Oi, cia tokia ziauri tema, kad belieka palinketi visiems begalines sveikatos, o atejus metui- staigios ir ramios mirties: kad apie isejusius liktu tik sviesus prisiminimai ir mirtis netaptu vargu isvaduotoja.
Zinot, pasiskaitinejau cia as ta tema ir pagalvojau truputi i kita puse... Daugelio is tu, kurie pasisako uz tevu karsinima seneliu naumuose, pagrindiniai argumentai yra tai, kad neliks laiko savo vaikams, neaisku, kaip bus su darbu, vaikams nereikia matyti to baisaus vaizdo, ir t.t... Bet... o jei, neduok Dieve, kas nors atsitiktu jusu antrajai pusei..???
na, juk visko buna....avarijos...nelaimingi atsitikimai...paralyzius ir t.t. Tfu tfu tfu, zinoma... Bet kaip tada...? Juk problemos tos pacios - ir laiko, ir pinigu stygius, ir vaizdai gali buti ne ka malonesni....

Manau ,kad Leda labai gerai pastebėjo.Kai į vieną dalyką imi labai paprastai žiūrėt ,tiesiog prasideda grandinė supaprastinimų.
As suprantu tevu karsinima - kaip savo pareiga. Ir manau, kad nusigrauzciau nagus, jei jais rupintusi - valgydintu, praustu, sukuotu....svetimoje istaigoje.
Jei del sveikatos sutrikimu reikalinga speciali medicinine slauga ar aparatura, tada, suprantama, tektu vezti i atitinkama istaiga. Jei prieziura galima namie, o mes su vyru negalesim viso reikiamo laiko tam skirti - manau, pasisamdysiu pagalbos.
....Apie tai kartais pagalvoju, nes ir mano mama, ir vyro tevai jau garbaus amziaus. Su vyru esame abu vienturciai, taip kad tai - bus vien tik musu rupestis.
Bet taip musu mociutes ir senelius priziurejo musu tevai, mes - vaikai irgi padejome, kaip galejome. Uztat mano sazine dabar rami.
Beje, apie laika vaikams, kuri, kaip cia rasoma, reikia skirti jam seneliu saskaita. Viskas teisinga, taciau vaikas taip pat turi gauti kazkiek gyvenimo pamoku - pagalba savo senam seneliui- ugdo vaiko gerasias savybes.
Jei del sveikatos sutrikimu reikalinga speciali medicinine slauga ar aparatura, tada, suprantama, tektu vezti i atitinkama istaiga. Jei prieziura galima namie, o mes su vyru negalesim viso reikiamo laiko tam skirti - manau, pasisamdysiu pagalbos.
....Apie tai kartais pagalvoju, nes ir mano mama, ir vyro tevai jau garbaus amziaus. Su vyru esame abu vienturciai, taip kad tai - bus vien tik musu rupestis.
Bet taip musu mociutes ir senelius priziurejo musu tevai, mes - vaikai irgi padejome, kaip galejome. Uztat mano sazine dabar rami.
Beje, apie laika vaikams, kuri, kaip cia rasoma, reikia skirti jam seneliu saskaita. Viskas teisinga, taciau vaikas taip pat turi gauti kazkiek gyvenimo pamoku - pagalba savo senam seneliui- ugdo vaiko gerasias savybes.
Turim sunku ligoni . pirmos grupes invalide. po sunkaus insulto . pati praktiskai nedaro nieko . net apsiversti negali! Gyvenam vieno kambario bute + greit gims maziukas leliukas
Kad ir kaip galvotumem deja nera jokios kitos iseities kaip tik globos namai.
Cia mano mociute . Tetis jos sunus deja "nusiplove". nenori rupintis sergancia mama tai visa slawga tenka mums .
ar taktiska mociute paguldyti ten ?
kainos tokiuose slawgos namuose tikrai baisios , bet ji pati tam reikalui tawpe ir tikejosi kad taip bus . visada buvo labai savarankiska ir niekam nenorejo "sedeti ant sprando" . manaw jei ji pati butu pilno proto tai butu tik uz . ale mane vistiek sazine grawzia ka jus manot apie tai ir kaip elgumetes tokioje situacijoje ?
Cia mano mociute . Tetis jos sunus deja "nusiplove". nenori rupintis sergancia mama tai visa slawga tenka mums .
kainos tokiuose slawgos namuose tikrai baisios , bet ji pati tam reikalui tawpe ir tikejosi kad taip bus . visada buvo labai savarankiska ir niekam nenorejo "sedeti ant sprando" . manaw jei ji pati butu pilno proto tai butu tik uz . ale mane vistiek sazine grawzia ka jus manot apie tai ir kaip elgumetes tokioje situacijoje ?
Esu girdejus tikrai daug geru atsiliepimu apie slaugos namus, tiesa kainos girdejau ir aukstos. As pilnai UZ nes geriau tu nueisi aplankysi ja dazniau nei kankinsies kiekviena diena
kainos nuo 300lt iki 1300lt .
Cia kiekvienam dar priklawsomai nuo poreikiu .
300lt su savivaldybes siuntimu . aciu dievui mes toki gawsim . dar papildomai reikes pirkti pampersus ir kaikuriuos medikamentus.
Senukai kurie negali susimoketi palieka slawgos namans busta ir slawgos namai rupinasi jais iki mirties. Sitos minties mes atsisakem , nes vis dar tikimes kad gal sveikata pageres ir gales bent jaw lazdele pasiramsciuodama vaikscioti.
del lankymo tai tie slawgos namai bus druskininkuose . pakankamai toli nuo vilniaus . planuojam nuvaziuoti bent jaw karta per savaite .
Cia kiekvienam dar priklawsomai nuo poreikiu .
300lt su savivaldybes siuntimu . aciu dievui mes toki gawsim . dar papildomai reikes pirkti pampersus ir kaikuriuos medikamentus.
Senukai kurie negali susimoketi palieka slawgos namans busta ir slawgos namai rupinasi jais iki mirties. Sitos minties mes atsisakem , nes vis dar tikimes kad gal sveikata pageres ir gales bent jaw lazdele pasiramsciuodama vaikscioti.
del lankymo tai tie slawgos namai bus druskininkuose . pakankamai toli nuo vilniaus . planuojam nuvaziuoti bent jaw karta per savaite .
QUOTE(boruzka @ 2005 03 01, 18:59)
Turim sunku ligoni . pirmos grupes invalide. po sunkaus insulto . pati praktiskai nedaro nieko . net apsiversti negali! Gyvenam vieno kambario bute + greit gims maziukas leliukas
Oi kaip as tave suprantu

