Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas

QUOTE (Dobšiukas @ 2004 07 15, 10:48)
Nors mūsuose nėra priimta, bet senelių namai ar slaugos namai tikrai yra didelis išsigelbėjimas. Teko būti Norvegijoj senelių namuose ir ne vienuose, aišku,priežiūros lygis ir juose priklauso nuo mokamų pinigų kiekio, bet tai jų kultūroje yra priimtina. Senas žmogus nenori būti našta savo vaikams. Aišku Lietuvoje senelių/globos/slaugos namų būklė apgailėtina, prsonalo darbo kokybė irgi nelabai superinė, bet kartais tai būna vienintelė išeitis ir seniem tėvam, ir jų vaikam.
Mano močiutė heart.gif nebevaikšto, dienas ji leidžia gulėdama lovoje, skaitydama, megzdama, klausydamasi radijos, žr. TV...(ir nuo visos tos veiklos jai jau bloga), kiti šeimos nariai dirba sad.gif Ji ne vieną kartą yra sakius, kad visai norėtų į senelių namus ir nemato tame nieko bloga, smerktina ar peiktina. smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1089881381[[b]*Dobšiukas rgetime] [/b]
CArmen, o slaugos ligoninės limitas metams jau išnaudotas g.gif Mamytę galėtų paguldyti į slaugos ligoninę 120 d. (limitas visiems metams, gali visų dienų ir neduoti iš karto), tuo metu ir mamytę gydys,ir tu pailsėsi.

va apie tokia situacija aš irgi pagalvoju(čia apie save)...aš tai norėčiau geriau tarp tokių pat bobulkų būti...pasišnekėtume apie ūkį ,bites,pasibartume gal....būti vienai nors ir savo namuose,man irgi būtų sunku
na gryžta visi po darbo,bet jie turi savo gyvenima, neprašysi gi ,kad ištisai prie tavo lovos sėdėtų...nežinau,nežinau..
Atsakyti
QUOTE (Carmen @ 2004 07 15, 10:56)
Dabar kaip tik ruošiasi ją kelti iš ligoninės į slaugos ligoninę, bet dėl poilsio tai jo aš jau nesitikiu nes jos būklė stabiliai kritiška. Atėjus į ligoninę kiekvieną dieną aš nežinau ką rasiu. Drebu dėl kiekvieno skambučio.

heart.gif heart.gif heart.gif stiprybės
Atsakyti
Sunku pasakyti, kas geriau. Mano mama jau keli metai karsina ant patalo gulincia savo mama (mano mociute). Tai yra TOKS MILZINISKAS darbas, kad kas su tuo nesusidure - neisivaizduos. Mano tevai dar dirba, tai samdo slauge, kuri ateina i namus ir buna, kol tevai darbe. Kol dar mociute buvo kazkiek samoninga ir vaiksciojo, slauges nesamdem. Bet dieve, kiek bedos budavo: bega is namu, atsidarius saldytuva i viena bliuda supjausto visa maista ir t.t. Zodziu silpnaprotyste. Mama siaubingai pavargdavo, nes po darbo dar turedavo antra darba namuose - vakare ir nakti priziureti mociute sad.gif Tada po ilgu svarstymu trims menesiams pagulde i slaugos namus. Mociutei vis labiau vystesi ta silpnaprotyste, bet dar vaiksciojo. Ir.... parkrito. Sunku pasakyti, ar nepriziurejo, ar paslydo... Bet tada skilo dubens kaulas, atgule ant patalo. Per senas zmogus, kad daryti operacija. Tada padare tyrimus, nustate, kad buvo istirpes dubens sanarys, todel ir taip anksciau ar veliau butu atgulus. Mama ilgai kaltino save, kad isveze mociute i tuos slaugos namus, kad ji pargriuvo, kad nebevaiksto sad.gif Parsivezem namo, nuo to laiko ateina slauge. Kita vertus, gal ir geriau, kai visiskai be proto ir nesiorientuojantis zmogus nevaiksto, nes tada butu dar sunkiau. Dabar jai reikalinda 100 procentine prieziura: pamaitinti, pasodinti, paguldyti, pakeisti pampersa, nuprausti ir t.t. Be to, nevaldanti saves zmogu yra labai sunku fiziskai kilnoti, pasodinti. Mamai skauda nugara. Gerai tik tiek, kad turi ta spec funkcine lova. Tuoj mama iseis i pensija, po poros menesiu, bet ji ir toliau samdys slauge, nes viena jau fiziskai nepajegia kilnoti mociutes. O reikia, nes atsiranda pragulos sad.gif Taigi.... Niekam nelinkeciau tokios senatves.... Nei tiems senukams, nei vaikams, kurie turi matyti tokia tevu senatve.... sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
As sutinku darbas milziniskas.....labai sunku pavargsti....Bet juk tai tavo mama tavo tetis ar senelis....kaip galima jo nepriziureti?Kas liecia man slaugiau as savo mociute, snekejo ji nesamones, ir slapimo nelaike, ir reikejo prie jos visa laika budet...Bet dabar prisimenu ir gera ant sirdies kad mes jos nepalikome kazkur seneliu namuose prie svetimu zmoniu svetimoje aplinkoje...
Atsakyti
QUOTE (melagele @ 2004 07 15, 19:09)
As sutinku darbas milziniskas.....labai sunku pavargsti....Bet juk tai tavo mama tavo tetis ar senelis....kaip galima jo nepriziureti?Kas liecia man slaugiau as savo mociute, snekejo ji nesamones, ir slapimo nelaike, ir reikejo prie jos visa laika budet...Bet dabar prisimenu ir gera ant sirdies kad mes jos nepalikome kazkur seneliu namuose prie svetimu zmoniu svetimoje aplinkoje...

