Kai turėjau penktokus, pamenu, radau internete pagooglinus, nelogą scenarijų rugsėjo pirmąjai. Ant nupiešto medžio kabinom lapus su parašytais žodžiais, ko linkim visiems ateinančiais mokslo metais. Tuomet irgi stresavau- penktokai, didelėj mokykloj buvau naujokė, tikėjausi, kad ateis daug tėvų. Viskas taip ir buvo. Tai labai džiaugiausi, kad buvau pasiruošusi, nes be abejo, tėvai tikėjosi ne vien tik reikalų aptarimo.
Tad pakabinau ant stendo nupieštą medį, buvau priruošusi daug lapelių, ir vaikai traukė juos iš visos daugumos ir adatėlėm smaigstė ant medžio, sakydami ko linki.
Paskui: iš daug raidelių, dėliojo žodžius ir kabino ant lentos. Gavosi kažkoks posakis apie pagarbą vienas kitam ar kažkas panašaus.
Dar radus buvau pas pradinukes forumuose kelis galvosūkius, juos irgi panaudojau. Keli vaikai savanoriai atėjo prie lentos ir juos sprendė.
Tai buvo vykę, nes aš nepažinojau vaikų, jie irgi ne visi visus pažinojo, tad žaidimai buvo atsipalaidavimas visiems.
labai abstrakčiai viską surašiau. Bet ūsimų penktokų auklėtojoms galiu patart- tiesiog pagooglinkint ieškodamos rugsėjo pirmos scenarijaus, tikrai rasit kažką, kas jums tiks.
dėl anketų, mums administracija duodavo laiko kelias dienas surinkt duomenims, ir patys paruošdavo anketas. Tad tokių net nereikėdavo daryt