Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(rytorasa @ 2012 07 30, 10:24)
aš valgau Raw pievagrybius (iš PC),  man dar nieko nenutiko..   biggrin.gif Labai skanu juos pamarinuoti- nuplauti, supjaustyti grybukus, užpilti šiek tiek mėgiamo aliejaus, citrinos sulčių, įberti himalajų druskos ir įspausti česnako.  Šiek tiek palaikyti ir.. skanaus..  bigsmile.gif Galima tokius grybukus dėti į salotas..  rolleyes.gif

Šiemet bandysiu pasidžiovinti baravykų..  rolleyes.gif

OH kaip nuskambejo skaniai. Siandien parsinesiau pievagrybiu, viskas... marinuosiu.. ismeginsiu smile.gif Aciu!

QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 11:31)
Receptuką tai buvau radus šioj temoj, jis toks: viskas sumalta-1 dalis sezamo sėklų, 1 dalis saulėgrąžų, 2 dalys aguonų- sumaišyta ir užpilta medum. aš dar esu įmalus kelis riešutus ir linų sėmenų. Nu žiauriai žiauriai saldu  thumbup.gif  Man kaip saldumo garbintojai du šaukštai tokio deserto ir spakaina visai dienai  rolleyes.gif

Aciu! Susiseilejau juodai.. as aki riesutine visais pavidalais tai .... sapnuosiu.... meginsiu su blenderiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 30 liepos 2012 - 15:58
[quote=rytorasa,2012 07 30, 15:05]atsakymo neišlaukiau.. Ir aš jau sėdžiu spakaina.. ..  bigsmile.gif  lotuliukas.gif
[/quote]
hihihi.gif vadinasi ne man vienai čia gėris smile.gif

[quote=Shoeaholic,2012 07 30, 15:53]
Tuoj pasidalinsiu nuotraukomis  blush2.gif
[/quote]
tie Tavo pietūs kaip apetitnai atrodo, aš dar "nedaaugau" iki tokių patiekalų, bet va matau, kad yra kur tobulėt, oj yra smile.gif

QuoteBegin-given444+2012 07 30, 17:06

besisypsanti: vistiek del raw sunims norejau pasakyti.vat zuikio mesa okei, serniena, elniena. bet kalba eina apie ta pati. prkybcentiru mesa gi ta pati, uzterstam puliais, atibais, hormonais. ir negaila duot sunims? geriau nei sausiakas, bet siaip nieko gero bigsmile.gif gerai, palikim ta tema... smile.gif

tarkim, buna dienoj nieko virto nevalgau, bet pvz valgau duona - 3/4riekes, ledus (2porcijos), sokoladas-3gabaliukai. ir pilna zalio maisto. --><div class='quotetop'>QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 17:06

besisypsanti: vistiek del raw sunims norejau pasakyti.vat zuikio mesa okei, serniena, elniena. bet kalba eina apie ta pati. prkybcentiru mesa gi ta pati, uzterstam puliais, atibais, hormonais. ir negaila duot sunims? geriau nei sausiakas, bet siaip nieko gero bigsmile.gif gerai, palikim ta tema... smile.gif

tarkim, buna dienoj nieko virto nevalgau, bet pvz valgau duona - 3/4riekes, ledus (2porcijos), sokoladas-3gabaliukai. ir pilna zalio maisto. )</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->[/quote]
matai, į sausiaką kaip pagrindą įeina daug grūdų, jie šunims mažai naudingi, kaip ir mums Hesburgerio mėsainiai. Aš gal nemoku paaiškint, bet mėsa, kad ir su ta chemija yra žymiai žymiai naudingiau, nei sausas, grūdinis, neaiškios sudėties sausiakas smile.gif Skrandis ar širdis pvz yra raumens gabalas, tai kas naudinga ir maistinga, o kas yra sausiako maišiukas? ten juk mėsa net nelabai kvepia. Šunys tai ne vištos, kad grūdus lestų, visiškai skirtingi dalykai gaunasi smile.gif

Mesk tą šokoladą von, valgyk riešutus, datules, darykis naminius ledus mirksiukas.gif Man, suvalgančiai labai daug vaisių, kitų saldumynų net nesinori, nei šokoladai (kas žinant mano pomėgį pieniškam šokoladui skamba nerealiai), nei čipsai, nei dar kažkas netraukia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besishypsanti: 30 liepos 2012 - 16:03
Sveikos, žaliavalgės ir mums prijaučiančios drinks_cheers.gif

Dėl kontraceptikos ir kitokių chemijų - aš visada buvau prieš. Niekada nenaudojau smile.gif Kiekvienas vaikelis yra siųstas iš aukščiau, kiek bus - tiek ir auginsiu smile.gif)) Va dabar net kirba mintis paerzinti gydytojus, pabūt žaliavalge besilaukiančia mama smile.gif))

