Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Taip, skaistenis yra tikras stebuklas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainytė @ 2013 03 21, 22:52)
Labukas,
Oi kaip viskas pazystama. Pas mane labai panasi situacija. Pas mane spaudimas iki antro gimdymo buvo puikus, o po dvyniu naturalaus gimdymo gavau sita dovana,kaip prieda prie migrenos. Tiesa dvynius gimdziau su epidiuriniu nuskausminimu. O pirma vaika be nuskausminimo. Neaisku kas cia ir nuo ko atsitiko, bet tas spaudimas linkes soktelt, tik kol kas neaisku kas itakoja. Tiesiog, kai jis pakiles, tai daugiau ne migrena ateina, o daugiau isisiauteja tie vadinami itampos skausmai, kartais pereinantys i migrena.
Ir tie paprasti galvos skausmai labai dazni kaip ir jums, sirdi taip pat daznai jauciu (virpejima), pries artejancia migrena eiina nemalonus jausmas nuo peties i sirdies plota. Prof. Vaitkus sita dalyka aiskino taip, kad smegenys valdo visa situacija ir nepasigamindamos pacios seratonino, ji ima is sirdies ir kt. organu, todel tie pojuciai nemalonus tikrai galimi.
  Man po gimdymo skyre gerti Betalocka (metapraloli). Jis yra nuo kraujospudzio ir kartu skiriamas migrenos profilaktikai. Suveike puse metu puikiai. Ir spaudima reguliavo ir migrena dingo. Bet dziaugsmas truko apie pusmeti, po to organizmas prie vaisto priprato ir migrena palaipsniui grizinejo.
  Atejau i toki taska, kad organizmas priprato ir prie triptanu ir provokuodavo kita priepuoli po paros.
  Dabar geriu papilda Migrobalance su skaisteniu, naudoju cefaly aparata ir nuo kraujospudzio palaikomaja doze Propranalolio, kuris taip pat skiriams migrenos profilaktikai. Kol kas priepoliu tikrai maziau. Bet cia didziausia nuopelna skiriu papildui su skaisteniu.

Sveika....nu va turiu drauge, gaila, kad tokioj situacijoj doh.gif
O del tu sirdies skausmu, sirdziai kenkia ar ne...nes mane labiausiai nervuoja ta sirdis, kirdies sausmas nera didelus tai iskest galiu...bet nuo baimes baigiu isprotet....
Jau ivariau sau dar ir su nervais kazka doh.gif seniau nepastebedavau, o dabar ziuriu kas dien ir po kelis kartus pradeda salt galunes, rankos, kojos....tai namuose su pirstinem vaikstau doh.gif kojos sildau su karstu buteliu...tada praeina, o jei nekreipiu demesiu pradeda visa kuna kratyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 23, 18:39)
o dabar ziuriu kas dien ir po kelis kartus pradeda salt galunes, rankos, kojos....tai namuose su pirstinem vaikstau doh.gif kojos sildau su karstu buteliu...tada praeina, o jei nekreipiu demesiu pradeda visa kuna kratyti doh.gif

g.gif mano galunes visada saltos, nes spaudimas zemas. laaabai retai kada siltos buna. rankos dar kazkiek siltesnes, bet kojos tai visuomet ledines buna.
gal ir jusu spaudimas labai zemas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 03 23, 19:35)
g.gif  mano galunes visada saltos, nes spaudimas zemas. laaabai retai kada siltos buna. rankos dar kazkiek siltesnes, bet kojos tai visuomet ledines buna.
gal ir jusu spaudimas labai zemas?  g.gif

