Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 19:18)
Kajeno pipirai bigsmile.gif O vat taviskiai man i jalapeno labiau panasus smile.gif

Kajenai tie raudoni liesesni prie Cheyenne tongue.gif Kažkaip žiūriu užsieniečiai irgi maišo tuos pavadinimus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 08 02, 20:01)
g.gif na jau...maniškiai kaip ugnis...ragavau , kol dar tik morkinis buvo pradėjęs darytis... g.gif tikriausiai bus ir aštresnių , nes kitų dar neragavau , jie visai žali...bet ir šie-tikrai ne žolė... mirksiukas.gif

Pas mane žali irgi jaučiasi kad ne žolė, bet įdėjus į troškinį nieko nesijaučia, reikia sudėt kokius 5 kad pasijustų doh.gif Taip pat bandžiau įdarytus daryt tai irgi aštrumas beveik dingo schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(rcl123 @ 2012 08 02, 20:50)
čia ne cayenne o cheyenne paprikos  bigsmile.gif ir jos tikrai panašios į jalapenus savo išvaizda ,bet skonis kitoks  4u.gif

Gal žinote kaip jie lietuviškai skamba? nes kai manęs paklausia ką čia tokio auginu tai nežinau kaip juos tarti tiksliai blush2.gif nepasakyčiau, kad man jie labai panašūs, jalapenai lygūs, o šitie su formomis, na nebent dydis panašus g.gif Chayenne tai man patiko, kitąmet tikriausiai auginsiu, nedidukai augaliukai, labai derlingi, o ir skonis geras, į troškinius tinka, nepermuša tas aštrumas, nėra labai piktybiškas nors ir gana aštrūs jie biggrin.gif O va minėtieji kajenai tai man kažkaip į troškinius nepatiko, įkyrokas tas jų aštrumas, gožia kitus skonius schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 03 rugpjūčio 2012 - 00:48
QUOTE(diuni @ 2012 08 02, 21:01)
g.gif na jau...maniškiai kaip ugnis...ragavau , kol dar tik morkinis buvo pradėjęs darytis... g.gif tikriausiai bus ir aštresnių , nes kitų dar neragavau , jie visai žali...bet ir šie-tikrai ne žolė... mirksiukas.gif

nu nieko sau unsure.gif astraus pipiro as neiveikciau, o vakar suziaumojau tris jau raudonus, nu jokio astrumo jie neturejo unsure.gif net ties seklomis g.gif keista ir tai, kad pirmieji, kurie noko- stovejo stati geltoni kaip zvakes, paskui pamazu orandzinejo nuo galo, o dabar tie patys krumeliai praleidzia tarpine geltona busena- iskart is zaliu virsta i raudonus... gal su kuom susikryzmino g.gif bet sadieji pipirai pas mane auga uz kokiu 6 metru, siltnamyje....
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 08 03, 00:44)
Gal žinote kaip jie lietuviškai skamba?  nes kai manęs paklausia ką čia tokio auginu tai nežinau kaip juos tarti tiksliai

kaip kalbininkai juos vadintų nežinau ,bet aš tai juos vadinu čijenais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 02, 20:51)
visgi hungarinan yellow vax hot- neastrus net prinoke iki raudonumo unsure.gif  visai zole- tris isragavau.  labiau i saldziasias nesa, tik sieneles plonos unsure.gif

drinks_cheers.gif Man irgi tas hungarinas visai į pipirą nepanašus.Aš aštriai nemėgstu,jeigu ką.Pernai aplamai galvojau,kad čia paprika,tik maliukė ir be specifinio kvapo.
Vobla,o tie jūsų auginami kaliošai ar skanūs?Ieškau paprikų veislių,kad vestų daug ir didelių,ir dar skanios būtų ax.gif Šiemet turėsiu tik daug ir didelių,bet nelabai valgomų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 03, 14:22)
drinks_cheers.gif Man irgi tas hungarinas visai į pipirą nepanašus.Aš aštriai nemėgstu,jeigu ką.Pernai aplamai galvojau,kad čia paprika,tik maliukė ir be specifinio kvapo.
Vobla,o tie jūsų auginami kaliošai ar skanūs?Ieškau paprikų veislių,kad vestų daug ir didelių,ir dar skanios būtų ax.gif Šiemet turėsiu tik daug ir didelių,bet nelabai valgomų doh.gif

