Įkraunama...
Įkraunama...

Tiem, kas išgyveno..... 90-uosius

QUOTE(Isila @ 2006 08 01, 09:10)
uij Popcorn'ą ir aš pirkdavau

dar dabar plakatu is popcorn'o turiu... thumbup.gif
Atsakyti
na čia gal apie1990m. tai viskas tinka,o pažiūrėkit kokie madingi dabar tie drabūžėliai,nors keletą metų atgal atrodė juokingi,kaip greit dabar sukasi mados ratas,bet jau1995nebuvo įdomūs donaldo paveikslėliai ant gumų,bet va tų kakavinių ir vaisinių už6kap.ledų skonio gyvenime neužmiršiu ir tokių dabar nėra lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(godule @ 2006 12 29, 06:17)
na čia gal apie1990m. tai viskas tinka,o pažiūrėkit kokie madingi dabar tie drabūžėliai,nors keletą metų atgal atrodė juokingi,kaip greit dabar sukasi mados ratas,bet jau1995nebuvo įdomūs donaldo paveikslėliai ant gumų,bet va tų kakavinių  ir vaisinių už6kap.ledų skonio gyvenime neužmiršiu ir tokių dabar nėra lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

taigi,gal nostalgiškas 10-meti iki1990,o toliau jau virė gyvenimas ir tada galėjom turėt daug daugiau nei šiandien verysad.gif
Atsakyti
kokia faina tema smile.gif skaitau ir prisimenu, kaip miela...

aš tai dar atsimenu tokią kramtomą gumą, kurios viduj buvo kažkokia želė, mes ją vadindavom "paduškėlė".
atsimenu bandeles "ragelius", buvo labai skanu valgyti su kefyru biggrin.gif
ledai "Pinguin"...vaje, koks įvykis būdavo... per draugės gimtadienį jos dėdė net iš šiaulių vežė (kažkur apie 300 km), tai valgėm jau tik vaflį, bet pats laukimo procesas buvo smagus lotuliukas.gif

o paskui aš ant tos draugės labai supykau, nes... kaimynas iš Vokietijos parvežė bananų, aš vaikščiojau, taip pasigardžiuodama jį valgiau, ji paprašė paragauti. nugi kaip nepasidalinsi? daviau, o ji nukando PUSE doh.gif banano... kaip aš pykau lotuliukas.gif

man vien tas bananų kvapas mielas būdavo. ir kai pasklido gandas,kad į mūsų miestą atvežė bananų, maldavau vyresnės pusseserės, kad nuvažiuotumėm, bet ji nevažiavo, nes nemėgo bananų verysad.gif (bet jai tada nepasisekė, kadangi deginomės kieme, tai ją paukščiukas apdirbo biggrin.gif )

o mokykloj šokinėdavot per gumą?? petruakų džiaugsmas biggrin.gif bet paskui bernai įsigudrino mums bešokinėjant jas sukarpyti verysad.gif

mokykloj neleisdavo rištis gumyčių, tik kaspinus, o mano plaukai buvo tokie pūkeliai, kaspinai išslysdavo, tai būdavau susitaršius blush2.gif

ausis buvau prasivėrus jau nuo 3 metų, niekur niekas nesikabinėdavo, bet mokykloj pradėjo, tai tėvai rašydavo raštelius, kad atseit dėl regėjimo man reikia lotuliukas.gif

ir pagaliau Barbės.Svarbiausia, kad būtų ne bet kokia, o "Mattel" firmos, tada atseit tikra buvo. visi jau turėjo, o aš vis dar ne verysad.gif bet tėvai pataupė pinigų ir nupirko, bet ji buvo neilgais plaukais, o tik iki pečių, tai liūdna buvo,kad kasų pinti negalėjau... bet vis tiek siuvau drabužėlius, ir net pati padariau sofą lotuliukas.gif sukaliau iš medžio, pridėjau porolono (kad Barbei minkščiau būtų lotuliukas.gif ) ir aptraukiau gobelenu. Paskui nupirkau Barbei vyrą.
turiu ir Barbę, ir jos vyrą, ir sofą, ir rūbelius. Sakiau, jei turėsiu dukrą, būtinai parodysiu thumbup.gif

timpas turėjau ryškiai žalias blizgančias, bet beveik jų nenešiojau, nes jaučiausi kaip balta varna tarp turinčiųjų juodas. Paskui mama nupirko man raudonas medžiagines su klounais. Tai turėjau tokį komplektuką eiti į šokius - tos raudonos timpos, megztas rožinis megztukas, baltos kojinės su mikimauzais ir kažkokie smėlio spalvos bateliai. Tie bateliai dar per dideli buvo, bet užtat su mažu kulniuku kuris kaukšėjo lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai prigrūsdavau vatos, kad būtų tinkami, ir per vienus šokius šokdama vieną batą nuspyriau lotuliukas.gif

oj, kaip smagu viską prisiminti. super. nuotaika net pakilo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmuliux @ 2006 11 03, 01:03)
Aha, prisimenu, buvo tokia radijo stotis Ultra Vires... thumbup.gif
Ir daug daug visokių dalykų buvo. Aš tai rinkau lipdukus su barbėm. Kelių betrūko, kad visą knygutę užpildyčiau... Už užpildytą knygutę buvo galima gauti tikrą lėlę. bet, va, tų kelių lipdukų buvo neįmanoma gauti... verysad.gif