Jo zemas....siaip mano kojos ir seniau buvo saltos, bet man tai netrukde...neatsirasdavo to drebulio.... o jau kai krecia drebulis, tai spaudimas buna pasokes, bent jau iki siol visada doh.gif dabar stengiausiu reciau matuoti, nes daznai bematuojant pradeda purtyt saltis blush2.gif ypac, jei pamatau virs 130 doh.gif seniau, kazkaip siejau su spaudimu...o dabar pradedu suvokt, kad cia ne nuo spaudimo krecia, o nuo nervu, ir matyt tas spaudimas sokka ir nuo nervu blush2.gif
Tiesa, jei galvos neskauda, o tik pradeda kratyti, valerjonas padeda....kai skauda galva, nebandziau, nes bijau valerjona su analgetikais maisyti....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 23, 20:39)
Sveika....nu va turiu drauge, gaila, kad tokioj situacijoj doh.gif
O del tu sirdies skausmu, sirdziai kenkia ar ne...nes mane labiausiai nervuoja ta sirdis, kirdies sausmas nera didelus tai iskest galiu...bet nuo baimes baigiu isprotet....
Jau ivariau sau dar ir su nervais kazka doh.gif  seniau nepastebedavau, o dabar ziuriu kas dien ir po kelis kartus pradeda salt galunes, rankos, kojos....tai namuose su pirstinem vaikstau doh.gif kojos sildau su karstu buteliu...tada praeina, o jei nekreipiu demesiu pradeda visa kuna kratyti doh.gif

Nu neitiketina. Nu ir tie salimai galuniu viens prie vieno. Turiu ta problema kartu su migrena, daznai sala ir rankos ir kojos. Tai suvedu su kraujotakos sutrikimais. Ir kartais kai tie spazmai kraujagysliu vyksta, tai daznai kazkuriam periode pries migrena labai dazni ir saltkreciai buna arba po keletos valandu, kai jau ima skaudet galva veidas pasidaro raudonai melynas, ypac jei tokioj busenoj dar tenka ir kokia kad ir nedidele itampa apturet.
O sirdies skausmai ir visa tai kas pas jus vyksta, man panasu i kardio neuroze. Pries keleta menesiu buvo susideje daug problemu ir isgyvenimu, tai sirdies virpejima ir oro trukuma, sunkuma krutineje pradejau jaust kas dien. Apsilankiau pas kardiologa, namo grizau su kardio neurozes diagnoze. Kai situacija namie pasidare ramesne ir gydytojas uztikrino kad sirdis sveika, o esme nervuose, viskas aprimo. Vaistus geriau,kali, magni. Aisku su migrena ta diagnoze irgi turi rysi, kaip paaiskino gaunasi uzdaras ratas. Siulau pasikonsultuot pas kardiologa, kad butu ramiau.
Atsakyti
QUOTE(Ainytė @ 2013 03 25, 17:13)
Nu neitiketina. Nu ir tie salimai galuniu viens prie vieno. Turiu ta problema kartu su migrena, daznai sala ir rankos ir kojos. Tai suvedu su kraujotakos sutrikimais. Ir kartais kai tie spazmai kraujagysliu vyksta, tai daznai kazkuriam periode pries migrena labai dazni ir saltkreciai buna arba po keletos valandu, kai jau ima skaudet galva veidas pasidaro raudonai melynas, ypac jei tokioj busenoj dar tenka ir kokia kad ir nedidele itampa apturet.
   O sirdies skausmai ir visa tai kas pas jus vyksta, man panasu i kardio neuroze. Pries keleta menesiu buvo susideje daug problemu ir isgyvenimu, tai sirdies virpejima ir oro trukuma, sunkuma krutineje pradejau jaust kas dien. Apsilankiau pas kardiologa,  namo grizau  su kardio neurozes diagnoze. Kai situacija namie pasidare ramesne ir gydytojas uztikrino kad sirdis sveika, o esme nervuose, viskas aprimo. Vaistus geriau,kali, magni. Aisku su migrena ta diagnoze irgi turi rysi, kaip paaiskino gaunasi uzdaras ratas. Siulau pasikonsultuot pas kardiologa, kad butu ramiau.

