Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(vovera @ 2012 09 20, 21:11)

Geriausia tai paciai nuspresti  biggrin.gif  Pvz mano vyras visa laika pirks tai kas brangiausia, nes pagal ji, taip daugiausiai sansu pataikyti ant isties gero produkto  biggrin.gif As tai vis i pigiausius taikausi, nes pastoviai pinigu gaila  tongue.gif  Tai turiu pripazinti, kad tai ka jis nuperka, 99 proc buna tikrai geresnes kokybes, turi daugiau ''pribumbasu'' ir ilgiau tarnauja negu mano pirkiniai  hihihi.gif
Isvada: turint pinigu rinkciausi zinoma produkta (ala excalibur, vitamix ir pan.), turint maziau pinigu rinkciausi is tu gaminiu, kur jau kazkas turi, isbande ir nenusivyle. Va kaip protingai  bis.gif
Papildyta:
Ir dabar toks klausimukas:
kaip jus laikotes, kai atsalo orai? Pvz as jau nebegaliu vien raw maistu gyventi. Valgant vien ji baigiu i ozo raga susitraukti, nu taip salta buna, kad net rankas ir ****** skauda  doh.gif uzvalgius virto maisto, grizta siluma ir gyvybe i kuna smile.gif Taip pat buvo ir praejusia ziema, rezultatas labai blogas tuomet paliko... gal koks 30proc raw... Ar kam nors panasiai buna?

Na matai, as tik pradejau ziureti ir kaip ir pigiau nieko gero as nerandu, ziuriu raso kad geriausi dziovintuvai excalibur arba sedona, kaina aisku nemaza, bet ar yra irgi geru dziovintuvu uz mazesne kaina? pasidalinkit jei tokias turite namuose 4u.gif
Dar del mytybos saltuoju sezonu, as esu vegetare jau 7 metus, pagrinde valgau zalia maista, bet kai pasidaro salta, noriu jau kitokio maisto tai yra virto, silto, ir tai yra visiskai normalu mirksiukas.gif kadangi kitaip buna labai labai salta, vissikais zaliavalgiais galetume buti nebent jei gyventume kur pastoviai silta buna, nes tai irgi labai itakoja viskas, kadangi gyvename tokiame klimate tai ir prie jo reikia taikytis, nekankinti saves... pas mane apskritai ant tiek jau yra organizmas issivales, man net nereikia galvoti ka valgyti, kada... as atsikeliu ryte ir jauciu tiesiog ko jam reikia, kai tik pasidaro salciau is karto racione ir siltu, virtu darzoviu atsiranda, taip pat ir su vaisiais, kol vasara noriu tik svieziu, kai tik salciau pasidaro noriu tik dziovintu , o jei svieziu tai nebent obuoliu, ar kriausiu kokiu, na tai kas LT auga, viskas tai yra labai svarbu, keiciantis sezonui keiciasi truputuka ir mytybos iprociai, bei patys produktai, nepamirskit jog jeigu gyvenate LT tai ir valgykit ta maista kuris auga LT, o ne visokius manadrinus nezinia is kur atveztus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 20, 21:34)

As balsuoju uz ta, kuria pati naudoju - sedona  4u.gif

na as pati galvoju kad sia ir pirksiu tikriausiai, man turi buti tai kas geriausia, prisiziurejau filmuku su palyginimais tai sedona labiau patiko 4u.gif o kainos skirtumas nedidelis tarp ju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sher @ 2012 09 20, 21:55)
na as pati galvoju kad sia ir pirksiu tikriausiai, man turi buti tai kas geriausia, prisiziurejau filmuku su palyginimais tai sedona labiau patiko  4u.gif  o kainos skirtumas nedidelis tarp ju  4u.gif

