Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose

Apklausa: Kurią kūno dalį labiausiai norėtumėt ištobulint, pagerint? (115 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Straipsnis, kas yra adaptavesis riebalams ir ju panaudojimas energijai , ir as esate cukrui adaptuoti, ir ji deginate treniruodamiesi:
http://www.marksdail.../#axzz20caULb3r

geras straipsnis ir pats puslapis, su gerom izvalgom, na paremtas labiausiai Paleo mitybos stiliumi.

bet tiesa visiems priimtina:
jei po keliu valandu nevalgymo, peralkes buni ar, troksti kazko angliavandeningo, tada esi tas, kuris sunkiai degina riebala;

jei nesijauti alkanas po keliu valandu, gali laisvai tverti, ateina naturalus alkis, be snackavimo trsokimo, tada esi tas, kurio kunas maista ima is riebalinio sluoksnio, tuo paciu zmogus ir maitinasi su daugiau riebalu maiste, lengviau praranda riebalini sluoksni.

Organizmas ismokomas ko mes tik norim ji ismokyt

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 15 liepos 2012 - 08:50
Aciu Sedindriuke 4u.gif labai geras straipsniukas. Padejo suprasti save,nes pastoviai jauciuosi alkana,ypac sumazinusi porcijas ir cukru. Atrodo pavalgai,bet kazkur vistiek kirba kirminelis,norintis valgyti.Ir jauciausi nenormali visa laika,nes svoris lengvai nekrenta,pastoviai norisi valgyti kazka.aisku dabar kodel.Aisku emocinis dar valgymas prisideda,tai isvis normalus svoris atrodo kaip misija neimanoma.
Bet klausimukas,skaiciau,bet ar praleidau ar ka,o ka daryti kad pasidaryti tuo fat adapted?Suprantu kad tai butu ne vienos dienos procesas,bet vistiek,ka daryti?Nes norisi jaustis normaliai ir maitintis normaliai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgita-d: 15 liepos 2012 - 09:28
neatsikeliau snd sportui unsure.gif unsure.gif jei ryte neiterpiu, tai sunku kada ji iterpt. na, ziuresim cool.gif ar nakti skaiciau: sportas suteikia tokius malonumus sportuojantiems, kokiu siekia narkomanai. na gal per stipriai pasakyta, bet del endorfinu pliupsnio - sutinku ... ax.gif
Papildyta:
o, Horo, sveikute...vis galvoju, ko neateini, galvoju, ka esi profe, tai cia tau - ne lygis blush2.gif
Papildyta:
S,
darant tingini, tiesiog pakeiciau sulipinimo mase. dedu tu paciu nesveiku sausainiu(NEZINAU, KUO jus pakeist g.gif , turbut neimanoma, pilno grudo - turbut duotu kitoki skoni g.gif ), dar ieu papilomai arba slyvu dziov, arba kelias dat, saulegrazu(zodziu, pagerinu...)-o vietoj pieno, cukraus ar kondens pieno, tiesiog padariau migdolu piena ir su visais tirsciais supyliau, dar klevu sirupo vietoj cukraus dejau ir aisku, kakavos.
is tiesu, norejau is saulegrazu piena padaryt, bet supuvo jos man, per ilgai mirkiau... ax.gif bet is saulegrazu turbut butu kitoks pieno skonis. g.gif reiks isbandyt kada.

beje, Sauletoj virtuvej bloge atradau siryt Snickers tipo torta. tai visgi, mano ekspreimentas -sveikesnis rolleyes.gif nes ten zelatina, kiausai, cukrus ir tt.na viskas kaip priklauso....
Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2012 07 15, 08:26)
Aciu Sedindriuke 4u.gif  labai geras straipsniukas. Padejo suprasti save,nes pastoviai jauciuosi alkana,ypac sumazinusi porcijas ir cukru. Atrodo pavalgai,bet kazkur vistiek kirba kirminelis,norintis valgyti.Ir jauciausi nenormali visa laika,nes svoris lengvai nekrenta,pastoviai norisi valgyti kazka.aisku dabar kodel.Aisku emocinis dar valgymas prisideda,tai isvis normalus svoris atrodo kaip misija neimanoma.
Bet klausimukas,skaiciau,bet ar praleidau ar ka,o ka daryti kad pasidaryti tuo fat adapted?Suprantu kad tai butu ne vienos dienos procesas,bet vistiek,ka daryti?Nes norisi jaustis normaliai ir maitintis normaliai..

