Įkraunama...
Įkraunama...

[quote=Gintaraitis,2010 02 15, 22:36]
savižudis tiesiog nutraukia savo vystymosi programą, t.y. kitam gyvenime vis tiek turės tęsti pradėtą kelią, ieškoti gyvenimo prasmės.

Labai dėkui 4u.gif

Įdomu kokia pasekmė slypi po "tiesiog nutraukia"... manau, turėtų atsirasti toks dalykas kaip savižudžio karma, nes kiekvienas veiksmas,mintis kažką sukuria. Teko "girdėti", jog ji atperkama dar sunkiau nei žmogžudžio karma.. Dar: kad ji nusėda ant neįveiktų išbandymų, juos pasunkindama..(ateinančiam gyvenimui)

Kas iš tiesų sukuriama šiuo poelgiu ir kaip tai pasireiškia vėliau.. huh.gif
Atsakyti
teisingai, kiekvienas veiksmas, juolab mintis, kaip veiksmo priežastis, tam tikra forma pasireiškia.
tokio dalyko, kaip savižudžio karma, nėra. tiesiog savižudis turi vėl atgimti, kaip ir bet kuris iš mūsų, kad išsitaisytų savo egoistinę prigimtį. Savižudžius ypač kamuoja gyvenimo beprasmybė, jie neranda atsakymo į klausimą kokia yra gyvenimo prasmė, todėl ir žudosi.. nors tai ne išeitis.. Tiesiog kitam gyvenime tam žmogui vėl teks ieškoti atsakymo į šį esminį klausimą, o jei ras - realizuoti save. apie tai plačiai aiškina kabala.
www.kabala.lt
www.kabbalah.info (keliasdešimt kalbų).
www.laitman.lt
www.kab.tv/rus
Atsakyti
Karma, budizmo požiūriu, nėra „lemtis“ ar „likimas“. Šis žodis gali būti išverstas kaip „veiksmas“ arba „priežastis ir pasekmė“. Bendrais bruožais karmos veikimą galima apibrėžti taip: bet kuris veiksmas – teigiamas ar neigiamas – palieka pėdsaką prote. Tai, kas sukaupta prote sąlygoja pasaulio patyrimo būdą, todėl neigiami įspūdžiai neišvengiamai sukels skausmą ateityje. Tai reiškia, kad mūsų mintys, žodžiai ir veiksmai sėja mūsų būsimų patyrimų sėklas ir tą supratę, galime pakeisti savo gyvenimus.

Teisingas karmos supratimas reiškia laisvę. Laisvę kiekvienoje situacijoje patiems nuspręsti savo ateitį. Deimantinis kelias siūlo ypatingai efektyvius metodus pašalinti prote glūdinčius negatyvių ir žalingų veiksmų įspūdžius. Galima atsikratyti to, kas virs sunkiomis būklėmis ar sudėtingomis situacijomis ateityje. Naudodamiesi budistine meditacija galime įveikti visą priežasties ir pasekmės procesą, tačiau nesiimdami darbo su savo protu, nepajėgsime to proceso kontroliuoti, tiesiog būsime savo veiksmų aukos.
Atsakyti

Jūs esate energija, kuri naudojasi fizinio kūno apvalkalu, kad galėtų pažinti ir augti. Kaip šauksi, taip atsišauks: kiekviena priežastis turi pasekmę, o kiekviena pasekmė – savo priežastį. Viskame, ką darome, slypi galimybės augti. Mes nuolat, daugybę kartų pasirenkame sau tokį įsikūnijimą, kuris bus vis sunkesnis ir sunkesnis, privers mus ištverti vis didesnius išbandymus, kad mūsų siela gautų iš to sau atitinkamas pamokas.
Daugelis priprato versti kaltę už viską, kas su mumis blogai atsitinka, blogai karmai. Paprastai tokie žmonės painioja blogą karmą su blogu elgesiu šiame pasaulyje. Ne visi nemalonumai yra praeities poelgių pasekmės. Taip, gali atsitikti, kad kažkokios jūsų gyvenimo sritys ar tam tikros aplinkybės yra ankstesnių poelgių pasekmės, tačiau šių aplinkybių ribose mes ugdome naujas galimybes ir kūrybinius sugebėjimus. Tradiciškai priimta skaityti, kad yra trys pagrindiniai karmos pasireiškimo žmogaus gyvenime variantai (ir begalė variacijų): 1) Bumerango reiškinys. Jei įskaudinsime kitą žmogų, mus irgi gali įskaudinti; 2) Fiziologinis pasireiškimas. Jeigu kažką įskaudinsite fiziškai, pavyzdžiui, apakinsite, tai kitame gyvenime galite gimti aklas. Jeigu kažkam padėsite išsigydyti aklumą, galite gimti su geresniu negu anksčiau regėjimu; 3) Simbolinis karmos apsireiškimas. Jeigu nuolat apsimetate prieš žmones kurčias, kitame gyvenime galite gimti su klausos problemomis. Jeigu ieškote gėrio kituose, gimsite su paaštrėjusia intuicija ir suvokimu.