Iki Sedonos naudojau paprasta uz 120 lt kazkur. Tai nesiskundziau ir ana, tik dabar kai padeklai 9, tai zymiai talpiau ir greiciau tuo paciu pasidziovinu ko reikia 'vienu rozu' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 20, 22:22)
Iki Sedonos naudojau paprasta uz 120 lt kazkur. Tai nesiskundziau ir ana, tik dabar kai padeklai 9, tai zymiai talpiau ir greiciau tuo paciu pasidziovinu ko reikia 'vienu rozu'  4u.gif

o kokia uz 120? parasyk gamintojo pavadinima jei sakai kad gera 4u.gif
Atsakyti
Arbatinis grybas bei vandens kefyras - natūraliai atgaivina žarnyno bakterijas. Nereikia jokių vaistinių... Pažiūrėkit, ypač Dzūkijoj, tikrai pas daug ką iš vyresnių žmonių yra. Gal kas pasidalins - juk jie dauginasi. 4u.gif

Iš saldumynų gyvenimo... gavau keksiukų receptų knygą šiandien. Taip džiaugiausi, kad galėsiu kažką saldaus pasidaryti, bet vėl gi trūksta namuose vieno ingrediento, kad galėčiau dar šiandien padaryti - kokosų miltų. Peržiūrėjau visus receptus, tai principas vienodas: dedasi obuoliai, kokosų miltai ir prieskoniai. Išplakus sudėlioti į formeles ir į kamerą. Po poros valandų galima jau puošti. Kai padarysiu įkelsiu nuotrauką.

Dėl mėsos, aš irgi kaip vovera, tyliai, be jokių iškilmingų kalbų, mėsą labai aktyviai šalinu iš valgiaraščio šeimos nariams. Vakar kaip tik vyras ir "apsižiūrėjo", kad tikrą mėsą (ne paukštieną, čia taip jis sako smile.gif ) jau labai seniai valgęs...

Viktoras Kulvinskas gimė 1939 m.
Atsakyti
QUOTE(sher @ 2012 09 20, 19:28)
merginos pradejau ieskoti maisto dziovintuvo, pakonsultuokit kas turite? kaip suprantu geriausi yra excalibur ir sedona? kuri imti geriau, gal turite kas nors, atsiliepkite  4u.gif

O as Excalibur'a turiu ir bais' patenkinta, nes nuo vaikystes megau toki monotoniska uzima (tikrai patvirtinu, kad nakti GIRDISI normaliai lotuliukas.gif doh.gif ), kuris mane migdo, o vyras tiek nepernesa, kad vargseli dziovintuva iskomandiravo i balkona tam laikui, kol buna ijungtas lotuliukas.gif

Kainu skirtumas, vienok, yra.

Man pasiseke ir paciupau zaliavalgyste.lt forume idealios bukles savaji (9 padeklu) uz 500 lt. Sedonos naudotos uz tiek nepaimciau (o nelabai LT kas ir pasiulytu, nes pas mus ji dar gana nauja preke).

Atsakyti
Sveiki
QUOTE(claries @ 2012 09 21, 00:33)
O as Excalibur'a turiu ir bais' patenkinta, nes nuo vaikystes megau toki monotoniska uzima (tikrai patvirtinu, kad nakti GIRDISI normaliai  lotuliukas.gif  doh.gif ), kuris mane migdo, o vyras tiek nepernesa, kad vargseli dziovintuva iskomandiravo i balkona tam laikui, kol buna ijungtas  lotuliukas.gif

Kainu skirtumas, vienok, yra.

Man pasiseke ir paciupau zaliavalgyste.lt forume idealios bukles savaji (9 padeklu) uz 500 lt. Sedonos naudotos uz tiek nepaimciau (o nelabai LT kas ir pasiulytu, nes pas mus ji dar gana nauja preke).

