Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Angelux @ 2012 05 18, 07:44)
Jau pabandžiau- tylu... Truputėli pabrinkusi sėklytė, bet nėkur nieko nesimato  verysad.gif
Gal ilgai dygsta?? g.gif

Aha, jau atsake 4u.gif Gali buti per salta..

As jau si savaitgali susesiu savo visus moliugus i lauka.. ir cukinijas su patisonais. Manau jau pats laikas-dabar prilyta, zada siluma-turetu puikiai sudygti ir augti smile.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus, jie pas man siltnamyje kolkas nakciai dengdavau agro, o sodinsiu lauke, gal ir istikro verta truputi paluketi dar, nes zadu i soda vezt kur negalesiu pridengt prireikus ar pan, o prie namu gal galima jau ir sodint, galimybe uzdengt agro visad butu smile.gif
Atsakyti
user posted image
Mano melionai nenori daugiau augti,tokioj stadijoi stovi jau apie savaite.Pries savaite buvo palieti dilgeliu nuoviru.Gal nuo to sustabdytas augymas? Nei jie auga nei vysta,stovi kaip statulos g.gif .Tik matosi tarp lapu islindusi 1mm. busimas tikras lapialis bet irgi daugiau neauga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 05 17, 18:21)
Šiemet nusipirkau moliugus Miranda, kurie atseit turi sėklas be kevalu. Bet pasodinau ir tyli sau sėklytės, nei krust  doh.gif Ar kas susidurėte su tokiu moliugų?

Siemet pirkau sias seklas, nemirkiau, o sudejau i dregnas serveteles ir pastaciau vonioje ( nes kambaryje salta), tai buvau labai nustebus , kad po 2 dienu isleido daigelius. Siandien susodinau i durpinius puodelius ir vel pastaciau vonioje, sodinsiu su tais puodeliais, nes kitaip kurkliai sueda. Ir kai kurie kiti isleido daigelius moliugai ir cukinijos, bet laikiau ne ant GYVATUKO.
Atsakyti
pries dvi savaites darze seti moliugai ir melionai, po agro danga, sudyge 80 proc seklu. panasaus skaiciaus ir tikejausi. siandien agro nudengiau, apmulciavau pjauta zole daigus. nakciai dar turbut uzdengineti juos? g.gif Puodeliuose augantys siltnamyje moliugai su melionais dar turbut palauks kokia savaituke ir i darza nekeliaus g.gif o juos darze susodinus reikia dengti agro pradzioj ar nebutina?
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 19, 18:09)
pries dvi savaites darze seti moliugai ir melionai, po agro danga, sudyge 80 proc seklu. panasaus skaiciaus ir tikejausi. siandien agro nudengiau, apmulciavau pjauta zole daigus. nakciai dar turbut uzdengineti juos?  g.gif  Puodeliuose augantys siltnamyje moliugai su melionais dar turbut palauks kokia savaituke ir i darza nekeliaus  g.gif  o juos darze susodinus reikia dengti agro pradzioj ar nebutina?

As dengiu, nes turejau patirties nudziovinti-nudeginti. Dabar visus daigelius isnesus i lauka, bent savaitei uzdengiu agroplevele, nors anksciau nieko nedengdavau ir augdavo puikiai. Bet vienas kartas mane pamoke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2012 05 19, 19:44)
As dengiu, nes turejau patirties nudziovinti-nudeginti. Dabar visus daigelius isnesus i lauka, bent savaitei uzdengiu agroplevele, nors anksciau nieko nedengdavau ir augdavo puikiai. Bet vienas kartas mane pamoke  blush2.gif

viskas aisku, vadinasi ir as dengsiu tada ax.gif
Atsakyti
o jei ant vieno daigelio uzsimezga apie 10 mazu arbuziuku, tai visi sunoksta? ar reiks palikti tik tam tikra skaiciu arbuzeliu ant vieno augalo, kad spetu uzaugtu 4u.gif
nes anamet nieko neskabiau, tai arbuzeliai visi buvo greifruto dydzio.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 05 19, 20:43)
o jei ant vieno daigelio uzsimezga apie 10 mazu arbuziuku, tai visi sunoksta? ar reiks palikti tik tam tikra skaiciu arbuzeliu ant vieno augalo, kad spetu uzaugtu 4u.gif
nes anamet nieko neskabiau, tai arbuzeliai visi buvo greifruto dydzio.. ax.gif

galima palikti tik du... smile.gif
Atsakyti
skaičiau skaičiau ir iki galo nesupratau blush2.gif kaip sudaigyti moliūgų sėklytes? gavau tokių labai įdomių moliūgų sėklyčių, tai iš 15 sudygo tik vien ir ta pati tokia susisukus( sėjau tiesiai į žemę)i, dabar radau dar keletą, kaip geriausia jas sudaiginti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 17, 11:45)
mano kai kurie arbūziukai jau pumpuriukus krauna. Kažkaip ir man jau ta birželio pradžia labai toli pradeda atrodyt  biggrin.gif

mano tai jau ant palanges atzydejo ir arbuziukai pasirode, koroce kapec mergos smile.gif nezinau kodel jie taip auga pas mane, bet kaip ant mieliu nuo pat pradzios. As jau neiskenciau sian puse mamai nuveziau, lepiau sodinti i darza, bus kaip bus, tikrai iki birzelio pradzios nedatrauks, nes jau ir taip metro dydzio...

Mergaites as del melionu norejau paklausti, kol as cia susiruosiau perskaityti medziaga apie melionus, jie jau zydeti pradejo, o as tik sian perskaiciau kad jiems reikia "nukirsti galva" nes tik tada paleis kitas sakeles ant kuriu bus moteriski ziedeliai. Na ka man dabar daryti? Jau per velu? Ar "kirsti galva" jiems nebutina? Klausiu dar ir del to, kad tie kurie atzydejo, jau turi mikro melioniukus tai reiskia kad tai ir buvo motereski ziedai? ar tai dar nieko nereiskia ir jie gali dar numesti tuos vaisius?

P.S. ir arbuzai ir melionai buvo "apvaisinti" dirbtiniu budu - as laksciau kasdien su teptuku kaip paskutine bite Maja...
Papildyta:
Aj, mergaites dar ka norejau pasakyti: idomumo delei as pasodinau i atvira darza jau isaugintus melionu bei arbuzu daigelius (3 vnt) dar geguzes pradzioje. Na norejau paziureti, augs ar neaugs. Nieko nedengiau naktimis, nes laiko neturiu. Vnzd palikau likimo valiai... Melionas ilgai sirgo, bet atsigavo ir pradejo augti, arbuzas laikesi ir laikosi kaip tikras arbuzas biggrin.gif grazuolis, leisdavo lapus, puikiai augo, tik dar nezydi. Na ziuresime ar apskritai duos bent viena arbuziuka. Tai va cia del tu saltu oru - pasirodo ne taip jau baisiai itakuoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajan: 19 gegužės 2012 - 23:30
QUOTE(Dajan @ 2012 05 19, 23:34)
apie melionus, jie jau zydeti pradejo, o as tik sian perskaiciau kad jiems reikia "nukirsti galva" nes tik tada paleis kitas sakeles ant kuriu bus moteriski ziedeliai. Na ka man dabar daryti? Jau per velu? Ar "kirsti galva" jiems nebutina?

Aš nieko neskabiau, tada dar nežinojau kad reikia ir melionai užaugo, ant krūmelio po du. mirksiukas.gif
Atsakyti