Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 30 tema

QUOTE(apievata @ 2012 07 24, 12:02)
teisingai masto tas Bingelis (nepazystu)-ir del formos ir del gylio.Toks pamatas aktualus jei apdaila klinkeris, jei tinkas ant polistirolo -isvis pats papr . pamatas be jokiu skelimu.Siaip teoriskai imanomas ir antras variantas-bet poliu skersmuo turetu virsyt rostverko skersmeni , kad normaliai kabintusi abu pamateliai.

nu cia labai daug naujo nepasaket....................................... tai ir durnam aisku, kad kalba eina ne apie pamata, kur bus statoma dvisluoksne siena..
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2012 07 24, 13:02)
teisingai masto tas Bingelis (nepazystu)-ir del formos ir del gylio.Toks pamatas aktualus jei apdaila klinkeris, jei tinkas ant polistirolo -isvis pats papr . pamatas be jokiu skelimu.Siaip teoriskai imanomas ir antras variantas-bet poliu skersmuo turetu virsyt rostverko skersmeni , kad normaliai kabintusi abu pamateliai.

taip... daug Lietuvoj naftalininių statybininkų - kam daryt kitaip, jei aš moku tik taip/statau tik taip/ir statysiu tik taip - nes NIEKAS KITAIP NEDARO cool.gif
graudu
bet aš tikiu progresu

v.
Atsakyti
teisingai masto tas Bingelis (nepazystu)-ir del formos ir del gylio.Toks pamatas aktualus jei apdaila klinkeris..

apdaila klinkeris.

del polio gylio.
turiu kolegos geologija ir pamatu plana. Polio gylis 2.9 m, tuomet pasiekiamas gruntas, kur stiprumas (q) 2.0MPa, tuo tarpu pas mane prie 1.3 m turiu 2.6 MPa. Taigi man vel kyla klausimas ar tikrai reikia dar giliau?

Siaip teoriskai imanomas ir antras variantas-bet poliu skersmuo turetu virsyt rostverko skersmeni , kad normaliai kabintusi abu pamateliai.

tai ne tik imanomas bet ir daromas, tik problema rasti kas tai teisingai atliktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 07 24, 13:07)
apdaila klinkeris.

del polio gylio.
turiu kolegos geologija ir pamatu plana. Polio gylis 2.9 m, tuomet pasiekiamas gruntas, kur stiprumas (q) 2.0MPa, tuo tarpu pas mane prie 1.3 m turiu 2.6 MPa. Taigi man vel kyla klausimas ar tikrai reikia dar giliau?
tai ne tik imanomas bet ir daromas, tik problema rasti kas tai teisingai atliktu smile.gif

as netaupyciau ant poliu gylio smile.gif ypac, kai pas jus ar 1,2 - ar 2 metrai - poliai labai trumpi. Aisku, jei zemiau blogesnis gruntas, pergrezti nereiktu smile.gif Bet siaip tikrai Jusu vietoj pasidaryciau ilgesnius, juokas cia kainos prasme, o svarbu, tikrai svarbu smile.gif. Nepamirskit, kad zmones kartais klysta ir kai vietoj Jusu 1,2 dar paklaida pasidarys, tai kas tada? Antra vertus, keliuose taskuose daretes tyrimus? As dariausi 4 ir tai ne visa tiesa suzinojau... Reikia buti labai uztikrintam, kad pasitenkinti 1,2 metro gylio poliu, bet cia tik mano nuomone smile.gif.
Atsakyti
O kad įšalas kartais siekia giliau nei 1,2 m - tai čia nieko tokio? g.gif Aš daryčiau gilesnius polius, vis tiek labai negilūs gausis. Aišku galima pirma su konstruktorium pasitarti, tegu argumentuoja, kodėl parinko tokį gylį.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 07 24, 12:19)
Gavau samatas pamatu ir taip pat ivairiu pastabu. Turiu du klausimus jums:

1. Polio grezinio gylis.

Konstruktorius remdamas geologiniais matavimais paskaiciavo grezinio gyli 1.3m, skersmuo 0.45 m. Vadinasi po zeme turime 1.65m (einant link pavirsiaus: 1.3m polis + 0.05m putplastis + 0.3m rostverkas = 1.65m).

V.Bingelis kategoriskai -  "1.3 m grezinys yra per mazai, darom grezini 2m ir bus tikrai gerai smile.gif Geologija ziurejo sako taip tikrai geras gruntas, bet 1.3m mazai. Juostiniams pamatams darom 1.7m, O padare 2m pasieksime tvirciausia grunta. "

Prikabinu vieno is grezinio lentele, kitas grezinis praktiskai identiskas:
user posted image

Konstruktorium pasitikiu, taciau SM forumuose matau Bingeliu taip pat pasitiki. Net jei klausyt Bingelio turetu uztekti 1.7m pasiekti tvirciausia grunta.

