Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas Namuose

Apklausa: Kaip dažnai sveriatės? (70 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 05 10, 19:49)
Be to, kitas klausimas kiek tie laikrodukai sako tiesos: jie maximum mato tik tavo ugi ir svori, kuri pats gal suvedi..o neuzciupias kiek turi riebalu kune ir kokis raumenu procentas..o tas reikalinga sudeginamu kcal kiekiui apskaiciuoti.. juk suvedus 55 kg , ugi tam tikra, sirdies ritmus... kai riebalinis sluoksnis 20 proc.. ir paskui suvedus 55 kg, riebalinis sluoksnis 12 proc. tai jau kcal deginimas tikrai kitoks organizme vyksta...
Dar tas kad gyme begdama 10km/h greiciu, tiek niekada nesudegindavau.. budavo 500 kkcal... nera taip lengva jas sudegint.... tiesiog idomu daros kuo tolyn... bet laikroduko noriu vien su tom zonom pazaist ir ziuret kas kaip...

As buvau radus kcal skaiciavimo formule pagooglinus. Turbut ja ir naudoja laikrodziai.
Apie kcal skaiciavima dar: turim namie treniruokli dvirati, uzsidejus polar juostele, jis pulsa nuskaiciuoja nuo jos. Duomenis (lytis, ugis, svoris) irgi reikia savo suvesti. Taigi duomenys ir dviratyje ir laikrodyje tie patys, bet man polaras parodo visada didesni kieki sudegintu kcal kieki nei dviratis, o vyrui atvirksciai dviratis daugiau parodo nei polar laikrodis doh.gif
Atsakyti
Totalus FAIL su duonele buvo... du kepaliukai, vidus košė buvo ir po 2,5 val kepimo, pluta atšokus nuo vidaus... žodž, tešla skysta buvo vadinas... na bet dabar ruginis raugas ruošime, tai kai suvalgysiu tą košelieną (supjausčiau-sutraiškiau gabaliukais-riekelėm ir įkišau orkaitėn džiovinti - bus Duoniniai Biscotii) tada kepsiu kažką ruginio - bandeles arba juodą paprasčiausią duoną, kur minkyt reik...

Įdomiausia, kad kai pirmą kartą kepi ir nieko nežinai, tai visada beveik viskas gaunas biggrin.gif o kai kepi ką esi kepęs tai žiūrėk kakaliuks ir buna...

Šiandien be sporto. Mandy333 užkrėtei biggrin.gif ir jaučiu pati pasportinai, o aš likau FAIL biggrin.gif na bet motyvo nebuvo, nes galvoju, va jau nuslapbus ir taip tikriausiai, net mmm išsireguliavo, nors būtų bėda nuo nuovargio, visai dingtų.dabar kad per dažnai... akis pamirksi, sportinu sąžiningai, mityba tvarkoj... bet plutos prikapojau daabr duonos, pasukų su kokoso drožlėm... ai nu nekenčiu skrandžio pilnumo jausmo bet kartais vakare ypač leidi paėst daugiau radęs N pretekstų tai daryt... puse 10, jaučiu dušan marš ir į lovą.. ai nepamiršt tą duoną....

Irmulia, kokio tirštumo ta tešla tau gaudavos biggrin.gif ? na ji tikrai pas mane buvo grietinės tirštumo.. bet po tų 12 val nebuvo burbuliuota... ir dar taviškis ją į darbą sakei nešdavos... eh mano duona tokia, kad net pačiai kraupu žiūrėt biggrin.gif na nesvarbu, juk Duonos kepimas tai ne du pirštus apsysiot... tiesiog nemėgstu FAIL virtuvėj...

Labanakt, šaunuolės!
Atsakyti
vau... blink.gif rimtai taip nesėkmingai su duonele gavosi... na maniškė puikiai iškildavo, ir iškepdavo gerai, be jokių plutų atšokimo ir pan. fintų... g.gif pačią tešlą maišydavau tokią a lia grietinės tirštumo (šiaip, jei bemaišant jau matau, kad per kieta iš akies dar vandens drungno šliūšteliu ir tada gerai būna biggrin.gif ), kartais dar tirštesnė gaudavosi, tada duonelė kietesnė iškepdavo mirksiukas.gif joa, MB nešdavo kolegoms, ten jos per pietus nė trupinio nelikdavo hihihi.gif matai, gali būti dėl ruginių miltų tas fintas, tiesiog spėju, turi būti paderintos proporcijos :mastau ... pati bandžiau kada kepti iš tokių graham miltų, tai viska sok, iškepė, bet skonis ne toks geras buvo kaip su kvietiniais, na o grynai su ruginiais taip ir nebandžiau biggrin.gif nori tikėk, nori, ne bet štai jau kuris laikas be duonos gyvenam tongue.gif ir gerai, netrūksta... kol kas biggrin.gif ir man nepatinka , kai nesigauna koks gaminys iš pirmo karto, ir produktų būna gaila, ir laiko, to labiausiai doh.gif na bet mokomės juk, ania, bandymų keliu mirksiukas.gif

