čIA YRA GERA NUORODA "MaItinimosi rekomendacijos sergant tulzies pusles ir lataku ligomis":
http://www.vgpul.lt/...lataku-ligomis/
QUOTE(saulyte525 @ 2007 01 18, 16:20)
čIA YRA GERA NUORODA "MaItinimosi rekomendacijos sergant tulzies pusles ir lataku ligomis":
Labai panašaus turinio atmintinę, tik dailiai atspausdintą ir su paveikslėliais, įduoda VGPUL, kai po tulžiapūslės operacijos susiruoši namo. Liūdnas ir požiaurus skaitinukas... Pamenu skaičiau, o ties vieta sviesto ne daugiau kaip 1 arbat. šaukšt. per dieną vos neapsiverkiau. Su tiek sviesto aš paprastai palydžiu kiekvieną minkštai virto kiaušinio kąsnelį. Ir dar krienų priduriu, o apie juos čia net neužsimenama suprask, nėra ir nebus tokių tavo gyvenime. Žiauru.
Įtariu, jog prie šio kūrinio yra ranką pridėjęs mano gydytojas E. Gaidamonis. Jis laikosi konservatyvaus požiūrio į maisto turinį, esant tulžiapūslės problemoms. Esu girdėjusi, jog kiti gydytojai leidžia valgyti ką nori, jei tik sugebi. Aš dietos visgi pasilaikysiu. Nesinori problemų, o ir ligoninėje padailintą figūrą būtų gaila pagadinti.