Nu man iki oro trukumo nedaejo...virpejimu lyg ir nera blush2.gif nebent jei bunu beuzmieganti ir kas pazadina....tada kokias 5 min atrodo issoks is krutines.... o siaip del sirdies jauciu tik maudima kazkoki... ir butent po galvos priepoliu....tiesa tie priepoliai jau 2 metus vyksta su tais drebuliais, o sirdi pradejo skaudeti, tik siemet....nezinau ar sutapo tiesiog, ar turi risi, kad butent siemet nustojau gert dopegita, nuo spaudimo...iki tol per priepolis prisigerdavau ir nuo skausmo ir nuo spaudimo...bet po to dopegito, kita diena nepaeidavau visai, spaudymas nukrisdavo iki 90... tai pradejau jo negerti, tai tada savaite po priepolio sirdi spaudzia....
Nu nieko liko nedaug laukti diagnozes...rytoj darau koju vienu tyrima, poryt kaklo kraujagisliu echoskopija, ketvirtadieni pas neurologa griztu....
Tiesa man dar nustate, kad kakle ant stuburo yra daug atmazgu....sako uzspaudzia kraujagisles ir smegenis negauna pakankamai deguones...tai turetu monolisto proceduras kazkokias taikyti, galima pades rolleyes.gif
P.S. o del tos sirdies neurozes kokiu vaistu israse? Ar tiesio maziau nervuotis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 25 kovo 2013 - 20:21
QUOTE(tany @ 2013 03 25, 22:18)
Nu man iki oro trukumo nedaejo...virpejimu lyg ir nera blush2.gif  nebent jei bunu beuzmieganti ir kas pazadina....tada kokias 5 min atrodo issoks is krutines.... o siaip del sirdies jauciu tik maudima kazkoki... ir butent po galvos priepoliu....tiesa tie priepoliai jau 2 metus  vyksta su tais drebuliais, o sirdi pradejo skaudeti, tik siemet....nezinau ar sutapo tiesiog, ar turi risi, kad butent siemet nustojau gert dopegita, nuo spaudimo...iki tol per priepolis prisigerdavau ir nuo skausmo ir nuo spaudimo...bet po to dopegito, kita diena nepaeidavau visai, spaudymas nukrisdavo iki 90... tai pradejau jo negerti, tai tada savaite po priepolio sirdi spaudzia....
Nu nieko liko nedaug laukti diagnozes...rytoj darau koju vienu tyrima, poryt kaklo kraujagisliu echoskopija, ketvirtadieni pas neurologa griztu....
Tiesa man dar nustate, kad kakle ant stuburo yra daug atmazgu....sako uzspaudzia kraujagisles ir smegenis negauna pakankamai deguones...tai turetu monolisto proceduras kazkokias taikyti, galima pades rolleyes.gif
P.S. o del tos sirdies neurozes kokiu vaistu israse? Ar tiesio maziau nervuotis unsure.gif

Man atrodo geriausias variantas yra jums kaip Kaunietei nueit pas prof. Vaitku i klinikas turint visus tyrimus. Tikrai profesionaliausios konsultacijos, kiek teke pas ivirius neurologus lankytis.
Man keista del to dopegito? O kam ji tada gert? Jei buna tokie negerumai. Yra tkrai du geri vaistai betalock ir propranalolis nuo spaudimo ir kartu nuo migrenos skiriami. Reikia gert kas dien. Sunormalizuoja spaudima ir migrena suvaldo kuriam laikui.
O del kardio neurozes, tai gali but ivairiai - vieniems skauda,kitiems maudzia sirdi. Bet tiksliai tai tik kardiologas pasakytu.
O jums kompiuterine tomograma ar magnetinis rezonansas darytas galvos kraujagysliu? Nes tai pagrindinis tyrimas, plius kaklo kraujagisliu ehoskopija. Su sitias tyrimais pasirodyt prof. Vaitkui ir aisku jei prireiktu ir pas kardiologa reiktu nukeliaut.
Man kardiologas vaistus skyre mazinancius sirdies ritmo daznuma ir nuo spaudimo, plius magni ir kali.
Atsakyti
as pastebejau,tam reikalui ir kalendoriukus turiu viena migrenai kita menesinem,ir ka migrena man sutampa su jom,pirma diena menesiniu ir migrena,na jei neisgeriu vaistu tai trys dienas atsikankinu su migrena jei laiku praeina greitai,naudoju Cinie,israse kompensuojamas.Buna kad kartais skauda ir menesiniu pabaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Ainytė @ 2013 03 25, 23:07)
Man atrodo geriausias variantas yra jums kaip Kaunietei nueit pas prof. Vaitku i klinikas turint visus tyrimus. Tikrai profesionaliausios konsultacijos, kiek teke pas ivirius neurologus lankytis.
  Man keista del to dopegito? O kam ji tada gert? Jei buna tokie negerumai. Yra tkrai du geri vaistai betalock ir propranalolis nuo spaudimo ir kartu nuo migrenos skiriami. Reikia gert kas dien. Sunormalizuoja spaudima ir migrena suvaldo kuriam laikui.
  O del kardio neurozes, tai gali but ivairiai - vieniems skauda,kitiems maudzia sirdi. Bet tiksliai tai tik kardiologas pasakytu.
  O jums kompiuterine tomograma ar magnetinis rezonansas darytas galvos kraujagysliu? Nes tai pagrindinis tyrimas, plius kaklo kraujagisliu ehoskopija. Su sitias tyrimais pasirodyt prof. Vaitkui ir aisku jei prireiktu ir pas kardiologa reiktu nukeliaut.
  Man kardiologas vaistus skyre mazinancius sirdies ritmo daznuma ir nuo spaudimo, plius magni ir kali.