O mes su dukra taip pat rinkome lipdukus su barbem - surinkome visus!!!Nusiunteme pagal ten duota adresa(jei neklystu, i Turkija) , ir nepatikesite - jie mums atsiunte grazia tikra barbe!!!Ot buvo dukrai dziaugsmo:)
Atsakyti
Prisimenu, kaip atsirado uzsienietiski kosmetikos "stebuklai": putos voniai, indu plovikliai, duso zele. Beda tik, kad lietuvisko vertimo nebudavo ir net neaisku buvo, kas tuose "magiskuose" buteliukuose (angliskai mes nesupratom doh.gif ) .
Taigi, mama karta nupirko duso zele. Paklausiau kaip ja naudotis, tai pasake, kad reikia kuna issitept, paskui nusiplaut ir viskas bus OK Issitepiau lotuliukas.gif net neisivaizduojat kiek laiko bandziau muilu ir kempine ja nuo saves nusveist doh.gif jau buvau puolus i panika mega_shok.gif Bet cia dar nieko. Veliau paaiskejo, kad musu kaimyne galva plove indu plovikliu ir vis skundesi, kad sunkiai issisukuoja biggrin.gif
Atsakyti
Ech, kokie laikai juokingi budavo smile.gif
Budavo pienas trikampiuose pokuose, visas vienodas. Arba stikliniuose buteliuose, o dangtelis toks is aliuminio folgos. Pienas su pilka folga, kefyras su zalia smile.gif Dar kazkas su violetine. nu atskirt pagal folgas galejai.
Dar prisimenu kaip atsirado kasetiniai magai! Turejom patefona su plokstelem. Susitaupiau pinigu ir uz juos visus pirkau kasetini magnetofona. Nu dabar niekas net uz dyka tokio neimtu, kad ir naujo.
dar prisimenu kaip atsirado nauja LNK, TV3 televizija. Juk budavo tik LTV. Dienos metu pertrauka ir programa prasidedavo 6 valanda vakare.
9 desimtmecio pabaigoj atsirado kompiuteriai Zex Spectrum smile.gif Brolis uz savo santaupas toki pirko. Zaidimai uzsikraudavo is kaseciu prijungus magnetofona. Vajej koks daiktas, visi bernai tokio noredavo.
Nu labai juokingi laikai smile.gif
Atsakyti
Dabar kai prisimenu tuos laikus tokia nostalgija apima...

Prisimenu, kad pirmąkart burbulus iš kramtomos gumos išmokau pūst su Donald guma, kuriuos paveiksliukus kolekcionuodavau... Didesnieji miestai, kaip Vilnius, Klaipėda turėjo parduotuves Boninėmis vadinamas, o pas mus Mažeikiuose buvo ant bangos įvairios parduotuvėlės komercinėmis vadinamos - ten tai su draugėm eidavom nematytų dalykų pasižiūrėt - žaislų, kosmetikos ir pan - prikt iš ten nelabai sau galėdavom leist...

Popcorn ir aš pirkdavau - vien dėl plakatų. Žodžiu tiek daug prisiminimų, turbūt net rankos pavargtų rašyt...

Patiko man anie laikai, kad ir nelabai lengvi buvo...
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2006 12 29, 10:57)

o mokykloj šokinėdavot per gumą?? petruakų džiaugsmas biggrin.gif  bet paskui bernai įsigudrino mums bešokinėjant jas sukarpyti verysad.gif

ir pagaliau Barbės.Svarbiausia, kad būtų ne bet kokia, o "Mattel" firmos, tada atseit tikra buvo. visi jau turėjo, o aš vis dar ne verysad.gif  bet tėvai pataupė pinigų ir nupirko, bet ji buvo neilgais plaukais, o tik iki pečių, tai liūdna buvo,kad kasų pinti negalėjau...

Gumyte sokinejimui kaimyne is Jugoslavijos parveze- tokia spalvota, pora metu didziavaus ja, tik isskirtinem progom sokinejom per ja, bet vietinis berniokas Kissa- supjauste ja verysad.gif

barbiu neturejau- nemegau leliu
Atsakyti

mamos palta pasiskolindavau tai 4 dydziais didesnis,o madinga tai jo ma jo buvau thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif vos ne zeme tysiasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuga: 26 vasario 2007 - 19:41
jau antrą sezoną per teliką Rožicką rodo. o aš galvoju, kaip būtų fainiai, jei kuri nors tv pakartotų senus Bentski šou wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Drusia @ 2007 02 23, 19:53)
Dabar kai prisimenu tuos laikus tokia nostalgija apima...

Prisimenu, kad pirmąkart burbulus iš kramtomos gumos išmokau pūst su Donald guma, kuriuos paveiksliukus kolekcionuodavau... Didesnieji miestai, kaip Vilnius, Klaipėda turėjo parduotuves Boninėmis vadinamas, o pas mus Mažeikiuose buvo ant bangos įvairios parduotuvėlės komercinėmis vadinamos - ten tai su draugėm eidavom nematytų dalykų pasižiūrėt - žaislų, kosmetikos ir pan - prikt iš ten nelabai sau galėdavom leist...

Popcorn ir aš pirkdavau - vien dėl plakatų. Žodžiu tiek daug prisiminimų, turbūt net rankos pavargtų rašyt...

Patiko man anie laikai, kad ir nelabai lengvi buvo...

as atsimenu popcorn ir dar kazkoki zurnaliuka su plakatais irgi pirkdavau turbut tie plakatai kazkur dar yra hihihi.gif o siaip labai gera prisiminti tuos laikus drinks_cheers.gif
Atsakyti

Kadangi tuo laiku laukiausi, tai labai valgiau tas baisaus skonio blokadines šokoladines saldaines... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Skonis - siaubingas, bet jų man vis būdavo maža ir rydavau tiesiog kilogramais. Matyt dėl to skonis jo atmintyje liko turbūt visam gyvenimui. Čia vienas blogesnių prisiminimų iš tų laikų.
Atsakyti