As turiu rusu gamybos dziovykle, kai grisiu namo parasysiu pavadinima, temperatura reguliuojasi, kainavo 260 lt, atveze is PNVZ.
O seip tai man vienas zmogus sake, kad jeigu atsirastu 1000 vnt uzsakovas, is gamintojo galima butu gauti uz savikaina, is amerikos, pvz vitamix blenderio vnt kana butu apie 200 lt. Aisku reikia siuo reikalo organizatoriaus smile.gif

Del salimo, pradejus zaliavalgiauti, organizmas, praktiskai nenaudoja savo energijos maisto virskinimui, tada jis gydo apleistas kuno vietas, organus. Dar svarbu nevalgyti tokiu vaisiu, kurie vesina, pvz arbuzu, melionu ir t.t 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 21, 00:32)

Dėl mėsos, aš irgi kaip vovera, tyliai, be jokių iškilmingų kalbų, mėsą labai aktyviai šalinu iš valgiaraščio šeimos nariams. Vakar kaip tik vyras ir "apsižiūrėjo", kad tikrą mėsą (ne paukštieną, čia taip jis sako smile.gif ) jau labai seniai valgęs...

Viktoras Kulvinskas gimė 1939 m.

Taigi taip, kuo garsiau reki - tuo labiau spardosi biggrin.gif Patyliukais reikia biggrin.gif

Labai bus idomu pamatyti keksiuku nuotrauka bigsmile.gif Ir recepta suzinoti ax.gif
Atsakyti
Sveikos, radau įdomų straipsnį, neblogai paaiškina kodėl vienoms žaliavalgiaujant viskas su krauju tvarkoj, kitoms - nelabai. Kiekvieno žmogaus žarnyno bakterijos yra skirtingų tipų. apie žarnyno bakterijas

Dėl pirkimo urmu - nemanau kad atsiras kas apsiims organizuot 1000vnt. Tuo nebent parduotuvės užsiims, ir tada kaina bus atitinkama. Iš amerikos beveik visos prekės kiniškos. Galima per amazon ir pan. ieškot tiesiai iš kinijos kokį 10, 100vnt. - ir pirkt per tarpininkes, bus pigiau negu lietuvoj, nors gal ne pati žemiausia kaina. Bet nebus garantijų... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 21, 10:28)
Sveikos, radau įdomų straipsnį, neblogai paaiškina kodėl vienoms žaliavalgiaujant viskas su krauju tvarkoj, kitoms - nelabai. Kiekvieno žmogaus žarnyno bakterijos yra skirtingų tipų. apie žarnyno bakterijas

Aciu Agne/Ramute, labai idomus straipsnis. Kazka panasaus ir as skaiciau, kad trukstant kazkuriu zarnyno bakteriju, gali per galva verstis, bet vistiek truks vitaminu ar kitu medziagu, nes tiesiog nera kam ju susintetinti.

Beje apie Lactobacillus, tikrai zinau kad yra vegan versija pirkti. Nes lactobacillus nera juk tik piene smile.gif , galima ju prizvejoti ir raugintuose kopustuose ar agurkuose, taciau gydymo tikslais kartais reikia gauti daug didesne ju doze, neprigersi raugo...
Isites daug kas nuvertina probiotiku svarba, bet be ''geruju'' zarnyno bakteriju nebus ir geros sveikatos, juk laaaabai daug ligu prasideda nuo netvarkingo zarnyno.
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 09 21, 10:10)

Beje apie Lactobacillus, tikrai zinau kad yra vegan versija pirkti.

Tai jei kur rasit, jei nesunku - imeskit, prasau, nuorodele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 09 21, 11:15)
Tai jei kur rasit, jei nesunku - imeskit, prasau, nuorodele  4u.gif

Vegan Probiotics cia kaip pavyzdys. Kaina aukstoka, tai reiktu pagooglinti, gal kazkur pigiau yra, tiesiog reikia ziureti, kad butu parasyta jog jie yra 100% vegan. Kaip del Lietuvisku vaistiniu/parduotuviu, tai as nezinau, siaip viska perkuosi internetu.

Jeigu ieskot vaikuciui probioticu, reikia ziureti kad ten butu B.infantis bakterijos. Dar gerai jeigu ieina i sudeti Lactobacillus salivarius bakterijos, jos ir vaikams ir suaugusiems naudingos, jos prisitvirtina prie zarnyno sieneliu ir sumazina patogeniniu organizmu skaiciu.

O patys mes sau vegan probiotiku neperkam, labai jau auksta kaina, tai tenkinames paprastais, bet ziurime, kad butu daugiau ivairesniu bakteriju sudetyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovera: 21 rugsėjo 2012 - 10:47
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 09 19, 15:21)
T
Tu kasdien neatsispiri šokolado gabaliukui ar gabaliukams (nebent jau atsisakei šito velnio), kuriame tikrai yra daugiau chemijos ir nuodų organizmui nei tuose dviejuose kiaušuose per sav. 

deja, deja.
sia vasara issamiai perskaiciau knyga apie augaline mityba pagal Campbell. pritrenkianti isvada (net ir man paciai): jau geriau sokoladas ir netgi bulkutes (is kvieciu), nei gyvunines kilmes maistas, kuris sukelia vezi. tik nesijuokite, nes sio autoriaus deka - kruopsciai atlikti 25 metus truke tyrimai, virte issamia bei rimta Kinijos studija, kurioje buvo lyginama amerikieciu ir kinu sveikata ir ligu rusys.

Jauciu didele pagarba autoriui uz tai, kad jis nepabijojo parasyti pries save, pries savo prosenelius, visa uki ir pramone, is kurio ne vien visi pramonininkai, bet ir jo paties seima ir tevai krovesi sau pelna.
baltymai gaunami is augalu - nera blogi, o baltymai - is gyvuniniu produktu...

Campbello knygoje "Naturalus budas isvengti ligu" yra lentele, pagal bloguma - produktu saraso, kurio reikia vengti.
PATI NUSTEBAU, kad auksciausiose grafose stovi mesa/pienas (su zodziu: vengti), o viskas is kvieciu, tame tarpe makaronai, taip pat konditerija (su zodziu - riboti). g.gif juk i ta pacia bandele ieina ir sviestas ir kiausiniai - bet matomai tai ne tas pats kas igerti stikline pieno, kad ir sveikos karves pieno. unsure.gif g.gif tai stiprus galingas baltymas kazeinas, auginantis vezines lasteles, ir visiskai moteris neapsaugantis nuo osteporozes vyresniame amziuje, tik kaip tik didinantis ja, nes istraukia kalci is kaulu (kuomet visos reklamos teigia priesingai: Piena gerti SVEIKA.) (beje, pastaraji uzrasa su grazia nuotrauka ant plakato regiu savo darbovieteje kasdien. doh.gif )

p.s. man labai nepatiko sios knygos pavadinimas. Knygos pavadinimas "Naturalus budas isvengti ligu" nera tinkamas, nes tarsi susidaro ispudis jog visa knyga bus pilna receptu kaip gerti imbiera kai ciaudi, ar cesnaka nuo grybelio...ir tt.
Sioje knygoje man labiausiai patiko izvalgos apie tamsiaja mokslo/medicinos puse, atskleista zmogaus, kuris daug metu joje sukosi. Ir tik po daugybes metu, igaves varda (ir aisku, pasenes smile.gif (nes jaunysteje tokia knyga isleisti be sansu) ir nebijodamas netekti darbo pajamu, isleido visiskai sau nenaudinga (finansine prasme) knyga.

Toje knygoje mane asmeniskai sokiravo teiginys, kad ivairiose sveikatos eskpertu komisijose Amerikoje, butent tose komisijose, kurios turi pateikti placiajai zmonijai normas, kaip maitintis, angliavandeniu/baltymu/riebalu kieki, racionus, ir what not, sedi zmones, kuriu dauguma isvis nenusimano apie mityba, ir netgi neturi med issilavinimo. Apskritai knygoje buvo reiskiamas begalinis rupestis tuo faktu, kad medikai neturi ziniu apie mityba, per visus 12 studiju metu, yra isklause vos puse metu trunkancius kursus apie mityba, ir pastaroji, daznai, buna susieta su kudikiu reklamos misiniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 21 rugsėjo 2012 - 20:52