QUOTE(fleita @ 2007 02 04, 15:14)
Gal gali plačiau papasakoti apie operaciją: kiek pragulėjai ligoninėje, kokie papildomi tyrimai buvo atlikti, kokie operacijos ypatumai ir kaip pasikeitė gyvenimas po operacijos?
Domina, nes kitą savaitę ir mane operuos
Mano situacija nėra standartinė. Į ligoninę patekau su greituke, ir užsibuvau ten 10 dienų. Taip ilgai gavosi, nes išpuolė šventės (Kalėdos, N.Metai), be to, operacijos metu be tulžiapūslės iš manęs pašalino dar ir miomą, t.y. operacija buvo sudėtingesnė, tad ir pooperacinis laikotarpis kiek pratįso. Operuota buvau laparoskopiniu būdu.
Kokius tyrimus darė ligoninėje, rašiau prieš keletą dienų, tad tereikia sugrįžti vienu psl. atgal, kad apie tai perskaityti.
Apie baisiausius dalykus. Baisiausia buvo, kai darė klizmą ir kai gydytojas atsisakė paimti voką.

Operacija ir tai kas buvo po jos, prieš šiuos 2 dalykus yra niekis.
Apie skaudėjimus. Po operacijos jautiesi, kaip miesčionka po bulviakasio.

Ne daugiau. Tą pačią dieną po operacijos 4 sykius pėdinau į tualetą, nes ant basono ne kas gaudavosi.
Apie gyvenimą po operacijos. Tikiuosi, jog svoris krenta dėl dietos. Jos laikausi, ne dėl baimės ar stropumo, o todėl, jog į blogus produktus kol kas nesinori net žiūrėti. Tačiau jau pradedu norėti kavos. Dar kiek panorėjusi, pabandysiu. Gydytojai, bet ne mano, sako, jog kavą galima gerti - tik filtruotą ir jokiu būdu ne tirpią. Kartais lygioje vietoje paleidžia vidurius. Daugiau užvalgius arba ilgiau nepavalgius, paskaudena buvusios tulžiapūslės vietą. Greit pavargstu, sunku susikaupti. Tačiau neužmiršk, kad manoji operacija buvo sudėtingesnė, truko ilgiau (ilgesnė narkozė). Be to, operavo tulžiapūslės uždegimo metu, kai tulžies latakai būna susiaurėję, tad dabar reiks laiko jiems prasitampyti.
Praktiniai patarimai:
1. Būtina finansiškai pamaloninti (50 arba 100 vnt.) anesteziologą gyvenimas prabudus taps lengvesnis nei iki tol.

2. Jokiu būdu nereikia bijoti drenos traukimo, kuris atsitiks jau sekančią dieną po operacijos tai neskausminga.
3. Tuoj prabudus, būtina sutelkti dėmesį į šlapimo pūslę negalima persikentėti, nes atsiras šlapimo užlaikymo refleksas, t.y. smegenys saugos nuo apsišlapinimo, net ir sėdint ant unitazo. O tada kateteris... Jau pooperacinėje palatoje, paprašyk, kad jie pamaigytų šlpimpūslės vietą ir įvertintų joje susikaupusio skysčio kiekį. Toliau jie žinos ką daryti.
4. Susiraukusias seseles labai pataiso 10-20 vnt. Klizmavimo procedūra nuo šito irgi kiek prašviesėja.

5. Gydytojui buvau paruošus 400 vnt. Tačiau manasis atvejis brangesnis double operacija + skyriaus vedėjas.
Tokie dalykai.
Kokioje ligoninėje tave operuos? Gal jau net žinai kas tai darys?
Nieko nebijok. Operacija - tai tik miegas. Sėkmės!