Karma – tai apmokymas, ir kad ir ką jūs bedarytumėte, jūs užsidirbate sau karmą, nesvarbu, ar tie poelgiai buvo praeityje, ar vyksta dabar. Karmoje veikia kompensacijos, bet ne keršto dėsnis. Jei praeitame gyvenime padarėte kažką negero, tai nereiškia, kad būtent tas pats būtinai nutiks jums ir šiame gyvenime.
Atsakyti
Labai daug minčių sukėlėte:4u:
Atsakyti
O gal kas galetu paaiskinti smulkiau apie karminius metus. Tiesiog pries kelis metus buvau pas viena bureja ir ji sake, kad tie metai man yra karminiai. Dabar kai perkratau atminti, metai tikrai buvo isskirtiniai - as buvau visai kitoks zmogus, bendravau su tokia seima (metams pasibaigus, nutruko ir bendravimas), visai kitaip atrodziau (esu rubuiliuke, o tais metais sirgau anoreksija, buvau vieni kaulai). Pasibaigus metams, tie zmones dingo, antsvoris grizo, vel tapau ta pati kaip anksciau. Cia gal tikrai kokia karma reiskesi? g.gif smile.gif Ar tiesiog ieskau sutapimu ten, ku ju nera? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cangoroo: 04 balandžio 2010 - 16:33
QUOTE(cangoroo @ 2010 04 04, 17:32)
O gal kas galetu paaiskinti smulkiau apie karminius metus. Tiesiog pries kelis metus buvau pas viena bureja ir ji sake, kad tie metai man yra karminiai. Dabar kai perkratau atminti, metai tikrai buvo isskirtiniai - as buvau visai kitoks zmogus, bendravau su tokia seima (metams pasibaigus, nutruko ir bendravimas), visai kitaip atrodziau (esu rubuiliuke, o tais metais sirgau anoreksija, buvau vieni kaulai). Pasibaigus metams, tie zmones dingo, antsvoris grizo, vel tapau ta pati kaip anksciau. Cia gal tikrai kokia karma reiskesi?  g.gif  smile.gif Ar tiesiog ieskau sutapimu ten, ku ju nera?  g.gif
ČIAPASISKAITYK smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mc Lovin: 05 balandžio 2010 - 22:03
QUOTE(Mc Lovin @ 2010 04 02, 20:29)
Jūs esate energija, kuri naudojasi fizinio kūno apvalkalu, kad galėtų pažinti ir augti. 

as gal kazko nesuprantu,bet toks klausimas iskilo: kam karmai (sielai) reikalinga zemiska patirtis. Nejaugi karma,arba siela, negali 'augti' neturedama fizinio kuno? Kitaip sakant,kodel ji gali augti tik zemiskame kune?
Atsakyti
QUOTE(Septyni @ 2010 04 06, 15:04)
as gal kazko nesuprantu,bet toks klausimas iskilo: kam karmai (sielai) reikalinga zemiska patirtis. Nejaugi karma,arba siela, negali 'augti' neturedama fizinio kuno? Kitaip sakant,kodel ji gali augti tik zemiskame kune?

Karma ir siela nėra tas pats.
Ar gali sėkla augti be žemės?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 06, 14:17)

idomiai. noreciau pasiskaityti daugiau apie tai.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 06, 14:17)

Dingtelejo tokia mintis. Kadangi sekla ir zeme yra materija, tada supantamas rysys tarp seklos-zemes priklausomybes. Bet karma yra nemateriali, o kunas,kuriame, kaip sakote, ji auga- materialus. Tai kodel tada nematerija turi vystytis materijoj?
Atsakyti
QUOTE(Septyni @ 2010 04 06, 17:17)
Dingtelejo tokia mintis. Kadangi sekla ir zeme yra materija, tada supantamas rysys tarp seklos-zemes priklausomybes. Bet karma yra nemateriali, o kunas,kuriame, kaip sakote, ji auga- materialus. Tai kodel tada nematerija turi vystytis materijoj?

Painioji sąvokas. Karma yra priežasties- pasekmės dėsnis. Jei tu praėjusiame gyvenime žeminai, mušei savo žmoną, kitame gyvenime gausi tokią pat patirtį ( gimsi moterimi ir gausi tave žeminantį ir mušantį vyrą), nes ji reikalinga tavo sielai. Tik gimstant materialiame kūne tai įmanoma. Žmogiškam protui šis dėsnis ne visada priimtinas (po mano parašytų žodžių apie žeminamas ir mušamas moteris turėtų čia pat būti suruoštas tokią patirtį šiame gyvenime turinčių moterų piketas).
Atsakyti