Įkraunama...
Įkraunama...

Grožio išlaidos

QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 11:31)
Butent. Ir koks skirtumas kokia ta alga - kainos juk panasios ir LT, ir uzsienyje, ypac populiariuju brand'u.

Bet vidutinis italas gali uzeit i Armani Jeans parduotuve ir sau kazka kartais nusipirkti, ar ta gali padaryt lietuvis?! Man gyvenant ir dirbant Lietuvoje Zara buvo prabanga ax.gif
Na skirtumas kainu tikrai yra, o ypac ispardavimu. Italijoje ispardavimu metu gali rasti ir brangiu daiktu labai nukainuotu- pvz. kai isparduotuviu moluose vyksta ispardavimai, kartais moki tik 20-30% pradines kainos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 02 rugpjūčio 2012 - 11:35
QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 10:27)
kodel manot kad man nera daug.. g.gif <..>

mano vyras perka isvis nedaug, <..>

nes į Pirėjos man užduotą klausimą atsakėte, kad Jums tai yra nedaug.

čia tema berods apie mūsų grožio išlaidas, o ne mūsų vyrų/antrų pusių.. rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
Nu kad cia eilinis ar neeilinis lietuvis - visai nesvarbu. Ir net net tame esme, kur tuos 200-300 eur isleidi. Italas uz tiek pirks Armani dzinsus, lietuvis - Lelijos palta.
Almost atveju prekiu sarasas ilgas, kiekio atzvilgiu pirkta daug, moketa uz viska nemazai, uztat ir paklausiau, kaip jai paciai atrodo tos islaidos. Nes man, su uzsienietisku atlyginimu rolleyes.gif, tai yra daug. Bet cia viskas priklauso nuo poziurio.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 10:46)
Almost atveju prekiu sarasas ilgas, kiekio atzvilgiu pirkta daug, moketa uz viska nemazai, uztat ir paklausiau, kaip jai paciai atrodo tos islaidos. Nes man, su uzsienietisku atlyginimu  rolleyes.gif, tai yra daug. Bet cia viskas priklauso nuo poziurio.

šiaip iš esmės yra taip, kad aš stengiuosi pirkti prekes tik su akcija. kai iš bėdos jau reikia kažko "čia ir dabar", tai tenka pirkti už pilną kainą, bet jau tikrai retai taip būna.. smile.gif dar aišku kiekvieną prekę atskirai paėmus ir palyginus pradinę kainą su galutine sumokėta tai kai kurios atrodys tikrai pigios (pvz. mano pirkti sportiniai bateliai arba odinės balerinos, dabar kol kas greitai daugiau nepamenu biggrin.gif ai, kad ir Garnier priemonės, nes vienas butelaitis be akcijos kainuoja arti 5€, o čia už du sumokėjau 5,50€) , o kai kurioms dar buvo galima palūkėti nukainavimo.
bet šiaip galutinė paskutinė suma manęs nenudžiugino - tikrai norėtųsi būti išleidus mažiau, kas yra visiškai įmanoma, tačiau moteriškas smalsumas, emocijos, silpnumas, viskonorizmas padaro savo.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2012 08 02, 11:49)
viskonorizmas padaro savo..  smile.gif

va va va biggrin.gif Pastebejau, kad kuo daugiau perku, tuo daugiau "reikia" ir tuo labiau jauciuosi "neturinti ka apsirenkti". Kai sumazini garderoba iki protingo minimumo si problema kazkodel isnyksta, bent jau pas mane biggrin.gif Dar buna, kad atrodo vai vai, kaip reikia, pasikankini dvi dienas, trecia ziurek ateina supratimas, kad visai to nereikia rolleyes.gif Tada vaikstau visa apsipatenkinusi, kad neapsikroviau dar vienu daiktu ir sutaupiau.
Siaip sako, kad i mada ateina minimalizmas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 12:33)
Bet vidutinis italas gali uzeit i Armani Jeans parduotuve ir sau kazka kartais nusipirkti, ar ta gali padaryt lietuvis?! Man gyvenant ir dirbant Lietuvoje Zara buvo prabanga ax.gif

o Armanio dzinsai kazkoks 8 pasaulio stebuklas g.gif na, neturiu ir man ju netruksta ax.gif nors pagalvojus, jei ne kiekviena menesi, turbut ipirkciau g.gif
vat butent, kad dirbant... biggrin.gif

QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 12:46)
Nes man, su uzsienietisku atlyginimu  rolleyes.gif, tai yra daug.

todel, kad tai jusu uzdirbti pinigai 4u.gif
jus man atrodot protingai taupi moteris 4u.gif
as siaip ziuriu, kiek ta menesi reikia skirti seimos poreikiams, o jau poto ar galiu sau kazka leisti ir ar man to reikia. smile.gif
bet paskutiniu metu nusprendziau, kad neplanuotai/papildomai uzdirbti pinigai gali patenkinti koki nors mano nora, kurio paprastai sau neleisciau blush2.gif butent, ne atideti tuos pinigus, kaip neplanuotus, pvz taupymui, o nusipirkti, tai, ko laaabai noriu, bet ne taip jau labai reikia(pvz kokia grozio priemone, kvepalus, batelius ar rankine). o man uz papildomus pinigus tenka padirbti, sunkiai(o vat atlyginimas kartais mokamas vien uz buvima, na tiesiog taip yra, darbas toks)

QUOTE(Almost @ 2012 08 02, 12:49)
bet šiaip galutinė paskutinė suma manęs nenudžiugino - tikrai norėtųsi būti išleidus mažiau, kas yra visiškai įmanoma, tačiau moteriškas smalsumas, emocijos, silpnumas, viskonorizmas padaro savo..  smile.gif

pasikartosiu, todel, kad jus dirbate 4u.gif
turbut jei uzdirbtu pinigu reiketu kazkokiam svarbiam seimos poreikiui, grozio priemoniu pavyktu atsisakyti ar sumazinti g.gif

QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 13:01)
va va va  biggrin.gif Pastebejau, kad kuo daugiau perku, tuo daugiau "reikia" ir tuo labiau jauciuosi "neturinti ka apsirenkti". Kai sumazini garderoba iki protingo minimumo si problema kazkodel isnyksta, bent jau pas mane  biggrin.gif

man tas pats drinks_cheers.gif
turiu labai nedaug rubu, bet turiu privaluma, kad darbe su jais nevaikstau, tik nuvaziuoju(masina) iki jo 4u.gif
Atsakyti
Liepos men. islaidos:

Sporto klubas - 193 Lt.
Manikiuras, pedikiuras su geliniu lakavimu -110 Lt
Kirpykla-50 Lt
Benetton dzinsai -169 Lt
Marskineliai is second hando -7 Lt
Babuskos Agafijos plauku balzamas - 4.50 Lt
Kokosu aliejus (naudoju kunui) -24.50 Lt

Viso : 558 Lt.

Daug doh.gif Kita men. islaidu manau bus per pus maziau.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 01:01)
Noreciau pamatyti, kaip atrodo moteris, isledzianti ~1000lt. kosmetikai  rolleyes.gif Matosi po to tas tukstantis ant veido, blakstienu ar plauku?

tikrai matosi (o noretumete kad nesimatytu rolleyes.gif ?) ta moteris, kur dejo savo islaidas (1000lt ) kitoj makiazu temoj rode savo makiaza ,tad galiu pasakyti,kad labai labai grazi smile.gif gal ir negrazu cia aptarineti zmogu, jam nezinant,bet juk geraja prasme, be konkretumu biggrin.gif isvis kas cia blogo,jei zmogus gali ir leidzia sau isleisti daug (salyginai) nes kas mums daug,kitam mazai;) jus neleistumete sau isleisti daug kosmetikai ,jei lengvai,laisvai galetumete g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 08 02, 13:39)
todel, kad tai jusu uzdirbti pinigai 4u.gif

Gal... O gal kad paskaiciavus, jog isleidziant po 200eur/men., per 12men. susidaro apvali sumele... O dar kai pagalvoji, kad uz tiek pinigu galima nuvaziuoti i kokia Australija rolleyes.gif Nu ar bent jau ant Korsikos krantu pobrangiai paguleti...