O savaitgali dariau pirmą kartą žaliavalgių tortą mano paauglio gimtadieniui. Baltojo šokolado sūrio tortas, receptas iš čia: http://nouveauraw.co...mel-cheesecake/ Tortas buvo tikrai skanus, visiems (ne tik man žaliavalgei smile.gif)) ). Truputėlį nerimavau dėl sūnaus draugų, jie gi nepratę iš vis prie žalumynų ir šiaip šviežiai gaminamo maisto, bet viskas OK... Kadangi tai mano pirmasis toks tortas, gavau ir pamoką. Paprastai sūrio tortus prieš valgymą išimdavau iš kameros į šaldytuvą porai valandų. Taip padariau ir šįkart. Deja, karamelė pastovėjusi porą valandų šaldytuve pradėjo tirpti. Tad ateity elgsiuosi kaip su ledų tortu - laikyti iki paskutinės minutės kameroje.
Atsakyti
Ačiū už marinuotų pievagrybių prirodymą, kad jie valgomi ir žali biggrin.gif kapoju..tik užrūgštinau su citrna.. gal neiškris skrandis...

o ant salotų dariausi žemės riešutų užtepėlę: mirkyti žemės riešutai dvi paras, su sauja bazilko, sauja petražolių, pipriukų maltų, druskytės, ir reiktų dėti kokio raw sūrio (aš dėjau į visą masę 30 gramų ale džiugo sūrio) arba užtektų gal nutritional yeast tokio daikto (jei tai raw). Sublenderiuot viską.... česnako galima, bet tiesiog kvėpavmas neskanus nuo jo būna porą dienų tad privengiu ...

Aš prijaučianti r labai jus visas skaitanti smile.gif
Atsakyti
va mano tortas :

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 07 30, 17:35)
Truputėlį nerimavau dėl sūnaus draugų, jie gi nepratę iš vis prie žalumynų ir šiaip šviežiai gaminamo maisto, bet viskas OK...

tas sakinys is vis ziaurus...

ka mama darzelyje dirba ir po savaitgalio vaku klausia kas ka valge..desreles , burgeriai... o mamos namie vos begamina... as vis galvodavau as cia isspestejus kazkokia nesuprantu, kaip galima valgyt ne namie gaminta maista... as kitu zmoniu maista jau itariai ziuriu, man mano maistas- jauciuosi saugiausia tada, nes zinau ka valgau, ka dejau, kaip dariau, jokiu dziuvesiu ar batonu kad nekroviau i vidu...

atsiprasau as cia vis kisuosi nors nesu zaliavalge.

Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2012 07 30, 18:06)
va mano tortas :

mhmm pasaka - nuoroda jau isimeciau sau smile.gif .. ir skaityk visu pagrindas vienodas, tik ka nori dedi puosi.. apelsinini dariau, na nestora toki, nagi pasaka dideliausia....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 30 liepos 2012 - 19:17
QUOTE(Tautosaka @ 2012 07 30, 20:06)
va mano tortas...

Ajajaai kaip apetitnai atrodo bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vedu mažąjį į vasaros stovyklėlę. Kiekvienas turi įdėti užkandžių ir pietus. Tai mano vienintelis vaikas gauna vaisių ir daržovių. Visiems kitiems įdėti čipsai, traškučiai, sausainiai ir t.t. Ką deda pietums, net neįsivaizduoju (uždarose dėžutėse - nesimato smile.gif) ).. Vienąkart grįžęs ir maniškis užsimanė čipsų. Ištraukiau mandoliną (tokia pjaustyklė), supjausčiau agurkus kaip čipsus - patenkintas. Kad nesijaustų prastai, tai aš jam įvairiom sausainių formelėm pripjaustau. Jau ir auklėtojos prašė tokių užkandžių smile.gif)) Šiaip tai truputį fantazijos reikia, nes negalima nieko iš riešutų, bet sukuosi.

Dėl tortų, taip, pagrindas visų panašus. Tik riešutų skonis skiriasi: vieni švelnesni, kiti aitresnio skonio. Bet jau užsikabinau, neliks šeimyna be saldumynų smile.gif)))
Atsakyti
Nu ir pacitavau aš ten doh.gif

QUOTE(Tautosaka @ 2012 07 30, 21:06)
va mano tortas :

Oho thumbup.gif

Žiūriu čia visos laisvai angliškai skaito, ypač receptus biggrin.gif Reiks ir man anglų kalba prisimint geriau, nes receptų tai tikrai yra daug ir įdomių rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2012 07 30, 21:36)
Vedu mažąjį į vasaros stovyklėlę. Kiekvienas turi įdėti užkandžių ir pietus. Tai mano vienintelis vaikas gauna vaisių ir daržovių. Visiems kitiems įdėti čipsai, traškučiai, sausainiai ir t.t.