šiandien suvaikščiojom ne tiek ir daug, vos 12 000, na bet ir tai gerai, ryt nusimato geras palakstymas, o plius vėl grįžtu prie JM thumbup.gif niu gi geriu tą AF gal padės nors kiek biggrin.gif

jei, padėkite kas ryžių ar kitų kruopų kalorijas normaliai suskaičiuoti, ką? help.gif niu kaip ten iš tiesų yra: rašo, kad pvz. ryžiuose 100 gr yra 365 kcal, ania... tai čia nevirtų ryžių kalorijos ar išvirtų ? juk tą 100 gr maišelioką išvirus, ryžiai išbringsta ir jau svoris virsta 300 gr, tai ką , tada bus lygu kaip 100 gr nevirtų, t.y. tos pačios 365 kcal, ania? ar padidėja 3 kartus... bet tada kosmosas gaunasi ??? na susipainiojai visai doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ant pakuotės rašo sausų. Išvirus, jei verdi vandenyje, lieka tiek pat tų kcal smile.gif
Atsakyti
labas rytas pačioms ankstyviausioms biggrin.gif

dėkui, Cinside, 4u.gif kad patikslinai .
Jap , jei jau verdu kruopas tai būtinai tik vandenyje ax.gif alia susipainiok tu man taip ... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 11, 05:23)
labas rytas pačioms ankstyviausioms  biggrin.gif
dėkui, Cinside4u.gif  kad patikslinai .
Jap , jei jau verdu kruopas tai būtinai tik vandenyje  ax.gif  alia susipainiok tu man taip ...  doh.gif  lotuliukas.gif

Jap sausu kruopu kcal.

Duonele padziovinau riekem, pluta ta atsokus padege, nulupinejau, suvalgysiu sugrausiu rytais.. matai as duona tik rytais valgau, arba kokius avinzirniu batonelius.. na znglis tokias rimtas..o dienos begy anglys is darzoviu... o jus is darzoviu tik anglis, jei be duonos gyvenant? kruopos dar kaip suprantu. na saunu!
o kaip ji tau iskildavo jei ji tesla bliude, o ne kepaliukas? neminkoma ta prasme...pamenu kada kai tokia kepiau, lyg ta tokia kepurele uzsidedavo, o po ja paskystejus tesla budavo, tai tas toks ir kilimas buvo... na gal reikejo man rauga gauta ilgiau pamaitinti, gal ji ir pakaltinsiu biggrin.gif ir kazkas matomai per skysto buvo biggrin.gif pliurze.. na nesvarbu biggrin.gif

bet va ruginis raugas is po nakties bulbulbul iskiles dvigubai... sako kai iskyla reik maitint vel, kad nusileistu, ir paskui vel pamaitint, ir kai pradeda po kiekvieno maitinimo dvigubet tada paruostas... kisiu i saldytuva, nes nenusimato kuri laika kept..o jei vel neiseitu, tai per daug atsargu prisikaupciau sau valgyt... o ir negarantuoja niekas, kad pavykusia rugine juoda duona namine, kas nors be manes valgytu.. biggrin.gif

as vakar off, siandien tikrai sportinsiu (kaimyno nebus, tai virtuve bus mano biggrin.gif).
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 05 11, 09:21)
Jap sausu kruopu kcal.

pala , na tai rėk dabar: gaunasi, kad vandenyje išvirtuose ryžiuose kcal daugiau? g.gif ar tiek pat lieka? ai žodžiu lotuliukas.gif

o jus is darzoviu tik anglis, jei be duonos gyvenant? kruopos dar kaip suprantu. na saunu!

