QUOTE(irmulia @ 2012 09 23, 05:22)
Panos, auuu, na kas tuos sveikuosius skaniuosius keksiukus čia planavo kepti ? nekankinkite įmeskit receptuką su foto
Čia jau aš planavau juos gamint. Vakar atėjo miltai kokoso, bet per darbus niekaip neprisiruošiau padaryt. Kita savaitė bus gal ramesnė, tai padarysiu.
Nuorodos neturiu, nes knygą Natalia KW "Pure Pleasures Cupcake heaven" nusipirkau. Pagal ją keksiukai priklausomai nuo uogų įdaro švieži išbūna šaldytuve 3 dienas, kameroje išbūna kelias savaites švieži. Bet jeigu esate tokia smaližė, kaip ir aš, nemanau, kad ilgiau ir išlaikytumėte

))
Mano planuojamų gaminti keksiukų receptas:
Vanilės pupelių keksiukai su baltu šokoladiniu rožių kremu.
Reikia:
Keksiukams:
3 puodelių nuluptų ir supjaustytų obuolių
1 šaukšto citrinos sulčių
3/4 puodelio medaus arba agavos sirupo
1/2 puodelio kokosų aliejaus
sėklų iš 2 vanilės pupelių
2 šaukšteliai organinio vanilės ekstrakto
žiupsnelis Himalajų druskos
2 puodeliai kokosų miltų
Baltam šokoladiniam rožių kremui:
1/2 puodelio vandens
1 šaukštas džiovintų rožių žiedlapių
2 puodeliai cashew riešutų (mirkytų 2 val., nusausintų)
3/4 puodelio medaus arba agavos sirupo
2/3 puodelio ištirpdyto kakavos sviesto
sėklos iš 2 vanilės pupelių
žiupsnelis Himalajų druskos
6 šaukštai džiovintų rožių žiedlapių
1 šaukštelis burokėlių sulčių (spalvai)
Keksiukai: Procesoriuje susmulkinti supjaustytus obuolius iki kol gausis lygi masė. Iškart dėti citrinos sultis ir išmaišyti, kad išvengti rudavimo. Pridėti medų ar agavą, kokosų aliejų, vanilės pupeles, vanilės ekstraktą ir druską ir vėl viską gerai suplakti.Galiausiai dėti kokosų miltus ir gerai suplakti, kad viskas susijungtų. Užpildyti keksiukų formeles iki viršaus ir stipriai įspausti į formeles, kad įgautų keksiukų formą. Kameroje palaikyti 2 val, kad sustengtų. Tada išimti iš formelių ir papuošti kremu.
Kremui:
Pašildyti vandenį arbatinuke ant dujinės viryklės. Kai bus karštas vanduo, dėti vieną šaukštą rožių žiedlapiųir leisti pabūti 5 minutes, kad padaryti rožių arbatą. Nukošti ir ataušinti. Blenderyje sumalti rožių arbatą, cashew riešutus, medų ar agavą, kakavos sviestą, vainlę ir druską iki vientisos lygios masės. Pridėti papildomus rožių žiedlapius ir burokėlių sultis ir vėl gerai išplakti. Palaikyti kremą šaldytuve 2 val, kad sutirštėtų. Tada papuošti keksiukus.
Šiuo metu, nors temperatūra ir nelepina, o ir aš pati labai mėgstu, kai būna karšta, man nešalta. Nesuprantu kodėl. Gal, kad dieną pasidarau labai tirštas sriubas, greičiau jau pudingais jas pavadintum. Šiandien valgiau: pomidorai, avokadas, česnakas, petražolės, Himalajų druska ir smulkinti migdolai (kad būtų ką kramtyt

))) ). Bet va, atsirado ypatingas noras valgyti Himalajų druską. Aš niekad nebuvau druskos mėgėja, pastoviai vyras dar prisideda, bet dabar pati nesuprantu kodėl, bet man šios druskos labai norisi...

)) Dėl žalių kokteilių irgi pastebėjau, jeigu išgeriu kokias 3-4 dideles stiklines viskas gerai, bet tik žiūrėk jeigu numuilinau ir išgėriau tik vieną - iškart pajaučiu, kad tai duonos keptos noriu, tai pačios gaminto sviesto (šeimynai ir varškę pati darau, ir apskritai prastas vartotojas patapau

)) ) ir pan.