mano mama turėjo akmenukų prieš keturis metus ir kai paskaudėdavo nekreipė dėmesio, ko pasekoje šiandien diagnozuotas vėžys.
QUOTE(Dipsis @ 2008 05 19, 16:18)
mano mama turėjo akmenukų prieš keturis metus ir kai paskaudėdavo nekreipė dėmesio, ko pasekoje šiandien diagnozuotas vėžys.
taip tai gana dažna komplikaciją tokiu atveju

užjaučiu dėl ligos labai tavo mama, sveikatos jai ir stiprybės artimiesiems , laikykites

Lera, dar valią demonstruoju: nieko draudžiamo
Paskaičiau, kad dažnas reiškinys po operacijos - refliuksas. Prisipažinkite greitai visos
Kitas klausimas - ar po operacijos kuriai nors buvo tirtas kepenų fermentų aktyvumas, ir kokie rezultatai buvo

Paskaičiau, kad dažnas reiškinys po operacijos - refliuksas. Prisipažinkite greitai visos

nieko iš tavi išvardytu dalyku man nebūvo
: man aplamai nieko nebuvo nejaučiau kad kažko trūksta mano organizme
o kepenų fermentų aktyvumas tai čia kas? tik jei jau kažko "neleidžiamo " suvalgytum tai kalk tada kokio mezimo ar pangrolo
ar buvai pasitikrint po operacijos jau ?

QUOTE(Lera @ 2008 05 29, 16:10)
ar buvai pasitikrint po operacijos jau ?
Kur patikrina, ten beda randa. Mano visas kunelis - laikini funkcini sutrikimai. Labai tikiuosi, kad tikrai laikini

nu va
tai kas tau yra?
kokio bedėles ? aišku daktarai turi gydyt bet gal ir męs galėsim kuom nors padėt?

Labutis,
Ir aš į tas gretas ,po operacijos. Trečiadienį išoperavo, penktadienį namo paleido.
Planavau šį reikala gal kokius 8 metus, ko pasekoje iš 2 mm užauginau 14 mm akmenį. tik anksčiau turėjau kažkaip tai 2 o išėmė 1, ir toks įdomus nykščio nago didumo kaip kiaušinukas, ir toks kaip iš rupios druskos ir žalsvas, labai gražus. Nors pakabuką daryk.
Tai va, po operacijos labai sunkiai atsigavau, labai skaudėjo visur, ypač skrandžio sritį, matyt nuo to oro, pykino, vėmiau, drenas buvo išvestas, bet nei lašo skysčio. Sakė per operaciją nereikėjo jokio net praplovimo daryt, visksas čiki. 9 ryte operavo, vakare liepė pradėt vaikščiot, bet man ne iki to buvo. Gal 11 vakaro vos nevos su sesutės pagalba į WC nuėjau, ryte jau pati. Ryte siūlėsi sesutė nuo skausmo vaistų suleisti bet atsisakiau, sakiau geriau pakentėsiu truputį, nes iš vakaro buvau labai daug pripompuota. Sekančią dieną jau buvo geriau. Pietus leido suvalgyt daugiau skysto pavidalo. Visas išeigines namie prabuvau, nes skauda tas man žaizdas kažkaip ir pavargstu. Ypač buvo sunku ir skauda atsigult ir atsikelt. Ryt išims siūlus. Vakar visą dieną grikių košę su sviestu valgiau. Suvalgiau porciją ledų, nes tik dabar perskaičiau, kad negalima
ir labai norėjau vakare valgyti tai kiaušinienės išsikepiau.
Šiandien tai varškės su pienu, labai jau mažai valgiau, nes kažkaip stovi guzas skrandyje nors tu ką, išgėriau kreono bet, nelabai padeda.
Net neįsivaizduoju savęs jau einant į darbą po savaitės, kaip kas čia minėjo. Tai pradžiai tiek.
Ir aš į tas gretas ,po operacijos. Trečiadienį išoperavo, penktadienį namo paleido.
Planavau šį reikala gal kokius 8 metus, ko pasekoje iš 2 mm užauginau 14 mm akmenį. tik anksčiau turėjau kažkaip tai 2 o išėmė 1, ir toks įdomus nykščio nago didumo kaip kiaušinukas, ir toks kaip iš rupios druskos ir žalsvas, labai gražus. Nors pakabuką daryk.

