Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Man tai atrodo cia jau vyksta savotiskos varzybos - kas ka idomiau sugalvos ar isras doh.gif neseniai perskaiciau kad pasirodo cesnakas ir svogunas yra didelis blogis, beveik prilygsta nuodui lotuliukas.gif
Atsakyti

o man atrodo, kad kai kas turi daugybe laiko serialams žiūrėti, bet tik ne pasidomėti kas ir kaip ten pas jį veikia organizme. Žmogus, norintis pasveikti ir nepriklausyti nuo vaistinių ar medikų, apie savo problemas turi žinoti/domėtis daugiau nei daktarai.
Migrena yra vieno medžiagų apykaitos sutrikimo(katabolinio-disaerobinio) simptomas. Kaip ir kitos autoimuninės bėdos.

Ląstelės fermentinės reakcijos greitėja, kartu didėja deguonies bei maisto medžiagų patekimas į ląstelę ir energija daugiausiai gaminama, panaudojant aktyviąsias deguonies formas. Problema yra ta, kad deguonies patenka žymiai daugiau ir reakcijų greičiai yra tokie dideli, kad jos oksiduoja visas iš eilės pasitaikančias molekules, ne tik maisto medžiagas, ir gamina laisvuosius radikalus. Kartu dėl lengvesnio pasišalinimo iš ląstelės, laisvieji radikalai nevaldomai oksiduoja ir tarpląstelinėje terpėje esančias molekules. Ląstelės šarmėja, tarpląstelinis skystis yra organizmo rūgštinamas, kad kompensuotų tą pokitį. Organizmas kartu išderina ir sisteminį lygį, tai sukelia hormonų disbalansus. Toks ląstelinio, tarpląstelinio ir sisteminio lygių pakitimas, organizmui bandant viską sureguliuoti, sukelia šiuos simptomus:

• energijos trūkumas
• kolitas ir kitos žarnyno problemos
• viduriavimas
• tulžies problemos
• alerginis jautrumas
• nemiga
• glikemijos (gliukozės koncentracijos kraujyje) problemos
• kraujo lipidų nukrypimai
• sąnarių skausmai, artritas (ypač reaumatoidinis)
• jungiamojo audinio nykimas
• įtempti nervai, nerimas
• depresija
• migreninis galvos skausmas
• galvos svaigimas

Disaerobiniam disbalansui nevaldomai didėjant išsivysto autoimuniniai susirgimai (pavyzdžiui: vilkligė, reumatoidinis artritas, žvynelinė, baltmė, išsėtinė sklerozė), Parkinsono liga, raumenų distrofija, tuberkuliozė.

Šio disbalanso atveju organizmo ląstelių membranose dominuoja riebiosios rūgštys. Todėl bet koks tolesnis jų pakliuvimas į organizmą(su aliejais) tik blogins situaciją ir daugins simptomų- kuriuos šiuolaikinė medicina įvardija ligomis ir kiekvienai ligai suranda atskirą vaistą, šiek tiek palengvinantį tolesnį egzistavimą. O kadangi priežastis (disbalansas) lieka nepašalinta, dažną susirgusį kokia autoimunine liga, po kurio laiko aplanko ir dar kitos.
Ir jos paskelbiamos neišgydomomis... nes jų ir nereikia gydyti. Pakanka atstatyti balabsą- pakeisti mitybą, nutraukti produktų su įvairiais aliejais vartojimą, o jų padarytai žalai atstatyti vartoti sočiuosius riebalus.
O dėl svogūno ir česnako- tai reikėtų žinoti, kad visas maistas, vitaminai, papildai ar vaistai gali būti anabolikai ar katabolikai. Svogūnas ir česnakas yra katabolikai ir juos nuolat vartojant katabolinį disbalansą tik gilins, todėl migrena irgi reikšis labiau. Užtat anabolikams jie puikiai tinka.

