As kas menesi apie tai pagalvoju kaip ilgai maitinu jau antra vaikeli... Ir dar duodu MP maziukei paryciais..Gaila nutraukti, nes gal but tai paskutinis mano vaikelis..
QUOTE(Mylinga @ 2012 08 08, 11:49)
Savo istoriją čia dėstau tik tam, kad suprasčiau jog teisingai elgiuosi, nors jau greit 18 mėnesių kaip neišmiegojau visos nakties, ilgiausias nepertraukiamas miegas galėjo būti apie 5 val., gal 2 ar 3 naktis.
Nuo rugsėjo reikia pradėti lankyti lopšelį, tad dar labiau neramu. (Nors jei būtų galimybė norėčiau būti su vaikučiu iki 3 metų kartu, jokiems svetimiems žmonėms nepatikėti. Deja, jau beveik susitaikiau, kad ne viskas yra taip kaip svajoji ar nori:()
Nuo rugsėjo reikia pradėti lankyti lopšelį, tad dar labiau neramu. (Nors jei būtų galimybė norėčiau būti su vaikučiu iki 3 metų kartu, jokiems svetimiems žmonėms nepatikėti. Deja, jau beveik susitaikiau, kad ne viskas yra taip kaip svajoji ar nori:()
Aš jau 4 metus nesu nakties ramiai išmiegojusi

O dėl lopšelio ir man neramu. Didysis pradėjo lankyt darželį, kai nebevalgė MP, o va mažasis dar migdosi ir pietų, ir naktį su MP, ir paties miego metu dažnai pasiprašo. Nutraukt nė minties nekyla, tik kaip reiks pietų užmigt darželyje

QUOTE(Amelita @ 2012 08 20, 14:21)
As kas menesi apie tai pagalvoju kaip ilgai maitinu jau antra vaikeli... Ir dar duodu MP maziukei paryciais..Gaila nutraukti, nes gal but tai paskutinis mano vaikelis..
Na mano irgi gal paskutinis. Maitinsiu ilgai.
QUOTE(wytaute69 @ 2012 08 20, 16:09)
Na mano irgi gal paskutinis. Maitinsiu ilgai.
mano irgi

QUOTE(ydryn? @ 2012 08 20, 17:08)
Na as tai kiek pati nores bandysiu...
O del ismiegotu naktu tai jau penki metai nesu ismiegojus NE VIENOS nakties nuo iki. Jei tenka ketis du kartus tai cia jau labai gerai. Ai kazkaip pripratau ir gerai.
Sveikos
Mum jau 4m 2men ir mes vis dar draugaujam su MP...dbr jau tik naktimis nes buvau apsirgusi geriau vaistus ir negalejau duoti pienelio, mazasis puikiai mane suprato ir paprasydavo tik nakti, taip ir liko naktinis zindymas...manau, kad teks laukti naturalaus atjunkimo nes kaip nutraukti naktini zindima, neisivaizduoju
As nakty pati noriu miego ir neturiu jegu mazyliui aiskinti, kad reikia miegoti,o ne megautis mp...Beda ta, kad nutraukus dienini maitinima, labai prastai miega nakty ir daznai keliasi...Na tai 4 metai pusmiegiu naktu kartais padaro savo
Bet matyt sunui reikia jei praso...
Beje, visiems draugams ir pazystamiems sakau, kad nebemaitinu, nes jau sukiojo pirsta, kai sunui 2metai buvo, tai dbr nezinau, kaip butu

Mum jau 4m 2men ir mes vis dar draugaujam su MP...dbr jau tik naktimis nes buvau apsirgusi geriau vaistus ir negalejau duoti pienelio, mazasis puikiai mane suprato ir paprasydavo tik nakti, taip ir liko naktinis zindymas...manau, kad teks laukti naturalaus atjunkimo nes kaip nutraukti naktini zindima, neisivaizduoju