jurgita,taip daug kam yra.ypac tvarkantis mityba,o musuose iprasta suprast,kad svori mest reik sumazinus riebalu.automatiskai ju mazinant,mazeja suvalgomi baltymai-juk numazinam mesa,surius,riesutus,avokadus..juk tiesa?o tada tik smegenelem darbo ir klykia valgyt duok,o pilvas net negurgia..ir knapsom virs duonu,tik '1ieno'sausainuko,ir t.t.
Buvo tam straipsni apie organizmo adaptavima,gal palandziok po tuos paryskintus linkus?bet siaip Paleo mitybos laikantis ir gali adaptuotis..bet man tiek mesiska valgyt na ne man:D riebalu daug-riesutai,avokadas,kokosas.angliavandeniam poreikio atsikracius,bet vartoju kaip minedavau cia,pirmoj dienos pusej,o kt.pusej anglys is darzoviu,vaisiu (reciau nes uzdozavus obuoliu net,kita diena organizmas streikuoja ir jauciuos mieguista).. Baltymu milteliai tik i kepinius eina (nes maiste turi buti ir b,ir a,ir rieb,o kepiniai kitaip butu tik a ir r-taigi nesubalansuota ir nepilnavertiska),papildomai negeriu milteliu,jei nyksiu,gersiu.
Jurgita,apribojai riebalus,mazai baltymu?siaip baltymu daugiau vartojant nebelieka potraukio anglim,man is vis tik kazko balto,zalio ir riesutu amziais noris:) tai riesutiniai raw nekepti dalykai trasoj.. Pastarom dienom krutinele ir pietum ir vakarienei.. Vakar tik idomiai buvo:2kiausiai priespieciam buvo,tai kazkaip keistai i vakara nuo ju buvo.seniai buvau juos taip suvalgius,nors kasdien po 4 kirsdavau..tai vat tie organizmai.. Vistiek iki galo ju nesuprasti:-/
Atsakyti
Sedindriuke,nesumazinau riebalu.Tikslaiu sumazinau tu bloguju-alieju,sviestu ir pan.Valgau seklas,kokosa,riesutus tavo kepiniuose pagrinde.Plius varske,jogurtas nera mano tie beprocentiniai,nors sumazinto riebumo.Mozarela pietums i salotas dedu kartais normalaus riebumo,kartais liesa.Ir siaip suri megstu ir kartais gabaliuka koki paskanauju(bet retokai db galvoju).Lasisos karta i savaite velgau.Mesos valgau visokios.Nemanau kad man ju truksta.Baltymu man rodos irgi normaliai valgau.Varske,naturalus jogurtas ir kai sportuoju baltymu milteliu isidedu i varske,jogurta.Ta pati mozarela kiek baltymu turi.Mesa.Bet va norisi pastoviai saldaus.Vaisiai neuzkisa.Ju valgau nemazai.Norisi tu tradiciniu saldumynu,ypatingai sokolado.Labai stengiuosi ir laikausi kiek atsilaikau.Bet buna dienu kai niekaip protas neisijungia ir pasiduodu emocijoms ir vidiniam velniukui,saukianciam-valgyk viska is eiles!Valgyk,nesustok.Organizmas tiesiog reikalaute reikalauja kokio nesveiko cukrinio sudeliuko.Neuzkisu juo niekaip tada jokiais sveikiausiais kepiniais(nors ju turiu pastoviai po ranka,kad nesinoretu nesveikuju).Kartais ta kova atrodo tokia beprasmiska,tokia sekinanti tiek fiziskai tiek psichologiskai,kad norisi nusispjaut i viska ir gyvent kaip "normalus" zmones.Bet vel isijungia proto balsas ir sako,stenkis,daug pasiekei,daug gali,del savo sveikatos stenkis,vaiku,vyro.Ir taip diena is dienos doh.gif Gaila savei pacios jau kartais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2012 07 15, 16:50)
Organizmas tiesiog reikalaute reikalauja kokio nesveiko cukrinio sudeliuko.Neuzkisu juo niekaip tada jokiais sveikiausiais kepiniais(nors ju turiu pastoviai po ranka,kad nesinoretu nesveikuju).Kartais ta kova atrodo tokia beprasmiska,tokia sekinanti tiek fiziskai tiek psichologiskai,kad norisi nusispjaut i viska ir gyvent kaip "normalus" zmones.Bet vel isijungia proto balsas ir sako,stenkis,daug pasiekei,daug gali,del savo sveikatos stenkis,vaiku,vyro.Ir taip diena is dienos doh.gif Gaila savei pacios jau kartais doh.gif