P.S kažkada aš irgi daug laiko atidaviau serialams mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 02 rugpjūčio 2012 - 14:54
QUOTE(" voresta " @ 2012 08 02, 16:52)
o man atrodo, kad kai kas turi daugybe laiko serialams žiūrėti, bet tik ne pasidomėti kas ir kaip ten pas jį veikia organizme. Žmogus, norintis pasveikti ir nepriklausyti nuo vaistinių ar medikų, apie savo problemas turi žinoti/domėtis daugiau nei daktarai.
Migrena yra vieno medžiagų apykaitos sutrikimo(katabolinio-disaerobinio) simptomas. Kaip ir kitos  autoimuninės bėdos.
Šio disbalanso atveju organizmo ląstelių membranose dominuoja riebiosios rūgštys. Todėl bet koks tolesnis jų pakliuvimas į organizmą(su aliejais) tik blogins situaciją ir daugins simptomų- kuriuos šiuolaikinė medicina įvardija ligomis ir kiekvienai ligai suranda atskirą vaistą, šiek tiek palengvinantį tolesnį egzistavimą.  O kadangi priežastis (disbalansas) lieka nepašalinta, dažną susirgusį  kokia autoimunine liga, po kurio laiko aplanko ir dar kitos.
Ir jos paskelbiamos neišgydomomis... nes jų ir nereikia gydyti. Pakanka atstatyti balabsą- pakeisti mitybą, nutraukti produktų su įvairiais aliejais vartojimą, o jų padarytai žalai  atstatyti vartoti sočiuosius riebalus.
O dėl svogūno ir česnako- tai reikėtų žinoti, kad visas maistas, vitaminai, papildai ar vaistai gali būti anabolikai ar katabolikai. Svogūnas ir česnakas yra katabolikai ir juos nuolat vartojant katabolinį disbalansą tik gilins, todėl migrena irgi reikšis labiau. Užtat anabolikams jie puikiai tinka.

P.S kažkada aš irgi daug laiko atidaviau serialams  mirksiukas.gif

Jei cia buvo taikyta man tai visu pirma nesate tokia baisiai originali, kiekvienas gali ilysti i SM nario zinutes ir daryti subjektyvias isvadas, tam daug sugebejimu nereikia cool.gif o antra manes visiskai nepazistate, neturite ne menkiausio supratimo kuo as domiuosi sveikatos srityje biggrin.gif
na ir trecia, siame skyrelyje merginos ateina pasiguosti, pasitarti, tad jums vertetu tiesiog pateikti info jei jau jos turit (ka dauguma ir daro), o mes jau pacios nuspresim kuo tiketi ir kuo ne, prievarta nieko neirodysit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfekta: 02 rugpjūčio 2012 - 15:29
QUOTE(" voresta " @ 2012 08 02, 15:52)

Migrena yra vieno medžiagų apykaitos sutrikimo(katabolinio-disaerobinio) simptomas. Kaip ir kitos  autoimuninės bėdos.

Laba diena,

visų pirma- tai gali būti viena iš daugelio galimų migreno priežaščių... Antra, mano merginos atveju, perkračiau visą mūų meniu- ir tikrai nenustačiau jokio augalinių riebalų- gyvulinės kilmės riebalų disbalanso

Ir trečia- labai jau dažnai internetinės informacijos kertasi- gerkit daug vandens- negerkit daug vandens, sviestas nuodai- sviestas panacėja nuo visų ligų, skiepai- mirtinas pavojus- tik skiepai išgelbės žmoniją...Ir t.t ir pnš. Nepatinka man kraštutinumai schmoll.gif ...
Atsakyti
informaciją reikia atsirinkinėti, ir nemanyti, kad populiariausi portalai skubės jums pateikti pačią pačiausią . Aš irgi ilgai aklai braidžiau interneto pievose. Skaičiau bandžiau, lyginau, tikrinau. Tik, kai remdamasi homosanitus.lt informacija sugebėjau nustatyti vyrui cukraus problemas kraujyje (irgi tas pat disaerobinis disbalansas), kai pasinaudodami jame skelbiama informacija tas problemas pašalinome be jokių vaistų , tik pakeitę mitybą, dabar abu neturim jokių sveikatos problemų, todėl drąsiai galiu sakyti, kad ta informacija yra tikrai patikima

perkračiau visą mūsų meniu- ir tikrai nenustačiau jokio augalinių riebalų- gyvulinės kilmės riebalų disbalanso

nevalgo jokio parduotuvių maisto? jame pilna augalinių aliejų- sausainiuse, duonoje bandelėse, traškučiuose, leduose, majoneze, margarine.
Vaikas nepatiria jokio stresų?
Iš kur ima lietis tokia „laimė“ ant mūsų galvų? O gi jas gamina pats organizmas kaip atsaką į nudegimus (nuo saulės irgi), lūžius, traumas, žaizdas, ksenobiotikus (blogų įpročių produktus ir, ypatingai, vaistinius preparatus) ir apskritai į bet kurios rūšies šoką, įskaitant ir emocinį, psichologinį. O kam gi organizmas tai daro? O gi tai, brolyčiai ir sesutės, organizmo pastangos kovoje už išgyvenimą – kraštutinė priemonė pritraukti maksimalų deguonies – universalaus ir nepakartojamo savo veikimu energijos tiekėjo ir detoksikatoriaus, kiekį į pažeistą/atakuotą organizmo vietą.

