Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(vilkra @ 2012 07 16, 21:09)
Mano dukrai panašiai verysad.gif .. Jei spėjam žvakutę panaudoti pačioj pradžioj- dar pusė bėdos- jei nespėjam... doh.gif  O ibufeną- žvakutes naudojat? nes maiškei naudojam paracetamolį 500... Žinoma, ji vyresnė beveik 10 metų.

zvakute paracetamoli 250 sake, bet puse jo susyla isbega, ir ibufeno 200 bet nevisada padeda, mums seimos gyd nospa leisdavo, bet kai vakar pakliuvom i ligonine budinti vaiku gyd, pasake kad prie migrenos jokios nospos negali but leidziamos, vat tai tau, tai ka musu gyd nezino sitoir dar pablogina situacija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 17 liepos 2012 - 07:19
QUOTE(GITALE @ 2012 07 17, 08:16)
zvakute paracetamoli 250 sake, bet puse jo susyla isbega, ir ibufeno 200 bet nevisada padeda, mums seimos gyd nospa leisdavo, bet kai vakar pakliuvom i ligonine budinti vaiku gyd, pasake kad prie migrenos jokios nospos negali but leidziamos, vat tai tau, tai ka musu gyd nezino sitoir dar pablogina situacija

paklauk, mums dar vienus geriamus rekomendavo- nubėgsiu pažiūrėti...

Cerucal ..pusė tabletės, arba pusė maišiuko miltelių. Bet čia tik priepuolio pradžioj, kol nėra pykinimo...

o keliais postais aukščiau yra nuoroda į natūralias palengvinančias priemones. man patiko imbieras...Jis gi mažina pykinimą.

O kaip tavoji , daug skysčių geria, nes aš su saviške tai kariavau dėl gėrimo. Dabar lyg ir pati prisimena karts nuo karto gerti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 17 liepos 2012 - 07:30
QUOTE(vilkra @ 2012 07 17, 09:23)
paklauk, mums dar vienus geriamus rekomendavo- nubėgsiu pažiūrėti...

Cerucal ..pusė tabletės, arba pusė maišiuko miltelių. Bet čia tik priepuolio pradžioj, kol nėra pykinimo...

o keliais postais aukščiau yra nuoroda į natūralias palengvinančias priemones. man patiko imbieras...Jis gi mažina pykinimą.

O kaip tavoji , daug skysčių geria, nes aš su saviške tai kariavau dėl gėrimo. Dabar lyg ir pati prisimena karts nuo karto gerti.

Kariaujam su gerimu, i darzeli dedavau vandenuko buteliuka ir liepdavau isgert, nes kitaip is krano jei gert tai pamirsta, veziau net vega tesa daryt, tai buvo ptirase zirniuku nuo skausmo, streso, nervu, , lasiuku nuo pykinimo,... nu gal kazkiek geriau buvo arba isitikinimas buvo, dabar vel uzejo, o cerukali geriam bet nepadeda jis mums... gyd minejo ir mums imbierines tabletes, bet galvoju toks cerukalis nepadeda ar imbieras pades?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 07 17, 09:50)
Kariaujam su gerimu, i darzeli dedavau vandenuko buteliuka ir liepdavau isgert, nes kitaip  is krano jei gert tai pamirsta, veziau net vega tesa daryt, tai buvo ptirase zirniuku nuo skausmo, streso, nervu, , lasiuku nuo pykinimo,... nu gal kazkiek geriau buvo arba isitikinimas buvo, dabar vel uzejo, o cerukali geriam bet nepadeda jis mums... gyd minejo ir mums imbierines tabletes, bet galvoju toks cerukalis nepadeda ar imbieras pades?

Aš mąstau gryno imbiero duoti pakramtyti-bent jau mažiau kitur kenks nei cheminiai vaistai.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 17, 09:53)
Aš mąstau gryno imbiero duoti pakramtyti-bent jau mažiau kitur kenks nei cheminiai vaistai.. unsure.gif

g.gif aš pirkau imbierinių cukatų ar kaip ten kur imbieras sudžiovintas saldus - tai to pakramtau ir kai negeumai ant galvos užgriūna ir kai gerklė, tai nesakyčiau kad nėra poveikio, o vat cerukalis - ti jis nuo pykinimo-vėmimo man regis.
Man migrena nuo 12 metų prasidėjus, tai jokių vaistų nebuvo normalių apart citramono ir analgino ir tėvai netikėdavo kad galva skauda, atseit dirbt tingiu doh.gif
o kaip į maistą reaguoja? Gal yra kas iššaukia? 4u.gif