Dar neblogas straipsnis "Prieš ryždamiesi tulžies pūslės operacijai - pasitarkime ir su gastroenterologu" iš "Vakarų ekspreso" čia:
http://www.ve.lt/?ru...p;id=1087237832
Papildyta:
Nutariau įkelti visą šutą straipsnį, jei vėliau nuoroda neveiktų, tai SM-oj jis liks:
Prieš ryždamiesi tulžies pūslės operacijai - pasitarkime ir su gastroenterologu
2004 m. Birželio 19 d.
Kaip ir kodėl tulžies pūslėje susidaro akmenys, ne vienam sukeliantys skausmo priepuolius? Kuriais būdais gydoma ši liga, kaip jos išvengti? Ar medikai nepaskuba pašalinti šį svarbų organą ir kaip šio organo netekimas atsiliepia gyvenimo kokybei?
Skaitytojų prašymu su šiais klausimais kreipėmės į 18 metų gastroenterologo darbo stažą turintį Klaipėdos ligoninės Gastroenterologijos skyriaus vedėją Žilviną ŠUKĮ.
Daugiau serga moterys
Tulžies pūslės akmenlige, - papasakojo gydytojas Ž. Šukys, - dažniausiai suserga per 30 metų asmenys, 2 - 3 kartus dažniau - moterys. Įtakos šiai ligai atsirasti gali turėti nutukimas, staigus svorio kritimas, nėštumas, specifiniai vaistai, kontraceptiniai preparatai, medikamentai, turintys estrogenų, progesterono, padidinantys cholesterolio kiekį tulžyje.
Patvirtintas ir genetinis polinkis susidaryti tulžies pūslės akmenligei, sąlygojantis specifinių fermentų, dalyvaujančių tulžies atskirų komponentų sintezėje, trūkumą. Dėl to sutrinka visavertės tulžies gamyba kepenyse.
Tarp kitų galimų ligos priežasčių - hormoninių preparatų vartojimas sergant ginekologinėmis ligomis. Geros sąlygos akmenims formuotis susidaro tada, kai, be minėtų priežasčių, sutrinka tulžies pūslės darbas - ji nebeatlieka visavertės funkcijos koncentruoti tulžį ir virškinimo proceso metu išstumti ją į plonąjį žarnyną. Akmenligę gali išprovokuoti lėtinės kepenų (kepenų cirozė) ir tulžies pūslės ligos.
Iš cholesterolio ir druskų
Tulžies pūslėje susidarę akmenukai būna dvejopi - cholesterininiai ir pigmentiniai. Daugiausia - 80 proc. - visų užfiksuojamų akmenų susidarę iš cholesterolio. Veikiant negatyviems faktoriams kepenyse intensyvėja cholesterolio sintezė, padidėja jo koncentracija tulžyje. Kai cholesterolio susidaro per daug, jis iškrenta į kristalus, iš kurių ir formuojasi akmenys.
Nedidelė dalis tulžies akmenų susidaro iš tulžies druskų. Tai vadinamieji pigmentiniai akmenys. Jiems susidaryti reikšmės turi infekcija tulžies pūslėje, padidintas bilirubino druskų joje kiekis. Visais atvejais akmenys formuojasi sutirštėjusioje tulžyje.
Akmenukų būna įvairių dydžių - nuo labai smulkių iki 3 - 4 cm dydžio. Kai pūslė pilna akmenų, visiškai sutrinka jos funkcija.
Mėginta skaldyti, tirpdyti
Kodėl dažnai esant tulžies akmenligei prioritetas teikiamas operacijai? Buvo mėginimų, - pasakoja gydytojas, - akmenis tirpinti vaistais (ursofalku), bet šis būdas efektyvus tik vienu atveju - kai cholesterininiai akmenukai susiformavę nėštumo metu ir nėra pakankamai sukietėję. Po gimdymo vaistais juos tirpinant gaunami patenkinami rezultatai.
Prieš 7-8 metus mėginta akmenukus skaldyti ultragarsu, o paskui ištirpinti tulžies rūgščių preparatais. Tačiau metodas neprigijo dėl dažnų komplikacijų - skeveldros įstrigdavo tulžies latakuose, užkimšdavo juos, sukeldavo mechanines geltas, pankreatitus.
Akmenis mėginta tirpinti ir punktuojant tulžies pūslę, vietiškai leidžiant vaistus. Bet ir šis būdas nedavė tokių rezultatų, kokių tikėtasi.
"Diskusija baigėsi, kai atsirado minimali invazinė - laparoskopinė chirurgija. Bene prieš dešimtmetį pradėta taikyti Lietuvoje, ji labai sėkmingai tebetaikoma iki šiol", - pasakoja gydytojas Ž. Šukys. Šios operacijos metu tulžies pūslė specialiu aparatu pašalinama pro nedideles skylutes pilvo sienoje.
Ar ryžtis operacijai?
Esant tulžies akmenligei, pasakoja gydytojas, ligoniai gali būti operuojami planine ir skubia tvarka. Planine tvarka operuojami tie, kurie yra patyrę nors kelis akmenligės priepuolius. Skubi operacija reikalinga, kai akmenligė komplikuojasi - išsivysto ūmus cholecistitas, kai tulžies pūslė supūliuoja, vystosi jos gangrena.
Jei jau jums diagnozavo tulžies pūslės akmenligę - prieš pasiryžtant operacijai gydytojas pataria pasitarti ir su chirurgu, ir su gastroenterologu. Pavėluotai išoperavus, gali išsivystyti lėtinis pankreatitas ir nukentėti kasos funkcija. Tuomet ilgą laiką teks vartoti vaistus, laikytis griežtos dietos, patirti virškinimo diskomfortą, nukentės gyvenimo kokybė.
