Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

Kažkada kai neturėjom jokio šiltnamio buvom dar paprastesnį variantą sugalvoję, kaip padaryt šiltnamiuką.
Pasirinkom kuolų. Įsmeigėm giliau į žemę, kad tvirčiau laikytųsi (kuolų reikia tokio ilgio, kad įkasus liktų reikiamo aukščio, kokį planuojat daryt). Įsmeigi 4, jei šiltn darysit trumpesnį. 6 jei didesnį. Tiesiog 4stalo kojos ir dar tarpe 2 kuolai. Paėmėm lentelę tokio ilgio, kad ant tos kojos prikalt. Jei turim ilgą, tada bus per visą stalą. Jei ne, tada iki to tarpinio kuolo (lyg tuščiaviduris stalas-tik jo apvadai). Apkali aplink ir užtrauki plėvele. Ant plėvelės keliose vietose uždedi sprindinukus ar dar mažesnius pagaliukus ir prikali per plėvelę į tą karkasą (mes kalėm tik ten kur koja). Šiltnamis gatavas.
Kadangi mūsų šiltnamis buvo prie namo sienos, tai ta pusė nesikilnojo. O iš priekio plėvelė buvo prispausta akmenimis. Ateini palaistyt, ravėt ar taip nori pravėdint-pakeli, užmeti ant viršaus.
Man patogumas buvo, nes pačios su mama susikaldavom, išardydavom. Nei kažko pirkt, nei prašyt, kad padarytų.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 14, 09:51)
Tai kaip suprantu pradzioj dejai ant virsaus agro, kol dar vesesnis oras buvo, o vasara augo jie pas tave lauke neuzdengti niekuo tarp tu lanku? Ar nakciai visgi uzdengdavai?

taip, vasarą kai šilta nedengiau niekuo. Nakčiai irgi nedengiau.
Plėvelę dėjau tik pradžioj pasodinus ir jau rudeniop.
Atsakyti
Aš taip pat kaip saintlina auginu papriką ir baklažanus. Tik pas mane vamzdžiai iš polietileno kur kabelius žemėje kloja. Jie jau apie 10 metų - daugkartiniai. Tiesiog vienoje pusėje žemėje padarai skylę kuo nors, įkiši vieną vamzdžio galą, o kitoje pusėje kitą. Gaunasi lankas.
Bet aš pavasarį dengiu polietileno plėvele, nes gana anksti sodinu. Dar ir agro iš vidaus. Iš vienos pusės poletileną įkasu į žemę, į taplysvį, o iš kitos pusplyčiais prispaudžiu. Man taip patogu, nes pusplyčius paimu ir atlenkiu polietileną į kitą pusę kai reikia laistyti ar ravėti. Tai per vasarą jis ten atlenktas ir būna, o kai vėsesni orai ar lietaus metas užeina, vėl uždengiu. Arba tik agro dengiu.
Atsakyti
o, ir baklažanus taip auginat? bigsmile.gif Kokia gera mintis.. jiems gi amžinai ventiliacijos trūksta. Ačiū už mintį, būtinai pabandysiu šiemet ir juos taip įkurt 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, gal pasakysit kada tinkamos dienos seti paprikas pipirus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 14, 09:44)
Sveikos  4u.gif Gal galėtumėt rekomenduoti kokias paprikas ar čilius iš Žalios stotelės parduotuvės? Pernai auginau paprikas įvairių spalvų, buvo bendradarbė atnešusi daigų. Bėda nepamena pavadinimų.
Patarkite, jei pirkote iš jų ir patiko mirksiukas.gif http://www.seklos.lt/lt/Paprikos

Iš paprikų jau kelinti metai neatsisakau Trapez - derlingos ankstyvos, nebrangios sėklos, šiemet vėl planuoju turėti jų. O iš čilių pernai išbandėm KILIAN- patiko tuo, kad gana aštrūs, bet neužgožia patiekalų skonio, ypač troškiniams jie gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Palme22 @ 2013 01 14, 12:30)
sveikutes, gal pasakysit kada tinkamos dienos seti paprikas pipirus blush2.gif

Neblogos dienos atrodo sausio 19-20, bei 24-25 4u.gif Aš tomis dienomis irgi sėsiu ax.gif
Atsakyti
As pernai pora papriku buvo pasodinusi i siltnami kartu su pomidorais-ne vieno vaisiaus nedave blink.gif schmoll.gif Jau kelinti metai auginu jas tuneliuke kartu su baklazanais.. Ciliukams turiu atskira nedideli tuneliuka. Mes pirkom tuos plonesnius vamzdzius skirtus siltnamiams, vyras move ant kuolu ir state... Dengti jie pas mus plevele -vasara viena puse pilnai atidengiam-dienai ir nakciai.... Super pasiteisines auginimas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o tai kokio dydžio baklažanų krūmai būna g.gif

o kad į temą-norisi čiliukų bet ne tokių aitrių, gal ką patarsit blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 14, 12:18)
o, ir baklažanus taip auginat?  bigsmile.gif  Kokia gera mintis.. jiems gi amžinai ventiliacijos trūksta. Ačiū už mintį, būtinai pabandysiu šiemet ir juos taip įkurt  4u.gif

Baklažanus tik pernai pabandžiau. Šiltamyje jie beveik neužderėdavo, tik pirmieji žiedai ir vėlesni. Na 1-2 vaisiai iš 4 augalų. Per karšta nusprendžiau. Pernai auginau ir lauke ir šiltnamyje. Šiltnamyje buvo 1 vausius iš 4 augalų, o lauke 14 vaisių iš 6 augalų.
Plėvelė ant tuneliuko dėl baklažanų pagrinde. Viršuje dar buvo virvė pratempta per lankus. Tai plėvelę pakeldavau iki viršaus ir užlenkdavau į kitą pusę. Atdaros duoninės principu laikiau, kad iš šiaurės pusės būtų uždengta. Ne visai dar gera mano idėja, nes stipresnis vėjas nuplėšdavo tuos skalbinių sektukus. Tobulinsiu ką nors šiemet. Kai karštas metas atėjo, tai nudengiau iš viso.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 01 14, 13:27)
o tai kokio dydžio baklažanų krūmai būna g.gif

nemaži smile.gif Netoli metro maždaug pas mane.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 14, 13:32)
nemaži  smile.gif Netoli metro maždaug pas mane.

Tokie šiltnamyje, o tuneliuke tikrai mažesni. Paprikos irgi mažesnės, nei šiltamyje.
Tunelio aukštis buvo gal 100 -115 cm. Tai viršaus tiktai nesiekė.
Atsakyti
Pas mane tuneliuke baklazanai buvo apie metra aukscio... Sodinau juos centre-kur maksimalus aukstis smile.gif Paprikos pernai ir reme "lubas" smile.gif
Atsakyti