Tai va, po operacijos labai sunkiai atsigavau, labai skaudėjo visur, ypač skrandžio sritį, matyt nuo to oro, pykino, vėmiau, drenas buvo išvestas, bet nei lašo skysčio. Sakė per operaciją nereikėjo jokio net praplovimo daryt, visksas čiki. 9 ryte operavo, vakare liepė pradėt vaikščiot, bet man ne iki to buvo. Gal 11 vakaro vos nevos su sesutės pagalba į WC nuėjau, ryte jau pati. Ryte siūlėsi sesutė nuo skausmo vaistų suleisti bet atsisakiau, sakiau geriau pakentėsiu truputį, nes iš vakaro buvau labai daug pripompuota. Sekančią dieną jau buvo geriau. Pietus leido suvalgyt daugiau skysto pavidalo. Visas išeigines namie prabuvau, nes skauda tas man žaizdas kažkaip ir pavargstu. Ypač buvo sunku ir skauda atsigult ir atsikelt. Ryt išims siūlus. Vakar visą dieną grikių košę su sviestu valgiau. Suvalgiau porciją ledų, nes tik dabar perskaičiau, kad negalima

sveikute uolma , skrandžio tau nesumažino taigi valgyt privalai , troškintas daržovės virta mėsytė , kiaušinis tik viena į diena gali beabejo be jokiu majonezu , košes be sviesto ! šviežias pienas kefyras jogurtai į sveikata 
gerk daug skiščių ne karštu ir ne karštu, tai ir bus tau guzas jei beleka valgysi , privalai prisilaikyt tausojančios dietos
o jei kažkas kelia nerimą drožk pasitikrinimui pas medikus
sveik greičiau

gerk daug skiščių ne karštu ir ne karštu, tai ir bus tau guzas jei beleka valgysi , privalai prisilaikyt tausojančios dietos

o jei kažkas kelia nerimą drožk pasitikrinimui pas medikus

Tai sviesto su kiausiniene ir ledu jau pirmaja savaite prikirtai?
Kiek zinau, net sveikam zmogui galima ne daugiau 2 kiausiu per savaite. O Tau rekomenduojamas tik baltymu omletas be riebalu
Sviesto - ne daugiau kaip 1 mazutis arbatinis saukstelis per diena. Nors ji turbut labai sekmingai galima pakeisti semenu ar pan. aliejumi
Man virskinimui pora menesiu liepe Pangrol gerti.
Po keliu dienu - man jau du menesiai sukakos. Nepasakyciau, kad labai gerai jauciuosi. Paskaudena kazka po desiniu sonkauliu lanku. Atsirado refliuksas (fui), dar sis tas. O galva galva... Kazkokia tustoka po narkozes

Man virskinimui pora menesiu liepe Pangrol gerti.
Po keliu dienu - man jau du menesiai sukakos. Nepasakyciau, kad labai gerai jauciuosi. Paskaudena kazka po desiniu sonkauliu lanku. Atsirado refliuksas (fui), dar sis tas. O galva galva... Kazkokia tustoka po narkozes

