Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

vakar persodinau savo balkoninius Bajaja į pastovius vazonus. Persodindama žemę palaisčiau, o šiandien jie atrodo prasčiau, nei vakar. Kažkokie pavytę verysad.gif
Ar gali būti stresas dėl persodinimo? Vaizdas toks, lyg drėgmės trūkumas, bet žemė tikrai drėgna. Truputį neramu. Jie tokie gražūs buvo, tikiuosi nemirs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 05, 17:22)
vakar persodinau savo balkoninius Bajaja į pastovius vazonus. Persodindama žemę palaisčiau, o šiandien jie atrodo prasčiau, nei vakar. Kažkokie pavytę  verysad.gif
Ar gali būti stresas dėl persodinimo? Vaizdas toks, lyg drėgmės trūkumas, bet žemė tikrai drėgna. Truputį neramu. Jie tokie gražūs buvo, tikiuosi nemirs  doh.gif

o gal karšta? Nes kiek aš saviškius (na dar ne į vazonus) dabar persodinau į grietinės indelius tai gražiai išsiimė, žemės net nelabai nubyrėdavo tai rods net nepajautė, kad kitur iškeliavo biggrin.gif Man perlaistymo baimė, nes su agurkais prisidirbau paskui srėbiau, tai sukišau juos į sudrėkinta žemę ir tiek.. Kol kas laimingi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 04, 07:51)
Pas mane vazone jie 5 auga, bet vazonas nemažas, tai dar turi nemažai vietos. Ačiū už patarimą, porai nuskinsiu viršūnėles.

neskinčiau tokiems viršūnių. jei krūvoj auga, tai reikia palaukt tiek, kad bus ką valgymui skabyt ir tiek. jie ir stypsta dėl to, kad krūvoj auga. tokiems ir skabymas nelabai gelbės, jie tiesiog auginami krūvoje tiek, kad šnai nuskint ir suvalgyt.
o kai po vieną augini, tai krūmelį formuoji, visaip kaip prižiūri, tarsi daugiametį - nes bazilikas toks ir yra.

QUOTE(S.N.A.S @ 2012 05 05, 11:00)

idėja sena kaip pasaulis susižymėti kur ką sėji.
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 05 05, 17:53)
o gal karšta? Nes kiek aš saviškius (na dar ne į vazonus) dabar persodinau į grietinės indelius tai gražiai išsiimė, žemės net nelabai nubyrėdavo tai rods net nepajautė, kad kitur iškeliavo biggrin.gif Man perlaistymo baimė, nes su agurkais prisidirbau paskui srėbiau, tai sukišau juos į sudrėkinta žemę ir tiek.. Kol kas laimingi  rolleyes.gif

Maniškiams jau trečias persodinimas. Visi kiti iki šiol buvo sėkmingi, pomidorai kaip kareiviai stovėdavo. Tiesa, pas mane pietų pusė, gal karšta, bet Vilma ir Venus, kurių nejudinau, visai nepavytę. Black cherry persodintas dar pusė bėdos atrodo, o Bajaja jau aš dėl jų bijaja. Pernai panašiai atrodė per karščius, bet nuo drėgmės trūkumo taip būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 05, 19:11)
Maniškiams jau trečias persodinimas. Visi kiti iki šiol buvo sėkmingi, pomidorai kaip kareiviai stovėdavo. Tiesa, pas mane pietų pusė, gal karšta, bet Vilma ir Venus, kurių nejudinau, visai nepavytę. Black cherry persodintas dar pusė bėdos atrodo, o Bajaja jau aš dėl jų bijaja. Pernai panašiai atrodė per karščius, bet nuo drėgmės trūkumo taip būdavo.

Mano balkonas ir pietinis, kai labai karšta buvo, pomidorai taip pat pavargdavo, apvysdavo, bet ryte stovi gražiausiai.... Šiaip tai jie stipriai išstybę, per savaitę dvigubai paaugo, bet tokie laiboki. Kada juos reiktų sodinti į nuolatinį vazoną?
Papildyta:
QUOTE(Velniuke @ 2012 05 05, 08:22)
sveikutės,
mano keli Black cherry (ale tipo vazoniniai) jau mane praaugo - baisu. va tau ir nauja veislė. supykus baisiai ir nebežinau ką daryt, gal ir jiem skinti viršūnes? HM?

WOW... tai kada gi sėjot? Maniškiai kol kas gražiai auga, bet tai turbūt tik laiko klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 05, 19:11)

persodintų augalų negalima bent dvi paras ant saulės laikyt, jie geibsta.
ryt patrauk kur į pavėsį būtinai, na arba į kambario gilumą.

atsigaus smile.gif

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 05, 20:51)
Kada juos reiktų sodinti į nuolatinį vazoną?

kaibus išaugę savo dabartinį indą. o kada tai bus, jūs pati matysit.

aš kažkiek žvelgiu į tuos sodininkų kalendorius. tai persodint reikia arba dabar, arba birželio pirmą.
kai kuriuos sodinsiu dabar, ryt turbūt.
Atsakyti
Šiandien nebekepinau savo vargšiukų saulėje, bet jos visiškai išvengt nepavyko, vistik pietų pusėj gyvenu. Negaliu sakyt, kad jie atsigavo, bet bent jau nepablogėjo vaizdelis. Viršūnėlės pavytę, bet tikrai ne labiau. Praneša atvėsimą, tai gal tikrai tada jie atsigaus.
Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Galit pakritikuot 4u.gif
Siai dienai atrodo mano darzeliukas taip smile.gif Laukiu kol pagamins man kopeteles ax.gif O tada lauks didysis persodinimas į jau normalius vazonus rolleyes.gif Kur aš juos sustatysiu cool.gif

Braškių vakar nusipirkau, nežinau ar man jų reikėjo blush2.gif Pomidorai, ir cukinijos mažos.
user posted image

Didžioji labai mėgsta lieti smile.gif Pomidorai, nebus mažai man jų biggrin.gif
user posted image

Na ir dalelė balkono skirta gėlėms, kurių šiais metais tik 3 blush2.gif
user posted image

Pipirai smile.gif
user posted image
Atsakyti
coliuke, viskas gerai kiek mano mėgėjiškos akys užmato 4u.gif
Atsakyti
grazus cia pas visas balkondarziai thumbup.gif mergaites norejau paklaust,kas kiek laiko tresiat pomidorus?Savaitgali buvau turguj,tai nesusilaikiau,nusipirkau 2 balkoniniu pomidoru daigus rolleyes.gif atrodo savu maza blink.gif tai va palyginsiu kaip auga smile.gif tik va viena pastebejima turiu,jie kad ir mazesni,bet sodrios zalios spalvos,kazkaip skiriasi nuo mano akivaizdziai,mano sviesesni,kazi kodel?
Atsakyti
As da netresiau 4u.gif Galvoju kai ziedus kraus blush2.gif
Atsakyti
Keisčiau balkoninius VILMA pomidorų daigus į BLACK SCHERRY pomidorų ar žemuogių daigus. KAUNAS
Atsakyti