Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 06 09, 09:39)
Dar dėl darzoviu ir vaisiu neaiskumu kilo:
Gydytojas Nr. 1: reikia 500 gr. zaliu darzoviu kasdien.
Gydytojas Nr. 2: jokių zaliu darzoviu - tik troskintos garuose, vaisiai - tik bananai ir kepti arba garuose troskinti obuoliai.

daktaras numeris du buvo teisus.
daržovės galima valgyti visas, troškintas , virtas, teisingai iš vaisiu pirma laiką tinka kepti obuoliai bananai ir pan, kriaušių kuri laiką geriau privengt.. uogas braškes drąsiai galima valgyti ir viska kas neturi storos skuros, jei obuolius turi ją reiškia reikėtu nulupt smile.gif
kas dėl lašišos čia yra labai riebi žuvys dėt to galėjo buti tokia reakcija.
QUOTE(uolma @ 2008 06 09, 13:23)
Rašiau rašiau ir dingo viskas.
Na jo jei būčiau neradus šios temos tai velnias žino ko dar būčiau privalgius.
Net nežinau ką reiks iš briedžio kumpio pasigaminti gal kokias galkutes išsivirti. O bulvių virtų a galima. ir kaip su tom daržovėm kaži, pomidorais, agurkais, salotom.
O kodėl lašišos negalima?
Reiks pirktis tą garų puodą dabar tikrai, nes MB gavo gimtadieniui pinigų nusipirkti šitam puodui, nes anyta tokį turi, tai labai čiki viskas gaunasi. Tai vis neprisiruošėm nusipirkti, o dabar jau kaip ir tikrai reikia. Ir labai lengva ir paprsta naudotis ir sveika.
O dar ir dešinėj pusėj strėnas skauda, nesuprantu kas čia darosi.

moterys jūs jau nesupykit bet pasakysiu grežtai : aš nesuprantu kas per bėdos ir klausimai tipo "tai ka dabar valgyt???? " galima pamanyt iki operacijos tik picas šašlykus ir pan valgėt doh.gif suprantu kad norisi bet jei apie tai negalvot ir norai dingsta mirksiukas.gif

taigi virkit įvairiausias sriubas, košes, troškinius gaminkit, kept žuvy folijoj (skaitosi karta į savaite galima ir keptuvei keptos mėsytes, kad tik labai apskrudusi nebūtu ) troškinkit kotletus (pvz išpradžiu galit apkept tada i puodą ir troškinat į pabaigą biški pieno miltų ir dar patroškinat su bulvių koše ir virtu burokėliu salotom liux) puiku jei kad galvoja apie garinius puodus puiki išeitis, omletai, apkepai visokie juk aibe skanaus maisto yra ir be visokiu majonezu ir kitu priedu , sausainiai mūsų lietuviški tipo "gaidelis" bandeles sumuštiniai su fermentiniu sūriu, virta mėsyte (ne šalta) essen.gif: nepamirškit šviežios duonos ne- ga- li-ma duona turi but pora dienu pagulėjusi.

strėnas gali skaudėt kaip atsakomąja reakcija į užkabinta nervą man panašiai irgi buvo bandyk kokiu leotonu patept. bet nepamaišytu mediko konsultaciją.

plius neamirškit valgys dažniau mažesniom porcijom, nepalikt skrandžio tuščio ilgam (galit net vidurius paleist) arba jausti nemalonius pojučius nes dabar tulžis nesirenka puslei o išteka į plonąja žarną, o jei ji neturi ką virškint gali dirgint todėl visokie nemalonumai prasideda.
Papildyta:
kas dėl siūlu eik po savaites jau turėtu but gerai šiaip jei kas ten vietoj turėtu pasakyt ar jau galima išimt smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Tenka ir man jungtis į jūsų būrelį, rado man tulžies pūslėj 3 akmenys ir visi zorazos dideli, sakau, gal pabandyt paskaldyti. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Miglute @ 2004 10 28, 13:38)
Kiek teko girdeti, tulzies akmenis alina tik sutulzim,kaip merginos ir raso - ji toks organas, kurio nesusiusi...  sad.gif  Apie tirpdyma ir skaldyma girdeti neteko, nors straipsniu nemazai perskaiciau - sesuo po gimdymo irgi turi sia beda. Ruosiasi operacijai. Kol kas tik moraliskai....

