Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

Na, ka-sesim uz savaites ciliukus bigsmile.gif O as tikriausiai pripratau-marinuotus pagal Giedriaus recepta ivairiausius valgau be jokio prakaito musimo rolleyes.gif Ten Aji Yellow daugiausia... Ir imetu i sriuba, troskini po ciela ciliuka-visiskai nesijaucia jokios astrumos... Mastau-ar gali ciliukai buti neastrus del kazkokiu priezasciu? unsure.gif

Saraso dar nesusidariau ka sesiu... Bet bus astrus ir grazus biggrin.gif Kokiu 30-40 krumeliu pakaks ax.gif
Atsakyti
Nemažai žiūriu 19-20 dienomis sėjančių bus drinks_cheers.gif

O jie neaštrūs ir neapdoroti būdavo? g.gif Pas mus kai kurie troškiniuose irgi nesijausdavo, bet žali tai turėdavo piktumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 13, 23:38)
Nemažai žiūriu 19-20 dienomis sėjančių bus  drinks_cheers.gif

O jie neaštrūs ir neapdoroti būdavo?  g.gif  Pas mus kai kurie troškiniuose irgi nesijausdavo, bet žali tai turėdavo piktumo  smile.gif

Na, man jautesi svilinimas lengvas ant liezuvio galiuko... Bet, kad lekciau pieno ieskoti-ne... Mano dickis lakstydavo picoje atsikandes-na, bet jis suprantama... ai, atsipo mano skonio receptoriai... Nes man patinka patiekaluose jauciamas astrumas, patinka, kai suvalgau sriuba-jauciasi lengvas deginimas, visa ismusa karstis cool.gif
Atsakyti
Prie aštrumo priprantama. Matyt reikia aštresnių šiais metais auginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 13, 23:57)
Prie aštrumo priprantama. Matyt reikia aštresnių šiais metais auginti  4u.gif

Auginu, bet sunkiai jie auga pas mane g.gif Kaprizingi ax.gif Bet taip-didesne dalis bus astruoliai bigsmile.gif
Atsakyti
Aš gal 6 naujas veisles turiu aštriųjų. Dar kažkiek iki mėn galo turėtų atkeliauti. Na, apie 10 naujų veislių gal ir bus.
Atsakyti
Sveikutes Cili ir papriku myletojos smile.gif

Suku galva kaip cia siemet man rasti vietos kieme tuneliukui kokiam pasidaryti. nes siltnamyje vietos nebelieka nei ciliukams, nei paprikai. Seklu ivairiausiu turiu is paprikos.lt. ir siaip nusiaubiau pernai parduotuves blush2.gif Svarstau pasinaudoti kazkieno metodu is pernai metu ir nusipirkti to plono balto plastikinio vamzdzio, kur skirtas vandentiekiui. Ji panaudosiu vietoj lanku tuneliuko gamybai. Man tik klausimas iskilo kokio aukscio tas tuneliukas turi buti ir tie lankai kokio ilgio kiekvienas turi iseiti. reikia susiplanuoti kiek ko nusipirkti. O plevele ant tuneliuko uzmetat ir akmenimis is sonu apdedat ar kaip? g.gif Dekoju uz atsakymus is anksto wub.gif
Atsakyti
Mergaites,gal zinote kaip vadinasi pipirai tokie zalsvi,ploni ir ilgi?Parduotuvese buna marinuotu ir ligtais vadinasi lombardijos svelnus.Labai noreciau uzsiauginti ir pasimarinuoti tik beda nezinau kokias seklytes reikia pirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 14, 08:49)
Man tik klausimas iskilo kokio aukscio tas tuneliukas turi buti ir tie lankai kokio ilgio kiekvienas turi iseiti. reikia susiplanuoti kiek ko nusipirkti. O plevele ant tuneliuko uzmetat ir akmenimis is sonu apdedat ar kaip?  g.gif 

aukštis turi būti toks, kokio dydžio pas jus augaliukai augs. Aš paprikas pernai taip auginau, neaukštas tas tuneliukas buvo, metro nesiekė.
Pas mane tas plastikinis vamzdis plonas toks buvo, moviau jį ant metalinių strypelių, kuriuos be vargo susmeigiu kur noriu. Tai labai paprasta buvo ir tuneliuko plotį, ir aukštį pareguliuot. Tiesa, lankai nelabai stabilūs gavosi, bet puikiai užteko ir tokių. Ant viršaus užmečiau agroplėvelę, prispaudus buvau šonuose akmenukais ar keliom plytom. Tos plėvelės ir reikėjo tik pradžioj pasodinus ir paskui jau rudeniop, kai atšalo. Rudenį tai jau plėvelę kelių sluoksnių dėjau ir dar ant viršaus plastikinę plėveę klojau nuo lietaus.
Man labai pasiteisino, paprikos užaugo nepalyginamai geresnės nei šiltnamyje.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal galėtumėt rekomenduoti kokias paprikas ar čilius iš Žalios stotelės parduotuvės? Pernai auginau paprikas įvairių spalvų, buvo bendradarbė atnešusi daigų. Bėda nepamena pavadinimų.
Patarkite, jei pirkote iš jų ir patiko mirksiukas.gif http://www.seklos.lt/lt/Paprikos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 14 sausio 2013 - 09:44
QUOTE(saintlina @ 2013 01 14, 10:22)
aukštis turi būti toks, kokio dydžio pas jus augaliukai augs. Aš paprikas pernai taip auginau, neaukštas tas tuneliukas buvo, metro nesiekė.
Pas mane tas plastikinis vamzdis plonas toks buvo, moviau jį ant metalinių strypelių, kuriuos be vargo susmeigiu kur noriu. Tai labai paprasta buvo ir tuneliuko plotį, ir aukštį pareguliuot. Tiesa, lankai nelabai stabilūs gavosi, bet puikiai užteko ir tokių. Ant viršaus užmečiau agroplėvelę, prispaudus buvau šonuose akmenukais ar keliom plytom. Tos plėvelės ir reikėjo tik pradžioj pasodinus ir paskui jau rudeniop, kai atšalo. Rudenį tai jau plėvelę kelių sluoksnių dėjau ir dar ant viršaus plastikinę plėveę klojau nuo lietaus.
Man labai pasiteisino, paprikos užaugo nepalyginamai geresnės nei šiltnamyje.

labai dekoju, Saintlina, uz atsakyma bigsmile.gif Matyt nuo taves ir nusiziurejau ta lanku projekteli blush2.gif Tai kaip suprantu pradzioj dejai ant virsaus agro, kol dar vesesnis oras buvo, o vasara augo jie pas tave lauke neuzdengti niekuo tarp tu lanku? Ar nakciai visgi uzdengdavai? Nedarius as taip niekad ir pernai siltnamyje auginau siek tiek, tai zalia esu blush2.gif
Atsakyti
o gal kas auginote olga ir big papa?idomu butu isgirst atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti