Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Ačiū. Maniau, kad pc koks netikras. Tai reiks agavų ir klevų pažiūrėti smile.gif.
Aš nežavalgiauju, bet užsuksiu receptų jei galima, norisi kas įmanoma išbandyti smile.gif.
Atsakyti
moulenrouge, tu tik skyscius dar geri, tai jau tikrai ne 90, 98proc esi raw.
negi tikrai nieko nemegsti, nepasiilgsti, gi VISA GYVENIMA VIRTA VALGEI...keista...as jauciuos vienisa...ilgiuos skaniu maistu, kazi ar isvis iseis atsisakyt... unsure.gif
patinka ziauriai visokios duonos;sekilu, vaisiu, grudu, sveikuoliskos.....
situ sunkiau atsisakyti nei klasikinio tiniginio, simtalapio, mon ami kepykleles - sitie irgi visi yra mano favoritai.
be to atradau kruva vegANISKu patiekalu ir indisku - pyrageliai su darzovem, soja, o astrus padazai....mhmmmm...kada cia juos reikes mesti, arba ikorporuoti i tuos likusius 20proc ne raw g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2012 06 20, 15:48)
Ačiū. Maniau, kad pc koks netikras. Tai reiks agavų ir klevų pažiūrėti smile.gif.
Aš nežavalgiauju, bet užsuksiu receptų jei galima, norisi kas įmanoma išbandyti smile.gif.


Klevu sirupas nera raw (nes ji verda), bet tikrai sveikesnis saldiklis ir vertingesnis nei cukrus 4u.gif

QUOTE(given444 @ 2012 06 20, 16:10)
moulenrouge, tu tik skyscius dar geri, tai jau tikrai ne 90, 98proc esi raw.
negi tikrai nieko nemegsti, nepasiilgsti, gi VISA GYVENIMA VIRTA VALGEI...keista...as jauciuos vienisa...ilgiuos skaniu maistu, kazi ar isvis iseis atsisakyt... unsure.gif
patinka ziauriai visokios duonos;sekilu, vaisiu, grudu, sveikuoliskos.....
situ sunkiau atsisakyti nei klasikinio tiniginio, simtalapio, mon ami kepykleles - sitie irgi visi yra mano favoritai.
be to atradau kruva vegANISKu patiekalu ir indisku - pyrageliai su darzovem, soja, o astrus padazai....mhmmmm...kada cia juos reikes mesti, arba ikorporuoti i tuos likusius 20proc ne raw g.gif  g.gif  g.gif


Zinok, as pagalvojau, kad gal as atsivalgiau visko... Pyragu - duonu senokai nevalgau. Mesai poreikio kaip ir minejau irgi jau iki raw minties nebuvo dideloi potraukio (tiesa, 'nesigyriau' cia, kad buvau susigundziusi burgeriu, kuris is atminties toks skanus buvo, bet kaip man buvo blogai 'ant' rytojaus, kad net purto pagalvojus... Pries kazkur 2 sav cia as nuodeme bandziau daryti biggrin.gif )...

To indisko irgi buvau megeja, bet kazkaip paskutinius kartus valgant jau ir tas astrumas atsibodes buvo... Zodziu, kazkaip taip kol kas lengvai gaunasi tfu tfu tfu. Bet va atvesus orams man biski baisu galvoti kas desis mano galvoj ir pilve... g.gif
Atsakyti
'Uzkuriau' savo stollar'a... Nu tai ka ten belyginti su blenderiu, super! thumbup.gif Apie TM ir VM tada isvis patyliu koks kaifas yra wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 20, 15:17)
Klevu sirupas nera raw (nes ji verda), bet tikrai sveikesnis saldiklis ir vertingesnis nei cukrus  4u.gif
Zinok, as pagalvojau, kad gal as atsivalgiau visko... Pyragu - duonu senokai nevalgau. Mesai poreikio kaip ir minejau irgi jau iki raw minties nebuvo dideloi potraukio (tiesa, 'nesigyriau' cia, kad buvau susigundziusi burgeriu, kuris is atminties toks skanus buvo, bet kaip man buvo blogai 'ant' rytojaus, kad net purto pagalvojus... Pries kazkur 2 sav cia as nuodeme bandziau daryti  biggrin.gif )...

To indisko irgi buvau megeja, bet kazkaip paskutinius kartus valgant jau ir tas astrumas atsibodes buvo... Zodziu, kazkaip taip kol kas lengvai gaunasi tfu tfu tfu. Bet va atvesus orams man biski baisu galvoti kas desis mano galvoj ir pilve...  g.gif

nelabai nusimanau, bet receptėlį ledų paskaičiau, susigundžiau.
Pyragėliai is radharanės nuostabūs thumbup.gif.
Atsakyti
gal kas zinot kaip pasidaryt faw kava...tingiu ieskotis receptu. cia lyg buvo parasyta: riesutu pienas, kakavos milteliai, kas dar? datules kelios? aisku, salta kava iseis, bet ja galima pasildyt iki 42 blush2.gif
ziema visa maista, sriubas ypac siuloma zaliavalgiams sildyti.... blush2.gif ax.gif iki 42


