Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

Mintis gera, bet as jau daviau zodi nebeprasidet su niekuo isskyrus Vilmas, nes jos neisigando tu juodasparniu musikiu spieciaus, tiksliau joms ne motai, o kiti pomidorai labai nusmurge liko, kol kovojau, lapu daug iskainiojau, ziedai nubyrejo ir vos po kelis pomidorus tik mezga Bajaja...
Atsakyti
Na dėl orų (turbūt) tai man žiedus daugiausiai barstė bajaja ir Aztec. Bet dabar va Aztec gražiausiom kekėm pomidoriukų, o bajaja kiekiu irgi neatsiliekia, tik dar raudonuoja vos po vieną kitą. Tikiuos kekės pilnos gražiai vienu metu suraudonuos, tada bus galima nufotografuot, o tai visur vien žali pomidorai lotuliukas.gif
Tikiuos per šiuos ateinančius karščiu nauji žiedeliai nenukentės vėl doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alezee @ 2012 07 25, 15:17)
Mintis gera, bet as jau daviau zodi nebeprasidet su niekuo isskyrus Vilmas, nes jos neisigando tu juodasparniu musikiu spieciaus, tiksliau joms ne motai, o kiti pomidorai labai nusmurge liko, kol kovojau, lapu daug iskainiojau, ziedai nubyrejo ir vos po kelis pomidorus tik mezga Bajaja...

Mano Vilmos irgi geriausia dera ir viską atlaikė (lauke ant palangės maniškiai). Blackcherry labai skanūs, bet daugiau schmoll.gif ir Golden cherry nuvylė, derlius mažas ir per aukšti man, skonio dar nežinau biggrin.gif
Atsakyti
Pagaliau mano paprika susigėdo ir paraudo mirksiukas.gif
user posted image

Dėl pomidorų tai mano visi gerai dera - tiek Vilma, Venus, tiek Tumble tom. Tik pastarieji labai jau daug vietos prašo balkone. Jau ir priraišiojau, pakėliau šakas, ir vistiek žiauriai dideli krūmai į plotį. Jeigu jūsų balkonai erdvūs, tai visai neblogi pomidoriukai. Mano balkonas mažas, o norai dideli, tai ir nesutelpu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Amise @ 2012 07 25, 15:58)
Na dėl orų (turbūt) tai man žiedus daugiausiai barstė bajaja ir Aztec. Bet dabar va Aztec gražiausiom kekėm pomidoriukų, o bajaja kiekiu  irgi neatsiliekia, tik dar raudonuoja vos po vieną kitą. Tikiuos kekės pilnos gražiai vienu metu suraudonuos, tada bus galima nufotografuot, o tai visur vien žali pomidorai  lotuliukas.gif
Tikiuos per šiuos ateinančius karščiu nauji žiedeliai nenukentės vėl  doh.gif

Aš nelaukiu, kol sunoks ant krūmo - nuskinu pradėjusius gelsti ir rausti ir susidedu į indelį, ten baigia nokti. Kažkur skaičiau, kad taip geriau pačiam augalui, nes pomidoriukai greičiau susiima nokti, o ir skanesni būna ax.gif . Nežinau, kiek teisybės, nes netikrinau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 25 liepos 2012 - 16:14
QUOTE(smilga1972 @ 2012 07 25, 17:18)
tiek Tumble tom. Tik pastarieji labai jau daug vietos prašo balkone. Jau ir priraišiojau, pakėliau šakas, ir vistiek žiauriai dideli krūmai į plotį. Jeigu jūsų balkonai erdvūs, tai visai neblogi pomidoriukai. Mano balkonas mažas, o norai dideli, tai ir nesutelpu smile.gif

Aš nelaukiu, kol sunoks ant krūmo - nuskinu pradėjusius gelsti ir rausti ir susidedu į indelį, ten baigia nokti. Kažkur skaičiau, kad taip geriau pačiam augalui, nes pomidoriukai greičiau susiima nokti, o ir skanesni būna  ax.gif . Nežinau, kiek teisybės, nes netikrinau  mirksiukas.gif