Diskomfortas kartais lieka
Kaip pakeičia gyvenimo kokybę tulžies pūslės pašalinimas? Tai, ar pacientas po operacijos jausis gerai, ar ir toliau skųsis diskomfortu, - sako gydytojas, - galima prognozuoti jau iki operacijos. Tiems, kurie ne tik serga tulžies pūslės akmenlige, bet skundžiasi ir skrandžio motorikos sutrikimais, - šie sutrikimai išliks ir po operacijos.
Jei iki operacijos vyravo tik skausmo sindromas - galima prognozuoti, jog vėliau ligonis jausis gerai, virškinimo traktas prisitaikys prie tulžies pūslės netekimo.
"Tulžį gamina kepenys, ši pro tulžies latakėlius nuteka į tulžies pūslę, ten kaupiasi, koncentruojasi. Virškinimo metu susitraukdama pūslė išstumia tulžį, kuri yra labai svarbi virškinimo procese. Pašalinus tulžies pūslę nekoncentruota tulžis į virškinimo traktą po truputį patenka tiesiai iš kepenų", - paaiškino gydytojas.
Kaip saugotis?
Tulžies pūslės akmenligė dažniausiai pasireiškia skausmais arba skrandžio sutrikimais - primena lėtinio gastrito požymius. Ligonis gali ir niekuo nesiskųsti. Jei pacientas pajuto skausmus skrandžio plote ar po dešiniu šonkaulių lanku - patartina išsitirti vidaus organus echoskopu.
Jei liga genetiškai determinuota - išvengti akmenligės neįmanoma.
Tarp rizikos faktorių - ne tik nutukimas, bet ir staigus svorio kritimas, pavyzdžiui, laikantis griežtos dietos ar badaujant.
O per riebus maistas - rizikos faktorius ne tik virškinimo, bet ir širdies bei kraujagyslių ligoms.
Negydoma tulžies pūslės akmenligė gali komplikuotis tulžies pūslės, tulžies latakų uždegimu, pankreatitu, sepsiu. Be to, per ilgą laiką pūslės sienelėje, prie kurios prigludęs akmenukas, gali išsivystyti vėžys.
Jeigu nustatyta tulžies pūslės akmenligė, saugiausias maistas - troškintas, garintas, švelnus. Valgyti dažnai, po truputį.
Visiškai netinka kepti, riebūs, rūkyti valgiai. Patartina atsisakyti prieskonių, padažų, greitai paruošiamo maisto (mėsainių etc.).
Papildyta:
Straipsnyje rašo, kad "Planine tvarka operuojami tie, kurie yra patyrę nors kelis akmenligės priepuolius".
Merginos!!! Įdomu kaip jums sekėsi ištverti tuos kelis priepuolius, ar ką nors operavo ir be kelių priepuolių???
http://www.ve.lt/?ru...p;id=1087237832
Papildyta:
Nutariau įkelti visą šutą straipsnį, jei vėliau nuoroda neveiktų, tai SM-oj jis liks:
Prieš ryždamiesi tulžies pūslės operacijai - pasitarkime ir su gastroenterologu
2004 m. Birželio 19 d.
Kaip ir kodėl tulžies pūslėje susidaro akmenys, ne vienam sukeliantys skausmo priepuolius? Kuriais būdais gydoma ši liga, kaip jos išvengti? Ar medikai nepaskuba pašalinti šį svarbų organą ir kaip šio organo netekimas atsiliepia gyvenimo kokybei?
Skaitytojų prašymu su šiais klausimais kreipėmės į 18 metų gastroenterologo darbo stažą turintį Klaipėdos ligoninės Gastroenterologijos skyriaus vedėją Žilviną ŠUKĮ.
Daugiau serga moterys
Tulžies pūslės akmenlige, - papasakojo gydytojas Ž. Šukys, - dažniausiai suserga per 30 metų asmenys, 2 - 3 kartus dažniau - moterys. Įtakos šiai ligai atsirasti gali turėti nutukimas, staigus svorio kritimas, nėštumas, specifiniai vaistai, kontraceptiniai preparatai, medikamentai, turintys estrogenų, progesterono, padidinantys cholesterolio kiekį tulžyje.
Patvirtintas ir genetinis polinkis susidaryti tulžies pūslės akmenligei, sąlygojantis specifinių fermentų, dalyvaujančių tulžies atskirų komponentų sintezėje, trūkumą. Dėl to sutrinka visavertės tulžies gamyba kepenyse.
Tarp kitų galimų ligos priežasčių - hormoninių preparatų vartojimas sergant ginekologinėmis ligomis. Geros sąlygos akmenims formuotis susidaro tada, kai, be minėtų priežasčių, sutrinka tulžies pūslės darbas - ji nebeatlieka visavertės funkcijos koncentruoti tulžį ir virškinimo proceso metu išstumti ją į plonąjį žarnyną. Akmenligę gali išprovokuoti lėtinės kepenų (kepenų cirozė) ir tulžies pūslės ligos.
Iš cholesterolio ir druskų
Tulžies pūslėje susidarę akmenukai būna dvejopi - cholesterininiai ir pigmentiniai. Daugiausia - 80 proc. - visų užfiksuojamų akmenų susidarę iš cholesterolio. Veikiant negatyviems faktoriams kepenyse intensyvėja cholesterolio sintezė, padidėja jo koncentracija tulžyje. Kai cholesterolio susidaro per daug, jis iškrenta į kristalus, iš kurių ir formuojasi akmenys.
