Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 13:31)
Receptuką tai buvau radus šioj temoj...

super thumbup.gif manau, galima bus kiek saldumo pamažinti, ir kokių riešutų pridėti - niam thumbup.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 30, 14:43)
vajei, kaip užsimaniau.. seilės tyysta..  doh.gif  biggrin.gif O  kuo malat? Mėsmale?

Kavamale smile.gif Skonis kaip tikros chalvos gaunasi,salduuu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 13:59)
Kavamale  smile.gif  Skonis kaip tikros chalvos gaunasi,salduuu  smile.gif

atsakymo neišlaukiau.. Ir aš jau sėdžiu spakaina.. .. bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Konspektuoti tyyyngiu jums. Trumpai pora istrigusiu niuansu is RAW SECRETS:

1. Jei mama pati leliuko nemaitina, iki 6 men primygtinai rekomenduojama duoti GYVULINES kilmes pakaitala mamos pieneliui ( vis tik zinduoliai 'kudikysteje' turi suvartoti daaaaaug kalcio ir taip jau yra, kad joks naturalus augalinis pienas pakankamai kalcio nesuteiks). Jis rekomenduoja ozkos pienuka.

2. Visoms dantu pastoms NE (kalbu apie pirktines!). Ieskokite ekologisku, gaminkites pacios (as buvau idejusi labai skanu receptuka smile.gif, vartokite dantu muila ir t.t.
Parduotuvines dantu pastos nerekomenduoja ir netgi 'draudzia' autorius, del ju neefektyvumo, grysdamas sutrikusia mineralu pusiausvyra ( gi turtinama kalciu ir t.t.).

Po kiekvieno uzkandimo ar paskanavimo rekomenduoja skalauti burna vandeniu arba tureti po ranka saliero, kuris greit atstato sarminguma.
___

SAMPINJONUS valgiau jau seniaaaaaaaai zalius salotose, keleta metu iki zaliavalgystes ax.gif

Dziuna dabar baltuju daigintu grikiu duona, idomu kas gausis bigsmile.gif

Siandien 'nuemiau' kalafijoru popkorno derliu (neliko per 10 min su MB pagalba ) doh.gif

Tuoj pasidalinsiu nuotraukomis blush2.gif

___

Kalbant dar apie samoninguma GIVEN...

Apturejau as toki ivyki, kai nuvykau prie ezero MB sveciams is uzsienio parodyti 'graziuju' Lietuvos ezeru... Svelniai tariant lietuviu tauta vis tik kildinciau is kiauliuku (kur vietoj kakoja, ten pat ir miega)... Moteriske apie 60 m plove 'petelnes' ir galva su sampunu ezere... Uzsienieciu akys buvo kvadrato formos ir nesvietisko dydzio... Kai as jai taktiskai bandziau uzsiminti, na kad gal nederetu to daryti... Mes vis tik ir su vaikais, o va ezere zuveles, ir cia dar tokis riebalu sluoksnis nuo tu petelniu pasidenge, maudomes gi... Tai reikejo jos paklausyti doh.gif Liepe man 'dziaugtis' - PIEMENEI, kad as ne Vievyje, bo ten dar 'i galva' buciau pasirodo gavusi nuo vietiniu vyru (turi Vievis kuo didziuotis, kaip suprantu) doh.gif

Kazkaip nebeleido man kompas reziume padaryti... Na tai noriu pasakyti, kad tai moteriskei jei jau taip 'sviecia' galvoj apie prausimasi 'uz dyka' ir t.t. (apie siuksles jau nekalbu), tai kokia gi galba galetu su ja eiti apie zaliavalgyste? Ajjjetau, dar kokiu ensamoniu prisigalvos jaunimas biggrin.gif As Siauliuose panasiu repliku sulaukiau kai salotas valgiau, tai geriausiai ka 'bobos' supranta, tai kad arba laikaisi dietos celiulitui numesti, arba gyd. liepe del skrandzio ir trumpa kalba irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 30 liepos 2012 - 14:08
Ppkornai

user posted image

Mano pietu sumustiniai su daigintom seklom (ridikelio, brokolio, alfa alfa) ir anakardziu 'varskes' uztepu su zalumynais ( surugo kremas su zalumynais, tai gavosi puiki varske thumbup.gif )

user posted image
Atsakyti
Dar kazkada pamenu kalba apie kandidoze, gal pagelbes 4u.gif

VIDEO

Given, kazkaip susiejau sia problema per didelio saldziu produktu suvartojimu (sakei, kad siaubingai norisi saldesiu, datuliu ir t.t.) g.gif
Atsakyti
nu shoeholic, tu vienintele cia mus uzmetai nuotraukomis....