Manau nereikia ypatingo intelekto, kad suprasti, jog visos tokios (autoimuninės) būsenos labai pablogėja ir paaštrėja, kai į organizmą patenka visų rūšių aliejai (ypač kenksmingi šiuo atveju kepti aliejai ir žuvų taukai – beveik konjugatai) ir trūksta amino rūgščių, tai yra baltyminio maisto, konkrečiai – mėsos.
Gali kilti klausimas: na, bet keptą valgo visi ir traumuojami visą gyvenimą daugelis, bet suserga autoimuninėmis ligomis juk ne visi? Atsakymas paprastas: žmogaus organizme, kuriame normaliai dirba antinksčiai, konjuguotos riebiosios rūgštys laiku neutralizuojamos atitinkamais hormonais ir pašalinamos iš organizmo. Organizme, kuriame yra nenormali antinksčių veikla (išsekimas arba kokybinis neadekvatumas), konjuguotos riebiosios rūgštys egzistuoja labai ilgai!

Pas kuriuos žmones antinksčių turinys išsekęs? Pas žmones, kurie gyvena nuolatinėje chroniškoje streso  būsenoje (kareiviai, verslininkai, politikai ... nevardinsiu, patys žinote), dažnoje psichinėje įtampoje (vaikai iš asocialių šeimų, rūkoriai, alkoholikai, narkomanai ir kt.), pas tuos, kurie nepilnaverčiai maitinasi (vegetarai, badaujantys, dietos su sumažintu baltymų kiekiu ir t.t.) ir blogai save atstato po krūvių (fizinio ir psichinio nuovargio, egzaminų, sesijų ir t.t.). Jau neminint sirgimų sunkiomis ligomis ir traumų.
Atsakyti

bigsmile.gif o tai jau atrasta nuo ko kyla migrena??? wow bigsmile.gif kam nobelio premija uz sita geri teiks? vienareiksmiskai teigti kad kyla butent nuo to tikrai negalima. migrena isprovokuoja labai daug dalyku, ir juos kiekvienas zmogus turi atsirinkti individualiai.
o pasitikieti kazkokiu vienu portalu irgi nedrisciau. nes cia lygiai tas pats, kad teigciau jog skaiciau SM ta ir ta ir tai yra grynu gryniausia tiesa ir ne kitaip. apie migrena tu "tiesu" yra prirasyta milijonai. vienam zmogui tinka vieni pozymiai, kitam kiti. del to ir nera dar suprantama nuo tiksliai kyla tie migrenos priepoliai.
as pvz to aliejaus naudoju labai minimaliai. valgau daaaaug mesos ir naturalias darzovytes, taciau migrenos priepoliu turiu labai daug.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 08 01, 21:53)
Visas gyvenimas- lėtinė mirtis.. jei jau taip galvoti...

Pritariu thumbup.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(perfekta @ 2012 08 02, 09:16)
Man tai atrodo cia jau vyksta savotiskos varzybos - kas ka idomiau sugalvos ar isras doh.gif neseniai perskaiciau kad pasirodo cesnakas ir svogunas yra didelis blogis, beveik prilygsta nuodui lotuliukas.gif

Čia tai naujiena.. tegu nuodija .. bet šito skanaus reikalo net nesiruošiu atsisakyti biggrin.gif seneliai nuolat vartodavo iki gyvendavo virš 80 metų.. o dabar nuodas biggrin.gif
Papildyta:
O kas dėl aliejų.. jo vartojau ir prieš migreną .. ir dabar kai išlaku savo 2.5 ltr vandens per dieną .. ir patenkinta sau nebejaučiu jokių galvos skausmų KOL KAS.. smile.gif taip kad jei jums jo nevartojimas padeda - puiku.. smile.gif kiekvienas randa sau išeitį iš padėties.. vieni vaistais, kiti vandeniu.. treti - be aliejaus.. svarbiausia - kad padėtų smile.gif Kaip kažkas ir minėjo.. čia tik dalinamės savo patirtim smile.gif
Atsakyti
o man atrodo, kad kai kas turi daugybe laiko serialams žiūrėti, bet tik ne pasidomėti kas ir kaip ten pas jį veikia organizme.

