Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Sveikos, irgi prisijungiu. Galvos skausmai kamuoja apie keleta metu, bet tik dabar kreipiausi pas gydytojus. Iprastai turiu migrena kas dvi savaites priepuolis tesiasi nuo 6 iki 48 valandu (dazniausiai dvi dienas skauda doh.gif ), bunu nedarbinga, erzina garsai ir sviesa, ir man kazkodel tokia keistenybe,kad norisi jausti salti blink.gif Visada atidarau langa, kad butu vesu, nezinau kodel taip yra...Is pradziu nuejau pas seimos gydytoja tai padare bendrus tyrimus ir rezultatai labai geri, ji patare aisku nueiti pas neurologa ir oftalmologa, nes pas mane blogas regejimas. Sia savaite apsilankiau, pas neurologa paklausinejo ir pasake, kad tikriausiai tai tikrai migrena, bet reikia vis tiek daryti kompiuterine tomografija ir eeg. Kadangi pasakiau, kad paprasti vaistai (bandziau aspirina, paracetamoli, no-spa, ibuprofena) nepadeda man israse zolmiles ir flunarizinum , kuri turiu vartoti profilaktiskai kas diena pries miega keleta menesiu(as esu ne LT tai gal bus nezinomas jums toks vaistas...).Zolmiles israse 12 tableciu, bet isigyjau tik 6, taip sakant pabandyti ar pades, teoriskai 6 tableciu man 3 menesiams turetu uztekti. Bet ar teisingai supratau,kad turiu zolmiles tablete paimti iskarto kai prasideda galvos skausmas?Tik tokiu budu jis veika? Gal galite parasyti kokia LT kaina sito vaisto? Radau, kad apie 48 lt 3 tabletes, ar taip?Tikriausiai nera kompensuojama?Nes as esu Lenkijoje ir tiek kainuos 6 tabletes 2,5 mg, tai matyt cia labiau apsimoka pirkti, tikiuosi kad pades...Tiksliai nezinau, dar kur darysiu tyrimus cia ar LT, bet gal kas darete tyrimus ir lanketes pas neurologa Kardiolitoje Vilniuje?Man ten atrodo tyrimu ir konsultacijos kaina gan gera...
Atsakyti
Laba,

Nuo liepos mėn gyvenimą apkartino svaigstanti galva, blogumai, jautrumas saulei, garsams. Atrodo išprotėsiu. Negaliu nueit į parduotuvę,eit viena lauke.. Kartais būna pagerėjimų,bet dažniau būna prastai, o ne gerai. Auginu 6mėn sūnų, norėjau būt šauni,stipri mama. O prie skrandžio refliukso dar dasidėjo ir galva...
Ar jums užeina tokie priepuoliai,kad tarsi filme būtumėt, kaip robotai? Nuo saulės ar dirbtinio apšvietimo aptemsta akys, silpna ir karšta pasidaro?
Vis sukau galvą kas man yra, bet tik po tiek laiko dašilo,kad gal migrena. Pasidalinkit savo simptomais..
Taip noriu normalaus,visaverčio gyvenimo!:-(
Atsakyti
QUOTE(In3 @ 2013 03 19, 12:08)
Laba,

Nuo liepos mėn gyvenimą apkartino svaigstanti galva, blogumai, jautrumas saulei, garsams. Atrodo išprotėsiu. Negaliu nueit į parduotuvę,eit viena lauke.. Kartais  būna pagerėjimų,bet  dažniau būna prastai, o ne gerai. Auginu  6mėn sūnų, norėjau būt šauni,stipri mama. O prie skrandžio refliukso dar dasidėjo ir galva...
Ar jums užeina tokie priepuoliai,kad tarsi filme būtumėt, kaip  robotai? Nuo saulės  ar dirbtinio apšvietimo aptemsta akys, silpna ir karšta pasidaro?
Vis sukau  galvą kas man yra, bet  tik po  tiek  laiko dašilo,kad gal migrena. Pasidalinkit savo simptomais..
Taip  noriu normalaus,visaverčio  gyvenimo!:-(

nemanau jog tai migrena, nes migrenos atveju galva skauda itin smarkiai, o jei svaigsta ir siaip negera tai cia man taip pavasari buna po sunaus gimimo, sake issekimas, betaserc pageriu ir praeina. tyrimai visi geri.
Atsakyti
QUOTE(In3 @ 2013 03 19, 11:08)
Ar jums užeina tokie priepuoliai,kad tarsi filme būtumėt, kaip  robotai? Nuo saulės  ar dirbtinio apšvietimo aptemsta akys, silpna ir karšta pasidaro?
Vis sukau  galvą kas man yra, bet  tik po  tiek  laiko dašilo,kad gal migrena. Pasidalinkit savo simptomais..