Beje, visiems draugams ir pazystamiems sakau, kad nebemaitinu, nes jau sukiojo pirsta, kai sunui 2metai buvo, tai dbr nezinau, kaip butu

As manau, kad pamaitinsiu vaikeli iki 2 metuku. Nu iki 2,5 metu. Daugiau tikrai neplanuoju.. Manau iki to laiko atsisakys naturaliai to 1 rytinio maitinimosi MP.
As miegu labai gerai. Mazdaug nuo tada, kai vaikui suejo 11 men. Neturiu del ko skustis. Miego uztenka.
Kas maitinat naktimis, vyresnius vaikus, kaip reikalai su dantukais? Vis gi pienukas saldus.
As miegu labai gerai. Mazdaug nuo tada, kai vaikui suejo 11 men. Neturiu del ko skustis. Miego uztenka.
Kas maitinat naktimis, vyresnius vaikus, kaip reikalai su dantukais? Vis gi pienukas saldus.
QUOTE(Minėja @ 2012 08 21, 10:38)
Sveikos
Mes prieš savaitę atšventėm 3-ąjį gimtadienį su Mp. Valgo palyginus nedaug, mp toks tirštesnis, kaip į pabaigą jau.
Ir visgi norėtųsi, kad pats atsisakytų, o ne dirbtinai nutraukti.

Mes prieš savaitę atšventėm 3-ąjį gimtadienį su Mp. Valgo palyginus nedaug, mp toks tirštesnis, kaip į pabaigą jau.
Ir visgi norėtųsi, kad pats atsisakytų, o ne dirbtinai nutraukti.

Sūneliui tik pusantrų, o jau girdėjau ne kartą močiutę sakant: "kiek tu tą mamą kankinsi?" Ta prasme, kada nustosi valgyt mamos pieną. Aišku prieš 30-35 metus reta kuri maitindavo pusmetį, o jau apie metus ar kelis - nei kalbos nėra.
Laukdamasi aš irgi nežinojau kiek galėsiu maitinti, nes aplink nebuvo su kuo pasitarti, bet buteliukų nepirkau, čiulptuko pradžioje taip pat ne. Išklausiau paskaitą, nusipirkau ir perskaičiau knygą ir pasakiau sau, kad ir kas nutiktų savo vaikui noriu geriausio: maitinsiu tol, kol mano vaikui reikės.
Po vaiko gimimo tik 3 parą galėjome būti kartu, o vėliau dar ilgai jautėsi vaiko jautrumas prisilietimams, manau vien todėl, kad per pirmąją savaitę jį lietė daug svetimų žmonių. Nežinau kaip būtų buvę jei būčiau nemaitinusi, bet iki pusės metų nebandžiau mišinuko siūlyti. Aišku buvo visokių ir sunkių dienų, kai galvojau, kad kaip nors pusę metų išmaitinti, o tada jau papildomai primaitinsiu. Bet kai peržengėm pusmetį, tada jau ir metai su MP - nieko ypatingo:)
Dabar stebiu savo sūnų, matau, kad jam dar labai reikia MP ir džiaugiuosi, kad galiu maitinti.
Beje žinau bent 2 vaikus, mėnesiu vyresnį ir jaunesnę, kurie galima sakyt negavo MP, bet auga sveiki ir net greičiau vystėsi.
Žinau, kad mano motinystės patirtis yra tokia, o kai matau labiau pailsėjusias ar linksmesnes mamas, džiaugiuosi už jas (bent jau bandau:)
QUOTE(Amelita @ 2012 08 21, 12:36)
Mokslinių tyrimų duomenys rodo, jog ryšio tarp žindymo ir dantų ėduonies nėra. Motinos pienas pats savaime kartu su laktoze jame nesukelia dantų ėduonies. Tačiau net ir išimtinai žindomi kūdikiai neįgyja imuniteto nuo dantų ėduonies, nes jo atsiradimą lemia daugelis kitų faktorių. o išsamiau rasi: http://www.pradzia.o...duonis-zindymas

