Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(lil'angel @ 2012 09 18, 16:32)
Laba diena, nors nesu vegetarė/veganė/žaliavalgė, bet visada buvau didžiulė vaisių ir daržovių fanė  ax.gif  Anąsyk susidaiginau avinžrinių, tai jie nerealiai patiko, visas pakelis "buvo sunaikintas" per kelias dienas  biggrin.gif Tai norėjau paklausti dėl daiginimo. Kokias sėklas/ankštinius/riešutus daiginat? Galvoju pabandyti lęšius arba kanapių sėklas, tai įdomu, kas "išdygsta" skaniausiai?  ax.gif

Man skaniausiai lęšiai ir saulėgrąžų sėklos. smile.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

gal galit parasyt koki paprasta zaliavalgisko pyrago/torto recepta, bet be bananu kad butu 4u.gif
Atsakyti
o tokias galima daiginti?
http://ekopirk.lt/ek...les-suma-500-g/
4u.gif
Atsakyti
O ar reikia ankštinius daigintus prieš valgant kažkiek apvirti? Skaičiau viename straipsnyje, kad taip suyra juose esantys kažkokie nuodingi baltymai g.gif Įdomu, kiek čia tiesos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lil'angel @ 2012 09 18, 22:11)
O ar reikia ankštinius daigintus prieš valgant kažkiek apvirti? Skaičiau viename straipsnyje, kad taip suyra juose esantys kažkokie nuodingi baltymai  g.gif  Įdomu, kiek čia tiesos  ax.gif

Nuodingos yra pupelės, jų valgyti žalių tikrai negalima, tuo tarpu mungo ir adzuki pupuolės - skaniai valgomos daigintos ir jų apvirti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2012 09 18, 21:36)
Nuodingos yra pupelės, jų valgyti žalių tikrai negalima, tuo tarpu mungo ir adzuki pupuolės - skaniai valgomos daigintos ir jų apvirti nereikia.

Ačiū už atsakymą smile.gif bo tai būčiau apsinuodijus žalias pupeles valgydama blink.gif
Atsakyti
aneeee? blink.gif blink.gif
o ko dar negalima zalio valgyt?//valgau buroka, cukjinija, moliuga, dar tik bulviu zaliu ne.....man grasina kad nuo buroko mirsiu, apsinuodysiu g.gif
Atsakyti
Laba vakareli ax.gif

visai buvau 'pametusi' sia temuke blush2.gif

QUOTE(given444 @ 2012 09 18, 19:56)
aneeee? blink.gif  blink.gif
o ko dar negalima zalio valgyt?//valgau buroka, cukjinija, moliuga, dar tik bulviu zaliu ne.....man grasina kad nuo buroko mirsiu, apsinuodysiu  g.gif

Buroka tai kokie? Raudonieji burokeliai zali yra valgomi ir labai skanus. Cukinijos moliugai taip pat.

Nesu tikra del bulviu. Kazkada senai esu girdejusi, kad zalios nuodingos. Bet negaliu garantuoti, nes nesidomejau.

Zalios yra valgomos saldziosios ziemines bulves 4u.gif
Atsakyti
dar man techninis klausimus del kokteiliu zaliuju plakimo.
skaiciau kad Butenko nustato laika pagal sekundes ir neplaka ilgiau, nes - salytis su gelezimi. kita vertus, jei nesusiplaka per 15s ant maximalaus greicio (toks butent Butenko metodas: normaliu greiciu sutrinti viska daugiau maziau, po to 15s plakti ant maximumo), su manuoju philipsu, lieka nesuplaktu daleliu, neissiskiria pilnai celiulioze. kaip manot, kas geriau: ar toki kokteili su nepilnai atvertom lastelem isgerti, ar isgerti gerai suplakta minskta kokteili taciau jis bus kaip reikiant per gelezi suvarytas? biggrin.gif na ir paklausiau. bet zodziu. jus turit tas savo galingas kokteilines, gal jums neaktualu. bet kaip manot logiskai, ka darytumet? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 19, 09:25)
dar man techninis klausimus del kokteiliu zaliuju plakimo.