g.gif man buna taip po migrenos.
taciau jusu simptomai nepanasus i migrena. kreipkites i gydytoja ir bus aisku. 4u.gif
Atsakyti
Tai po jų man užeina galvos skausmas, lyg koks voriukas laksto palei smilkinius.. Gal ir ne migrena, bet tada labai panašu. būna, kad lūpos tirpsta, bloga labai pasidaro..
Eisiu pas neurologą, pažiūrėsiu ką pasakys.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sakykit, kas vartojat KT - ar daro didelį poveikį migrenai? g.gif
Noriu eit pas ginę kad išrašytų, bet bijau pablogint situacijos su migrena....
Atsakyti
Aš senai geriau gan ilgą laiką, visos ginekologės išrašinėjo ir nieko neklausinėjo.
Kol nenuėjau pas privačią ginekologę, kuri mane per visą klausimyną pravarė ir uždraudė gerti kontraceptikus, nes migrena yra kontraindikacija jiems.
Galvoju net ar galėjo taip būti, kad KT iššaukė migrenos pradžią g.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 03 19, 17:55)
Sveikos 4u.gif

daro, bet vis tiek geriu KT, kol kas pasirinkimo neturiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 03 19, 16:55)
Sveikos 4u.gif

matyt dar nuo migrenos priežasčių priklauso unsure.gif aš daug daug metų vartojau KT ir net negalvojau, kad ir man teks sužinoti, kas ta migrena (retkarčiais paskaudėdavo galvą nuo pat paauglystės, bet retai ir ne taip stipriai). O kai KT pakeičiau į Mireną, kaip tik ir prasidėjo dažni ilgalaikiai ir stirpūs priepuoliai verysad.gif Mano ginė išaiškino taip: kadangi KT yra dviejų rūšių hormonų, o Mirenoj tik vienos, tai tos antros man kaip tik ir trūksta unsure.gif Dažniausiai priepuoliai man būna 10 dienų iki mmm. Tai dabar esu apmąstymuose, ką daryti, kai pasibaigs Mirenos laikas...
Atsakyti
QUOTE(In3 @ 2013 03 19, 11:08)
Laba,

Nuo liepos mėn gyvenimą apkartino svaigstanti galva, blogumai, jautrumas saulei, garsams. Atrodo išprotėsiu. Negaliu nueit į parduotuvę,eit viena lauke.. Kartais  būna pagerėjimų,bet  dažniau būna prastai, o ne gerai. Auginu  6mėn sūnų, norėjau būt šauni,stipri mama. O prie skrandžio refliukso dar dasidėjo ir galva...
Taip  noriu normalaus,visaverčio  gyvenimo!:-(

