Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

sveiki.parsisiunciau čiliuku,bet man ju ženkliai per daug,todel gal noretu kas nors mainytis?labai noreciau pamegint Big mama 4u.gif
http://www.ebay.com/...=item27c6d10988
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2013 01 01, 18:17)
sveiki.visada seklas seju tiesiai i zeme,todel labai butu idomu suzinoti kaip pries sodinant daiginat seklytes? ax.gif

Daiginimas aprašytas www.paprikos.lt , konkrečiai čia.
Vieša paslaptis, kad daugelis paprikų ir čilių dygsta lėtai ir labai nemėgsta persodinimo. Pernai sėjau tradiciškai, kaip pomidorus - į dėžutes su žeme ir "pasimoviau" du kartus - dygo lėtai ir nevienodai, nors ir šiltai laikomos, o po pikiavimo mažiausiai savaitę atsigavinėjo po persodinimo. Neseniai tikrinau paties rinktų sėklų daigumą ant drėgnos vatos - pirmos sėklutės sudygo gal 3-ią, paskutinės - 5-6 dienom, prieš tai nemirkius, kas kardinaliai skiriasi nuo to, ką stebėjau pasėjus žemėje. Jei atvirai, tai man kažkiek keista, bet yra kaip yra. Va ir bandysiu šiemet auginti truputį kitaip, būtent, vėlinsiu sėją, bet intensyvinsiu augimą greitesnio dygimo ir tolygesnio augimo sąskaita. Kas iš to gausis, sužinosiu rudenį.
Sėsiu ant vatos, padaigintas sėklutes sodinsiu į maždaug 150 ml indelius, kad daugiau sutalpinčiau po viena turima lempa, o kai dienos pailgės ir sušils - nepažeisdamas šaknų perkelsiu į didesnius vazonėlius.
Idealu būtų prasisukti be persodinimo ir iškart sėti į maždaug litro talpas, bet nėra tiek vietos.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 01 01, 22:45)
Daiginimas aprašytas www.paprikos.lt , konkrečiai čia.
Vieša paslaptis, kad daugelis paprikų ir čilių dygsta lėtai ir labai nemėgsta persodinimo. Pernai sėjau tradiciškai, kaip pomidorus - į dėžutes su žeme ir "pasimoviau" du kartus - dygo lėtai ir nevienodai, nors ir šiltai laikomos, o po pikiavimo mažiausiai savaitę atsigavinėjo po persodinimo. Neseniai tikrinau paties rinktų sėklų daigumą ant drėgnos vatos - pirmos sėklutės sudygo gal 3-ią, paskutinės - 5-6 dienom, prieš tai nemirkius, kas kardinaliai skiriasi nuo to, ką stebėjau pasėjus žemėje. Jei atvirai, tai man kažkiek keista, bet yra kaip yra. Va ir bandysiu šiemet auginti truputį kitaip, būtent, vėlinsiu sėją, bet intensyvinsiu augimą greitesnio dygimo ir tolygesnio augimo sąskaita. Kas iš to gausis, sužinosiu rudenį.
Sėsiu ant vatos, padaigintas sėklutes sodinsiu į maždaug 150 ml indelius, kad daugiau sutalpinčiau po viena turima lempa, o kai dienos pailgės ir sušils - nepažeisdamas šaknų perkelsiu į didesnius vazonėlius.
Idealu būtų prasisukti be persodinimo ir iškart sėti į maždaug litro talpas, bet nėra tiek vietos.

labai didelis AČIŪ Jums už sia nuoroda.cia taip viskas aiskiai aprasyta,kad net man aisku lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki.ar kas uzsakinejote is sios parduotuves?
http://www.seemnemaailm.ee/
krepseli patvirtinau,tai man ji atsiunte i el ir raso,kad vadybininkas susisieks artimiausiu laiku.kaip ten tie uzsakymai vykdomi?kokiu principu?ir ar tikrai atsiuntimas prasideda nuo 7 svaru? ax.gif
Atsakyti
Ar cia svoris svarais ar pinigai , man rodos kad eurai, o svoris gramais ar kg, juk Estija pabaltijis o ne UK.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 03, 13:35)
Ar cia svoris svarais ar pinigai , man rodos kad eurai, o svoris gramais ar kg, juk Estija pabaltijis o ne UK.

tikrai taip,pasimeciau tarp valiutu,netu uzsakinedama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2013 01 02, 11:47)
sveiki.ar kas uzsakinejote is sios parduotuves?
http://www.seemnemaailm.ee/
krepseli patvirtinau,tai man ji atsiunte i el ir raso,kad vadybininkas susisieks artimiausiu laiku.kaip ten tie uzsakymai vykdomi?kokiu principu?ir ar tikrai atsiuntimas prasideda nuo 7 svaru? ax.gif

As uzsakinejau... O uzsakydama pasirinkot moketi per banka ar PAypal?
Taip, maziausiai siuntimas kainuoja 7 eur:
до 500г. - 7.- EUR
от 500г. и до 1000г. - 11.- EUR
от 1000г. и до 2000г. - 15.- EUR
от 2000г. - от 15,- EUR и зависит от страны и веса посылки.
http://www.theloopye...2/noro_blog.jpg
Atsakyti
va kaip auga dar mano JALORO krūmelis. ei kas norėtų galėčiau atiduot kokį pipiriuką, gal kam sėklom reikia. Pasinokino jie jau normaliai. Bet patys turėtumėt pasiimti Kaune Petrašiūnuose arba kur pramonės prospekte. Tik nežinau vat ar verta juos sėtis iš savų sėklų. Kadangi tai hibridas. Bet kam gaila pinigėlių sėklikėm ir tos parduotuvės ir nori pabandyti - galiu padovanoti. Nes aš tai pirkausi šiais metais vėl iš internetinės parduotuvės. Pabijojau kad šie jau nebeturės tų gerųjų visų savybių, jei sodinsiu savas sėklas. Jei kas susidomėjot - sakykit. Turiu sėklikių visai nemažai smile.gif šiaip iš auginamų rūšių man jie patiko labiausiai. Kompaktiškas krūmelis, geras aštrumo santykis, liuks marinavimui.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 04, 18:37)
va kaip auga dar mano JALORO krūmelis.

o jie taip per žiemą ant palangės ir derėjo ? ar švietėt papildomai ?
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 05, 16:36)
o jie taip per žiemą ant palangės ir derėjo ? ar švietėt papildomai ?

nu kad nieko nešviečiau, aš rudeniop tiesiog iš lauko įkėliau į vazoną ir auginaus namie. Nes jaloro buvo pakankamai vėlai pas mane sėti - galvoju kažkur kovo mėnesį tik ir užtai nespėjo sunokt. Tai susikišau juos į vazonus. Vieną kaip gėlę vyro broliui padovanojom. O kitą pati auginuos. Į vazoną dar grūdau jamaiken red, tai nusigando jis man.... lapelius pradėjo mest. O va jaloro kaip buvo taip ir liko panašus thumbup.gif šiais metais planuose kokių 20 daigelių turėt šitos rūšies.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 04, 20:37)
va kaip auga dar mano JALORO krūmelis.

Neblogas vaizdelis šiuo metų laiku thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
gal kas augino paprikas SOLARIO? Seklos gana brangios, bet ziuriu labai ankstyvos, galvoju gal pabandyti g.gif . Visada perku pigesnes seklas, paprikos pas mane auga kaip isproteje, bet norisi vis kazka naujo isbandyti. Tiesa, siltnami turiu dar tik du sezonus, gal cia taip auga del to kad zeme nenualinta...
Atsakyti