Įkraunama...
Įkraunama...

Skausmas mėnesinių metu

Sveikutes , visad buvo man tie skausmai menesiniu metu , pilvo apacia - nugaros apacia + migrena .... bet va pastaru metu daugiau skauda kaireje puseje , skauda kairys sonas ovuliacijos metu ir per menesines , kas tai galetu buti , gal kam taip buvo ? ar cia gimda kairej pusej ar kas ? bijau eit pas gine , gal uztektu echoskopijos kairio sono pilvo apacios ....
Atsakyti
sveikos merginos, kreipiuosi jusu pagalbos...man menesines buna tokios tragiskos, kad alpstu, vemiu, kojos istinsta, kad i batus sunkiai ikisu, ir t.t. su amziumi skausmai stipreja. i wc tomis dienomis, ypac 1 diena, bijau eiti, taaaip skauda.. anksciau padeedavo 6-8 no-spa arba 2ml. skystos i uzpakali, dabar jau or 2 dozes po 2ml. sunkiai padeda, tiksliau nepadeda. guliu lovoj visa diena, neinu i darba...
ar tai normalu?as kai nueinu pas ginekologe man paskiria KT-negaliu ju gert. arba isgerti ketanovo 1-2 tabletes, tai zinokit, net juokinga daros...1-2 tabletes...as be samones jau guleciau..zodziu, man idomi jusu nuomone ar tai normalu?man kelia nerima tai, kad skausmai stipreja.
nebezinau pas kokia gydytoja kreiptis ir KAIP paaiskinti savo skausmo stipruma, kad manimi patiketu. paprastai reikia pamatyti..tada jokiu klausimu nebuna.
Atsakyti
As tai atradau tokius labai stebuklingus paketus smile.gif, kuriuos kia pradejau naudoti, nebereikia gerti nuskuasminamuju tableciu. Tai paketai is visiskai naturaliu medziagu: medvilne, krakmolas, valgomieji klijai ir anijonine juostele (jokiu sintetiniu sugerikliu). Del anijonines juosteles nesidaugina pakete bakterijos (kai naudojame paprastus paketus, bakterijos nuolat dauginasi, o kai ju per didelis kiekis, viskas pradeda plisti i gimda),taip pat patys iskiriami anijonai yra naudingi musu organizmui. O anijonai , kas nezinot tai tokios daleles, kai kuo ore ju kiekis didesnis, tai tuo oras grynesnis. Galima pasakoti daug teigiamu savybiu, bet geriausiai isbandyti.

As tai buvau labai skeptiskai nusiteikus apie situs paketus, kol man nepadovanojo ir as nepabandziau. Ir tik veliau suvokiau kad nebereikia man gerti nuskausminamuju, savijauta zymiai geresne ir tiek daug kraujo nebeatiduodu smile.gif thumbup.gif

Atsakyti
man nakvisos aliejus pastoviai geriant kazkaip visai padeda..tas skaumas pakeliama spasidare..
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2009 03 20, 22:00)
sveikos merginos, kreipiuosi jusu pagalbos...man menesines buna tokios tragiskos, kad alpstu, vemiu, kojos istinsta, kad i batus sunkiai ikisu,  ir t.t. su amziumi skausmai stipreja. i wc tomis dienomis, ypac 1 diena, bijau eiti, taaaip skauda.. anksciau padeedavo 6-8 no-spa arba 2ml. skystos i uzpakali, dabar jau or 2 dozes po 2ml. sunkiai padeda, tiksliau nepadeda. guliu lovoj visa diena, neinu i darba...
ar tai normalu?as kai nueinu pas ginekologe man paskiria KT-negaliu ju gert. arba isgerti ketanovo 1-2 tabletes, tai zinokit, net juokinga daros...1-2 tabletes...as be samones jau guleciau..zodziu, man idomi jusu nuomone ar tai normalu?man kelia nerima tai, kad skausmai stipreja.
nebezinau pas kokia gydytoja kreiptis ir KAIP paaiskinti savo skausmo stipruma, kad manimi patiketu. paprastai reikia pamatyti..tada jokiu klausimu nebuna.

