Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(given444 @ 2012 09 21, 21:27)
deja, deja.
sia vasara issamiai perskaiciau knyga apie augaline mityba pagal Campbell. pritrenkianti isvada (net ir man paciai): jau geriau sokoladas ir netgi bulkutes (is kvieciu), nei gyvunines kilmes maistas, kuris sukelia vezi...

Ir kas gi ten apie kava pasakyta? smile.gif
__

Dar siek tiek apie tai, kaip "mesa - nera gerai" 4u.gif
Atsakyti
given444, na dėl bulkučių iš kviečių ( tai juk balti miltai, pilti glitimo, kas ir skatina visokius nutukimus, bėrimus, alergijas ir pan.) ir komercinio šokolado, pilno E - nesutikčiau - tai nėra sveika ax.gif ir be bulkučių, ir šokolado galima išgyventi. Na, o jei jau niekaip neišeina šokolado atsisakyti, tai bent tada juodą valgyti, kuriame turi būti ne mažiau nei 80 % kakavos (o dar geriau 90-99 % ) arba namie pasigaminti galima ( pilnas internetas visokių receptų : ir sveikų, ir nesveikų ) biggrin.gif

vis tik reikia pripažinti, kad gyvenant tokioje šalyje, kur šilumos nėra perdaugiausiai, ypač šaltojuu sezono metu norisi kažko šilto ax.gif tai ir gaunasi, kad daržovės verdi garuose ar pan. - nėra tai taip blogai - tai geriau nei bulkutes aš šokoladą kimšti hihihi.gif

vien knygomis vadovautis neišeina, juk tenka ir praktiškai išbandyti - ne visų organizmai priima vieną ar kitą maistą , vienaip ar kitaip paruoštą. Todėl kategoriškai teigti, kad tai blogai ar tai gerai - nėra labai tikslinga mirksiukas.gif

gal geriau būtų šalia sausos teorijos teiginių ir savo kailiu patirtą patirtį surašyti ax.gif

Ką nenuginčysi tai tas pats maisto derinimas (veikia tai, oi dar ir kaip veikia ) , ar žalieji kokteiliai - kurie turi milžinišką galią išvalyti organizmą nuo toksinų. Pastebėjau, kad pradėjus gerti žaliuosius kokteilius - energijos žymiai daugiau, nesinori tos pačios mėsos , oda švyti, plaukai, nagai atsigauna, riebalinis sluoksnis bematant tirpsta thumbup.gif O kuriam laikui nutraukus nuolatinį kokteilių vartojimą - irgi labai pasijaučia (iš neigiamos pusės) - tiek viduje , tiek išoriškai.
Atsakyti
Ateinu pasidalinti maloniu sezono ryto atradimu smile.gif

Vakar buvau nusipirkusi lazdyno riesutuku (lituvisku jau turguj gi daug, sviezus, kevale). Issigliaudziau ir pasidariau... SVIEZIU LAZDYNO RIESUTU PIENO !!! Kaip skanu! wub.gif Reikia naudotis proga, kol sezonas, fantastika (p.s. Rudeniop pajutau padidejusi poreiki riesutams, kaip suprnatu tai gali buti ir naturalus poreikis jiems, kadangi riesutu sezonas Lietuvoje gi).
Atsakyti
Mergaites, PRASAU idekit ta receptuko nuoroda su CUPCAKES is kokoso miltu... Nu zinau, kad kazkur 'netoli', bet nors kuola tasyk, nerandu ir tiek doh.gif ACIU 4u.gif
Atsakyti
labas rytas

Kas dar del zaliu kokteiliu - as pastebejau, kad man netinka kai maisau vaisius su zalumynais schmoll.gif
mane pradeda pusti unsure.gif Dabar mastau, jeigu susidesiu vien tik zoles, kazi kaip cia gertusi g.gif jauciu kartoka butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(mjk @ 2012 09 22, 13:06)
labas rytas

Kas dar del zaliu kokteiliu - as pastebejau, kad man netinka kai maisau vaisius su zalumynais  schmoll.gif
mane pradeda pusti  unsure.gif  Dabar mastau, jeigu susidesiu vien tik zoles, kazi kaip cia gertusi  g.gif  jauciu kartoka butu  g.gif

O bandet vien zoles ir pvz is vaisiu tik 1 vnt banano? Gal taip nepustu viduriu ? 4u.gif
___

Grazus STRAIPSNIS thumbup.gif
Atsakyti
Ikvepimo pagauta siandien ruosiuosi sitai GRANOLAI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 09 21, 11:15)
Tai jei kur rasit, jei nesunku - imeskit, prasau, nuorodele  4u.gif

Geriau REJUVELAC'a darykis-pigu, greitai ir skanu - Ann Wigmore favoritas 'probiotikas' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 21, 22:27)
deja, deja.
sia vasara issamiai perskaiciau knyga apie augaline mityba pagal Campbell. pritrenkianti isvada (net ir man paciai):

