Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas

Agne ji dabar slawgos ligoninej vilkpedeje . per metus priklawso 120 nemokamu dienu . dar turim laiko iki geguzes 1 !
siaip priklawsytu dar menesis sanatorijoje , bet jos ten nepriima . jai reikalinga tik intensyvi slawga
Atsakyti
QUOTE(Agne @ 2005 03 01, 22:12)
As netgi labai UZ tokias istaigas, tai cia tik Lietuvoj priimta rupintis kartų kartoms, užsienyje požiūris labai skiriasi tiek į globos tiek į senelių namus, ten tai savaime suprantamas dalykas. Kiekvienas turi gyventi savo gyvenimą 4u.gif
As vis dazniau pagalvoju apie savo tevus- juk as vienturte g.gif ... Aisku jie dar pakankamai jauni, bet visko gyvenime buna cool.gif

As, ko gero, neturiu teises kistis i sia tema, nes pati kol kas su sia problema nesusiduriau (ir duok Dieve, kad nesusidurciau). Bet kartais augindama savo trejetuka pagalvoju, kad daznai tenka nemiegoti naktim, priziureti juos sergancius, dirbti keliuose darbuose, kad tik galeciau vaikams uztikrinti normalu gyvenima, o po kokiu 30 metu mane, kaip nereikalinga nasta, gali isgrusti i seneliu namus, kaip issikrovusi akumuliatoriu i siukslyna. Labai liudna pasidaro.

Gal mes perdaug linke kopijuoti Vakarus, perimame ir tai, kas gera, ir tai, kas nelabai. Lengvai atsisakome savo tautos tradiciju, nepamaste, kad musu seneliams jos vis dar galioja ir seneliu atidavimas i globos namus jiems gali tapti didesne psichologine trauma, nei patirtas infarktas ar insultas.

Savo siuo pasisakymu nenoriu nieko izeisti, tiesiog parasiau savo nuomone. Vis vien kiekviena musu siuo klausimu turi apsispresti pati.

Beje, man regis, uz paminetus pinigus galima butu pasamdyti ateinancia slaugytoja, kuri padetu diena pasirupinti senele: pavalgydinti, ismaudyti ir pabendrauti su ja, pagaliau. Geras rupinimasis kartais daro stebuklus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aquamarine: 01 kovo 2005 - 22:50
QUOTE(Aquamarine @ 2005 03 01, 22:39)
As, ko gero, neturiu teises kistis i sia tema, nes pati kol kas su sia problema nesusiduriau (ir duok Dieve, kad nesusidurciau). Bet kartais augindama savo trejetuka pagalvoju, kad daznai tenka nemiegoti naktim, priziureti juos sergancius, dirbti keliuose darbuose, kad tik galeciau vaikams uztikrinti normalu gyvenima, o po kokiu 30 metu mane, kaip nereikalinga nasta, gali isgrusti i seneliu namus, kaip issikrovusi akumuliatoriu i siukslyna. Labai liudna pasidaro.

Gal mes perdaug linke kopijuoti Vakarus, perimame ir tai, kas gera, ir tai, kas nelabai. Lengvai atsisakome savo tautos tradiciju, nepamaste, kad musu seneliams jos vis dar galioja ir seneliu atidavimas i globos namus jiems gali tapti didesne psichologine trauma, nei patirtas infarktas ar insultas.

Savo siuo pasisakymu nenoriu nieko izeisti, tiesiog parasiau savo nuomone. Vis vien kiekviena musu siuo klausimu turi apsispresti pati.

Beje, man regis, uz paminetus pinigus galima butu pasamdyti ateinancia slaugytoja, kuri padetu diena pasirupinti senele: pavalgydinti, ismaudyti ir pabendrauti su ja, pagaliau. Geras rupinimasis kartais daro stebuklus.

mes mokesim praktiskai 300lt . samdyti slawge kainuoja apie 2500lt per menesi . manaw net normaliai uzdirbanti seima negaletu saw to leisti.
as gerbiu tavo nuomone . butent delto ir paklawsiau cia forume !
del slawges tai dar turiu pamineti , kad tai turi buti zmogus gerai ismanatis medicina . juk ji serga cukriniu diabetu ir dar plius hipertonija .
as jai pati to negaliu uztikrinti verysad.gif
Atsakyti
Susidurus su tokia padetim buvau, nes mano mama taip beveik metus isgulejo ir kaip jau buvom beveik apsisprende duoti i slaugos namus, jos dienos uzgeso verysad.gif Pati apie tai ji irgi buvo snekejusi, todel ir kilo si ideja, bet ne del to, kad zmogum nusikratyti kaip ne kai kurie siame skyrelyje mini juolab su ta problema nesusidure; Sergantis zmogus su laiku darosi agresyvus ir nervuotas, mes gyvenam trijuose kambariuose tiksliau sakant mano tevai, buvo nusamdytos dvi slaugutes, nes ji buvo visiskoj negalioj, salygos tikrai geros, bet mes jos nei vonioj ismaudyti negaledavom, nej vaistu stipresniu gauti kai isterijos prasidedavo, o nakti ji visai beveik nemiegodavo, tai tetis iki siolei dar atsigauti pilnai negali. Slaugos namuose jie turi ta visa yranga, laimej kad mes nors lova buvom spec gave, tai nors kiek ja pakelt galedavom, o jei to namuose neturi, tai is vis ir nuogulos ir puliniai prasideda, o tu zmogus nieko padaryti negali. Kitam ligoniui slaugos namuose net ir ne taip vienisa bus kaip namuose vienam paliktam, kad tai ir valandai, nes jie ten visi matosi, lengvesni ligoniai su vezimeliais pasneket atvaziuoja ir t.t. ir zmogus ne toks vienisas ir sergantis jautiesi, o slauga ten tikrai pasikeite ne visi zmones gyvuliai, o jei dar koki lita i kisene ikisi, tai visai gerai bus, be to ten ir masazus daro terapijas ir t.t. nereikia ir to pamirsti, juk jau 21 amzius. Negalvokit, ka kiti galvoja ir taip toliau ir ar tai gerai ar ne , mociute jums apie tai savo nuomone sake, o be to ir lialius greitai bus , jei galimybes yra, tai tikrai as uz slaugos namus!!!!
Atsakyti

