotojau irgi mažiau tylėti ir labiau už save pastovėti išmokti.
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 18, 15:02)
Butterfly, skirtumas tik tas, manau, kad LT netekus darbo vargiai isgyvensi is pasalpu ta laika, kol surasi kita  g.gif  Neisivaizduoju, bet taip numanau ..

Taip, deja. LT prastokai su socialine apsauga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 18 spalio 2012 - 14:10