Smagu, kad nepatingėjote visko taip išsmiai parašyti, bet juk yra tas mažas BET. Negalima aklai vadovautis viena knyga. Juk yra dietų (pvz kam aktualu daug svorio numesti ir jį išlaikyti), kur dietos kūrėjas išleidžia knygą, viską motyvuoja, irgi tyrimais pagrindžia savo teiginius ir įrodinėja, kad sveikas ir lieknas kūnas yra tas, kurio "savininkas" per perą suvartoja apie 70 proc. mėsos, ir labai saikingai angliavandenių gaunamų iš daržovių. Todėl aš manau, kad žmogus rašantis knygą tiki tuo ką daro, bet juk tų nuomonių dėl mitybos yra daugybė ir labai kardinaliai besiskiriančių. Todėl aš kelis mėnesius pasirenku tikėti kiaušiniais, bet ne tokiu "tuščiu" maistu kaip šokoladas ar bulkutė. Ir tai yra ano pasirinkimas, nes kol kas aš netikiu kad vienas ar kitas knygos autorius yra pats teisiausias iš visų, kuriuo būtų galima aklai tikėti ir vadovautis.
p.s. šią sav. mano racione dar neatsirado nei mėsa, nei kiaušiniai. Nuoširdžiai nieko nesinori schmoll.gif

Mjk, o kokios proporcijos tų žalumynų pas Jus būna? man pirmą mėnesį žiauriai pilvo pūtimai visokie pasireikšdavo ir šiaip nemaloniai kartais pilvas burgzdavo, bet maždaug po mėnesio viskas labai šauniai stojo į savo vietas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 09 22, 17:48)
Smagu, kad nepatingėjote visko taip išsmiai parašyti, bet juk yra tas mažas BET. Negalima aklai vadovautis viena knyga. Juk yra dietų (pvz kam aktualu daug svorio numesti ir jį išlaikyti), kur dietos kūrėjas išleidžia knygą, viską motyvuoja, irgi tyrimais pagrindžia savo teiginius ir įrodinėja, kad sveikas ir lieknas kūnas yra tas, kurio "savininkas" per perą suvartoja apie 70 proc. mėsos, ir labai saikingai angliavandenių gaunamų iš daržovių. Todėl aš manau, kad žmogus rašantis knygą tiki tuo ką daro, bet juk tų nuomonių dėl mitybos yra daugybė ir labai kardinaliai besiskiriančių. Todėl aš kelis mėnesius pasirenku tikėti kiaušiniais, bet ne tokiu "tuščiu" maistu kaip šokoladas ar bulkutė. Ir tai yra ano pasirinkimas, nes kol kas aš netikiu kad vienas ar kitas knygos autorius yra pats teisiausias iš visų, kuriuo būtų galima aklai tikėti ir vadovautis.
p.s. šią sav. mano racione dar neatsirado nei mėsa, nei kiaušiniai. Nuoširdžiai nieko nesinori  schmoll.gif 

Campbell yra labai autoritetingas biochemijos profesorius, ne siaip eilinis rasytojas, jo patarimais vadovaudamasis ir B. Clintonas tapo veganu - youtube yra interviu su juo.
Beje tas pats Campbell savo knygoj pasisako pries vegetarizma, kai valgomi visokie makaronai, picos ir pan. Jis siulo vartoti minimaliai apdorota maista.

Labai siulyciau pabendrauti jums su Janina Davidoniene, kuri Wigmore konferencijoj kalbejo apie zelmenu nauda - nereiktu nei mesos, nei kiausiniu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 22, 15:24)
Ikvepimo pagauta siandien ruosiuosi sitai GRANOLAI  4u.gif

Įdomu, oi įdomu, lauksim atsiliepimų 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 22, 14:28)

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 22, 04:52)
Ir kas gi ten apie kava pasakyta?  smile.gif
__

Anot Campbello, gali gerti kava, ne litrais zinoma.
anot Majos Gogulan "Ideali sveikata, Maistas, kuris gydo" - ji atmenat, teigia priesingai. rasiau jau. anot jos, kava, sokoladas baisiau uz mesa, piena del narkotinio poveikio kunui. taciau as labiau tikiu Campbell, jis yra biomedicinos profesorius, Maja Gogulan - zurnaliste, issigydziusi sveika mityba vezi ir parasiusi knyga, kurioje desto kad norint but JAUNU ir tokiu atrodyt 9tai aktualu moterims mirksiukas.gif ), norint but gyvybingu, sveiku, o svarbiausia gyvybingu - reikia valgyt 70proc zalio maisto, nes 100proc musu klimate neimanoma.
taigi, vis tiek tikiu Campbellu - jis yra veganiskos - augalines mitybos - salininkas. M.Gogulan yra grieztesne, bet juk ji ir sirgo baisiai.