Nedidelė dalis tulžies akmenų susidaro iš tulžies druskų. Tai vadinamieji pigmentiniai akmenys. Jiems susidaryti reikšmės turi infekcija tulžies pūslėje, padidintas bilirubino druskų joje kiekis. Visais atvejais akmenys formuojasi sutirštėjusioje tulžyje.
Akmenukų būna įvairių dydžių - nuo labai smulkių iki 3 - 4 cm dydžio. Kai pūslė pilna akmenų, visiškai sutrinka jos funkcija.
Mėginta skaldyti, tirpdyti
Kodėl dažnai esant tulžies akmenligei prioritetas teikiamas operacijai? Buvo mėginimų, - pasakoja gydytojas, - akmenis tirpinti vaistais (ursofalku), bet šis būdas efektyvus tik vienu atveju - kai cholesterininiai akmenukai susiformavę nėštumo metu ir nėra pakankamai sukietėję. Po gimdymo vaistais juos tirpinant gaunami patenkinami rezultatai.
Prieš 7-8 metus mėginta akmenukus skaldyti ultragarsu, o paskui ištirpinti tulžies rūgščių preparatais. Tačiau metodas neprigijo dėl dažnų komplikacijų - skeveldros įstrigdavo tulžies latakuose, užkimšdavo juos, sukeldavo mechanines geltas, pankreatitus.
Akmenis mėginta tirpinti ir punktuojant tulžies pūslę, vietiškai leidžiant vaistus. Bet ir šis būdas nedavė tokių rezultatų, kokių tikėtasi.
"Diskusija baigėsi, kai atsirado minimali invazinė - laparoskopinė chirurgija. Bene prieš dešimtmetį pradėta taikyti Lietuvoje, ji labai sėkmingai tebetaikoma iki šiol", - pasakoja gydytojas Ž. Šukys. Šios operacijos metu tulžies pūslė specialiu aparatu pašalinama pro nedideles skylutes pilvo sienoje.
Ar ryžtis operacijai?
Esant tulžies akmenligei, pasakoja gydytojas, ligoniai gali būti operuojami planine ir skubia tvarka. Planine tvarka operuojami tie, kurie yra patyrę nors kelis akmenligės priepuolius. Skubi operacija reikalinga, kai akmenligė komplikuojasi - išsivysto ūmus cholecistitas, kai tulžies pūslė supūliuoja, vystosi jos gangrena.
Jei jau jums diagnozavo tulžies pūslės akmenligę - prieš pasiryžtant operacijai gydytojas pataria pasitarti ir su chirurgu, ir su gastroenterologu. Pavėluotai išoperavus, gali išsivystyti lėtinis pankreatitas ir nukentėti kasos funkcija. Tuomet ilgą laiką teks vartoti vaistus, laikytis griežtos dietos, patirti virškinimo diskomfortą, nukentės gyvenimo kokybė.
Diskomfortas kartais lieka
Kaip pakeičia gyvenimo kokybę tulžies pūslės pašalinimas? Tai, ar pacientas po operacijos jausis gerai, ar ir toliau skųsis diskomfortu, - sako gydytojas, - galima prognozuoti jau iki operacijos. Tiems, kurie ne tik serga tulžies pūslės akmenlige, bet skundžiasi ir skrandžio motorikos sutrikimais, - šie sutrikimai išliks ir po operacijos.
Jei iki operacijos vyravo tik skausmo sindromas - galima prognozuoti, jog vėliau ligonis jausis gerai, virškinimo traktas prisitaikys prie tulžies pūslės netekimo.
"Tulžį gamina kepenys, ši pro tulžies latakėlius nuteka į tulžies pūslę, ten kaupiasi, koncentruojasi. Virškinimo metu susitraukdama pūslė išstumia tulžį, kuri yra labai svarbi virškinimo procese. Pašalinus tulžies pūslę nekoncentruota tulžis į virškinimo traktą po truputį patenka tiesiai iš kepenų", - paaiškino gydytojas.
Kaip saugotis?
Tulžies pūslės akmenligė dažniausiai pasireiškia skausmais arba skrandžio sutrikimais - primena lėtinio gastrito požymius. Ligonis gali ir niekuo nesiskųsti. Jei pacientas pajuto skausmus skrandžio plote ar po dešiniu šonkaulių lanku - patartina išsitirti vidaus organus echoskopu.
Jei liga genetiškai determinuota - išvengti akmenligės neįmanoma.
Tarp rizikos faktorių - ne tik nutukimas, bet ir staigus svorio kritimas, pavyzdžiui, laikantis griežtos dietos ar badaujant.
O per riebus maistas - rizikos faktorius ne tik virškinimo, bet ir širdies bei kraujagyslių ligoms.
Negydoma tulžies pūslės akmenligė gali komplikuotis tulžies pūslės, tulžies latakų uždegimu, pankreatitu, sepsiu. Be to, per ilgą laiką pūslės sienelėje, prie kurios prigludęs akmenukas, gali išsivystyti vėžys.
Jeigu nustatyta tulžies pūslės akmenligė, saugiausias maistas - troškintas, garintas, švelnus. Valgyti dažnai, po truputį.
Visiškai netinka kepti, riebūs, rūkyti valgiai. Patartina atsisakyti prieskonių, padažų, greitai paruošiamo maisto (mėsainių etc.).
Papildyta:
Straipsnyje rašo, kad "Planine tvarka operuojami tie, kurie yra patyrę nors kelis akmenligės priepuolius".
Merginos!!! Įdomu kaip jums sekėsi ištverti tuos kelis priepuolius, ar ką nors operavo ir be kelių priepuolių???
QUOTE(saulyte525 @ 2007 01 19, 06:33)
Po pirmo priepuolio pasakiau, kad dabar nebebijau ir gimdyti (buvau devintam mėnesy

