Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(svieske @ 2013 01 05, 23:48)
Labas vakaras,
gal kas augino paprikas SOLARIO? Seklos gana brangios, bet ziuriu labai ankstyvos, galvoju gal pabandyti g.gif .  Visada perku pigesnes seklas, paprikos pas mane auga kaip isproteje, bet norisi vis kazka naujo isbandyti. Tiesa, siltnami turiu dar tik du sezonus, gal cia taip auga del to kad zeme nenualinta...

Geros, pernai auginau, derėjo gerai, buvo skanios. Šiaip ankstyvumu Trapez jas vistiek pralenkė, nes anksčiau buvo sėtos ir derlius buvo abiejų panašus ax.gif Jei gerai pamenu tai Solario buvo ne tokios pailgos kaip Trapez ir gal kiek taisyklingesnės, šiek tiek sienelės storesnės, o šiaip kitokių skirtumų tai nelabai atradau g.gif Šiemet vėl jei vietos bus abejas veisles auginsiu, tik žadu dabar vienodai sėti bus matyt kurios anksčiau užderės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 06 sausio 2013 - 00:46
Tai kada atidarote čiliukų ir saldžiųjų paprikų sėjos sezoną? O gal jau kas atidarėte? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 06, 23:43)
Tai kada atidarote čiliukų ir saldžiųjų paprikų sėjos sezoną? O gal jau kas atidarėte?  biggrin.gif

Aš neiškenčiau ir vakar keletą ant vatos daiginti pradėjau biggrin.gif kaži kas iš jų gausis smile.gif
Atsakyti
Gal galetumete patarti saldiu papriku rusi, kuri gerai deretu ir butu saldi bei storasiene smile.gif? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, su naujais metais biggrin.gif
Atėjau turėdama konkretų klausimą. Gal kas turi ir nori pasidalinti ar parduoti Chilli Hungarian Yellow Wax sėklų? Daug nenoriu, kokiu penkių užtektų.
Rašykit, prašau, į a.ž.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 01 07, 13:27)
Gal galetumete patarti saldiu papriku rusi, kuri gerai deretu ir butu saldi bei storasiene smile.gif? 4u.gif

Minėtoji Solario manau atitiktų tuos reikalavimus, bet sėklos brangios. Man dar Trapez pačios tos: derlingos, raudonos, saldžios, sienelės vidutinio storio, sėklos pigesnės ax.gif

QUOTE(Dzhine @ 2013 01 07, 16:02)

Su Naujais ir Jus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 01 07, 17:02)
Atėjau turėdama konkretų klausimą. Gal kas turi ir nori pasidalinti ar parduoti Chilli Hungarian Yellow Wax sėklų? Daug nenoriu, kokiu penkių užtektų.
Rašykit, prašau, į a.ž.

gaila vilnietė, kaune už dyką visą pundelį galėčiau duot. Bet man tai jie nelabai...... šiais metais max 2 daigus auginsiu schmoll.gif nes aštrumo tai nulis.
Atsakyti
Man Hungarien Wax tai aštrūs..gal todėl, kad kažkada į guliašą visą cielą su sėklom sudėjau..tai gavosi slibininis.
Jei reikia aštrumo, galiu Jamaican red pasiūlyti. Jos 50 kartų už jalapeno aštresnės (bent jau taip apie jas rašo). Man jos visos per aštrios. Prieš kelias dienas Varpeliai papriką be sėklų į guliašą dėjau-per aštru..o rašo, kad viena dalis saldžioji, kita aštrioji. Žalios ragavus prie kotelio ir sijonėlį-visur aštru.
Atsakyti
man irgi visos per aštrios. Bet Jamaikian Red dar ir kvapas užmušantis blink.gif Virdama kečupą vieną ar dvi įmečiau, tai paskui ne tik į virtuvę - į namą iš lauko užeit bijojau doh.gif Ar čia tik mano nosis tokia poniška?
Atsakyti
Hungarian Yellow Wax man irgi aštrumo pakako ax.gif bet nebeauginsiu tikriausiai, nes norisi išbandyti kitokių smile.gif

Tai kokias žadate aštriąsias ir saldžiąsias paprikas auginti? Kuo nusivylėte pernai, o ką atradote? g.gif
Atsakyti
na mano habanerai jau iškišo snapelius. Vakar pasėjau 16 sėklikių jaloro, 3 tam jalapeno.... paperonciku dar ir dar kažkokių........... po savaitės kai šitie sudygs - ateis eilė kitiem dar. Planuose apie 50 daigų. Jaloro jie tokie maži krūmeliai bet labai derlingi. Ir aštrumas man labai tinkamas. Nes va jamaiken red tai jau vsio....... marinuoto pagal Giedriasu receptą aš jau jo tikrai nevalgyčiau. Nebent į padažą kokį vieną and didelio puoso dedu. Tai gaunasi toks aštrokas....... praeitais metais turėjau kokia 8-10 gal rūšių. Šiemet dar kokias 4-5 naujas turėsiu. Bet jau dabar favoritai tam tikri atsiranda. Nežinau kaip kam bet va mums dviem šeimoms praeitais metais 30 daigelių buvo mažoka. Jau dabar aš jų nebeturiu........ iki kalėdų užteko tik marinuotų. Na padažų dar nemažai dariau, adžikos su čiliukais ir daržovėm.
Atsakyti
Pas mane kažkaip aštriamėgiai dingo kai užsodinau pusę šiltnamio pipirais doh.gif Keletą kartų tiems aštriamėgiams pagaminau aštrius patiekalus nuo to laiko sako ,,Tik ašriai nedaryk" lotuliukas.gif

Šiemet auginsiu tik čijenus, tam jalapenus, jaloro, caloro ir už juos švelnesnius. Ir dar fish peperį išbandysiu ax.gif Pagal tą Giedraius receptą tai labai skanu jalapenai buvo tik tie paprasti man dar biški per aštru, kad galėčiau kaip agurkėlius valgyti biggrin.gif

Atsakyti