4u.gif 4u.gif 4u.gif na man taip būna ne po migrenos bet kai organizmas nusilpęs, tada atrodo kad filme tik dekoracija esu, pabandykit dar prie to pačio kraujo tyrimus pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
Man sekmadieni buvo stiprus migrenos priepuolis, jausmas buvo toks, kad galva geleziniuose gniauztuose verysad.gif Kaip tycia neturejau tableciu, nes pirmadieni turejau juos pasiimti is vaistines, isgeriau 2 no-spos ir viena aspirino ir vakare pasibaige. Nuo siandien pradedu gerti flunarizina ir reikia dar pasidaryti tyrimus.
Del KT skaiciau, kad yra skirtingu nuomoniu ir viskas labai idnividualu, bet manyciau, kad vis tik itakoja migrenas. As KT nelabai ilga laika vartojau, tai kazin ar galejo tai itakoti net nezinau.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 10, 01:06)
Sveikos mergynos, prisijungiu I jusu gretas. Migrena sergu nuo vaikystes. Bet jau buvau su ja apsipratus. Kadangi turejau 2 tipu  skausmus, 1 paprastas, kai isgerus analgina, pagulejus 30 min. apie skaisma pamirsdavau, budavo 2kart I men, kartais pasisekdavo ir tik 1 dazniausiai per menesines, pirma diena arba link pabaigos...
Tada turejau dar migrena su aura, sutrikdavo regejimas, geriau ta pati analgina, tik sutrikys regejimui, tada galva taip neisiskaudedavo, bet viskas baigdavosi vemimu, bet kurio atveju, kad ir be didelio skausmo...padedavo tik gulejimas ir nejudinimas galvos, kol uzmigsiu....
Sitie priepoliai buvo gana retus, kas 2-6 menesius, tai jau buvau prie visko pripratus ir dideliu problemu nekele...
Bet  dabar po 3 CZ, anesteziologe padare epidurini, iki tol abu CZ buvo su pilna narkoze, butent del migrenos...to pesekoje savaite negalejau pakelti galvos...kol 1 geras gyd, kazkuo suleido su daug lasaliniu... tada galejau atsistuoti thumbup.gif  bet ne ilgai dziaugiausi, kita diena negalejau atsigulti, galva skaudejo gulint, galvojau migrena turbut, paprasiau sesele suleido analgina, skausmo nebuvo, bet galvoj tvinksejo taip, kad tikrai buvo baisu, niekad to nejutau...kita diena jau grizau namo, tas priepolis pasikartojo, pamatavau spaudima buvo 170/100. Skambinu ginekologej sake gert dopegita, jis vienas nelabai padejo, bet kartu su anaginu isgyvenau... ir toliau tie priepoliai kartojosi kas 2men. Bet be juokiu auru, skausmo pradzioje spaudimas mazas, veliau uzsoka, kad negaliu guleti, o migrena praeina tik gulint...vnz buvo sunku, bet pakankamai retai buvo... nuo siu metu dar geriau, po priepolio pradeda spausti sirdi, ir taip kokia savaite, dv

i doh.gif  tai 2savaites gaivinuosi, po dar 2vel priepolis doh.gif jau paprastu skausmu neskaiciuoju, nes galva skauda daugiau ar maziau praktiskai kasdien, kartais pakanka isgert vandens, kartais ibuprofeno nuo tu paprastu skausmu ir praeina. Beje si karta priepolis buvo ana sestadieni ir si penktadieni, tai net savaites nepraejo blink.gif
Buvau pas neurologa, bet tyrimui uzrase men gale ir israse vertimed menesi pagerti...?

Taigi mane domina ar yra kam nors kad kraujo spaudimas pasoka? Ir maudimas sirdies plote...

Labukas,
Oi kaip viskas pazystama. Pas mane labai panasi situacija. Pas mane spaudimas iki antro gimdymo buvo puikus, o po dvyniu naturalaus gimdymo gavau sita dovana,kaip prieda prie migrenos. Tiesa dvynius gimdziau su epidiuriniu nuskausminimu. O pirma vaika be nuskausminimo. Neaisku kas cia ir nuo ko atsitiko, bet tas spaudimas linkes soktelt, tik kol kas neaisku kas itakoja. Tiesiog, kai jis pakiles, tai daugiau ne migrena ateina, o daugiau isisiauteja tie vadinami itampos skausmai, kartais pereinantys i migrena.
Ir tie paprasti galvos skausmai labai dazni kaip ir jums, sirdi taip pat daznai jauciu (virpejima), pries artejancia migrena eiina nemalonus jausmas nuo peties i sirdies plota. Prof. Vaitkus sita dalyka aiskino taip, kad smegenys valdo visa situacija ir nepasigamindamos pacios seratonino, ji ima is sirdies ir kt. organu, todel tie pojuciai nemalonus tikrai galimi.
Man po gimdymo skyre gerti Betalocka (metapraloli). Jis yra nuo kraujospudzio ir kartu skiriamas migrenos profilaktikai. Suveike puse metu puikiai. Ir spaudima reguliavo ir migrena dingo. Bet dziaugsmas truko apie pusmeti, po to organizmas prie vaisto priprato ir migrena palaipsniui grizinejo.
Atejau i toki taska, kad organizmas priprato ir prie triptanu ir provokuodavo kita priepuoli po paros.
Dabar geriu papilda Migrobalance su skaisteniu, naudoju cefaly aparata ir nuo kraujospudzio palaikomaja doze Propranalolio, kuris taip pat skiriams migrenos profilaktikai. Kol kas priepoliu tikrai maziau. Bet cia didziausia nuopelna skiriu papildui su skaisteniu.
Atsakyti