Gal kas galit pasakyti ar ilgai reikia eileje laukti tos planines operacijos?
Pas mane tu grazuoliu apie 30 vnt, jie maziukai, sake, jei noriu antro leliaus tai jau tikrai operuotis reiketu...
Pas mane tu grazuoliu apie 30 vnt, jie maziukai, sake, jei noriu antro leliaus tai jau tikrai operuotis reiketu...
QUOTE(giedrulicka @ 2007 01 23, 10:33)
Šito nežinau.

QUOTE(Vasska @ 2007 01 23, 10:35)
Šito nežinau.
Mane ketvirtadienį apžiūrėjo, penktadienį išoperavo
Bet man priepuoliai vos ne kasdien buvo 

Man tai priepuoliu dar nebuvo..tpfu tpfu tpfu
Ir sunku pasiryzti kazkaip, bet kai beveik puse pusles uzpildyta, tai

As siaip bijau, narkozes, komplikaciju ir t.t. Baile vienu zodziu

QUOTE(giedrulicka @ 2007 01 23, 10:54)
Man tai priepuoliu dar nebuvo..tpfu tpfu tpfu

Normalu, kad bijai

QUOTE(Vasska @ 2007 01 23, 10:35)
Šito nežinau.
Mane ketvirtadienį apžiūrėjo, penktadienį išoperavo
Bet man priepuoliai vos ne kasdien buvo 

Planine tvarka priklausys pas koki chirurga nori operuotis jei pas bet ka manau ilgai laukti nereikes bent jau KMU, buvau pas viena apziuroje tai po savaites jau galejau eit ir operuotis, bet nesutikau nenoriu pas bet ka

Papildyta:
QUOTE(saulyte525 @ 2007 01 19, 06:33)
Gal mano priepuoliau nebuvo tooookie baisus bet pasikankinus esu ne mazai kol dar nezinojau jog nesiojuosi akmenis gerdavau virskinimo fermentus apie nuskausminamuosius ne nepagalvojau nes manydavau kad skrandis streikuoja ir po ju pasilaikydavau sveikesnes mitybos kuriam laikui apstodavo, kol viena naktele tikrai supratau kad man ne skrandis o kazkas kita nes skausmo negalejau iskesti ir nepadejo visada gelbeje virskinomo fermentai vaziavau i priimamaji ir isiaiskinau kame bedos