QUOTE(GiedrėM @ 2012 08 20, 14:40)
Aš jau 4 metus nesu nakties ramiai išmiegojusi
O dėl lopšelio ir man neramu. Didysis pradėjo lankyt darželį, kai nebevalgė MP, o va mažasis dar migdosi ir pietų, ir naktį su MP, ir paties miego metu dažnai pasiprašo. Nutraukt nė minties nekyla, tik kaip reiks pietų užmigt darželyje

na cia buvo sunkiausia dalis, nes kai manes nebuvo darzelyje Mp kaip ir nereikejo, bet pietu miegui

Tiesiog ruosdami darzeliui-lopseliui maitindama ar dainuokite lopsine, ar glostyki ranka, peri ar kt. kuno dali, kad kai nebus MP kuno lietimas ir lopsine butu kaip zenklas tos pacios ramybes busenos, kaip ir gaunant MP. Mano dukrtei tiesiog stebuklingai suveikia lopsine, po pirmu taktu, ji atsijungia, lyg buciau kokiu migdomuju davusi

QUOTE(Amelita @ 2012 08 21, 11:36)
Daug kas priklauso ir nuo genetikos, bet dantukai gedo labiau nei sunui. Sunu maitinau metus, jo pirmi dantukai buvo 4 men. O dukrytes nors pirmi dantukai isdygo tik 10 men (priekiniai sveiki) bet kramtomieji apvirsiai kruminuku jau taisyti

QUOTE(Mylinga @ 2012 08 21, 12:34)
Sūneliui tik pusantrų, o jau girdėjau ne kartą močiutę sakant: "kiek tu tą mamą kankinsi?" Ta prasme, kada nustosi valgyt mamos pieną. Aišku prieš 30-35 metus reta kuri maitindavo pusmetį, o jau apie metus ar kelis - nei kalbos nėra.
Laukdamasi aš irgi nežinojau kiek galėsiu maitinti, nes aplink nebuvo su kuo pasitarti, bet buteliukų nepirkau, čiulptuko pradžioje taip pat ne. Išklausiau paskaitą, nusipirkau ir perskaičiau knygą ir pasakiau sau, kad ir kas nutiktų savo vaikui noriu geriausio: maitinsiu tol, kol mano vaikui reikės.
Po vaiko gimimo tik 3 parą galėjome būti kartu, o vėliau dar ilgai jautėsi vaiko jautrumas prisilietimams, manau vien todėl, kad per pirmąją savaitę jį lietė daug svetimų žmonių. Nežinau kaip būtų buvę jei būčiau nemaitinusi, bet iki pusės metų nebandžiau mišinuko siūlyti. Aišku buvo visokių ir sunkių dienų, kai galvojau, kad kaip nors pusę metų išmaitinti, o tada jau papildomai primaitinsiu. Bet kai peržengėm pusmetį, tada jau ir metai su MP - nieko ypatingo:)
Dabar stebiu savo sūnų, matau, kad jam dar labai reikia MP ir džiaugiuosi, kad galiu maitinti.
Beje žinau bent 2 vaikus, mėnesiu vyresnį ir jaunesnę, kurie galima sakyt negavo MP, bet auga sveiki ir net greičiau vystėsi.
Žinau, kad mano motinystės patirtis yra tokia, o kai matau labiau pailsėjusias ar linksmesnes mamas, džiaugiuosi už jas (bent jau bandau:)
Pries 6 metus ir as galvojau, pamaitinsiu bent jau 6 men. O paskui maitinau 2 metus. Ir tuo labai dziaugiuosi. Antra vaikeli planuoju maitinti panasiai.
Manes irgi daug kas klausineja, ar maitini? DAR? Is kur pas tave pienas, juk tu tokia kuda....Prisiklausau tokiu klausimu..