as manau taip: jau bunant veganu, o po to istikus bedoms (jei jos visgi istiktu), butu daug lengviau dar labiau pagerint mityba, pvz, atsisakyt likusiu dalyku: kvieciu, kavos, sokolado, (jei kiltu bedu su sveikata.)
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 09 22, 05:12)

Ką nenuginčysi tai tas pats maisto derinimas (veikia tai,  oi dar ir kaip veikia ) , ar žalieji kokteiliai - kurie turi milžinišką galią išvalyti organizmą nuo toksinų. Pastebėjau, kad pradėjus gerti žaliuosius kokteilius - energijos žymiai daugiau, nesinori tos pačios mėsos , oda švyti, plaukai, nagai atsigauna, riebalinis sluoksnis bematant tirpsta  thumbup.gif  O kuriam laikui nutraukus nuolatinį kokteilių vartojimą - irgi labai pasijaučia (iš neigiamos pusės) - tiek viduje , tiek išoriškai.

100proc tau pritariu. labai labai veikia.
ir dabar katik su drauge kalbejau. ji sako: va, prasidejus darbams, pasibaigus vasarai, ner kada plaktis tu kokteiliu. as sakau jai: na , man tai yra. keliuos po 5 ryto, plakuos juos, ir vaikui, po to visi kiti darbai.... negeriu kavos (snd isgeriau, kaip planavau, viena, po 3 menesiu, toliau vel negersiu tongue.gif ), ir kokteiliu deka tiek pasikraunu uztaiso. darbas toks itemptas pas mane, kad jei ne zalia mityba turbut buciau apsunkusi ir nesveika visom prasmem. kokteiliai, galiu teigti, padeda net psichikai. palyginus mazai miegu, ir tikrai galiu teigti, kad nesveika mityba mane butu issekinus nepalyginamai su sitiek miego valandu.

o de;l pasidalinimo realia patirtimi... jau rasiau cia anksciau. pagerejusi savijauta, ir jei galeciau atsisakyt tu bulkuciu ir sokolado - isvis buciau jau nuskridus i dangu. bet kandagi salia figuruoja daug daugiau zalio maisto - tai as dar kojomis ant zemes biggrin.gif
dar kas. siom d viena po kitos aplink mane iskrito su persalimais zmones. ir kolege darbe, nes abi patiriam panasaus spobudzio stresa unsure.gif cool.gif na, o man...pastebejau kaip du kart nakti kabinosi sloga. buvo idomu stebeti procesa: nosis lyg apsinesa gleivem. na, ka, galvoju, nusiteikti reik slogai. ankstesniais atvejais rytais jau buciau pabudus sulipusia nosimi, bet dabar: du kartus organizmas pats issivale, nes lengviau jam valytis kai kune maziau toksinu... ax.gif vat ka reiskia kai ismeciau pieno produktus ir mesa. todel veganyste man labai pasiteisina. ryte linksma lekiu i darba su svarkeliu ir saliku, kuomet kiti su paltais jau skuba...galvoju, susirgsiu, gal nerizikuot su tokia lengva apranga? bet vis nesusergu.
miegam su vaikais prie praverto lango kasnakt. manau, tai irgi svarbus dalykas, rasytas knygose.
dabar zengiu zingsni i prieki. tiksliau du. pajutau kad atsivalgiau ledu suvisam. organizmas ju nebepraso. nes ledus tai leisdavau sau. vasarai baigiantis jau ju nebenorejau. o valgant dabar vaiko palikta leda, uzkale skrandi kaip nuo alaus .... cool.gif
kitas zingsnis. labai megstu sviesta ant duonos, ir sviesta dar naudodavau is pieno produktu. uzsitepu plonai.
tai vat. o dabar jauciu vel, kad organizmui jau sviesto nebereikia. ir dziaugiuos kad saves nespaudziau anksciau, nes buciau nuprotejus.
dabar ruosiuos ir tu bandeliu nebevalgyt, kurios viduj su sviestu ir kiausais. vegan bandeles valgysiu. biggrin.gif ne kilogramais, aisku. pati namie kepu tikras vegan bandeles. tesla: miltai, ciut aliejaus, vanduo ir cukrus. ir su obuoliais ir cinamonu. nes obuoliu milijonas, ir nespeju zaliu valgyt. na super vegan bandeles. kepu ir visiem dar dalinu.
na taip po truputi ir keiciu kas imanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 22 rugsėjo 2012 - 17:50
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 22, 09:33)
Mergaites, PRASAU idekit ta receptuko nuoroda su CUPCAKES is kokoso miltu... Nu zinau, kad kazkur 'netoli', bet nors kuola tasyk, nerandu ir tiek  doh.gif  ACIU  4u.gif

aha, įdėkit a 4u.gif biggrin.gif labai jau masina biggrin.gif
Atsakyti