Po to kai pradejau gerti vaistu priepuoliu nebuvo ptiu ptiu ptiu

Operuoti ar neoperuoti? Štai kur klausimas.
Įdomu, ar atsirastų čia tokių, kurios išsioperavo, o dabar gailisi? Atsiliepkite! Bent aš tokių savo pažįstamų rate nesutikau. Antra vertus, teigiama, jog apie 20% atvejų, operacija beveik nepagerina situacijos. Kažin kodėl? Kol kas neradau atsakymo. Man šis procentas prieš operaciją darė įspūdį. Ir nemenką. Lapkritinį priepuolį atsilaikiau ir nevykau į ligoninę (nors greitosios gydytoja, nutaisiusi labai susirūpinusį veidą, nuoširdžiai įkalbinėjo), tik dėl tų nelemtų galvoje įstrigusių procentų. Aišku, jei nebūtų padėjusi į veną suvaryta nošpos/analgino dozė, procentai būtų buvę jau ne motais. Kalėdinė akmenų ataka jau buvo kitokia laukėm laukėm su gydytoja, kol vaistai suveiks nesulaukėm, ir teko pasiduoti. Jau ligoninėje sužinojau, kas būtų padėję ledinio vandens butelis po šonkauliais. Nors tokiais atvejais norisi, atvirkščiai, ką nors smarkiai šilto priglausti. Beje, šito daryti jokiais būdais negalima. Prieš 7 metus, kai patekau su neaiškiais skausmais vėl gi su greituke į ligoninę, priimamajame 2 daktarėliams paporinau, jog norėjau karštą pūslę prie skaudamos vietos pridėti. Tie pradėjo žvengti, ir pasakė, - Aha, reikėjo pridėti, dabar važiuotume tiesiai į operacinę. Chi-chi-chi.... Anksčiau dar padėdavo šiltas gėralas su medum. Kas dėl nuskausminamųjų, jie seniau irgi padėdavo, tačiau kurį laiką instinktyviai vis paspoksodavau į veidrodį ar dar ne pageltau. Vaistai gali užtušuoti simptomus, bet nesustabdyti proceso. Tada blogai... Ši info toms, kurios vis dar bando atsilaikyti.
Jei nėra pažįstamų gydytojų, teks veikti per polikliniką. O jei norisi greičiau, padėtų vokelis.

QUOTE(giedrulicka @ 2007 01 23, 11:33)
Jei nėra pažįstamų gydytojų, teks veikti per polikliniką. O jei norisi greičiau, padėtų vokelis.

Vaistai gali užtušuoti simptomus, bet nesustabdyti proceso. Tada blogai... Ši info toms, kurios vis dar bando atsilaikyti.
Einu antradieni kaip ir tartis del operacijos, nors man dideliu skausmu neuzeina, tpfu tpfu tpfu, bet maudzia tai pastoviai sona pavalgius jau koks antras menuo.
Anksciau tai isvis jokiu simptomu nejausdavau, o rudeni prasidejao: maudimas, kartumas burnoje
Be pazistamu ir vokelio kaip ir neissiversiu ko gero...
O kiek i vokeli ?I r turbut pries viska, aisku reikia duoti?
O kokiu tyrimus pries operacija daro?

Einu antradieni kaip ir tartis del operacijos, nors man dideliu skausmu neuzeina, tpfu tpfu tpfu, bet maudzia tai pastoviai sona pavalgius jau koks antras menuo.
Anksciau tai isvis jokiu simptomu nejausdavau, o rudeni prasidejao: maudimas, kartumas burnoje

QUOTE(giedrulicka @ 2007 01 29, 12:14)

Mūsų situacija panaši tulžiapūslėje per daug akmenėlių prisikaupė ir trukdo (-ė) normaliai pasišalinti tulžiai, nors pačios pūslės pernelyg neerzina (-o). Manęs tulžiapūslė per daug nekankino, tačiau iš kantrybės išvesdavo dvylikapirštę ir skrandį. Kai reikėdavo virškinimui tulžies, neduodavo, o kai ne prašom. Galėjo vargšus niekuo dėtus organus iki opų privesti. Be to, kasa tokiais atvejais irgi nukenčia.
Beje, buvau giliai nustebinta tulžiapūslės mažumu 6.2x2.3 cm. Galvojau, jog ji bent per 15 cm būna nutįsusi...
O kiek i vokeli ?I r turbut pries viska, aisku reikia duoti?

Ką gi, pakalbėkim apie vokelius...

Kiek įdėti į vokelį, priklauso nuo duodančiojo dosnumo ir imančiojo teikiamos paslaugos turinio. Aš iš dosniųjų, tad už eilės paskubinimą įdėčiau 100, bet manau, kad ir 50 užtektų. Tačiau patariu, pirm sulaukti, kokią datą ir kokią ligoninę jie pasiūlys be niekur nieko. Gal jų pasiūlymas bus visiškai priimtinas, tad kam eikvotis veltui?
Kai pasakys datą ir ligoninę, pranešk tęsime pradėtus kursus.

Nežinau, kokius tyrimus daro poliklinikoje, nes ją apėjau, o ligoninėje patyriau štai ką: paėmė kraują iš piršto ir venos, padarė kardiogramą, krūtinės ląstos rentgeną ir echoskopiją. Echoskopavo visą pilvo sritį, tad podraug patikrino ir inkstus, kepenis bei moteriškus reikaliukus.
Sėkmės rytojuje!