Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Durnaropė @ 2008 08 15, 20:09)
Paja - tai, kad tavo operacija planine, tai tik privalumas - nuvaziuosi visa svari, grazi, nusidepiliavus, susidejus reikiamus daiktus ir tt biggrin.gif Visai kas kita, kai nepasiruosusia greitoji isveztu is kokio darbo ar pan, manau, zymiai daugiau streso.

Naturalu nervintis, bet vos pateksi i ligonine, turetu baimes praeiti. Nes bent mano atveju tai visas personalas mane ramino ir drasino, juokavo nerupestingai, kazkaip naturaliai dingo tas nezmoniskas jaudulys.

Pries operacija su sese plepejom, ji mane lydejo, o atsimerkus po operacijos irgi salia isvydau savo sese, tai man labai ramu tapo. Jei gali kazkas is savu lydeti, tai, manau, irgi tik pliusas butu.

As laikau, kad turejau lengviausia operacija, kokia tik gali but tokiu atveju, linkiu, kad tavo patirtis panasi butu! smile.gif

Kuo toliau, tuo labiau lieka tik maziukas maziukas jauduliukas. ax.gif Jau skambijau savo kirpejai, kad vel i zmogu panaisia padarytu, savo prancuziska manikiura susitvarkau ir visa grazi vaziuoju atsikratyt nereikalingo turto. ax.gif nail.gif
Turiu kas ir lydi, vyras pasiryzes, bet, galvoju, kad man bus geriau vienai. Juk giminaite dirba ten pat, tai uzleks i man paveizet. mirksiukas.gif
Aciu uz palinkejimus, to paties tikiuosi ir as. 4u.gif Jau po visko aprasysiu kas ir kaip. mirksiukas.gif
Atsakyti
Paja šaunuolė, viskas bus gerai aišku kai jau ruoš operacijai gali pradėti vėl jaudintis tai normalu, bet ne ilgai jaudinsiesi netrukus viskas pasidaris dzin biggrin.gif o pabusi ir ant spinteles gražiam maišiukė pamatysi ką iš tavęs ištraujkė galėsi net karolius susiverti iš jų jei daug turi biggrin.gif Sėkmes tau ir sveikatytės. lauksim su žiniom smile.gif pasiimk su savim šitas kojines (būna krato po narkozes ir ypač kojom lb šalta pasidaro ) ir negazuoto mineralinio pirmai dienai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 08 16, 19:46)
Paja šaunuolė, viskas bus gerai aišku kai jau ruoš operacijai gali pradėti vėl jaudintis tai normalu, bet ne ilgai jaudinsiesi netrukus viskas pasidaris dzin biggrin.gif o  pabusi ir ant spinteles gražiam maišiukė pamatysi ką iš tavęs ištraujkė galėsi net karolius susiverti iš jų jei daug turi biggrin.gif Sėkmes tau ir sveikatytės. lauksim su žiniom smile.gif pasiimk su savim šitas kojines (būna krato po narkozes ir ypač kojom lb šalta pasidaro ) ir negazuoto mineralinio pirmai dienai tiek smile.gif

O tikrai atiduoda visa ta turta? ax.gif As vakar sakiau, kad man nereikia, tai anyta sake, kad butinai paimciau ir jai parodyciau. Sakiau, ok, tai bus mano dovana. biggrin.gif
Del mineralinio-aciu uz patarima. aciuks.gif Dar ka nors tokio ypatingo reik zinot? g.gif Kai pasiruosiu rimtai, tai ir panikos nebuna. mirksiukas.gif
Ale, pasakysiu, kol mazai zinojau apie tuos akmenukus, tai ir gyvent buvo ramiau. tongue.gif Galvoju, velnias mane nese perskaityt visa tema...bet gerai, tiek patarimu. thumbup.gif Siandien, kai ziurejau krepsini, tai vyrui sakiau, perkunas, is tu nervu visi akmenukai taaaaip spaudzia, kad oi, oi...Bet vakare taure vyno viska pataise. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 16 rugpjūčio 2008 - 20:14
Yo, kazkodel atiduoda juos, zinok rolleyes.gif Dar nespejau atsipeiket, kai atejo laborantas ir padejo ant spinteles - matyt, isties nori irodyt, kad kazka turejai! biggrin.gif

As labai bijojau, kad mane kres saltis po narkozes, sakiau seseriai, kad butinai man kojines uzmautu. Bet krete tik pirmas minutes atsigavus, o kojelems visada silta buvo, neprireike kojiniu visai rolleyes.gif Va taip vat idomu, kiekvienai skirtingai rolleyes.gif