Klausimą supratau, bet.... man tai atrodo per daug smulkmeniška blush2.gif Aš plaku kol susiplaka ir apie jokį sąlytį su geležim negalvoju, nes tada reikėtų pradėti sukti galvą kokiu oru kvėpuoju, kiek gamtoj būnu ir pan... Todėl aš plaku iki norimos konsistencijis su silpnu mikseriu kokią apie minutę ir ramiai gyvenu ax.gif

Įdomios čia diskusijos išsirutuliojo, o aš vis neturėjau kada prisėst ir parašyt doh.gif Pasidomėjau dilgėlėm, tikrai neblogas augalas, kol neturiu savo, nusprendžiau pirkti džiovintų iš vaistinės ir gerti arbatas, daug gerų atsiliepimų, bet irgi su rekomendacijom nepadaugint. Tai va, dėl savo kraujo daug mąsčiau, skaičiau jūsų pamastymus ir diskusijas su draugais ir giminaičiais.. nusprendžiau nerizikuoti per daug ir palikti 1-3 kartus virtų daržovių (tyrsriubės pavidalu) per sav., kelis kartus per sav. į salotas įsidėt virtos mėsos po kokią 80 gr. ir įtraukt kelis kiaušinius per sav., kuriuos jau buvau pašalinus visai. Taip papildysiu savo racioną prie vaisių/daržovių/riešutų/sėklų, ir po gerų dviejų mėn. kartosiu kraujo tyrimus. Nes pasvarsčiau, kad net jei ir gerai besijausdama labai nusilpsiu, tai gyd. tada tikrai sintetinių vaistų lieps gert ir jau dingt nelabai bus kur schmoll.gif O tada stebint savo organizmą po ilgo laiko bus galima gal ir visai tų mėsgalių atsisakyt, streso bus mažiau organizmui. Tokie tie mano pamąstymai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 09 19, 02:24)
Laba vakareli  ax.gif

visai buvau 'pametusi' sia temuke  blush2.gif
Buroka tai kokie? Raudonieji burokeliai zali yra valgomi ir labai skanus. Cukinijos moliugai taip pat.

Nesu tikra del bulviu. Kazkada senai esu girdejusi, kad zalios nuodingos. Bet negaliu garantuoti, nes nesidomejau.

Zalios yra valgomos saldziosios ziemines bulves  4u.gif

zalias bulves as jau nuo vaikystes kapoju, galima drasiai valgyt. tik girdejau kad negalima valgyti pazaliavusiu bulviu (kai zalia spalva).

Papildyta:
gal kas turite kokiu nuorodu kur butu viskas apie daiginima? dar nebandziau niekad daiginti, bet noriu pabandyt smile.gif ir is kur perkate seklas?
Atsakyti
Labai teisingi pamąstymai, Besishypsanti. Pirmiau reikia mąstyti, paskui daryti. Į temą įlindau dėl tokių kaip tavo istorijų. Googlinau, neradau pas jus parašyta (nors gal kitoms seniai žinoma) kas GERINA geležies įsisavinimą. Taip jau yra, kad iš žalio maisto organizmui sunku ją pasiimti. Jei visgi žmogus yra nusprendęs maitintis didžiąja dalim ar vien žaliu maistu, tai geležies turinčius produktus reikėtų derinti su tais, kuriuose gausu vitamino C. Tada organizmas efektyviau įsisavina geležį. 4u.gif PVZ, palaistyt salotas citrinos sultimis ar užbarstyt kapotų dilgėlių, ko nors, kas tinka patiekalui. 4u.gif
Kitas pastebėjimas - o kaip jūs plaunat iš parduotuvės parsinešę? Kurios turi savo vaisius/daržoves, joms tokios problemos nėra. Kurios viską priverstos pirkti, - deja ir ekologiškos toli gražu ne visos prekės tokios, kokios turėtų būti, be pesticidų ir kt. džiaugsmų. Anksčiau pamirkydavau su soda, o neseniai radau info kad actas labai gerai pašalina tokius teršalus
apie actą
Dėl žalių burokėlių - taip, yra nuomonių, kad sultis reikia pradėt gert pamažu, ir palaikyti šaldytuve apie porą valandų prieš vartojimą, kad suirtų nuodingos medžiagos. Nežinau kiek patikima ta informacija.
Kuo pavojingos šviežiai spaustos sultys
"Turi būti apsvarstyta daug veiksnių. Matant visapusiškesnį vaizdą požiūris darosi tinkamas, veiksmai - praktiški. Tuomet galima pasiekti palankių rezultatų."
Jo Šventenybė Dalai Lama
4u.gif

Braskel, nuostabus blogas 4u.gif Landžiojau su malonumu. biggrin.gif
Atsakyti