As irgi esu nuo menesiniu skausmo ne karto nualpus. Tai puikiai tave suprantu.
Ginekologe irgi buvo skyrus ir vienas KT,ir kitas KT,ir tecias ,tai padedavo tik keleta menesiu,kol organizmas priprasdavo prie ju.
Paskutini karta ginekologe sako,gal toks stiprus skausmas,kad tavo gimda maza...
Atsakyti
o gali per menesines skaudet skrandi ? ar tai normalu ? butent per jas man skauda skrandi..... keistai kazkaip , kaip gali but susije tai ?
Atsakyti
uzbegau, tai imesiu minciu. As vartoju DOLMEN (tas pats iboprofenas + dar kazkas naujovisko smile.gif ) jei jau labi labai + dar No-Spos 2 tablete ir ramu 6 valandas. Geriu nakvisu alieju jau kokius 7 menesius ir net nezinau ar jis jau labai padeda... gal...
Atsakyti
Man menesines prasidejo 4 klaseje ir nuo tada prasidejo ir nedarbingos dienos kiekviena menesi. Paprastai 2 pirmasias dienas net nebandydavau eiti i mokykla, nes po keliu pamoku tekdavo eiti pas mokyklos sesele ir maldauti isleisti mane namo (o dar tokia nesupratinga sesele buvo, matyt menesiniu skausmu niekada nepatyrusi). Ziauriausia buvo kai menesines prasidejo per lietuviu kalbos egzamina. Tik jam prasidejus, ta pati nesupratingoji sesele, staiga pavirtusi labai supratinga ir uzjauciancia, beveik alpstancia mane vede is sales. Jos kabinete praleidusi 30 minuciu ir gavusi analgino injekcija atgal patraukiau laikyti egzamino. Ir tai buvo tie metai, kai lietuviu kalbos egzamina teko perlaikyti. Jauciu, buvau vienintele is ji laikanciuju, kuri perlaikymu dziaugesi smile.gif

Dazniausiai skausma malsinu iboprofenu (bet padeda tik rozines ibuprofeno tabletes, baltos nepadeda, nors vaistinese tikina, kad cia tas pats), bet suveikia tik po poros valandu, tai dazniausiai tik isgerusi vaistu atsigulu i lova su karsta pusle ir laukiu to veikimo. Tikrinausi del endometriozes, sake, kad neturiu, tai tikiuosi, kad po gimdymo man tie skausmai baigsis, bent mano mamai taip buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*KAJA* @ 2009 04 06, 11:05)
uzbegau, tai imesiu minciu. As vartoju DOLMEN (tas pats iboprofenas + dar kazkas naujovisko smile.gif )  jei jau labi labai + dar No-Spos 2 tablete ir ramu 6 valandas. Geriu nakvisu alieju jau kokius 7 menesius ir net nezinau ar jis jau labai padeda... gal...
DOLMEN ir aš geriu, vieninetelis vaistas, kuris padeda kiek esu išbandžiusi. Man No-Spa tai iš vis jokio skausmo nemalšina, kažkaip tą vaistą senai išbraukiau iš namų vaistinėlės. O dėl Nakvišų aliejaus - merginos, būkits supratingos, jauname amžiuje jos tikrai ne į naudą, nebet sakauk nebent gytydoja prirašė dėl kokių nors priežasčių. Nes šiaip Navišos rekomenduojamos gerti menopauzės metu dėl krūtų problemų. O jaunesnėms tikrai perdaug ne į naudą.

QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 06, 11:45)
Man menesines prasidejo 4 klaseje ir nuo tada prasidejo ir nedarbingos dienos kiekviena menesi. Paprastai 2 pirmasias dienas net nebandydavau eiti i mokykla, nes po keliu pamoku tekdavo eiti pas mokyklos sesele ir maldauti isleisti mane namo (o dar tokia nesupratinga sesele buvo, matyt menesiniu skausmu niekada nepatyrusi). Ziauriausia buvo kai menesines prasidejo per lietuviu kalbos egzamina. Tik jam prasidejus, ta pati nesupratingoji sesele, staiga pavirtusi labai supratinga ir uzjauciancia, beveik alpstancia mane vede is sales. Jos kabinete praleidusi 30 minuciu ir gavusi analgino injekcija atgal patraukiau laikyti egzamino. Ir tai buvo tie metai, kai lietuviu kalbos egzamina teko perlaikyti. Jauciu, buvau vienintele is ji laikanciuju, kuri perlaikymu dziaugesi smile.gif

Dazniausiai skausma malsinu iboprofenu (bet padeda tik rozines ibuprofeno tabletes, baltos nepadeda, nors vaistinese tikina, kad cia tas pats), bet suveikia tik po poros valandu, tai dazniausiai tik isgerusi vaistu atsigulu i lova su karsta pusle ir laukiu to veikimo. Tikrinausi del endometriozes, sake, kad neturiu, tai tikiuosi, kad po gimdymo man tie skausmai baigsis, bent mano mamai taip buvo smile.gif
Ruby,kaip aš tave suprantu. Tu irgi pabandyk DOLMEN. Nes man Iburofen nepadeda, o jei padeda tai kaip tu ir sakai, tik po gerų poros valandų ir tai išgėrius ne viena o kelias tabletes.
Atsakyti
Sveikos,

mano dienos irgi ne is lengvuju. Pirma ir trecia diena - baisiausios. Atrodo kad ardoma nugara, kartais buna tokie "saremiai" kad net pritupiu, lupos net pamelynuoja. Jokie ibuprofenai ir pan. slamstas manes neveike, nei viena nei dvi nei 3 tabletes doh.gif
Gydytoja nudziugino - palengves, kai pagimdysi doh.gif Dabar terorizuoju MB, kad greiciau susitvyrkytume busta ir didintume seimyna lotuliukas.gif
Beje kol kas vartoju KT ir apeisnu be nuskausminamuju blush2.gif
Bet kad ir koks "blogas" mano tavejis zinau daug blogesniu, kai tekdavo tomis dienomis gulti ir ligonine del gausaus kraujavimo, jau nekalbant apie alpima...betgi ir sunki ta musu dalia doh.gif
Atsakyti
...
Gydytoja nudziugino - palengves, kai pagimdysi doh.gif Dabar terorizuoju MB, kad greiciau susitvyrkytume busta ir didintume seimyna lotuliukas.gif
Beje kol kas vartoju KT ir apeisnu be nuskausminamuju blush2.gif
Bet kad ir koks "blogas" mano tavejis zinau daug blogesniu, kai tekdavo tomis dienomis gulti ir ligonine del gausaus kraujavimo, jau nekalbant apie alpima...betgi ir sunki ta musu dalia doh.gif
[/quote]
Anksciau as irgi kentedavau pirmas dienas, gerdavau nuskausminamuju, bet nuo ju padejo skrandis skaudeti. Buvo tokie Spazmalgolis, dabar ju nera, dar Ketanova gerdavau. Lengviau buvo kai pradejau kontraceptikus gerti, tiesiog palengejo givenimas. O jau kai pagimdziau, tai isvis liuks. pamirsau apie sias problemas. Ko ir jum linkiu mirksiukas.gif nestuke.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=Hloja,2009 04 15, 12:53]
[/quote]
Anksciau as irgi kentedavau pirmas dienas, gerdavau nuskausminamuju, bet nuo ju padejo skrandis skaudeti. Buvo tokie Spazmalgolis, dabar ju nera, dar Ketanova gerdavau. Lengviau buvo kai pradejau kontraceptikus gerti, tiesiog palengejo givenimas. O jau kai pagimdziau, tai isvis liuks. pamirsau apie sias problemas. Ko ir jum linkiu mirksiukas.gif nestuke.gif thumbup.gif wub.gif
[/quote]

As irgi ta Spazmalgoli geriau, nes tik jis gelbedavo, bet ir mano skrandi neigiamai veike.
Ak laukiu ir as kada nestuke.gif ir tikiuosi kad galima bus gyventi tiek be nuskausminamuju tiek be KT rolleyes.gif
Atsakyti