Kaim idomu :

http://www.sveikas.l...I...d2=&linkID=
o spalio 16 d. Liet.ryte buvo irgi nemazas straipsniukas (gyvenimo bude).

na jau panos...man pries pusantru metu padarė operacija....pašalino 1 akmenuka pusantro cm , jokios tulžies nepašalino...darė laparaskopija...liko4 randžiukai mažiukai ir viskas...po operacijos prėjo 4 mėnesiai , tada pastojau...pagimdžiau....kažkaip ir vėl lyg paskaudena....bet kad ir valgau taip kaip ir anksčiau blush2.gif kaip reikia susiimti.... g.gif reikia nueit man atrodo vėl pas adaktarą na bent jau echo pasidaryt...
Atsakyti
QUOTE(Tinar @ 2008 06 09, 22:00)
na jau panos...man pries pusantru metu padarė operacija....pašalino 1 akmenuka pusantro cm , jokios tulžies nepašalino...darė laparaskopija...liko4 randžiukai mažiukai ir viskas...

O tu įsitikinusi, kad tulžį tebeturi? Galėčiau lažintis, kad ne tongue.gif
Kai echoskopuos, paklausk (manau, nustebsi) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 10 birželio 2008 - 07:28
QUOTE(wioletukas @ 2008 06 10, 00:58)
Sveikos,
Tenka ir man jungtis į jūsų būrelį, rado man tulžies pūslėj 3 akmenys ir visi zorazos dideli, sakau, gal pabandyt paskaldyti. Kaip manot?

ka manau aš dėl paskaldimu? nori aštriu pojučiu pirmin, nori gyvent normaliai ir kokybiškai eini ir išsioperuoji be jokiu cacki pacacki cool.gif

QUOTE(Tinar @ 2008 06 10, 01:00)
na jau panos...man pries pusantru metu padarė operacija....pašalino 1 akmenuka pusantro cm , jokios tulžies nepašalino...darė laparaskopija...liko4 randžiukai mažiukai ir viskas...po operacijos prėjo 4 mėnesiai , tada pastojau...pagimdžiau....kažkaip ir vėl lyg paskaudena....bet kad ir valgau taip kaip ir anksčiau blush2.gif kaip reikia susiimti.... g.gif reikia nueit man atrodo vėl pas adaktarą na bent jau echo pasidaryt...

nepik bet pradėjau balsu juoktis hihihi.gif
neturi tu tos tulžies puslės, irnesakyk.gif gali apsiputojus aiškint kad turi bet aš taip pat apsiputojus aiškinsiu kad neturi biggrin.gif nes tai neįmanoma mirksiukas.gif mažiukai randukai ir pas mus , ar manai jei jau kažka šalina turi nuo ausies iki ausies likti randai? hihihi.gif
laparaskopija ir daroma pašalint akmėnim kartu su puslė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 10 birželio 2008 - 08:27
Kažkaip aš morališkai dar nepasiruošus operacijai ir manau, jei organas yra tai vadinasi jis reikalingas. Juųk daug žmonių gyvena su akmenimis visą gyvenimą. Gal palauksiu kol visai suims.
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 06 10, 10:25)
Kažkaip aš morališkai dar nepasiruošus operacijai ir manau, jei organas yra tai vadinasi jis reikalingas. Juųk daug žmonių gyvena su akmenimis visą gyvenimą. Gal palauksiu kol visai suims.