jap, dabar kuris laikas taip ir laikomės bigsmile.gif

o kaip ji tau iskildavo jei ji tesla bliude, o ne kepaliukas? neminkoma ta prasme...pamenu kada kai tokia kepiau, lyg ta tokia kepurele uzsidedavo, o po ja paskystejus tesla budavo, tai tas toks ir kilimas buvo... na gal reikejo man rauga gauta ilgiau pamaitinti, gal ji ir pakaltinsiu biggrin.gif ir kazkas matomai per skysto buvo biggrin.gif pliurze.. na nesvarbu biggrin.gif

pala, mergyt, o tai kaip tu darei, a? iš karto tešlą užmaišiusi ir kepei? blink.gif niu gi parašyta, kad reikia palikti 12-ai ( nemažiau) valandų pakilti kepimo formoje : tada tešla labai dailiai iškyla, tampa tokia orinė ( tikrai ne skysta it vandenėlis ) , o tik tada po kilimo laiko statome ją kepti ir ne kitaip mirksiukas.gif beje, kelių dienų raugą dėjai? nes geriausiai gaunasi naudojant 10 dienų ar net 2 savaičių - tada duonelė įgauna savo subtilią rūgštelę essen.gif:

as vakar off, siandien tikrai sportinsiu (kaimyno nebus, tai virtuve bus mano biggrin.gif).

aš irgi drinks_cheers.gif cool.gif bet va oras tai subjuro šiandien VIlniuje... niu gal dar prapūs tuos debesis, o tai jau išsitęsė tas pavasario ( tikrojo) laukimas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 11, 07:47)
pala , na tai rėk dabar:  gaunasi, kad vandenyje išvirtuose ryžiuose kcal daugiau?  g.gif  ar tiek pat lieka?  ai žodžiu  lotuliukas.gif
jap, dabar kuris laikas taip ir laikomės  bigsmile.gif
pala, mergyt, o tai kaip tu darei, a? iš karto tešlą užmaišiusi ir kepei?  blink.gif  niu gi parašyta, kad reikia palikti 12-ai ( nemažiau) valandų pakilti kepimo formoje : tada tešla labai dailiai iškyla, tampa tokia orinė ( tikrai ne skysta it vandenėlis ) , o tik tada po kilimo laiko statome ją kepti ir ne kitaip  mirksiukas.gif
aš irgi  drinks_cheers.gif  cool.gif  bet va oras tai subjuro šiandien VIlniuje... niu gal dar prapūs tuos debesis, o tai jau išsitęsė tas pavasario ( tikrojo) laukimas...  doh.gif

ne, ne laikaiu duonele, bet neputojo, neburbulijo, nekilo... ai nesvarbu biggrin.gif zinau kad lempa buvo, sugrausiu ta pluta biggrin.gif mhm normuotai tik, nes pilvo apacia isgrazejus,.. tiesiog laikytis tvarkingos mitybos, skysciu daug, ir vakar epavalgius vakariene kai griztu (iki 5 netgi..) paskui tik zalesiu kokteilis su baltymais po trefkes ir liuks.

cia siandien sauleta, ir ryt poryt ir siandien 15-16 pranesa!!!! tai kaiiii kaaaaa!!!!! vauu!!! niekai pnepramusdavo auksciau 8 laipsniu biggrin.gif jauciu silumos smugi galiu gaut biggrin.gif

ryziai ir kruopos isvirti vandeny padvigubina, patrigubina turi, bet kcal turi tiek, kiek dejai sausu kruopu. Zodziu maiselyje buna 125 gramai grikiu, ryziu, tai ir skaiciuoji sausu produktu kcal biggrin.gif 100 gramu sausu kcal nurodytos ant pakuotes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 gegužės 2012 - 09:02
aaaaa.... na tada raugas buvo per silpnas greičiausiai mirksiukas.gif

žiūrėk man, nepersikaitink lotuliukas.gif o pas mus irgi jau nosį saulė iškišo iš už debesų thumbup.gif

tai puiku dėl kruopų kaloringumo thumbup.gif , o tai jau prisiskaičiavusi buvau iki velniai žino kiek tų kalorijų doh.gif lotuliukas.gif

bet žinok, va duonos jau kuris laikas visai nebevalgau, ir jaučiu kaip plokštėju vėl thumbup.gif nu fainas jausmas assa.gif taigi, iki vasaros manau susigrąžinsiu savo 62 cm liemens ir 89 cm klubų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 11, 08:09)
aaaaa.... na tada raugas buvo per silpnas greičiausiai mirksiukas.gif

