manau jau daug gydymo budu aprasyta ir aptarta, bet pasidalinsiu savo patirtimi. Nukopijuoju teksta, kuri rasiau kitame forume

Manau Migrenos veteranems jau visi budamai bus zinomi, bet gal kam nors pravers
Migrena sergu nuo 14 metu, taciau ja diagnazavo tik sulaukus 18. Ji buvo mano amzina drauge, kaip penktadienis, taip vemimai, galvos skausmas nezmoniskas. Nepadedavo net receptiniai vaistai. Labai isalino, svoris visada buvo gana mazas, pastovus stresas, tik suskausdavo galva ir iskart i lova guleti tamsoje. Lankiausi pas Antana Vaitku Kauno klinikose, jis israsydavo tik receptiniu vaistu, bet pas ji lankantis sekdavom migrenos eiga (beja jis yra isleides knygute apie migrena). Taip pat ginekologe paskatino nustoti gerti kontreceptines tabletes butent del migrenos. Metus gerti KT, apsilankiau pas neurologe savo poliklinikoje, ji israse leidziamu vitaminu (5 neurobino ampules, 10 magnezijos ampuliu). Ir nuo to laiko apmazejo priepuoliai . Buna tik koks 1 i metus Dabar ruosiuosi pakartoti leidziamu vitaminu kursa. Galva pradeda skaudeti gana daznai, bet isgeriu excedrine migraine (tetis parsiunte is Amerikos, pusvalandzio begyje praeina skaudeti galva), taciau migreniniu skausmu iki vemimo beveik visai nebera (galbut laiku speju uzkirsti kelia) P.S. Antidepresantai man nepadejo...
Tai patarciau visoms:
- Paprasyti leidziamu vaistu kurso (neurorubinas ir margnezija)
- Isigyti is Amerikos Excedrine migraine (tikrai tikrai geriau bei ibuprofenas, sitai is 8 metu stazo tikrai galiu pasakyti)
- Vaistus nuo galvos skausmo esant migrenai BUTINA isgerti iskart tik pradejus skaudeti galva, nes jei leisite isiskaudeti nebeveiks net receptiniai vaistai.
- Ir dar vienas atradimas perskaicius knyga apie vandeni, kad kai pradeda skaudeti galva reikia gerti kuo daugiau vandens. Migrena gali kilti ir del dehidratavusio kuno (liezuvis dehidratuoja paskutinis). Pastebejau, kad isgerus daug vandens ir grizus is tuoleto atrodo, kad issivaro visos blogosios medziagos
Tikiuosi nieko nepamirsau. Dabar jau galiu pakankamai ramiai gyventi. O tie visi cinie, man priepuoli gal ir apmalsindavo, bet taip surakindavo kuna, o ypac kaklo ir gerkles sriti, kad atrodydavo, kad uzdusiu...