Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušintakių perrišimas

Tai vis delto, ar tai yra daroma Lietuvoje (kad ir ne oficialiai) ne cezrio metu? g.gif
Bandziau su savo gyd. kalbetis, bet papurte galva, kad tik operacijos metu galejo ta padaryti. Nors kazkaip keistai numyke...
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 08, 17:02)
blink.gif kodėl? kaip tik baisu, kai moterys neturi galimybės rinktis ir yra priverstos naudotis farmacininkų paslaugomis - kt, spiralėmis, etc. kažkaip nesinori visą gyvenimą su nuosavu vyru prezervatyvais naudotis ar chemija. duokime pasirinkimą, o kiekviena jau pasirinks. jei vienai baisu, ji rinksis kitus būdus, jei aš po trijų vaikų būdama 35+ apsispręsiu nebeturėti daugiau vaikų, aš rinksiuosi perrišimą.

negaliu nesutikti 4u.gif
man pvz baisiau skamba nepageidaujamas nestumas unsure.gif

kas del lt nelegalumo,na tai nzn...su 2 nestuke.gif buvau lt ir nuejau pas gine,tai man be uzuolanku buvo pasakyta,kad padarom antra cp ir sterilizuojam,paaiskinimas buvo toks,kad jau gaunasi aukstyn kojom T ir daugiau nebera kur pjauti...nesigincijau,zinojau,kad uz sav busiu londone ir nieko panasaus nebus... planuose dar buvo 3 vaikiukas wub.gif
siandien turiu 3 cp,2 berniukus ir pagranduka dukryte wub.gif + ramybe,del nepageidaujanu nestumu,nereikia kas 3 men pas gp lakstyti recepto kt...galiu drasiai pasakyti,kad turiu tai ko visad norejau wub.gif
beje 3 cp padare i antrojo randa ax.gif nebutu lt dare pirmojo,nebutu jokiu matomu randu doh.gif

nei vienos dienos nesigailejau savo sprendimo ir manau nesigailesiu jau,visgi ir metu jau virs 30 ir 3 vaikai...

taip,kad duokim teise rinktis,nereikia smerkti iskar ir baisetis kazkuom 4u.gif realiai,niekas nepasikeite,apart vienos dienos gausesniu mm...
Atsakyti
tai va, o mano 2 paprasti gimdymai, tai mažai tikėtina, kad trečias būtų cp, dėl to ir domina, ar įmanoma...
Papildyta:
QUOTE(EdAn @ 2011 01 08, 19:57)

nei vienos dienos nesigailejau savo sprendimo ir manau nesigailesiu jau,visgi ir metu jau virs 30 ir 3 vaikai...

taip,kad duokim teise rinktis,nereikia smerkti iskar ir baisetis kazkuom  4u.gif realiai,niekas nepasikeite,apart vienos dienos gausesniu mm...

drinks_cheers.gif
pvz., man tinka tik kt, spiralės organizmas netoleruoja. na, nenoriu "ant chemijos" sėdėti gyvendama santuokoje ir būdama 30+... o 35+ jau paskui ir nelabai tas kt rekomenduoja.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 08, 18:59)
tai va, o mano 2 paprasti gimdymai, tai mažai tikėtina, kad trečias būtų cp, dėl to ir domina, ar įmanoma...

negaliu suprasti vieno dalyko...lt kontraceptikai mokami ir nemazus pinigus kainuoja,tai negi negalima rinktis,gal as vaiku nebenoriu,o kas men man nera is ko tiek pinigu skirti kt,geriau as vaikui actimel koki nuperku...

ta pati europos sajunga... cia kt nemokama,o sterilizacija gali pasidaryti,kad ir ne cp metu...nzn kaip jaunesniems nei 30,bet manau,jei moteris nori,imanoma,beje,mb turejo pasirasyti,kad jis sutinka,kad man tai bus padaryta 4u.gif

tikiuos greit ir lt zmones gales laisvai pasirinkti ko jie nori,ne taip,kad isprausti i kazkokius tai kt remus ax.gif
Atsakyti
o man buvo paaiskinta, kad tai yra sunkus kuno suzalojimas (snekejau su gyd. ginekologe) blink.gif taip pat klausem del vazektomijos ta pati ivardijo,bet jau maciau ir skaiciau,kad privaciai tai daro mastau.gif reikia paidometi
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2011 01 09, 19:13)
o man buvo paaiskinta, kad tai yra sunkus kuno suzalojimas (snekejau su gyd. ginekologe)  blink.gif taip pat klausem del vazektomijos ta pati ivardijo,bet jau maciau ir skaiciau,kad privaciai tai daro  mastau.gif reikia paidometi

paaiskino kodel?
na jei tai 20 + metu moteris neturinti vaiku ir jei tai padaroma pries jo valia,tai jo. bet jei tai pasirenka pats zmogus-priestarauju schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(EdAn @ 2011 01 09, 21:28)
paaiskino kodel?
na jei tai 20 + metu moteris neturinti vaiku ir jei tai padaroma pries jo valia,tai jo. bet jei tai pasirenka pats zmogus-priestarauju schmoll.gif

todel ,kad mums tai aktualu ir klausiau ar padarytu,nes vaiku jau gana man,bet pasake ,kad Lietuvelej tai ivardijama kaip sunkus kuno suzalojimas doh.gif tas pats kaip su vazektomija
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2011 01 09, 19:52)
todel ,kad mums tai aktualu ir klausiau ar padarytu,nes vaiku jau gana man,bet pasake ,kad Lietuvelej tai ivardijama kaip sunkus kuno suzalojimas  doh.gif tas pats kaip su vazektomija

turbut ne taip paklausiau ax.gif kodel jie tai vadina sunkiu kuno suzalojimu? jei tai savo noru ir t.t
Atsakyti
nu net neisivaizduoju kodel jie taip ivardija....juokinga ir tiek....ir dar pasake norit sako pasidaryt,o poto seimos isyra ir t.t ...na del seimu tai zinau ,kad taip buna ,betgi nebutinai mums taip atsitiks ir aplamai ne ju reikalas tolimesnis gyvenimas musu ar kitu tai pasidariusiu g.gif
Atsakyti
tai va, gydytojos paklausiau tiesiai šviesiai: Ar galiu savo noru ateti ir pasakyti - noriu kiaušintakių perrišimo. Atsakymas - Ne, Lietuvoje tai neįteisinta doh.gif nei vyrams, nei moterims...
ir į ką paprastas žmogelis gali kreiptis, kad būtų inicijuojamas toks įstatymas ? unsure.gif
Atsakyti
kreiptis belieka pas privacius gydytojus,jie daro ir vazektomija ir kiausintakiu perrrisima,bet kainuoja atitinkamai....reikes jau ieskotis nes jau vemt vercia nuo KT....naturalus seimos planavimas man netinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2011 01 13, 19:13)
kreiptis belieka pas privacius gydytojus,jie daro ir vazektomija ir kiausintakiu perrrisima,bet kainuoja atitinkamai....reikes jau ieskotis nes jau vemt vercia nuo KT....naturalus seimos planavimas man netinka  schmoll.gif

bet apiformina kaip kažkokią kitą operaciją? g.gif
Atsakyti