aišku palauk , kur čia skubėt , reikes greituke ekstra į ligoninė išvėž o ten jau rusiška rulete sužaisi "spės išoperuot, nespės, bigsmile.gif truks pusle netruks" thumbup.gif
čia nėra toks nekaltas dalykas kaip gali iš pradžių pasirodyt.
tai jei organas yra reiškia jis reikalinga, o jei jis nesveikas ir gresia sveikatai ar gyvybei geriau jo atsikratyt smile.gif pat čia jau tavo teise rinktis, bet kadangi atėjai į šitą temą tai jau ir išklausyk nuomonės biggrin.gif
Atsakyti
mano mama nesioperavo 10 metų, vis paskaudėdavo ir nekreipdavo dėmesio, ai galvodavo akmenys, o pasirodo išsivystė vėžys IV stadijos, o galėjo būti kitaip. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2008 06 10, 15:46)
mano mama nesioperavo 10 metų, vis paskaudėdavo ir nekreipdavo dėmesio, ai galvodavo akmenys, o pasirodo išsivystė vėžys IV stadijos, o galėjo būti kitaip. verysad.gif

labai užjaučiu , linkiu stiprybės 4u.gif
tai buvo jai akmenukai ir neoperavo taip?
ne aš jau daug kartu visas perpeju kad ir nuo akmenukų gali išsivystyt vežys deja...
Atsakyti
sveikos visos, kurios tiesiogine prasme jau esate sveikos, kurios dar tik ruosiates tapti sveikom 4u.gif . As jungiuosi prie tu, kurios tik ruosiasi tokiom tapti. Vakar ir man po ilgo delsimo issitirti, echoskopu surado tulzies puslej "brangakmeniu" verysad.gif . Seimos gydytoja be jokiu isvedziojimu israse siuntima operuotis. Reikia, tai reikia, per daug as ir nesispradau, nes atsibodo tas pastovus maudimas desiniame sone po sonkauliais, kuris mane vargina ne vienus metus. Priepoliu tokiu kaip ir nebuve (3*tfu), bet ta slyksti savijauta kaip kad kazkas butu pakista po tais sonkauliais, nuolat keldavo nerima. Nezinau kodel, bet mane siuncia i Greitosios pagalbos ligonine, neva ten ji specializuojasi "brangakmeniu" salinimu. Bet taip nesinori vasara tokiu operaciju, kai uz savaites prasideda atostogos, suplanuota kelione pries keleta menesiu. Ir dabar viska sugriauti verysad.gif . Be abejones , sveikata pirmoj vietoj, bet kazkaip galvoju, kad tikrai ne pirmus metus as tuos akmenukus nesioju, tik dabar matyt besukdama masazini lanka, kuri visai nesenai isigijau juos pajudinau.
Atsakyti
net važžiojant per duobės ar labai šokinejant gali juos pajudint doh.gif:

vasarą pats tas operuotis, paskui sakysi ruduo netinkamas metas paskui žiema, tipo daug virusi ligoninėse ir taip pasaka be galo, dabar nevažioji išoperuoji ir poilsi atostogas leidi reabilitacijai smile.gif nejau dar mažai karčių patirčių kad dauguma sugalvoja "palaukt" tik neaišku ko? pablogėjimo? nežmonišku skausmu? ko laukiama????
pavizdžiui mano istorija tokia kad galėjau kaip sakant ir kojytės pakratyt doh.gif: spręskit pačios , bet kokiu atveju sėkmes smile.gif

kaip operuotos mergičkos jaučiasi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 06 10, 14:04)
kaip operuotos mergičkos jaučiasi? ax.gif

Suku galvą dėl meniu darbe. Iki OP visą dieną be pietų būdavau. Jei ir išeičiau nieko labai tinkamo aplinkiniuose kabakuose nerasčiau. Turbūt teks neštis schmoll.gif O be šaldytuvo tokiame karštyje... cool.gif

Atsakyti