Supranti pas mus dar kokia problemyte yra......... Musu mociutes charakteris tai

Man beprotiskai sunku... Beto as dar ir mokinuosi.... Mes ir galvojam apie globos namus druskininkuose, nes mes kaip ir is ten esam...

O tavo mociute su protu? ta prasme viska suvokia kaip turetu suvokti?
QUOTE(boruzka @ 2005 03 01, 19:21)
o kiek lauket ar lauksit savivaldybes siuntimo?

nikute lawkti neteko . nes turim ten pazystamu . siuntima susiorganizavom per diena .
Vota mociute visiskai ne savam prote. nors buna dienu kai jai geriau , bet pagrinde ji nesuvokia kas vyksta.
siandien pvz atejaw pas ja bandziau sneketi tai ji toliaw saw nusisuko ir viskas , o nakti paskui sake kviecia ir mane ir teti mano ( jos sunu ) .
mane dar labai papiktino tai kad tevas pareiske kad atsisakys mamos . nesuprantu as tokiu dalyku . kai jam buvo sunku mociute padejo ir i uzsieni isvaziuoti ir gerai isitvirtinti , o dabar kai sunku jai jis spjawna i viska ir zada atsisakyti
Vota mociute visiskai ne savam prote. nors buna dienu kai jai geriau , bet pagrinde ji nesuvokia kas vyksta.
siandien pvz atejaw pas ja bandziau sneketi tai ji toliaw saw nusisuko ir viskas , o nakti paskui sake kviecia ir mane ir teti mano ( jos sunu ) .
mane dar labai papiktino tai kad tevas pareiske kad atsisakys mamos . nesuprantu as tokiu dalyku . kai jam buvo sunku mociute padejo ir i uzsieni isvaziuoti ir gerai isitvirtinti , o dabar kai sunku jai jis spjawna i viska ir zada atsisakyti
O kada isleidzia tavo mociute? As netgi labai UZ tokias istaigas, tai cia tik Lietuvoj priimta rupintis kartų kartoms, užsienyje požiūris labai skiriasi tiek į globos tiek į senelių namus, ten tai savaime suprantamas dalykas. Kiekvienas turi gyventi savo gyvenimą
As vis dazniau pagalvoju apie savo tevus- juk as vienturte
... Aisku jie dar pakankamai jauni, bet visko gyvenime buna

As vis dazniau pagalvoju apie savo tevus- juk as vienturte