kai kurie gal ir nori patys rūpintis savo tėvais (karšinti juos), bet daugeliui tai neleidžia finanasai, sėdėti namuose ir rūpintis. Jie priversti eiti į darbą, o ligonį palikti vieną be slaugos, o geriausiu atveju su ateinančia soc, darbuotoja, kuri irgi negali sėdėti visą dieną, o tik pora valandu su juo pabūti, t. y. apiprausti, pamaitinti, sutvarkyti pragulas ir viskas, nes daugiau niekam nelieka laiko
tokiu atveju senelių namai turi ir pliusų ir minusų
o samdyt žmogų irgi kainuoja, juk už ačiū nemanau ar kas sėdės
Atsakyti
Pamenu vienoj temoj mamos vienbalsiai sutiko, kad mažamečiams nederėtų stebėti mamos gimdymo, kad vaikų netraumuoti. Dabar kai pagalvoju, tai gimdymas, kur kas estetiškesnis vaizdelis, nei pragulų ir pūlių nusėtas , apsikakinęs senolio kūnas...Ir gimdymas netrunka tiek ilgai...
Kodėl vėl rašau šioje temoj? Ogi kažkaip prisiminiau vieną, dabar jau į ketvirtą dešimtį įkopusį vyruką. Jo mama keturioliką metų slaugė savo iš patalo nesikeliančią motiną. Tas vyrukas visuomet sakydavo, kad dreba kaip epušės lapas jei koks senolis kur gatvėj prisiartina- tipo jis užuodžia myžalų ir yrančio kūno, pūlių kvapą, nors tai ir visai valyvas senolis. Tiesiog vaikystėje į atmintį įsirėžę kvapai ir vaizdai, visam laikui sugadino jo santykius su senais žmonėmis. Jam su senoliais neįmanomas joks bendravimas.
Pamenu to vyruko žodžius: " Tauta stebisi, kai kaimuose bobutės ir diedukai žudomi už porą litų, bet mano gyvenime buvo tos laikas, kai norėjau pasiimt beisbolo lazdą ir eit dubasint tų diedukų išvis už dyką". Manau, kad ne už dyką, o už sugriautą vaikystę. Anot jo pasakojimų- abu vaikai jo šeimoj buvo apleisti, neprižiūrėti, nes pervargus nuo slaugos motina, jiems nebeturėjo laiko. Ir savo motiną vis prisimena tik piktą, suirzusią , išekusią.... Taigi pagalvokit tos kurios sakot- " Tai mano kryžius iri aš jį garbingai iki galo nešiu"... Ar vertą tą patį kryžių užkraut gležniems ir nesubrendusiems savo vaikų kūneliams. Ar norit , kad paskui jie šlaistytųs po kaimus ir be gailesčio skerstų senolius?
Atsakyti
QUOTE (Jamaika @ 2004 07 15, 11:27)
. Be to, nevaldanti saves zmogu yra labai sunku fiziskai kilnoti, pasodinti.