Cia vis poziuris kaltas- juk zmogui ten suteikiama kvalifikuota pagalba, jis priziurimas, randa benraamziu/bendraminciu. Mano tevai gyveno su seneliais viename name, mama medike, tai rupinosi seneliu (amzinatilsi), dabar ir bobute silpnos sveikatos.. Isvada tokia- mama pasidare pikta, labai jauciasi jos bendravime su anyta. Ir dar turiu priesinga pavyzdi- mano pazistama vokiete, kuris laikas jau gyvenanti ir dirbanti Lietuvoj, kai palaidojo teti, jos mama pati pardave namus ir issikele gyvent i seneliu prieglauda- ten ji laimingesne nei kad sedetu viena tusciuose namuose verkdama praejusiu dienu. Aisku Vokietijoj seneliu namai su baseinais ir restoranu... Bet priklauso nuo nusiteikimo. Musu pareiga uzaugint vaikus ir paleist juos, o ne ipareigot valyt mums seniems uzpakalius. Atsiprasau uz issireiskimus, tokia mano nuomone. Aisku nieks nekisa ten per prievarta, bet jei seneliai i tai teigiamai reaguoja, tai kodel ne? blush2.gif Kas be ko tai skaudi tema...
Atsakyti

[/quote]

O ka daryti tiems zmonems kurie yra silpnesniu nervu ir pvz. kaip as niekada negaleciau madyti, keisti pampersus ir taip toliau. Man per daug sunku ir skaudu ziureti i tokius vaizdus.
Ir beto,BORUZKA turi slaugyti ne savo motina, o savo mociute.... ir nepamirskit, kad ji laukiasi vaikelio. Patikekit kaip beprotiskai sunku gyventi su ligotu zmogumu ir visai leliuku vaikeliu... blink.gif
KODEL REIKIA KANKINTIS, JEI GALI NESIKANKINTI.
Gal per riebiai pasakiau, bet tokia realybe. cry.gif
Atsakyti

Tai tu del ju vargsti juk ne del to, kad tikiesi jog jie tau uz tai atidirbs? blink.gif Nes butu nesazininga tavo vaiku atzvilgiu, jie irgi taip pat rupinsis SAVO vaikais smile.gif As priesingai, nenoreciau, kad mano vaikai, uzuot laimingai augine savo vaikus, vargtu su manim. Manau tai butu nesaizininga ir egoistiska is mano puses sad.gif
Atsakyti
atvirai pasakius as irgi nenoreciau kad aplink mane kas sokinetu.

nors mociute visa gyvenima labai mego "padejuoti"
Atsakyti
Kai negalesiu senatvej saves pati normaliai apsirupinti - tai savo noru keliausiu i seneliu globos namus. Nematau tame jokios tragedijos - turi prieziura, med. pagalba ir niekam nesi nasta. Tikiu, kad iki to laiko Lietuvoje bus labai geru seneliu globos namu ar kitokiu panasiu projektu. Manau, kad seneliu namai vistiek atetyje vis labiau populeres ir poziuris i juos keisis. Tiesiog pas gyvenimas tai kryptim eina.

O vaiku meile tevams nebutinai turi ka nors bendro su tais seneliu globos namais. Juk ir seneliu namuose tevus nors ir kasdien lankyti galima arba atostogu, svenciu dienomis pas save namo parsivezti. O kiek tokiu zmoniu, kurie senus tevus patys namuose priziuri, deja rupinasi tik minimaliai ir tu senuku akivaizdoje vien tik del palikimo tarpusavyje pesasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo catina: 04 kovo 2005 - 10:43
Na, aš pati dar nesusidūriau su senukų globa, bet galiu papasakot kaip mano uošvienė rūpinosi savo ligota motina. Abiejų charakteriai, kaip čia kažkas sakė box.gif . Kol senoji dar turejo jėgų - atsišaudydavo, bet kai šoviniai baigėsi swoon.gif Tuomet dukrelei net kvėpuot neįtikdavo, žodžio bijodavo pratart ir žingnio nužengt. O atrodytų rūpinimasis buvo neapsakomas: pampersai pakeisti, maistas po nosim atneštas, dezodorantais iškvepinta, net gėlių specialiai nupirkdavo ir kambary pamerkdavo. Bet su tokiu psichologiniu teroru, kurį tai bobutei tekdavo ištverti, dar nebuvau susidūrusi blink.gif Galiausiai ji ir pati užsiminė apie slaugos namus, bet tuoj buvo "nugesinta", nes "tik pagalvokit, kokią NEGARBĘ nori mums užkrauti".
Dabar (bobutė pagaliau numiro) visa šemynėlė su dukrele-globotoja priešakyje intensyviai gieda "močiutė brangi " litaniją (P.S.: giedoti reikia su ryškiu marijampolietišku akcentu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JULIJANA: 04 kovo 2005 - 11:29

Vadinasi, per naktį šokinėsi pats, o ryte turėsi žvaliai žygiuoti į darbą. Kažin kiek laiko taip galima ištempti?
Atsakyti
kielyte mums i darba lekti nereikia . as dekretinese o vyras namie prie pc dirba !
turim sioki toki versla namie !
Atsakyti