QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 08 11, 12:52)
turiu metinuka, kuris visa para valgo praktiskai vient MP. Kieto maisto tik ragauja, labai retai kada didesni kieki suvalgo. Is pradziu labai jaudinausi kaip cia taip, didelis vaikas, o kosiu visai nevalgo. Reikia jam MP ir viskas. Bet cia paskaiciusi matau, kad maniskis ne vienas toks.

norejau paklausti mamus, kurios susidure su tokia pacia problema. Kiek kartu per diena vaikui siulote rimto maisto?
As dazniausiai 3 kartus per diena verdu jam koses ir dazniausiai viska metu lauk. Jei jau jam labai skanu, tai kartais suvalgo 150 ml.
Kadangi jau tuoj metukai bus, tai pasiulau ir is savo lekstes. Ragauja noriai, bet va taip ir tik pakramto, pazaidzia ir viskas. Kad daugiau valgytu-nei per kur.
Na pas mus kita problema, labai mazai produktu, kuriuos galime valgyti, nes alergiskas maziukas, tai jam galbut neskanu tai ka gali valgyti. Taigi vis svarstau, gal man nevargti ir per prievarta nekisti jam tu kosiu, tegul valgo mp, jei jis taip nori. Juolab, kad ir valgant tik mp, svoris labai gerai auga!
O del visuomenes poziurio, tai labai labai truksta tolerancijos. Susiduriu su aplinkiniu kreivais zvilgsniais ir net smerkimu. Mat kaip as cia taip toooki dideli vaika maitinu tik mp. O visokios bobutes suzinojusios, kad dar ir miegam kartu, turbut iskart pasimirtu.
Manio dukra truputi vyresne negu jusu vaikas.
Tai jos megstamiausias maistas mano pienas. Kita maista nelabai noriai valge, pora sauksteliu ir viskas. Svoris augo gerai, dabar sveria 9.1 kg. Aisku svoris nera didelis.
Ji kazkur nuo 11 men. atsisake maitinama, t.y. pradejo pati valgyti, tada lyg ir pradejo daugiau suvalgyti, bet suskaiciuoti sunku, nes dalis maisto ant grindu, dalis ant stalo

.
Ji megsta keleta produktu, kuriuos valgytu pastoviai - pomidorai, kai kurie vaisiai. Valgo dabar ji ka ir mes, gaminu su maziau druskos, be prieskoniu.
As kazkaip nesu pastebejusi, kad kazkam uzkliutu vaiko maitinimas, as sugebu subtiliai pamaitinti, kad aplinkiniai net neitaria ka mudvi veikiam

, Nors esant viesoj vietoj ji pieno nepraso, nes turi ir kitos veiklos.
O as miegu su vaiku, kartais su abiem, manes tai netrikdo ir kam kitam tai turi rupeti.
As esu laisva savo pasirinkimais auginant vaikus, ir maziau reikia galvoti, ka kiti pasakys apie tai.