tiesa, tos kurios skaitot 80/10/10 knyga, ten 80proc sudaro vaisiai, o 10proc darzoves ir 10proc riesutai, ar ka maisau????? g.gif
Atsakyti
Kadangi atpigo LT braskes - tai priplakiau kokteilio:
----
braskes
metu pora sakeliu
spinatai geras pundulas
bananai 4
migdolu pieno stikline
vandens
thumbup.gif

pietums jau kelinta karta darau toki padaza al'e kecupa
as ji valgau su salotom, o vyras ir vaikas labai megsta su makaronais arba
tiesiog zalius agurkus mirkyti ir valgyti:
----
5 sauleje dziovinti pomidorai
dar ipilu koki suksta to aliejaus, kuriame jie buvo
zalias pomidoras
rukolos gniuzuliukas
baziliku 2-3 sakeles
ir viska sublenderiuoji i kose-padaza thumbup.gif
Super kai norisi ko suraus.
Dar galima ideti ir avokada, bet man asmeniskai geriau be jo, kaip padazas ant salotu ar su sv. agurkais. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Contessa: 20 birželio 2012 - 18:11
Sveikos,
Noriu jungtis į jūsų būrį smile.gif Jau mėnesiukas, kaip žaliavalgiauju su šiokiais tokiais nukrypimais, bet, manau, pradėti visiskai be nukrypimų sunku smile.gif Radau šią temą ir nusprendžiau prisijungti, nes man idomios bendraminčių patirtys ir nuomonės. Taip pat norisi daugiau informacijos kaip pradedančiai bei receptukų. Aš dar nė nežinau, kaip riešutų pieną pasidaryti blush2.gif Ar paprastas blenderis įveikia riešutus ar turėčiau jau geresnio smulkintuvo pasieškoti?
Atsakyti
QUOTE(DukrytesMama @ 2012 06 20, 22:51)
Sveikos,
Noriu jungtis į jūsų  būrį smile.gif Jau mėnesiukas, kaip žaliavalgiauju su šiokiais tokiais nukrypimais, bet, manau, pradėti visiskai be nukrypimų sunku smile.gif Radau šią temą ir nusprendžiau prisijungti, nes man idomios bendraminčių patirtys ir nuomonės. Taip pat norisi daugiau informacijos kaip pradedančiai bei receptukų. Aš dar nė nežinau, kaip riešutų pieną pasidaryti  blush2.gif  Ar paprastas blenderis įveikia riešutus ar turėčiau jau geresnio smulkintuvo pasieškoti?


Sveika prisijungusi 4u.gif

Kaip smagu, kai burys dideja mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Vakar sezamu piena dariausi. Tai kol kas is mano ragautu (migdolu, avizu) jis man skaniausias. Gal del to, kad skonio daugiausiai jautesi. Gal as tikrai per dideliu santykiu darau g.gif Bet kad visur skirtingai rekomenduoja...
Atsakyti
Pasikeiciau nicka is MoulinRouge 4u.gif

QUOTE(DukrytesMama @ 2012 06 21, 00:51)
Sveikos,
Noriu jungtis į jūsų  būrį smile.gif Jau mėnesiukas, kaip žaliavalgiauju su šiokiais tokiais nukrypimais, bet, manau, pradėti visiskai be nukrypimų sunku smile.gif Radau šią temą ir nusprendžiau prisijungti, nes man idomios bendraminčių patirtys ir nuomonės. Taip pat norisi daugiau informacijos kaip pradedančiai bei receptukų. Aš dar nė nežinau, kaip riešutų pieną pasidaryti  blush2.gif  Ar paprastas blenderis įveikia riešutus ar turėčiau jau geresnio smulkintuvo pasieškoti?


Sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 21, 08:48)
Sveikos 4u.gif  Vakar sezamu piena dariausi. Tai kol kas is mano ragautu (migdolu, avizu) jis man skaniausias. Gal del to, kad skonio daugiausiai jautesi. Gal as tikrai per dideliu santykiu darau g.gif  Bet kad visur skirtingai rekomenduoja...


Mana trodo tas santykis yra grynai skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
shoeaholic, eini is proto del batu? pas mane namie kaip tik ju maziausiai blush2.gif as tokia vis nemoteriska, o tiek kiek vercia visuomene...na, gal dabar biski daraus jau i ta puse bigsmile.gif


SVEIKA, dukrytes Mama,
riesutu pienas darosi LABAI PAPRASTAI.
blenderio tikrai nesulauzysi.
1.pamerki norimus riesutus nakciai. apie 8-12val. kiti dar siulo ilgiau.
2.nupili vandeni, ipili naujo vandens 2 arba 3kart daugiau (as pilu 3kart) nei riesutu ir blenderiuoji. 3.tiesa, sioje vietoje labai gerai imesti 20min pamikytas 5-6-datules -suteikia malonaus saldumo, pvz, anakarziu pienui.
4.riesutai minksti, iskart darosi skystis.
5.po to per marle perkosi piena, kad joje liktu riesutu, pvz migdolu isspaudos. isspaudu neismeti, labai tinka sausainiukams, duoniukams, tortams.


Contessa, o kaip dziovini pomidorus, tiesiog ant savo palanges? maciau dziovintu pomidoru pirkt. brangus jie, ir ar tinkamai ten sudziovinti??? g.gif
Atsakyti