Dopegita ginekologe sake gert, nes pirmas priepolis buvo iskart grizus is gimdymo namu...sake màitinanciom tik ji galima...o maitint baigiau tik pries 1.5 menesio...nuo to laiko tai priepoliai vos ne kas savaite doh.gif
Kaklo kraujagisliu echoskopija rytoj daris...as pas Vaideli lankausi, t.y. tik 1kart buvau, poryt eisu vel....ziuresim ka sakis
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 26, 21:54)
Dopegita ginekologe sake gert, nes pirmas priepolis buvo iskart grizus is gimdymo namu...sake màitinanciom tik ji galima...o maitint baigiau tik pries 1.5 menesio...nuo to laiko tai priepoliai vos ne kas savaite doh.gif
Kaklo kraujagisliu echoskopija rytoj daris...as pas Vaideli lankausi, t.y. tik 1kart buvau, poryt eisu vel....ziuresim ka sakis

Man po gimdymo irgi dopegita dave. O is karto po ligonines daktras liepe nueit pas seimos gydytoja. Ji ir israse betaloka. Ji buten galim maitinanciom. Ji pradejus gert, metus gyvenau 7 danguj. Po to palaipsniui drauge migrena sugrizo, nes organizmas priprato prie sito vaisto.
Nustojus maitint, hormonai ima persitvarkyt ir daryt savo juoda darba, t.y. kelt galvos skausms.
Jei einat pas prof. Vaitku, tai tikrai turetu pritaikyt gydyma. Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
O man migrenos priepuolius iššaukė įdėta spiralė MIrena. Be spiralės negaliu,nes galiu mirtinai nukraujuoti, o ji adaptavosi tik per 7 maždaug mėnesius...bet per juos tai supratau, kas yra galvos skausmas ir PONIA MIGRENA sad.gif doh.gif 2 kartus į priėmimo skyrių važiavau, nes maniau, kad išvirsiu nuo galvos skausmo....mirgejimo akyse ir t.t. spaudima jau bijodavau matuotis, nes spranda iskart itverdavo skausmas.....
Taigi, migrena bent jau man buso iššaukta grynai hormoninių svyravimų, taigi nenuostabu, kad tai galite susieti su menesiniu ciklu ar pan.
Dabar priepuoliu beveik nebuna, o jei tik pajuntu, kad jau kazkas vyksta - citramona geriu iskart, nieko nelaukdama....ir viskas nurimsta.
Laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainytė @ 2013 03 27, 07:48)
Man po gimdymo irgi dopegita dave. O is karto po ligonines daktras liepe nueit pas seimos gydytoja. Ji ir israse betaloka. Ji buten galim maitinanciom. Ji pradejus gert, metus gyvenau 7 danguj. Po to palaipsniui drauge migrena sugrizo, nes organizmas priprato prie sito vaisto.
Nustojus maitint, hormonai ima persitvarkyt ir daryt savo juoda darba, t.y. kelt galvos skausms.
Jei einat pas prof. Vaitku, tai tikrai turetu pritaikyt gydyma. Sekmes jums  4u.gif

O as iki siol niekur nesikreipiau...ne iki saves buvo, iskentedavau priepolius ir tiek...tik, kai jau pradejo sirdi skaudeti, tai susirupinau, ta proga visus galus dabar cekinu... siandien dare kaklu kraujagysliu echoskopija, nieko blogo nerado, akiu gyd. Ir nieko nerado...ziuresim, ka sakis rytoj Vaidelis....
As tai ir tikiuosi, kad cia nustojus maitinti, hormonai kinta, del to taip daznai priepoluai....kai stabilizuosis, tai priepuoliai bus retisni....
Atsakyti