PaneleKiausiniene tu visiškai teisi , bet viena tryni galima suvalgyt išlakus su dveju kiaušinių baltimas ir tik orkaiteikepto omleto pavidalu
sviesto dešimt - dvidešimt gramu į dieną.
Pangrola gert nebutina jei nėra tam pagrindo, nebent kažko jau neleistino užkadi.
o taip po dveju narkoziu ir man ji tuštoka buvo
: ir ilgam atmintis sušlubavus buvo bet dabar lig ir nieko 
ai dar PaneleKiausiniene jei jautiesi itartinai apsilankyk pas medikus nėra ko laukt

sviesto dešimt - dvidešimt gramu į dieną.
Pangrola gert nebutina jei nėra tam pagrindo, nebent kažko jau neleistino užkadi.
o taip po dveju narkoziu ir man ji tuštoka buvo

ai dar PaneleKiausiniene jei jautiesi itartinai apsilankyk pas medikus nėra ko laukt

QUOTE(Lera @ 2008 06 09, 06:25)
Lankausi

Beje, vaikstau ir alpstu, kaip noriu saslyko ir picos. Bet isijunge tokie stabdziai, kad bijau ka nors rimciau suvalgyti. Pries pora savaiciu neapsiziurejau, kad negalima lasisos: suvalgiau virtos gabaleli, tai galvojau neistversiu, kaip sueme skausmeliai.
Dar dėl darzoviu ir vaisiu neaiskumu kilo:
Gydytojas Nr. 1: reikia 500 gr. zaliu darzoviu kasdien.
Gydytojas Nr. 2: jokių zaliu darzoviu - tik troskintos garuose, vaisiai - tik bananai ir kepti arba garuose troskinti obuoliai.
Gydytojas Nr. 3: darzoves tik zalios spalvos ir jokiu raudonos spalvos darzoviu ir uogu

Rašiau rašiau ir dingo viskas.
AČIŪ už palaikymą.
Nesuprantu kaip paskmbinau į savo kliniką, sako reikia tik po 10 d. siūlus imti, o man daktaras sakė nueik po 5. net nežinau kaip ir ką dabar. O tuo labiau po nakties man labiau skauda po bamba tą skylę, ir prasilupau pleistrą, tai biskį šlapiuot pradėjo, o išeinant iš ligoninės tai buvo sausa žaizda.
Na jo jei būčiau neradus šios temos tai velnias žino ko dar būčiau privalgius.
Net nežinau ką reiks iš briedžio kumpio pasigaminti gal kokias galkutes išsivirti. O bulvių virtų a galima. ir kaip su tom daržovėm kaži, pomidorais, agurkais, salotom.
O kodėl lašišos negalima?
Reiks pirktis tą garų puodą dabar tikrai, nes MB gavo gimtadieniui pinigų nusipirkti šitam puodui, nes anyta tokį turi, tai labai čiki viskas gaunasi. Tai vis neprisiruošėm nusipirkti, o dabar jau kaip ir tikrai reikia. Ir labai lengva ir paprsta naudotis ir sveika.
O dar ir dešinėj pusėj strėnas skauda, nesuprantu kas čia darosi.
AČIŪ už palaikymą.
Nesuprantu kaip paskmbinau į savo kliniką, sako reikia tik po 10 d. siūlus imti, o man daktaras sakė nueik po 5. net nežinau kaip ir ką dabar. O tuo labiau po nakties man labiau skauda po bamba tą skylę, ir prasilupau pleistrą, tai biskį šlapiuot pradėjo, o išeinant iš ligoninės tai buvo sausa žaizda.

Na jo jei būčiau neradus šios temos tai velnias žino ko dar būčiau privalgius.
Net nežinau ką reiks iš briedžio kumpio pasigaminti gal kokias galkutes išsivirti. O bulvių virtų a galima. ir kaip su tom daržovėm kaži, pomidorais, agurkais, salotom.
O kodėl lašišos negalima?
Reiks pirktis tą garų puodą dabar tikrai, nes MB gavo gimtadieniui pinigų nusipirkti šitam puodui, nes anyta tokį turi, tai labai čiki viskas gaunasi. Tai vis neprisiruošėm nusipirkti, o dabar jau kaip ir tikrai reikia. Ir labai lengva ir paprsta naudotis ir sveika.
O dar ir dešinėj pusėj strėnas skauda, nesuprantu kas čia darosi.