žiūrėk man, nepersikaitink  lotuliukas.gif  o pas mus irgi jau nosį saulė iškišo iš už debesų  thumbup.gif 

tai puiku dėl kruopų kaloringumo  thumbup.gif , o tai jau prisiskaičiavusi buvau iki velniai žino kiek tų kalorijų  doh.gif  lotuliukas.gif

bet žinok, va duonos jau kuris laikas visai nebevalgau, ir jaučiu kaip plokštėju vėl  thumbup.gif  nu fainas jausmas assa.gif taigi, iki vasaros manau susigrąžinsiu savo 62 cm liemens ir 89 cm klubų  bigsmile.gif

o as nenoriu matuotis, nes skaiciai iteigs viena, o vaizdas aisku rodo ka kita..o be to liemuo gali buti ir liaunas bet platesnis nuo ABS pratimu, nugaros pratimu, taip kad man vel nerodiklis tas butu bet pasamone isgasdinciau.. be to neturiu cm juosteles biggrin.gif su virvike ir paskui prie liniuotes: D ai nu man nereik ... jauciu pagal ta pusliuka ant pobambio biggrin.gif dabar matau isilgines juostas ant ABS, kaladeles... na jus duona maitindavotes per visa diena, ta prasme ne tik ryte kaip kad as su anglim... man tiesiog pareguliuoti pietu metu suvalgomi kiekiai, ir vakare (na vakare salotos neribojamos..zalesi juk... svarbu iki ju ir po ju neprifarsiruot nieko... nes tiesiog nenori skrandis, bet pats juk matai ir vis pakramtai ka... )... dar mmm tai biski manau organizmas sudurneja ir nori nesamoniu pakramtyt... o vakare angliu nereik kunui, net vaisiu i kokteilius vakare nededu nes ant nakties nereik... ne sian viskas rimtai kokteili gersiu... o duona einu paslepsiu kad net iki trefkes nevalgyciau net gabalycio biggrin.gif tik rytais duoniniai dalykai biggrin.gif visada tokia rikiuote pas mane yra daug metu, tai reik nepasisiukslint biggrin.gif paslepiau jau .. biggrin.gif
Atsakyti
tai šaunu tada thumbup.gif aš matai, pripratau ir svertis ir matuotis, todėl iš naujo persorientuoti to nebedaryti - niu reikia laiko truputį ir mintis galvoje perskirstyti biggrin.gif nes taip, sportas daro savo, tada ir svoris kitoks ir t.t.t.t žodžiu.. ...gal ir nebus tos dupcės 89 cm pločio, užtad riesta bus vot, ( man taip gražu mažos ir riestos uodegos thumbup.gif ) nes tie raumenukai kur būna šonuose įdubę, tai va jau nebeįdubę thumbup.gif kitaip tariant sėdimoji jau formą įgaudinėja, matyt dėl to džinsai veržia lotuliukas.gif

nea, na vien duona gyvi nebūdavom tongue.gif labiau po pietų kirsdavome ( nu kokios 2-4 riekės ) , matyt taip ir gavosi tas visas marmalas su prieaugiu lotuliukas.gif o dabar stengiamės įvairius baltymus ( joa, ir varškė sugrįžinėja į mitybą , bet labai jau po truputį....) vakarais ar vien daržoves ...

Nesakau, kad mūsų mityba 100 % ideali būna, kartais ir tų visų blogybių pasitaiko, svarbu, kad ne kasdien ( ir ačiūdie), o tai pro duris nepralystume hihihi.gif

o duonos abu dėl to ir visai atsisakėme, kad be proto ji skani blush2.gif , susilaikyti sudėtinga , ypač su anakardžių sviestu .. .niaaaammm biggrin.gif

na šiandien jau sukoriau neblogai , vakare dar prasižygiuosim , o dabar pietauju ir po valandžiukės eisiu su JM paprakaituoti karsta.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . As tai labai retai sveriuosi ,gal ir uzlipu ant svarstykliu karta per pora menesiu ,nes ir taip jauciu pagal drabuzius koks svoris ax.gif . Jei dzinsiukai ima verzti ,reiskias priaugau pora kg ,bet tai niekis ,nesureiksminu labai svorio , ir taip nesu megeja valgyti daug ,bet uztat megstu smaguriauti liesa mesyte ,krabu lazdelemis ,zuvimi vytinta , o rimtai pavalgau tik viena karta dienoje ,ir tai ne kiekviena diena biggrin.gif ,tai su svoriu problemu neturiu smile.gif . Kai per nestuma priaugau 25 kg ,tai pora menesiu pasportava kasdien po 10 min , atsilenkimu po 150 padarydavau ir numeciau visa nereikalinga svori thumbup.gif
Atsakyti