g.gif na ka qi noriu ir žiūriu ir ką - nuo to migrena kyla, kad tuo metu žiūriu, o ne ieškau kame bėdos? g.gif
man pvz nuo karščio, ti ką man db į arktį traukti? Aš pvz alergiška daugeliui dalykų, bet jų nevalgydama nuo jos nepabėgu, o kai kadu man jos nebūna, o aš darau tai nuo ko kitą syk ji išsišaukia, mano cukrus, hemaglobinas, cholesterolis, spaudimas, svoris ir ūgis normalūs ... tep kad reikėjo pradėti pasisakymą: merginos o gal tas kam nrs tinka?

QUOTE(13 @ 2012 08 02, 20:01)
*patenkinta sau nebejaučiu jokių galvos skausmų KOL KAS.. smile.gif

**kiekvienas randa sau išeitį iš padėties.. vieni vaistais, kiti vandeniu.. treti - be aliejaus.. svarbiausia - kad padėtų smile.gif Kaip kažkas ir minėjo.. čia tik dalinamės savo patirtim smile.gif

*nu kaip faina, mažum ilgam apleis
** drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2012 08 02, 21:24)

Niu būtų šaunu, jei taip čia visam laikui smile.gif Bet kolkas be tablečių iš namų neinu .. nenoriu rizikuot.. dar tik mėnuo su trupučiu .. smile.gif Bet jei ir toliau taip - bus puiku ir ramu.. o ne nuo kiekvieno svaigimo galvot, kad va va jau prasideda bjaurybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 08 02, 21:41)
Niu būtų šaunu, jei taip čia visam laikui smile.gif Bet kolkas be tablečių iš namų neinu .. nenoriu rizikuot.. dar tik mėnuo su trupučiu .. smile.gif Bet jei ir toliau taip - bus puiku ir ramu.. o ne nuo kiekvieno svaigimo galvot, kad va va jau prasideda bjaurybė smile.gif

O čia negali Tavo atveju susiję ir su tuo, kad esi jauna mamytė? gal dar ir maitini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 02 rugpjūčio 2012 - 21:00
QUOTE(vilkra @ 2012 08 02, 21:50)
O čia negali Tavo atveju susiję ir su  tuo, kad esi jauna mamytė? gal dar ir maitini?

Maitinau, deja, labai trumpai.. sad.gif sako, būna nuo pervargimo, bet mano mažytė miega visą naktį, turiu nemažai pagalbininkų.. tai poilsio sočiai .. dar vienas iš variantų .. gal didelį svorį priaugau, o po gimdymo staigiai bent 10 kg nukrito.. bet užeidavo ir prieš gimdymą.. ir nėštumo pradžioje.. nelabai ir tiksliai žinau nuo ko.. bandau tą vandenį gerti.. ir kolkas padeda.. gal kai grįšiu į vėžes.. svorį ir t.t. gal viskas ir pasibaigs, negali žinoti.. nors keletą kartų dar ir mokykloje.. po to per studijas yra buvę... nenuolatiniai, bet pasitaikydavo.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 08 03, 10:09)
Maitinau, deja, labai trumpai.. sad.gif sako, būna nuo pervargimo, bet mano mažytė miega visą naktį, turiu nemažai pagalbininkų.. tai poilsio sočiai .. dar vienas iš variantų .. gal didelį svorį priaugau, o po gimdymo staigiai bent 10 kg nukrito.. bet  užeidavo ir prieš gimdymą.. ir nėštumo pradžioje.. nelabai ir tiksliai žinau nuo ko.. bandau tą vandenį gerti.. ir kolkas padeda.. gal kai grįšiu į vėžes.. svorį ir t.t. gal viskas ir pasibaigs, negali žinoti.. nors keletą kartų dar ir mokykloje.. po to per studijas yra buvę... nenuolatiniai, bet pasitaikydavo.. smile.gif

man dukros gydytoja minėjo, kad hormonų pertvarkos arba padeda arba labai suaktyvina skausmus. Dukrai- aškiai suaktyvino.. beja, gal kuri bandėt lauro lapus užplikyti vandeniu ir tą užpilą gurkšnoti?
Atsakyti