Baisu unsure.gif
Atsakyti
Tautosaka, nu del mitybos vaiku tai taip... Liudna situacija. Kazkaip dziaugiuosi apskritai praregejus, vis gi pakaisioju dabar sveikiau, bet kaip ten bebutu, musu seima ne zaliavalgiai (as viena kol kas, o kitiems kiek imanoma ivedu zaliu produktu, bet kad jie taps zaliavalgiai netikiu ir neverciu ju to daryti). Darzelin dedavau baby carrots, pjaustyta obuoli, vynuogiu, banana ir pan. Ale nevisad pavykdavo - ziurek iskaulyja koki sausaini, ryziu traputi, duoniuku doh.gif

Apie vaiku zaliavalgiavima susimasciusi buvau labai (mano mazajai gi pati primaitinimo pradzia, o didziajam tuoj 4 m. bus). Tai va ir buvau tokioj kryzkelej, ka daryti...Galvojau ilgai, labai galvojau...Ir apsisprendziau vis tik KUO SVEIKIAU su kuo daugiau zaliu produktu (mano mazyle pradejo primaitinima nuo zalio obuolio, zalios morkytes... bet ir garuose ruosto maisto jai gaminu), bet... adaptuoti juos dabartinei visuomenei. Vis del to i Himalajus mes nesikraustysim, namie vaiku as nemokslinsiu ir molines trobeles kalno papedeje mes nedrebsim verysad.gif

TRYS DALYS FILMO - raw food junkies 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 31, 10:51)
Apie vaiku zaliavalgiavima susimasciusi buvau labai (mano mazajai gi pati primaitinimo pradzia, o didziajam tuoj 4 m. bus). Tai va ir buvau tokioj kryzkelej, ka daryti...Galvojau ilgai, labai galvojau...Ir apsisprendziau vis tik KUO SVEIKIAU su kuo daugiau zaliu produktu (mano mazyle pradejo primaitinima nuo zalio obuolio, zalios morkytes... bet ir garuose ruosto maisto jai gaminu), bet... adaptuoti juos dabartinei visuomenei.

Aš va tą mintį irgi labai palaikau. Kai vaikai valgo mėsą ar valgo tą patį sumuštinį,tai nėra pasaulio pabaiga, tiesiog ta liūdniausia situacija yra, kai tėvai savo vaikams išvis daržovių nepasiūlo prie karšto patiekalo ar vaisiai būna namie tik karta per savaitę ar du. Tokių šeimų tikrai yra labai daug, kur tėvai tiesiog nepapildo vaikų (tuo pačiu ir savo) raciono žalumynais. Daug kam atrodo, kad užkandžiui nusipirkti sausainių/traškučių/šokolado yra kažkodėl paprasčiau nei nusipirkti obuolį/bananą ar apelsinų. Ankščiau ir man taip buvo, jei kažkur lekiu, tai pagriebiu šokoladuką parduotuvėj, o dabar žinau, kad galiu rankinėj nešiotis kelis nesusitrinančius vaisius ir tik užsinorėjus su jais užkąst. Nebūtina pult į kraštutinumus, gal reikia tik daugiau supratimo kai kuriems tėvams.
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 31, 10:21)
Aš va tą mintį irgi labai palaikau. Kai vaikai valgo mėsą ar valgo tą patį sumuštinį,tai nėra pasaulio pabaiga, tiesiog ta liūdniausia situacija yra, kai tėvai savo vaikams išvis daržovių nepasiūlo prie karšto patiekalo ar vaisiai būna namie tik karta per savaitę ar du. Tokių šeimų tikrai yra labai daug, kur tėvai tiesiog nepapildo vaikų (tuo pačiu ir savo) raciono žalumynais. Daug kam atrodo, kad užkandžiui nusipirkti sausainių/traškučių/šokolado yra kažkodėl paprasčiau nei nusipirkti obuolį/bananą ar apelsinų. Ankščiau ir man taip buvo, jei kažkur lekiu, tai pagriebiu šokoladuką parduotuvėj, o dabar žinau, kad galiu rankinėj nešiotis kelis nesusitrinančius vaisius ir tik užsinorėjus su jais užkąst. Nebūtina pult į kraštutinumus, gal reikia tik daugiau supratimo kai kuriems tėvams.

drinks_cheers.gif

Mano 4-metis siai dienai kuo puikiausiai valgo brokolius, spinatus, kalafijorus, burokelius ir t.t. (bandau derinti tiek garintu, tiek zaliu - nepdorotu siu produktu variacijas), geria zaliaji kokteili su manim, bei migdolu pieno vaisinius/uogu kokteilius ir panasiai.

Del to, jog isvardintas darzoves 4-metis jas valgo ir net megsta, tai drauges isgirdusios isvis akis pucia, nes ju vaikai NEMEGSTA, taigi apie ka mes ir kalbam... Vietoj to paties obuoliai, vaikams perkami visokie 'barniai' ir cipsai verysad.gif
Atsakyti