Q. Mano klausimas koks pas jumi poliu gylis skaiciuojant nuo rostverko apacios.  (idomiausia tu zmoniu asakymai pas ka yra geras gruntas).

2. Rostverko siltinimas.

Ar tikrai yra didelis blogis U formos rostverkas, t.y. putplastis ne per visa rostverka:
user posted image

Lyginant su sekanciu:
user posted image
Vel visu rekomenduotinas Bingelis sako jei lies tai tik U formos (1 variantas).

Oi kaip žiūriu tas mano blogis, rostverko brėžinio eskizas, vaikšto kelinta karta.....

Dabar po ranka neturiu grunto tyrimo lenteles – gruntas pas mane geras. Daromi buvo 2,5m gylio 0,45 gręžinio plotis, bet ir pamatas pas mane platus...
Aš Manau, jeigu jau pamatai yra gręžtiniai tai 1,30m mažai , reiktų bent jau iki dviejų metrų pamatus įgilinti... teisingai Bingelis sako. smile.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2012 07 24, 14:34)
O kad įšalas kartais siekia giliau nei 1,2 m - tai čia nieko tokio? g.gif  Aš daryčiau gilesnius polius, vis tiek labai negilūs gausis. Aišku galima pirma su konstruktorium pasitarti, tegu argumentuoja, kodėl parinko tokį gylį.

Aišku tas poliaus įgilinimas kapeikos+ 3 kub. betono su karkasu 500- 800lt.
Atsakyti
Nu jau poliaus gylis jo laikymui itakos neturi, itaka turi poliaus plotas kuris riamiasi i grunta.. Tad polius 2 ar 1,3 metro tikrai nera skirtumo, jeigu po juo vis tiek tas pats gruntas.

Tokiu atveju poliaus gyli lemia kiti reiskiniai, tokie kaip isalo gylis, dabar jau dazniausiai imamas 1,3m nes isala giliau. Siulyciau daryti 1,4m, po apacia 20cm zvyro ir viskas bus puiku smile.gif

Pirmas rostverko brezinys man labai nepatinka, tikrai taip nedaryciau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 24 liepos 2012 - 13:56
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 07 24, 13:53)

Tokiu atveju poliaus gyli lemia kiti reiskiniai, tokie kaip isalo gylis, dabar jau dazniausiai imamas 1,3m nes isala giliau. Siulyciau daryti 1,4m, po apacia 20cm zvyro ir viskas bus puiku smile.gif

echhh, teoretikai. ar 1,3 ar 1,4 ... a ismatuosit, kai gres? as pats prigavau statybininkus, kad ne 0,1 m paklaida kai kur buvo, o vos ne 0,5 metro...... Dar karta, ne ten taupot.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 13:56)
echhh, teoretikai. ar 1,3 ar 1,4 ... a ismatuosit, kai gres? as pats prigavau statybininkus, kad ne 0,1 m paklaida kai kur buvo, o vos ne 0,5 metro...... Dar karta, ne ten taupot.

Cia tikrai nepritaupysi, bet kam daryt daugiau jeigu nereikia.. kaip pats sakai paklaida 0,5m, tai ziurek vietoj 1,4m ir gausi 2m, o is 2m - 2,5m kam to reikia..
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 07 24, 14:56)

QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 07 24, 15:07)
Cia tikrai nepritaupysi, bet kam daryt daugiau jeigu nereikia.. kaip pats sakai paklaida 0,5m, tai ziurek vietoj 1,4m ir gausi 2m, o is 2m - 2,5m kam to reikia..

žmonės, dėl ko ginčijatės?Dėl gylio? Faktas tas, kad kai darys pamatus, pats stovėsi ir prižiūrėsi. Arba tech. priežiūra, bet prigrasinta, kad ščyrai prižiūrėtų. Darykit polius 2 m , su +/- 20 cm paklaida. 1,3 m tikrai bus per mažai, nes įšalas paskutinius du metus Kauno r. buvo 1,4-1,5 m.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 07 24, 14:07)

Rangovai paklaidas megsta paprastai i kita puse, nes betona taupo smile.gif
Atsakyti
molinguose gruntuose isalo gylis siekia 1,6 m . Cia ir yra min riba , beje apkrovas polius laiko ne tik padu , bet ir per sieneliu trinti. Siaip tokiu atv. duociau perskaiciuoti kitam konstruktoriui , nes poliu gylis daugiau nei abejotinas.
Atsakyti