oi prisiminiau man dar padeda vaikiškas tas sirupėlis ibufenas šaukščiuką išgeriu (nors pagal svorį ten tai man jaučiu tą buteliuką ant sykio reiktų blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutė: 17 liepos 2012 - 10:40
QUOTE(Lutė @ 2012 07 17, 11:39)
g.gif aš pirkau imbierinių cukatų ar kaip ten kur  imbieras sudžiovintas saldus - tai to pakramtau ir kai negeumai ant galvos užgriūna ir kai gerklė, tai nesakyčiau kad nėra poveikio, o vat cerukalis - ti jis nuo pykinimo-vėmimo man regis.
Man migrena nuo 12 metų prasidėjus, tai jokių vaistų nebuvo normalių apart citramono ir analgino ir tėvai netikėdavo kad galva skauda, atseit dirbt tingiu  doh.gif
o kaip į maistą reaguoja? Gal yra kas iššaukia? 4u.gif

oi prisiminiau man dar padeda vaikiškas tas sirupėlis ibufenas šaukščiuką išgeriu (nors pagal svorį ten tai man jaučiu tą buteliuką ant sykio reiktų blush2.gif )

aš įtariu, kad šokoladas tai tikrai prideda skausmo. paskutinį kartą merginai iš vakaro uošvis leido "pasismaginti" ( kaip gi tėvai baisūnai mergaitei saldumynus riboja)-tai gavo neribotą kiekį šokoladinių saldainių ir vos ne pusę dėžutės "rafaelo". Uošviui nuo manęs kliuvo. O jis- o jūs nesakėt, kad negalima. Blyn, sakau- o kur jūsų protas- sveikam suaugusiam tokiais kiekiais saldumynų nesveika- o čia vaikui.. box.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 17, 10:44)
aš įtariu, kad šokoladas tai tikrai prideda skausmo. paskutinį kartą merginai iš vakaro uošvis leido "pasismaginti" ( kaip gi tėvai baisūnai mergaitei saldumynus riboja)-tai gavo neribotą kiekį šokoladinių saldainių ir vos ne pusę dėžutės "rafaelo". Uošviui nuo manęs kliuvo. O jis- o jūs nesakėt, kad negalima. Blyn, sakau- o kur jūsų protas- sveikam suaugusiam tokiais kiekiais saldumynų nesveika- o čia vaikui.. box.gif  bash.gif

Man juodas šokoladas (ir bet kokie kepiniai su dideliu kakavos kiekiu) tikrai iššaukia migreną. Bet galiu valgyti pienišką ir baltą.
Atsakyti
tai reik skaityti etiketes, kad be jokių kakavos pėdsakų būt produktai doh.gif g.gif nors realiai man nežinau nėra kad vien šokoladas, man atrodo jog man sukelia apsiėdimas saldumynų, vakar tašijau ir lazdyno riešutus šokolade ir chalva ėjo trąson, šiandi kaip galva tarpdury suspausta doh.gif ir daryk ką nori - tai dariau gėriau tablietką ir pamiegojau, gerai kai db maojhi viršininkė didesnė tai pamiegot nors galiu viena akim, o kai cypsė buvo doh.gif tai vien nuo minties kad nepamiegosiu galva skaudėdavo g.gif

dar esu bandžius triptan ir triptan forte gerti, man efektas buvo mėn, po to tūrėjau daryti pertrauką ir dar magnezija su B grupės vitaminais efektas - 8 mėn thumbup.gif po to darbas įtampa ir šabakšt prie to pačio
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 07 17, 12:38)
tai reik skaityti etiketes, kad be jokių kakavos pėdsakų būt produktai  doh.gif  g.gif nors realiai man nežinau nėra kad vien šokoladas, man atrodo jog man sukelia  apsiėdimas saldumynų, vakar tašijau ir lazdyno riešutus šokolade ir chalva ėjo trąson, šiandi kaip galva tarpdury suspausta  doh.gif ir daryk ką nori - tai dariau gėriau tablietką ir pamiegojau, gerai kai db maojhi viršininkė didesnė tai pamiegot nors galiu viena akim, o kai cypsė buvo  doh.gif tai vien nuo minties kad nepamiegosiu galva skaudėdavo  g.gif

dar esu bandžius triptan ir triptan forte gerti, man efektas buvo mėn, po to tūrėjau daryti pertrauką ir dar magnezija su B grupės vitaminais efektas - 8 mėn  thumbup.gif po to darbas įtampa ir šabakšt prie to pačio

