Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Mergaites, klausimas toms kas jau bent viena gera arbuzu derliu isaugino smile.gif Kaip ten su arbuzu laistymu istikruju? Visur rasoma kad laistyti reikia kuo maziau, o as pvzd savo sodinukus laisciau kasdien, ir jiems tai labai patiko smile.gif O kaip turi buti kai bus darze?
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 05 20, 21:28)
aš gi sakau - supratimo neturiu. Jų augo daug, visų šakos susipynę į vieną kilimą - jokių šansų atsirinkt, kur kurio.
Papildyta:
čia apie kokias kalbat? Tokias, kur kamuoliuko dydžio? Jei apie tokias, pas mane mezgė tiesiog puikiai..

na kaip rolleyes.gif jeigu zinojote kiek sodinuku issodinote, ir kiek vnt arbuzu surinkote tai galima vidurki apskaiciuoti nesunkiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 05 20, 21:00)
Ne, ne kamuoliukai Pailgos, bet nedideles. Na, kaip dazniausiai dabar parduotuvese buna

Tai gal tos pačios "Black Beauty"? Jos ant pakelio mažos pavaizduotos, bet užauga didelės:)) Reik nepavėluot nuskint.
Dėl žiedų nepatarsiu, gėda, neskiriu blush2.gif
Pernai sodinau jas grynai "veilokiniame" gazone, tai ilgai vystėsi. Taip pat žydėjo, bet vaisių nebuvo. Normaliai derėti pradėjo tik į vasaros pabaigą.
Tie patys mano daigai pas draugę augo, tai irgi tik link vasaros galo derėjo...
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 05 20, 23:13)
1. Mergaites, klausimas toms kas jau bent viena gera arbuzu derliu isaugino smile.gif Kaip ten su arbuzu laistymu istikruju? Visur rasoma kad laistyti reikia kuo maziau, o as pvzd savo sodinukus laisciau kasdien, ir jiems tai labai patiko smile.gif O kaip turi buti kai bus darze?
Papildyta:
2. na kaip  rolleyes.gif jeigu zinojote kiek sodinuku issodinote, ir kiek vnt arbuzu surinkote tai galima vidurki apskaiciuoti nesunkiai smile.gif

1. Jei sausa - laistyt reikėjo. Ilgiau pasilaikius sausrai pradėjo raukšlėtis arbūziukai.
2. Tai čia bus bendras vidurkis jau po derliaus nuėmimo, o faktiškai vietoj atrinkt ant konkretaus augalo arbūzėlius, kad reguliuot ir skainiot - neįmanoma buvo.
Aš jau ir pamiršau, kiek sodinau pernai.. gal virš 30.. o arbūzų buvo virš 70. Vidurkis ir išeina ~ 2 su kapeikom arbūzo ant krūmo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 06:50)
1. Jei sausa - laistyt reikėjo. Ilgiau pasilaikius sausrai pradėjo raukšlėtis arbūziukai.
2. Tai čia bus bendras vidurkis jau po derliaus nuėmimo, o faktiškai vietoj atrinkt ant konkretaus augalo arbūzėlius, kad reguliuot ir skainiot - neįmanoma buvo.
Aš jau ir pamiršau, kiek sodinau pernai.. gal virš 30.. o arbūzų buvo virš 70. Vidurkis ir išeina ~ 2 su kapeikom arbūzo ant krūmo.

saintlina, aciu uz info 4u.gif
Vnzdz mergaites vaziuojame mes sian i kaima, priduosiu arbuziukus ir melionus ir treciadieni (pagal menulio kalendoriu ax.gif as taip ir sodinukus sodinau) issodinsime i atvira grunta.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 05 21, 06:07)
Tai gal tos pačios "Black Beauty"? Jos ant pakelio mažos pavaizduotos, bet užauga didelės:)) Reik nepavėluot nuskint.
Dėl žiedų nepatarsiu, gėda, neskiriu  blush2.gif
Pernai sodinau jas grynai "veilokiniame" gazone, tai ilgai vystėsi. Taip pat žydėjo, bet vaisių nebuvo. Normaliai derėti pradėjo tik į vasaros pabaigą.
Tie patys mano daigai pas draugę augo, tai irgi tik link vasaros galo derėjo...

Vienos zalios, kitos geltonos turetu buti. Kai daiginau, tai kate pasidarbavo ir istampe visus pokelius su pavadinimais. Nebeatrinkau kur kas ir ismeciau
Na, lauksiu. Tegu stovi.
Gal tikrai anksti, bet nezydetu tada. Yra tos paprastos dvi, is kaimynu kaimynes bobutes, tos bent jau uzuomazgas turi
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 05 21, 08:25)
issodinsime i atvira grunta.

O kaip planuojat paruošti dirvą?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 06:50)

Oho... bigsmile.gif Skanūs? smile.gif Niekad nesu ragavusi lietuviškų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 21, 09:40)
Oho...  bigsmile.gif Skanūs? smile.gif Niekad nesu ragavusi lietuviškų  blush2.gif

aha, skanūs thumbup.gif Skanesni nei parduotuviniai. Maždaug tokie, kaip turguj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 11:04)
aha, skanūs  thumbup.gif  Skanesni nei parduotuviniai. Maždaug tokie, kaip turguj  smile.gif

Pavydžiu... blush2.gif Už tai pati jau 4 rūšių moliūgų auginsiu, apsiputojusi galėsiu valgyti lotuliukas.gif

Gal kam teko Spagetinius moliūgus valgyt? Kaip jie?
Atsakyti
pas mane, moliūgų nevalgančią, jau 9 pavadinimų moliūgai atsirado doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 17:18)
pas mane, moliūgų nevalgančią, jau 9 pavadinimų moliūgai atsirado  doh.gif

Būna.... MB sako, kur tiek dėsim? doh.gif O aš: nieko, geri pabūsim, kitiems irgi užteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 21, 17:11)
Gal kam teko Spagetinius moliūgus valgyt? Kaip jie?[/color]

Cituoju iš praeitos temos:

"Auginau pirmaisiais moliūgų auginimo metais- augo gerai, nesirgo, minimali priežiūra, rudenį surinkau 7 moliūgus. Spaghetti vadinami tik dėl to, kad minkštimas po terminio viso moliūgo apdorojimo yra išskobiamas šakute ir tokiu būdu gauname moliūginius "spagečius".
Bet (čia tik mano asmeninė nuomonė ir patirtis):
- moliūgas beskonis;
- vandeningas;
- terminis apdorojimas nepagerino ir nesuteikia jokių skoninių savybių;
- laikymas- iki Naujųjų metų.
Išvada- pabandžiau ir daugiau nebegrįšiu."
Atsakyti