kaliosu dar nevalgiau schmoll.gif . dar visai zali ir nenoksta. tuo tarpu gourmet ir trapez jau senokai renku spalvotus. gal siti velyvi g.gif kita vertus tokiai masei uzaugti turbut daugiau laiko prireikia. kai paragausiu- duosiu ataskaita. turetu but storasieniai... nu - bus matyti...
Atsakyti
labas, gal kas auginot Jalapeno purple? nesuprantu kada jie prinoksta... spalva tamsi violetinė, bet aštrumo nelabai yra ... galima viena valgyti... kaži jis paaštrės, ar toks ir bus
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2012 08 07, 11:33)
labas, gal  kas auginot Jalapeno purple? nesuprantu kada jie prinoksta... spalva tamsi violetinė, bet aštrumo nelabai yra ... galima viena valgyti... kaži jis paaštrės, ar toks ir bus

kai sunoksta pasidaro tamsiai raudonas ,pas jalapenus ,kaip pastebėjau ,stiprumas yra membranoje ,todėl patį vaisių galima valgyti kaip saldžią papriką
Atsakyti
Ačiū už atsakymą rolleyes.gif
Papildyta:
Beje, noriu parekomenduoti puslapį iš kurio ir taip turbūt daug kas užsisakinėjate http://www.emasolutions.eu/ šiais metais pirkau čiliukų sėklas iš jų. Visos kuo puikiausiai sudygo ir auga lauke, nokina daug vaisių.... na tik viena rūšis Fish pepper skursta nes škvalas smarkiai apgadino, manau teks ją rudenį nešti į namus kad gauti čiliukų.
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2012 08 08, 16:42)
Ačiū  už atsakymą rolleyes.gif
Papildyta:
Beje, noriu parekomenduoti puslapį iš kurio ir taip turbūt daug kas užsisakinėjate http://www.emasolutions.eu/ šiais metais pirkau čiliukų sėklas iš jų. Visos kuo puikiausiai sudygo ir auga lauke, nokina daug vaisių.... na tik viena rūšis Fish pepper skursta nes škvalas smarkiai apgadino, manau teks ją rudenį nešti į namus kad gauti čiliukų.

sudygt tai jo sudygsta jų sėklos tikrai gerai. bet man kažko vat jelapenai nepatinka. Jie kažkokie mažiukai trumpi pipiriukai. Čia jie turi būt tokie? neužaugos kažkokie. Va jaloro gražučiai tyokie kaip putlučiai pirštukai gražūs. Visi kiti irgi lygtais auga gražiai. Taip norėjau jalapenų o rezultate labai jais nusivyliau. Arba jiem sąlygos pas mane netinka - nors visi kiti puikiai auga... arba nežinau kas...... tai matau kad kitąmet favoritai ir bus jaloro veislės pierčikai. na rocoto dar nenoksta rupužiukai - bais smalsu paragaut ax.gif
Atsakyti
Pas mane nenuskinti ciliukai kai kurie pradeda rauksletis - kaip suprantu - dziuti, normalu cia ar geriau greiciau skint juos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 08 08, 18:07)
sudygt tai jo sudygsta jų sėklos tikrai gerai. bet man kažko vat jelapenai nepatinka. Jie kažkokie mažiukai trumpi pipiriukai. Čia jie turi būt tokie? neužaugos kažkokie. Va jaloro gražučiai tyokie  kaip putlučiai pirštukai gražūs. Visi kiti irgi lygtais auga gražiai. Taip norėjau jalapenų o rezultate labai jais nusivyliau. Arba jiem sąlygos pas mane netinka - nors visi kiti puikiai auga... arba nežinau kas......  tai matau kad kitąmet favoritai ir bus jaloro veislės pierčikai. na rocoto dar nenoksta rupužiukai - bais smalsu paragaut  ax.gif

Aš neturiu nusiskundimų dėl Jalapeno, kažkaip viskas gerai ir ne mažiukai ... aišku Jaloro savo gausa man irgi labiau patinka, o Rocoto taip pat dar nėra... krūmas gražus, žydi... gal sulauksiu jei ruduo bus šiltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 08 09, 07:45)
Pas mane nenuskinti ciliukai kai kurie pradeda rauksletis - kaip suprantu - dziuti, normalu cia ar geriau greiciau skint juos?  g.gif

aš tai skinciau ,kam juos ten džiovinti ant krūmo 4u.gif
Atsakyti