mano mergina pati atsisakė fermentinio sūrio, kurį laaaabai mėgo. Saldumynus leidžiu tik ryte. o ji pati vis klausia ar to man galima, ar anas nepakenks. O ar aš galiu viską žinoti... Serbentus leidžiu laisvai valgyti, arbūzą pristabdžiau.. Jos skausmai būna tik ryte, tai vakare jokių neaiškių produktų schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Rytais vadeles atleidžiu.
O pati su siaubu galvoju apie ateitį.... kaip bus su mokykla? dabar tai namie sėdžiu kol mažoji 2 metukų nesulaukė. O po to? Ar nepradės mano gudruolė piknaudžiauti? O jei nepradės,- tai kaip kas antrą savaitę pažymas nešti? Ar vienos su diagnoze pakaks? O kai dirbti ims-Darbe nepasakysi- šiandien neateisiu- galvą skauda... O tokiam stovyje darbe irgi nepasirodysi.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 17, 15:17)
mano mergina pati atsisakė fermentinio sūrio, kurį laaaabai mėgo. Saldumynus leidžiu tik ryte. o ji pati vis klausia ar to man galima, ar anas nepakenks. O ar aš galiu viską žinoti... Serbentus leidžiu laisvai valgyti, arbūzą pristabdžiau.. Jos skausmai būna tik ryte, tai vakare jokių neaiškių produktų schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Rytais vadeles atleidžiu.
  O pati su siaubu galvoju apie ateitį.... kaip bus su mokykla? dabar tai namie sėdžiu kol mažoji 2 metukų nesulaukė. O po to? Ar nepradės mano gudruolė piknaudžiauti? O jei nepradės,- tai kaip kas antrą savaitę pažymas nešti? Ar vienos su diagnoze pakaks? O kai dirbti ims-Darbe nepasakysi- šiandien neateisiu- galvą skauda... O tokiam stovyje darbe irgi nepasirodysi.. doh.gif

4u.gif migrena linkusi keistis, man sunkiausia buvo nuo 20-25 skaudėjo baisiai, net labai baisiai, ir vos ne kas dien na ketvirtadienį pradėdavo antradienį baigdavosi, trečiadienį laisva ir vėl ura, taip kelis mėn, tada ir mokiaus ir dirbau, o db man nežinau tas skausmas, skauda bet kenčiamas, būna kad užeina tamsa ant akių doh.gif bet manau viskas dar keisis, gal hormonams kintant kis ir ligos eiga, o gal jai kokia alerginė migrena, gal įtampinė, o gal spazminiai skausmai, o gal net “nuversto nuo sosto karaliaus“ sindromas, kaip realiai vadinas nežinau, bet ji didelė pas jus, o sesė (kiek supratau, kad ne brolis 4u.gif ) maža, gal tas įtakos tūrėjo g.gif
manau db nesupanikuot ir prisimint maždaug kada dėl ko... Kaip pvz man įtampiniai-stresiniai skausmai, dar orai įtakoja - karštis ir važiavimas automobiliu (man vestibiuliarinis nedirb) g.gif tai va tokių stengiuos vengt ir gyvenu 4u.gif

pamatysite viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 07 17, 15:38)
4u.gif migrena linkusi keistis, man sunkiausia buvo nuo 20-25 skaudėjo baisiai, net labai baisiai, ir vos ne kas dien na ketvirtadienį pradėdavo antradienį baigdavosi, trečiadienį laisva ir vėl ura, taip kelis mėn, tada ir mokiaus ir dirbau, o db man nežinau tas skausmas, skauda bet kenčiamas, būna kad užeina tamsa ant akių  doh.gif bet manau viskas dar keisis, gal hormonams kintant kis ir ligos eiga, o gal jai kokia alerginė migrena, gal įtampinė, o gal spazminiai skausmai, o gal net “nuversto nuo sosto karaliaus“ sindromas, kaip realiai vadinas nežinau, bet ji didelė pas jus, o sesė (kiek supratau, kad ne brolis 4u.gif ) maža, gal tas įtakos tūrėjo  g.gif
manau db nesupanikuot ir prisimint maždaug kada dėl ko... Kaip pvz man įtampiniai-stresiniai skausmai, dar orai įtakoja - karštis ir važiavimas automobiliu (man vestibiuliarinis nedirb) g.gif tai va tokių stengiuos vengt ir gyvenu 4u.gif

pamatysite viskas bus gerai mirksiukas.gif

Tikiuosi, kad viskas bus gerai.

tarp kitko- mano liūtukės nuo sosto nenuversi taip lengvai... lotuliukas.gif O ir sesės ji labai laukė ir norėjo, ir dabar (Tfu tfu tfu) šauniai sekasi joms bendrauti.

Aš labiausiai linkusi "kaltinti" hormonus (paauglystė jau žengia) ir pabaigtą epilepsijos gydymą... tipo vieną bėdą išaugom- kita atėjo...
Atsakyti
Man praeita karta Cinne tabletes padejo - jos tikriausiai pigiausios is triptrantu klases.... ir salutinio poveikio jokio nebuvo smile.gif
Atsakyti