besisypsanti: vistiek del raw sunims norejau pasakyti.vat zuikio mesa okei, serniena, elniena. bet kalba eina apie ta pati. prkybcentiru mesa gi ta pati, uzterstam puliais, atibais, hormonais. ir negaila duot sunims? geriau nei sausiakas, bet siaip nieko gero bigsmile.gif gerai, palikim ta tema... smile.gif

claries, prie ko cia daug partneriu? i tavo klausima atsakant: nea, geriausiais variantas : tas pats partneris plius NSP 4u.gif ir zinok, nustebsi, bet daugelis moteru net nezino apie NSP ir nezinos, kalbu is patirties. taip, baigusios ne po viena aukstaji, o ji NSP ziuri kaip i akmens dziungles, nes pozrius stipriai formuojamas farmacininku/mediku(ne visu) propagandos. na bet svarbu pasakiau, negrasu zaine kad nepasakiau....savo dali atlikau, taip sakant... ax.gif pakvieciau lankytis vaisingumo pazinimo temoje, ir tiek. o pagrindinis puslapis www.nspinfo.lt

as zalumynus irgi kalnais grauziu...bet negaliu be duonos salia. man turi buti gera duona, rupi, bemiele... vat taip.

ai, o tuos procentus nezinau kaip apskaiciuoti. klausiau kazkada rutos, bet ji irgi nelabai atsake tiksliai. tarkim, buna dienoj nieko virto nevalgau, bet pvz valgau duona - 3/4riekes, ledus (2porcijos), sokoladas-3gabaliukai. ir pilna zalio maisto. tai kaip cia iseina? db galvoju - jei zalio maisto lb daug valgyciau, gali gautis netgi 90proc raw, jei dukart dienoj - tai 50proc raw. ax.gif ai, tikrai nesu fanatike, ziuriu pagal savijauta. man dar reik kazko ne vien tik raw, gal tas psichologinis dalykas veikia, dar plius maitinu, dar plius intensyvaus ritmo pasitaiko...ir dar siaip SKANU.... doh.gif
Atsakyti
jei taip skaiciuoti, tai sakyciau gal kiek maistingumo atzvilgiu suvbartoji raw ir ne raw? jei ant duonos riekes uzsiversi 1 puodeli spinatu, tai bus 90 % NE RAW ( duonos rieke pilno grudo apie 80 kcal, spinatu zaliu puodelis 7 kcal)
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 15:06)
ai, o tuos procentus nezinau kaip apskaiciuoti. klausiau kazkada rutos, bet ji irgi nelabai atsake tiksliai. tarkim, buna dienoj nieko virto nevalgau, bet pvz valgau duona - 3/4riekes, ledus (2porcijos), sokoladas-3gabaliukai. ir pilna zalio maisto. tai kaip cia iseina? db galvoju - jei zalio maisto lb daug valgyciau, gali gautis netgi 90proc raw, jei dukart dienoj - tai 50proc raw.  ax.gif ai, tikrai nesu fanatike, ziuriu pagal savijauta. man dar reik kazko ne vien tik raw, gal tas psichologinis dalykas veikia, dar plius maitinu, dar plius intensyvaus ritmo pasitaiko...ir dar siaip SKANU.... doh.gif

Viskas aisku: zinosiu dabar ir as, kaip cia nustatomi tie %. Aciu.
O del ledu: rasei cia neseniai, kad Norfoje jie labai skanus - kiek suprantu, negamini ju namie (nors, is tiesu, tai nieko nera lengvesnio), o ar zinojai, kiek ten visokios chemijos - ne ka maziau nei ka tik islinksniuotoje sunu mesoje is PC.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 16:06)
nu shoeholic, tu vienintele cia mus uzmetai nuotraukomis....

Nugi reikia visame kame pusiausvyros... As meniu padestau, Tu paskaiciuoji mums finansus ir procentale mitybos isvedi biggrin.gif
Atsakyti
Shoeaholic 4u.gif
Gal galėtum pasidalinti kale čipsų receptuku? Priaugo man tų kopūstų, kad nebežinau kur sunaudoti.
Kiek laiko tie čipsai gali "stovėti"? smile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ide @ 2012 07 30, 16:34)
Shoeaholic 4u.gif
Gal galėtum pasidalinti kale čipsų receptuku? Priaugo man tų kopūstų, kad nebežinau kur sunaudoti.
Kiek laiko tie čipsai gali "stovėti"? smile.gif  Ačiū 4u.gif

RECEPTAI - naudojau VERSION THREE 4u.gif

Kiek jie gali stoveti nezinau, nes man jie 'pastovejo' lygiai keleta valandu, nes greit susivalge biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 30 liepos 2012 - 15:48