Hm g.gif Šita vieta suglumino. Man tarkim irgi norisi saldaus kartas nuo karto ir negaliu susivaldyti, bet pilnai užkiša mane mano kepiniai, ledai ar iš parduotuvės kas nors, kieno sudėtis dar mažiau daugiau kaip rusai sako ax.gif
Tikrai keista, kad taip norisi tau gryno šlamšto. Gal kokia organizmo liauka kiek šlubuoja ar kas? Arba tai nėra fizinis noras, tiesiog valia silpnoka ir tau tie produktai labai skanūs, o alternatyvos nebandai pasidaryti pati ax.gif Va tarkim mūsų given44 kaip stengėsi pati Snickers pyragą pasidaryti, kad tik sveikesnis būtų thumbup.gif
Atsakyti
prikirtau po darbo ale Brownie: riesutu mase, kakava, datuliu pasta, is kameros istraukus... virskinsim, sportinsim siandien butinai, nes gerulis workout ir abs pratimukai lauks biggrin.gif Wuf wuf!

ir kazka reiktu prasikepti, nes ner nieko sad.gif

Jurgita- AZ wink.gif
Atsakyti
Jau radau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 15 liepos 2012 - 19:26
QUOTE(cushy @ 2012 07 15, 18:17)

ka radai biggrin.gif ?? sudominai biggrin.gif
Atsakyti
galva pametus buvo tongue.gif

jurgita-d: gal dar neilgai, kaip bandot keist savo mitybos iprocius? sakau taip todel, kad man uzstrigo tas jusu pasakymas "gyvent kaip normalus zmones". sakykit, ka norit, bet man tai jie nenormalus biggrin.gif man jau taip viskas i krauja iauge, kaip kitaip net negaleciau.
Atsakyti
eh...su tom mitybom ir ju ivairovem...siaip, musu kunai taip toksinais uztersti, kad daznai dar rekia to ko negalima. bet kaip suprasti kada kuno rekimai jau patapo sveiki - juk sakoma klausykis savo kuno g.gif bet sudarkyto, suniokoto kuno poreikiu negalima pildyti g.gif viena moteris vistiek pasiriko valgyt keptas visteles ir mirti to pasekoje...kitaip psichologiskai gyvent negalejo unsure.gif
Atsakyti
4u.gif Aciu, uz silta priemima 4u.gif Siryt dariau trumpute kardio treniruote, bet uzteko 4u.gif O siaip, tai tikrai, bent jau mus LKKA taip moko ir ta pati byloja mano asmenine patirtis, kad vis delto mityba vaidina viena didziausiu vaidmenu, norint dailiai atrodyti. Buvo laikas kai sportavau labai daug: vedziau pati 9 treniruotes per savaite plius mano pacios sportas kokius 3-4 kartus, ir... ir zinokit neatrodziau as labai super tuo metu, nes valgiau bet kiek ir bet ka. Tik tada, kai susireguliavau mityba, pasiekiau maloniu akiai rezultatu 4u.gif Tik labai sunku juos nepaleisti, nes esu manau is tu "genetiniu tesliuku", nes vaikystej turejau nemazai antsvorio 4u.gif Viskas lekiu daryt pilvo preso treniruote, nes MB ant galvos lipa lotuliukas.gif
Atsakyti