mano mama beslaugydama močiutę irgi įsitaisė baisus nugaros skausmus visam gyvenimui.
aš pati irgi padėjau ją slaugyt, tai man atrodo visi tie pasisakymai, kad į slaugos ar senelių namus jau jokiais būdais ir jau tikrai niekada gyvenime, tokie labai labai teoriniai pamąstymai. susidūrus realiai, dažnai požiūris oi kaip pasikeičia.
kai seni žmonės reikalauja išvien su jais sėdėt, nes nuėjus žigsnį į šoną jiems pasidarys labai blogai. kai priekaištauja, kad per ilgai užtrukai parduotuvėj. ir sėdi su mažu vaiku per vasarą visas dienas kambary. o vaikui irgi stogas važiuoja, nes jis nori į lauką palakstyt. kiek laiko iškęstumėt? gal samdytumėt vaikui auklę, o pati prižiūrėtumėt ligonį...
Atsakyti
dar neperskaičiau ankstesnių postų,greit bet į temą noriu parašyt, kad kažkur skaičiau, jog nukaršę seneliai energetiškai nukamuoja šalia esančius, ypač vaikus. netgi mirštantį, vystantį augalą rekomenduojama tuoj pat išmesti, bo jis siurbia energiją.
nežinau ką su tokiais reiktų daryt blink.gif arba su manim , kai nukaršiu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Carla @ 2004 07 15, 12:05)
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 07 15, 10:48)
Nors mūsuose nėra priimta, bet senelių namai ar slaugos namai tikrai yra didelis išsigelbėjimas. Teko būti Norvegijoj senelių namuose ir ne vienuose, aišku,priežiūros lygis ir juose priklauso nuo mokamų pinigų kiekio, bet tai jų kultūroje yra priimtina. Senas žmogus nenori būti našta savo vaikams. Aišku Lietuvoje senelių/globos/slaugos namų būklė apgailėtina, prsonalo darbo kokybė irgi nelabai superinė, bet kartais tai būna vienintelė išeitis ir seniem tėvam, ir jų vaikam.
Mano močiutė  heart.gif nebevaikšto, dienas ji leidžia gulėdama lovoje, skaitydama, megzdama, klausydamasi radijos, žr. TV...(ir nuo visos tos veiklos jai jau bloga), kiti šeimos nariai dirba sad.gif Ji ne vieną kartą yra sakius, kad visai norėtų į senelių namus ir nemato tame nieko bloga, smerktina ar peiktina.  smile.gif 
Papildyta @ [mergetime]1089881381[[b]*Dobšiukas rgetime] [/b]
CArmen, o slaugos ligoninės limitas metams jau išnaudotas g.gif Mamytę galėtų paguldyti į slaugos ligoninę 120 d. (limitas visiems metams, gali visų dienų ir neduoti iš karto), tuo metu ir mamytę gydys,ir tu pailsėsi.

va apie tokia situacija aš irgi pagalvoju(čia apie save)...aš tai norėčiau geriau tarp tokių pat bobulkų būti...pasišnekėtume apie ūkį ,bites,pasibartume gal....būti vienai nors ir savo namuose,man irgi būtų sunku
na gryžta visi po darbo,bet jie turi savo gyvenima, neprašysi gi ,kad ištisai prie tavo lovos sėdėtų...nežinau,nežinau..

tai vat butent...jei gali i kiema iseit,su bobulem ant suoliuko pasedet-viskas ciki,bet jei guli lovoj? siaubas kazkox!
Atsakyti
QUOTE (melagele @ 2004 07 15, 20:09)

o kiek laiko tavo mociute taip gulejo? ar ji turejo atskira kambari, ir ar jis buvo skirtas tik jai ir niekam kitam ir dabar stovi tuscias? ar tavo mociute buvo stambi ir kas jai keisdavo pampersus?
Atsakyti
as uz seneliu namus thumbup.gif vien todel, kad myliu savo dukra ir nenoriu buti nasta. ne todel, kad vengiu"realaus" gyvenimo, juik butu suteikta prifesionali pagalba, duodami reikiamu laiku vaistai ir pan. na, aisku, girdejau, kad ten dirba nesaziningos slauges: pampersus nunesa i parduotuves ir pasiima pinigus ir pan.

p.s.tik labai noreciau , kad kuo dazniau lankytu ir anukus atveztu wink.gif
Atsakyti
Manes niekas neauklejo, kad reikia sena zmogu grbti ir senatvej nepalikti, pati tai pajutau.Ateityje laukia sunkus darbas, nes teks karsinti teti, teta, uosvi, uosve, bet to nesibaidau, priesingai.Kai su vyru rinkomes namo plana, tai viena kambari numaciau anytai, kad senatveje galetu gyventi.Kai vyrui tai pasakiau, tas net issiziojo, pradejo burbeti.Pati auginu sunu ir tikiuosi, kai jis statysis nama, vienas kambarys bus skirtas ir man.manau, tai vaiku pareiga.
Nors nieko blogo nematau ir del seneliu namu.Svarbiausia, kad tai butu daroma jiems patiems norint, o ne per prievarta.
Atsakyti