Gerti pradzioje neleido, tik vilge lupas, pirmasyk atsigeriau nedaug tik grizus is ligonines apie 18.00, kadangi nepykino, tai pageriau gal kokius 350 ml ta vakara. Nors sesele labai bijojo, kad gerimas gali supykinti. Bet sakau, pavyko viska be maziausiu komplikaciju isgyventi, antra diena jau geriau pilna burna ir valgiau lengvai, bet visko, trecia diena buvau pamirsus, kad operacija turejau smile.gif Siandien 5-a diena, jau beveik ir skausmo nesijaucia ties pjuviais, lengvai atsikeliu, tik gal ciaudint ties bamba skaudena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Durnaropė: 16 rugpjūčio 2008 - 20:28
QUOTE(Durnaropė @ 2008 08 16, 18:19)
Yo, kazkodel atiduoda juos, zinok  rolleyes.gif

Mainai: jums akmenuka, jus vokeli biggrin.gif
Atsakyti
aš kai vokelių priešininkė niekam nieko neduodu bet akmenukus vistiek gavau biggrin.gif šiap aš ju norėjau prašiau kad atiduotu mano išnešiota turta hihihi.gif

Paja nieko daug ir nereikia nes greitai juk paleis. nu aišku ten apatiniai halatuką tapkytės , ir tt ir pati žinai, kuri laiką vistiek nevalgysi tai iš maisto nieko neimk jei ko norėsi veliau artimieji atvėž wink.gif

Mane irgi nekriete visai po narkozes bet mačiau kaip kitas krate tai todėl ir siūlau, geriau paimt ir nepanaudot nei nepasiimt ir prireiks smile.gif
Atsakyti
Dekui mergaites uz patarimus, padrasinimus. aciuks.gif
Tik turiu dar viena klausimeli, gal ir kvailai nuskambesianti, bet jau labai man reikia zinoti. ax.gif Sakykit, ta diena, kai paguldo, juk operacijos nedaro, tai ka ten veikt visa diena? g.gif Galvojau, parleksiu namo ir vakare vel atleksiu...Ir dar-ta diena valgyt jau negalima? blush2.gif Jei taip, tai man gresia ekstremalus isbandymas, kurio nesu gyvenime isbandziusi. biggrin.gif
Atsakyti
taip negalima bus valgyti, būna ir ta pačia diena operuoja bet dažniausiai ne.

pasiimk žurnalų visokių ar knygą kokia ir pan. galėsi išsigulėti- išsimiegoti pailsėti prieš operacija smile.gif
Atsakyti
As atvykau i ligonine pries 8-ias ryte, o apie 10.00 buvau operuojama. Kadangi neatsiveziau kardiogramos, ja ten pat pasidariau is naujo. Turejau atvykti negerus ir nevalgius, jokiu klizmu nereikejo, laimei.
Beje, reikejo paciai isigyti titano kabes, kurias panaudojo operacijai bei nuskausminamuju vaistu ampules.
As nezinau kodel, bet man viskas labai paprastai susikloste, pasirodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 08 17, 15:17)
taip negalima bus valgyti, būna ir ta pačia diena operuoja bet dažniausiai ne.

pasiimk žurnalų visokių ar knygą kokia ir pan. galėsi išsigulėti- išsimiegoti  pailsėti prieš operacija smile.gif

QUOTE(Durnaropė @ 2008 08 17, 16:11)
As atvykau i ligonine pries 8-ias ryte, o apie 10.00 buvau operuojama. Kadangi neatsiveziau kardiogramos, ja ten pat pasidariau is naujo. Turejau atvykti negerus ir nevalgius, jokiu klizmu nereikejo, laimei.
Beje, reikejo paciai isigyti titano kabes, kurias panaudojo operacijai bei nuskausminamuju vaistu ampules.
As nezinau kodel, bet man viskas labai paprastai susikloste, pasirodo  g.gif

Oi, mergaites, ka daryciau be jusu. ax.gif Nu, viskas, dabar jau beveik rami. Knygu turiu kruvas, bet, kad as nepavargus, tai prasysiu, kad isleistu iki vakaro namo, jei operuos kita diena. smile.gif
O kas tos titano kabes? g.gif Jau lyg ir nebenorejau nieko klausti. biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi nesu tikra, tai galiu ir nusisneketi, bet tos kabes yra latakams sukabinti (po pusles pasalinimo, kaip suprantu).

Galbut kiekvienoje ligonineje sava tvarka ir tau visai neprireiks paciai rupintis papildomu priemoniu isigijimu, todel tu net nesuk galvos apie tai biggrin.gif
Atsakyti
Kiek supratau, kabėmis sukabina viską. Mano pilvas nesiūtas, o sukabintas. Apžiūrės pilvą ir pasakys, ar nusipirkti reikia 4u.gif Jei reikės, vietinėje vaistinėje be jokių aiškinimų žino, kas tos kabės biggrin.gif
Daug skaitalų pasiimk ir sėkmės 4u.gif

P.S. Anesteziologas operacinėje barėsi, kad akys dažytos buvo, ir bandė nuvalyti ax.gif Turėk raumeny mirksiukas.gif
Atsakyti