Kiek dienų laiko po operacijos?
O gal kam darė operaciją Grybo g.?
QUOTE(Chloe @ 2008 07 15, 14:34)
Mane išoperavo ir ant kitos dienos namo paleido

čia Lietuvoje? būtų gerai, nes pas mane mažas žindomas lėliukas namie...
Nesinorėtų gąsdinti palatų kaimynių pieno nusitraukinėjimu kas 3 val.
paskaičius temą, supratau kad pirmą mėn. galima kelti tik iki 2 kg, o pirmus 6 tik 5 kg.
Gal mamos, kurios turėjo mažiukus operacijos metu papasakos kaip tvarkėsi.
Nes maža kad vaikas dar nevaikšto, bet ir sveria 9 kg. O kaip pakelti, pamyluoti, nuraminti, kaip pampersą pakeisti, užpakaliuką nunešti nuplauti.
Papildyta:
ir dar klausimas - visi rašo, kad skauda po deš. šonkauliais, o man realiai skauda tik duobutėje- kaip suspaudžia ten kartais, jei vaika pakeliu ar nepavalgau ilgai. gaulint atleidžia. Kartais 3 mėn. jokio skausmo nebūna, o po to kelis kartus per dieną gali kartotis ir vėl kokiam mėn. dingsta... Tai įdomu ar čia akmuo taip pasireiškia, ar išoperavus tokie simptomai dings sunku pasakyti... gastroenterologė sakė, kad su skrandžio gleivine viskas gerai.

paskaičius temą, supratau kad pirmą mėn. galima kelti tik iki 2 kg, o pirmus 6 tik 5 kg.
Nes maža kad vaikas dar nevaikšto, bet ir sveria 9 kg. O kaip pakelti, pamyluoti, nuraminti, kaip pampersą pakeisti, užpakaliuką nunešti nuplauti.

Papildyta:
ir dar klausimas - visi rašo, kad skauda po deš. šonkauliais, o man realiai skauda tik duobutėje- kaip suspaudžia ten kartais, jei vaika pakeliu ar nepavalgau ilgai. gaulint atleidžia. Kartais 3 mėn. jokio skausmo nebūna, o po to kelis kartus per dieną gali kartotis ir vėl kokiam mėn. dingsta... Tai įdomu ar čia akmuo taip pasireiškia, ar išoperavus tokie simptomai dings sunku pasakyti... gastroenterologė sakė, kad su skrandžio gleivine viskas gerai.
mane operavo sūnui tik pusantro menesiuko buvo, ir skaudėjo man visada tik duobutė

Man skauda po dešiniu šonkauliu, kai rimčiau pakeliu.
Eee..... Ar sielėse kraujo niekam nebuvo?

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 07 18, 19:26)
Man skauda po dešiniu šonkauliu, kai rimčiau pakeliu.

Neranda nieko tie daktarai
. Pakartotinius tyrimus dar kartą darys

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 07 18, 20:50)
o kaip patebi? gal iš dantų?

QUOTE(Lera @ 2008 06 21, 19:33)
taip gali susidaryt ir kepenų latakuose tada jau pavojingiau butu nei tulžies pūslei. lb ištikruju pati to bijau
svelni sėkmes tau dideles lauksim sugrįžtant , viskas bus gerai

svelni sėkmes tau dideles lauksim sugrįžtant , viskas bus gerai

Na va esu jau sveika kaip ridikas

Bet kaip greitai čia kai kurias namo po operacijos išleido

QUOTE(Chloe @ 2008 07 17, 21:00)
čia Lietuvoje? būtų gerai, nes pas mane mažas žindomas lėliukas namie...
Papildyta:

Papildyta:
Mane operavo, kai maziukui buvo 3 men. Isoperavo ketvitadieni, sestadieni buvau namuose. Ta diena pooperacijos net nelabai ir tebuvo ka nutraukineti, kita diena jau padaugejo pienelio. As is anksto pasakiau gydytojui, kad noreciau ir poto maitinti, tai man vienviete palata parupino ir kazkokia kitokia narkoze dave, kad i pieneli neitu, ACIU jiems. o sestadieni kai grizau is karto puoliau maitinti

man skaudejo irgi tik duobutej, nors kai uzeidavo priepuolis, tai atrode, kad visa peiliais varstydavo

Po operacijos tikrai negalima sunkai kilnoti, pora savaiciu saugojausi, vyras ir uosviene padejo, vaika pamaitinimui paduodavo, o pavalgiusi paimdavo. po menesio jau pati keldavau, viena karta atsimenu sudure, bet pagulejau ir praejo.
Sekmes!
Sveikos, mamytes,
Pasirodo, daug kam tulžies akmenligė išsivysto...
. Man irgi viena vakara užėjo stiprūs skausmai po dešiniu šonkaulių lanku, tokie, kad net įkvėpt giliai negalėjau. Kadangi savaitgalis buvo, o greitukėms turiu fobiją, niekur nesikreipiau. Nukūriau pirmasienį pas šeimos gydytoją, priėmė, apžiūrėjo. Iš pažiūros sako - nervinių šaknelių uždegimas, bet, kadangi laukiuosi, skubiai liepė echoskopuotis organus (dėl visa ko). O valdiškose poliklinikose...žinot, kokios eilės...
. Bet ačiū Dievui, yra dar gerų gydytojų, kurios turi žmoniškumo, išklausė priežastį ir kai tik išgirdo, kad nėščia iškart priėmė
. Niu ir ką - tulžis tiršta, nors akmenukų dar nėra. O nuo to viskas ir prasideda...O viskas dėl neracionalios mitybos, sėdimo darbo.
Nėštukės, žiūrėkit savęs!
Pasirodo, daug kam tulžies akmenligė išsivysto...

QUOTE((Lelija) @ 2008 07 22, 08:34)
Niu ir ką - tulžis tiršta, nors akmenukų dar nėra. O nuo to viskas ir prasideda...O viskas dėl neracionalios mitybos, sėdimo darbo.
ne tulžis tiršta o stipriai suletejusi medžiagu apykaita ir mažai judėjimas