Bajaja irgi biggrin.gif Kaikurie į tokius krūmus išaugo, kad reik mastyt kaip kur padėt kad nenulūžtų. Kitom šakom net viršūnes nugnybiau, kad nebeitų į ilgį, tegul šakojas iš apačios. Bet jei kitamet vėl turėsiu dar papildomai balkoną kokį reiks pasisėst smile.gif

O dėl tikrinimo, tai skonis geresnis ar ne? biggrin.gif Aš kažkaip nedrįstu taip, noris kad kuo daugiau prisirptų ant krūmo augdami smile.gif
Atsakyti
Jau ir pas mane uzraudo balkonas:

user posted image

Cia nezinau kokia rusis bet bus normalaus dydzio
user posted image

Cia turejo but vysninis gartenpearl.....
user posted image

Ir siandienos derlius:
user posted image
Atsakyti
Oi, Montera, kokie pomidorai wub.gif , ir patys krūmai gražūs ir derlius neblogas, o tokie normalaus dydžio tai mano kitų metų planuose mirksiukas.gif . Vėl sėsiu kelis Venus ir Vilma, o vietoj Tumble tom kelis žemaūgius normalaus dydžio mirksiukas.gif , nes dabar tai tik "uogom" maitinuosi lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Alezee @ 2012 07 25, 16:17)

As siandien paragavau savo peraugeli VILMA.Nepatiko-toks kaip bulve,be sulciu visai,vaikas sako-o kur seklos?Tai arba neauginsiu daugiau,arba mest lauk sita seklu pakeli ir pirkt kita.
Ir atvirksciai-man BAJAJA labai patinka-daug ,labai daug pomidoriuku,grazios kekes.Tiesa,jos ne mano,kolege liepe arba ismest arba pasiimt,tai i namus papuole velokai,jau birzeli,gal veliau zydejo,tai ir ziedu nemete?
Dar patinka VENUS,apie MINIBEL kolkas neturiu nuomones.
Atsakyti
Turejau galvoje Vilma gera tuo, kad mazai vietos uzima ir daug atsparesne, o skonis jau kitas reikalas smile.gif

Labai skaniai atrodo Monteros pomidoriukai ir smilga1972 paprikute wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jazva @ 2012 07 25, 19:33)
As siandien paragavau savo peraugeli VILMA.Nepatiko-toks kaip bulve,be sulciu visai,vaikas sako-o kur seklos?Tai arba neauginsiu daugiau,arba mest lauk sita seklu pakeli ir pirkt kita.
Ir atvirksciai-man BAJAJA labai patinka-daug ,labai daug pomidoriuku,grazios kekes.Tiesa,jos ne mano,kolege liepe arba ismest arba pasiimt,tai i namus papuole velokai,jau birzeli,gal veliau zydejo,tai ir ziedu nemete?
Dar patinka VENUS,apie MINIBEL kolkas neturiu nuomones.

nu ne vilma ten, ne vilma schmoll.gif
ir lapai kitaip atrodo, ir pati augalo forma, ir vaisiai, tiek forma, tiek dydis nevilmiski schmoll.gif vilma kiek rugstoki, sultingi ir su seklom smile.gif
teks vaisint tikrom vilmom, kai ju bus biggrin.gif

pas mus noksta tik venus, raudonu veisliu neprinoko dar nei vienas verysad.gif paciu vaisiu nemazai bigsmile.gif ateis ir i musu kiema svente ax.gif
Atsakyti
Man minibell skaniausi, po to - venus. Kiti likę apylygiai skanūs. Black cherry kažkodėl neturi to juodųjų stulbinančio saldumo
Atsakyti
pas mane tai kazkas negero daros su pomidorais. Jau dvieju pomidoru krumu nuskyniau vaisius ir ismeciau lauk pacius krumus. Nesuprantu kas daros ar cia kokia bakterine liga ar cia trukumas kokiu tai medziagu.. ant lapu atsiranda tokiu dziustanciu demiu lapai pagelsta. Ziurejau fotkes internete bet atrodo ir cia tinka ir cia tinka mano simptomai.. nu tai kurie prastesni nuskinu ir isnaikinu bus didesniem daugiau vietos. Gal biskuti per daug sugrusta visko ir plinta ligos... verysad.gif Pomidoriuku jau nemazai priskyniau ... kiek jau ju bus tiek uzteks....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montera: 28 liepos 2012 - 09:55