Milaaa, del taupumo - aciu uz komplimenta. Bet jau keli menesiai taupom "atgal", t.y., tenka kisti ranka i kojine verysad.gif Sis menuo - ir vel ne isimtis, tik viliuosi, kad rugseji jei neiseisime i +, tai turetume ant 0 pabaigti. Idomus mums sie metai - ir neplanuotu pajamu gavome, bet ir islaidu doh.gif turejome.
Si menesi vel griztu prie detalaus islaidu rasymo - keiteme gyv. vieta, ziuresiu, kiek tai tures itakos musu kasdieninems islaidoms (keitem provincija i miesta), nu ir ziuresiu, kur paspausti, nes keliu menesiu santaupoms atstatyti, deja, neuzteks.

QUOTE(kumiko @ 2012 08 02, 14:05)
tikrai matosi (o noretumete kad nesimatytu rolleyes.gif ?)

mastau.gif Nu as nieko siuo klausimu nenoreciau mastau.gif Man tik idomu, kiek vertingos tokios "investicijos". Nes gatveje pamacius 2 moteris, as daznai negaleciau pasakyti, kad va ta kosmetikai isleidzia 10 pinigu, o anoji - matosi, kad 1000. Nu buna moterys susitvarkiusios - manikiuras pedikiuras ir grazus plaukai... Bet as niekaip negaleciau pasakyti, kiek tie grazus plaukai kainavo - 10 pinigu ar visa 1000. O gal 500, o gal is viso - nieko.

Papildyta:
QUOTE(kumiko @ 2012 08 02, 14:05)
jus neleistumete sau isleisti daug kosmetikai ,jei lengvai,laisvai galetumete  g.gif ?

Idomus klausimas. Turbut ne...
Atsakyti

o cia tipo as netaupi? lotuliukas.gif lotuliukas.gif mes irgi is uzdirbtu pinigu gyvenam, o ne is dausu nukritusiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

jeigu galeciau, nemanau, kad tiek isleisciau vien kosmetikai, juk yra dar ir kirpejos, kosmetologes, manikiurininkes..
tureciau pinigu tai tikrai daugiau isleisciau kelionems biggrin.gif
kazkaip dideli krastutinumai 10lt ir 1000lt..nemanau, kad grozis priklauso vien nuo isleistu pinigu. taip, rupintis savimi kainuoja, bet jeigu grazuole negimei ir 1000lt investuodamas ja netapsi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 02 rugpjūčio 2012 - 15:31
QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 15:27)
o cia tipo as netaupi? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif mes irgi is uzdirbtu pinigu gyvenam, o ne is dausu nukritusiu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Gal ir ne is dausu, ale va pati rasete, kad tos dausos kartais yra uosviene biggrin.gif
O jus pati sau kaip atrodote - taupi ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 08 02, 15:54)
Gal ir ne is dausu, ale va pati rasete, kad tos dausos kartais yra uosviene  biggrin.gif
O jus pati sau kaip atrodote - taupi ar ne?

Ai uosvienes dovanos.. biggrin.gif Na dziaugiuosi, kad ji nesyksti. Be to ir pirmai marciai visko dovanodavo, tik ana veliau atsisake, nezinau, del ko, nebendrauju su vyro broliene. Neturetu is ko uosviene tai ir nedovanotu, be to pati zymiai daugiau uz mane isleidzia drabuziams biggrin.gif
As sau atrodau taupi- zinau kur isleidziu kiekviena centra, maista perku visada ta, kuriam akcija, is vis zuvi perku tik su akcija (vistiek kurioje nors pardeje buna akcija). Kaip jau esu minejus, pramogu beveik neturim, drabuziu perku nedaug (nors ir kokybisku), todel sau neatrodau islaidi..Taupau elektros energija ir kt. smile.gif
Pirmais metais kai atvykau i Italija neturejom atostogu ir net nekeliavom, nes isirenginejom buta. Ir Armani Jeans dzinsu nepirkdavau, neturejau masinos- jai taupem. Dabar jau butas irengtas, vaiku neturim, tai galim sau leisti kokia kelione. Pirma kart vaziuojam vasaros "atostogu" 5d. su masina i Bavarija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 02 rugpjūčio 2012 - 16:37